Spontanmysig gräsänka

Tjena mittbena!

Idag blev det en ganska spontan dag. Planen var att klippa gräs och städa men en kompis, MK, hörde av sig och ville a hjälp med skjuts för att köpa en grej så vi åkte och hämtade honom och sen till köpcentrumet tillsammans.
Väl där så träffade vi även VALLY så alla vi 6 tog en fika på espressohouse :) jättemysigt och gott, och småtjejerna hade kul :)

Sen åkte vi hem och lekte med vatten på altanen. Stella har blivit riktigt duktig på att hjälpa oss att vattna. både blommorna, grönsakerna, gräset, möblerna och mina fötter :)
Anders klippte gräset och jag gjorde lunch (omelett) och efter att vi ätit och städat upp gjorde sig Anders i ordning och åkte iväg till stan på semesteröl med sina kollegor :)

Jag och Stella blev kvar hemma (trots Stellas desperata men gulliga försök att också få cykla iväg) och strax efter att Anders åkt så kom VALLY hem till oss!
Vi lekte med sand i sandlådan och vatten på altanen - och tvärt om - och sen gjorde jag middag till oss. Pasta med baconsås blev det.

Vi drack te och myste i eftermiddagssolen och lekte på gräset med flickorna :) sen ville småtjejerna plocka blåbär så det gjorde vi, och sen var det dags för VALLY att åka hem.

Jag och Stella gjorde ett försök till att rensa bland min lavendel men eftersom Stella inte vet skillnad på färska och vissna blommor kan ni ju tänka er hur det gick... Ja... Så vi gav upp det och gick in istället :)

Stella har fått bada och sover nu gott. Jag har plockat i ordning, fixat tvätten, diskat och gjort fint i huset.
Ligger i soffan nu och relaxar framför en film (Det är reklam nu)...

Jo... Jag tycker nog jag är värd en liten skål godis ändå, så det tänker jag unna mig nu ;)

Trevlig fredagkväll alla fina!



Blåbär och Göteborgsgäst

Idag har jag och Stella haft lite morochdotter-mys medan Anders var och klippte sig... Eller ja... Det började bra med att vi lekte med stenar och (jag) drack te utomhus, men sen började det regna så vi gick in. Även då var det kvalitativt mys med russin och bokläsning i soffan tätt följt av Lego Duplo-bygge :)
Men sen...
Vi åt lunch ihop, mor och dotter, och Stella började med att kasta lite lasagne på golvet, smeta in bordet med ketchup och hälla vatten på sin body.
Sen åt hon visserligen nästan upp, under förutsättningen att jag inte la mig i, hon skulle minsann äta själv. Hon var glad men envis. Och sen somnade hon med en halväten lasagneplatta i handen och med en ketchupinkletad hand på ena kinden.
Min slutsats: morochdotter-mys blir definitivt mysigare när lunchen inte är dagens bästa lek- och kladdstund.

Efter hennes sovstund, Anders hemkomst och min dusch (och egen styling av nya frisyren) så gick jag och Stella en meter utanför tomten och plockade blåbär...
Eller ja, jag plockade. Stella åt.
Det slutade med att hon satt och åt blåbär direkt ur minihinken, och jag lät henne göra det. Det är ju ändå nåt av det bästa med att vara barn under sommaren, att få äta goda, söta, solmogna, nyplockade bär - eller hur?! :)
Hon njöt.

Nu på kvällen har min fina vän ÅS varit här och hälsat på. Hon bor i Göteborg så vi träffas galet sällan och detta var första gången hon hälsade på. Jag blev så glad och det var jättemysigt och trevligt. Kändes så härligt naturligt. som om vi sågs igår!
Anders fixade god middag (Japp, plötsligt händer det) och vi fick grillad saltrulle, klyftpotatis och grekisk sallad :)
Sen satt vi på altanen och pratade medan tiden sprang iväg.

Hoppas vi ses snart igen vännen min :)

Kram och gonatt alla finisar!



Nu äre klippt!

Japp, nu är det helt jäkla klippt.
Avkapat.
Borta!
POFF!

;)

Håret alltså :)

Jag är så glad, lycklig... Ja nästan lättad (!) för detta är något jag varit sugen på jättelänge.
Ska färga det någon dag som kommer också men har ingen panik med färgen just nu då jag tycker att skiftningarna blev lite spännande i sig :)

Ska styla till det lite när det är fest och så men nu får ni se bild på simpel vardagsfrisyr :)

SÅ SKÖÖÖÖNT!

Min fina vän som är frisör klippte mig och upprepade säkert 18gånger hur modig hon tycker att jag är, hihi!
Hon är så söt :)

17 år sen jag hade kort hår sist, och inte ens då var det såhär kort :)

Kram och gokväll!



Sommarhetta

Jösses ad VARMT det är!
Både inne och ute.

Var bara tvungen att säga det...



Tar det långsamt

Har haft en riktigt lugn dag idag.
Igårkväll började jag känna att det varit lite väl mycket i några dygn och försökte genast göra mitt bästa för att lyssna på kroppen. Måste ju liksom göra så nu.
Avslappning och fokus.
Det blev svårt att somna på kvällen men sen sov jag som en stock till imorse vid åtta.
Nåja...

Vi började alltså dagen med sovmorgon och vid 10:30 var vi bjudna på brunch hos FRENDY.
Lyxig brunch till och med :)
Det serverades blåbärspannkakor med grädde och sylt, hallonsmoothie, apelsibjuice, prinskorv, kaffe, te, ägg, nybakta scones, skinka, tomat, ost och lemon curd. Allt avnjöt vi i deras mysiga uterum med jollrande, lekande barn bredvid oss. Så himla mysigt och så himla gott!!!
Vi pratade om vår stundande semester och planerade lite.
Jag hade bakat nya frökex som jag la i en burk och tog med. Enkelt men från hjärtat. Jag hoppas de gillar dem.
Förmiddag deluxe!

Sen promenerade vi tillsammans i en dryg timma medan småtjejerna sov och avrundade med kaffe och sandlådelek för barnen innan vi återvände hemåt.

Väl hemma så gjorde jag en monsterladdning (12 portioner) med köttfärssås och kokte grönsaker och spaghetti som vi åt till middag.
Sen vilade Anders medan jag och Stella gick ut och lekte. Jag rensade ur våra penséer som sett sina bästa dagar, ur krukorna framför vår ytterdörr, och Stella plockade noga sönder de vissna blommorna - blad för blad - innan jag slängde dem. :)
Hon gillar verkligen blommor och luktar gärna på alla blommor hon ser :)

Jag funderar på att sätta lavendel i de där krukorna nu istället. Har klutat på det ett tag och idag hos FRENDY blev jag ganska övertygad då de har mycket lavendel och det är verkligen fint :)

Sen när Anders vaknade tog jag hand om disk, städning... ja men ni vet... Sånt man tar hand om liksom, och så gjorde jag mellanmål/kvällsmat till oss. Varma mackor. Som vi åt som picknick på gräsmattan :)

Det var en trött Stella som slocknade klockan åtta idag, och nu har jag och Anders kollat på film i soffan.

Imorgon är det måndag, men jag ska, på doktorns order, fortsätta ta det lugnt hemma.
Visserligen får jag fler bra dagar nu för tiden, men det skulle verkligen inte skada med ännu fler... Ännu bättre... Är ganska tröt på detta nu...
Så: mera vila står på schemat!

Kram och gonatt på er!
<3



Glad midsommar!

Hejsan, och glad midsommar!

Hoppas att alla är lika pigga och glada som jag idag ;)
Jag kan väl erkänna att jag ligger och vilar i skrivandets stund, men jag har minsann varit ett litet energiknippe idag. Det är så skönt att vakna upp till en glad ettochetthalvt-åring, ett fräscht städat hus (jag diskade och städade allt innan jag la mig inatt), och känna lyckan i magen av att ha världens finaste vänner.
Love you guys!

Vid det här laget vet ni att jag skriver ihop par och ger dem namn med VERSALER. T ex jag och Anders, vi kallas för ANDJA, osv.

Igår såg dagen ungefär ut såhär:

Vi gick upp och gjorde oss i ordning. Jag hade på mig en ny klänning och gjorde två inbakta flätor, och Stella fick ha på sig sin nya fina märkesklänning från Desigual ;) och två tofsar. Anders var stilig och snygg i 3/4-långs kritsträcksrandigs shorts och vit skjorta.
Solen strålade :)

Vid halv tio åkte Anders och Stella och hämtade upp folk vid stationen och jag gick ut med min vattenkanna och plockade blommor :)

10:00 - majoriteten av "gänget" (dvs FRENDY, JESUS, HARKUS, HENIBELL och vi) sågs hemma hos oss och jag dukade upp fika i solen bestående av kakor och kaffe.
HENIBELL började skala potatis.

Sen tog majoriteten av tjejerna med sig barnen och gick iväg och plockade blommor och grabbarna hjälpte mig med lunchen
HENIBELL skalade potatis.

Tjejerna kom tillbaka och band kransar och vi jag fixade klart lunchen och dukade medan grabbarna testade ölen.
HENIBELL skalade potatis.

Vi åt en riktigt trevlig midsommarlunch och jag tror faktiskt inte att något saknades :)
Förutom att jag glömde ta fram de goda frökexen som jag bakat dagen innan :(

Efter att ha fixat och diskat åkte vi och kikade på ett midsommarfirande på en bygdegård ca 8km bort. Det var marknad, traktorer med skrindor, midsommarstång, spelmänn, fullt med människor som hade picknick och dans. Riktigt traditionsenligt och fint, men sångaren lämnade tyvärr endel att önska inför kommande år...
:)

Sen åkte vi hemåt igen och jag tog med mig några tjejer in i köket medan Anders och grabbarna fixade på altanen. Och med fixade menar jag att de drack öl ;)
I köket började vi så smått inför middagen samt att vi garnerade tårtan. Jag gjorde crème fraîche-tårta dagen innan och nu la vi tre liter svenska, solmogna jordgubbar på. Tårtan syntes knappt. Underbart!
Vi dukade också upp med Anders berömda surdegskanelbullar och åt tills ALLT var slut :)

Sen berikades gänget ytterligare med söta JAXTEN som anslöt lagom till femkampen.

Jag och Anders gjorde en sorbet-skumpa-drink till alla som vi avnjöt samtidigt som bästa laget vann ;)

Grenarna i femkampen var:
1. Blåsrör (skjuta prick)
2. Kast med liten... (Vi kastade en banan, en stekspade, en stövel, en sandsäck, en handduk och pandakorven)
3. Spotta längst (vem spottar sin godis längst)
4. Högt och stabilt (bygga högst torn med lego på tid)
5. Frigående ägg (springa med ägg på en sked som man håller med munnen)

Vi delade upp oss i team Täby och Team Vallentuna och team Vallentuna vann! :)

Sen var det hög tid att förbereda maten.

Jag tog med mig två tjejer in i köket och vi gjorde klart middagen.

- Potatissallad med soltorkad tomat, oliver, lök, vinegrette, babyspenat och rostade pinjenötter
- majskolvar
- baconinlindad halloumi
- halloumi utan bacon
- marinerad rostasfilé (jag marinerade dagen innan)
- rädisor
- tunnbröd
- bearnaisesås
- Barbecuesås

Sen åt vi upp det mesta rätt fort. Det var minst sagt populär mat :)
En del av resterna hamnade i matlådor som folk ville ha med sig hem, och en del åt vi upp idag till lunch med hjälp av JAXTEN som tittade förbi :)

Efter middagen dukade jag upp kaffe, glass och färsk frukt.
tänk att det alltid finns plats i magen för sånt ;)

Sen nattade vi barn (som somnade fantastiskt fort) och myste vidare på altanen.

Vid tio, dvs när festen pågått i tolv timmar, dukade vi upp ett "bar-bord" med tillbehör, sorbet, bubbel, rossé, och Anders gjorde en kanna mojito.

Och så snacks förståss ;)
Snacks skall aldrig saknas i detta hus!

Sen bara umgicks vi. Vi satt i lounge-delen ute på altanen och pratade om allt mellan himmel och jord :)
Klockan 01:45 gick de sista gästerna och med ett leende på läpparna städade jag undan och fixade fint.

Underbara känsla <3

Tack!



Trött i kroppen känns bra i knoppen :)

Piuh! Jag är jätteskönt trött i benen.
Idag, efter middagen, cyklade vi iväg och kollade vart midsommarfirandet ska äga rum. Det är en bit dit och det slutade med att vi hade cyklat 1,7mil(!) på en timma.
Motvind och svettigt men ändå skönt och mysigt på nåt halvsadistiskt hälsofrämjande sätt, haha
Stella var såklart också nöjd. Cykling står högt på listan :)
Så, Jahaha. Dagens träning. Check!

Innan vi fick för oss att cykla så har vi också hunnit lämna och hämta en bil på service och dessutom handla inför midsommar. Men sen tar det stopp. Fler knop än så blev det inte idag :)
Mer än vanliga pysslet och matlageriet hemma förstås :)

halvsittligger i soffan just nu och har duschat och sett en film. Vi ska snart gå och sova, och jag måste säga att jag älskar den här känslan av att vara trött i kroppen efter träning. Trött är jag ju oavsett nu för tiden, så nu är det extra skönt att vara trött på "rätt sätt" och slockna snabbt och sova gott.

Gonatt alla gullegubbar och gullegummor <3



Ljusterö och dagen efter

Hejsan!

Igår hade vi en alldeles perfekt dag med våra härliga vänner JAXTEN på deras stuga på ljusterö.
Vi åkte dit så vi var där lagom till lunch och startade med pastasallad och paj i solen på altanen.

Sen gick vi till badplatsen och Stella och deras son (Stellas "pojkvän") SA hade premiär tillsammans. De badade i havet för första gången!
Så gulliga dom var. Och mycket tåligare mot det kalla vattnet än vi vuxna :)
Obs! Vi lät inte barnen "doppa sig" utan de badade bara fötterna och rumpan när de råkade sätta sig.

Det var verkligen en upplevelse och vi hade alla väldigt kul. Barnen skrattade så de tjöt :)

Sen hade vi lite mellis på en filt och sen promenerade vi lugnt tillbaka igen.
Väl tillbaka bestämde jag och MA oss för att vi skulle meta. Sagt och gjort. Flytväst på barn, metspö, mask, bra humör och...regn!
Så vi gick (läs sprang) in och förberedde middagen istället :)

Det sprack upp rätt snabbt igen och solen strålade och värmde. Det blev grillmiddag utomhus och ett glas rossé. Sällan mår man så bra som när man får den där äkta sommarkänslan.
Vänner, väder, kärlek, saltvatten och till råga på detta: barnskratt!

De två små är så söta ihop och igår kväll fick de sin "första puss" av varandra! <3 hihi!

Efter middagen städade vi och åkte hem igen. Barnen somnade som de två små gullefjun de är, och vi vuxna möttes upp hemma hos oss och rundade av med lite ostbågar, prat och drink.

En fantastiskt lyckad sommardag <3


Idag har vi mest latat oss. Stella vill vars ute mest hela tiden så vi är mycket utomhus och leker med henne. Anders har även kört skräp till tippen och så har hela familjen tagit en liten cykeltur igen. Ja väldigt liten. Efter en bit mindes vi nämligen att vi glömt låsa en av dörrarna så det blev full fart raka vägen hem igen. Vi får cykla mer en annan dag :)

Sen hämtade Anders pizza och hyrde film så nu har vi haft söndagsmys på en tisdag.

Galet, härligt, avslappnat och opretantiöst.
Som livet ska va!

Gokväll fina vänner - här kommer lite bilder :)

Kram!

Ps
Har upptäckt att bilderna inte alltid hannar i den ordning jag lägger in dem när jag bloggar med mobilen, så det får vi alla tyvärr ha överseende med
Ds



Mysfamiljen

Idag har vi haft riktigt mycket familjemys. En superhärlig dag :)

Efter frukost gick vi ut och "lekte" på tomten. Vi fixade lite och Anders byggde en trappa till garaget. Jättebra blev den :) min händiga man ;)

Sen var det dags för lunch och då överraskade jag mina hjärtan med picknick på gräsmattan!
Båda blev jätteglada när jag kom ut med en korg fullmatad med godsaker, och båda satte igång och hjälpte mig duka upp på filten :)
Det var faktiskt över förväntan mysigt och definitivt ett väldigt trevligt sätt att äta rester på ;)

Sen, efter Stellas sovstund, mellis, kaffe och lite vila så tog vi en cykeltur!
Vi cyklade ner till centrum och tog en glass i solen och sen tillbaka. Det gick så himla fort och Stella skrattade och log hela vägen. Lilla gullehumla :)

Väl hemma gjorde jag middag. Det blev pasta med vitlök- och baconfräs. Nomnomnom ;)
Både Anders och Stella gillar den maten jättemycket och det är bästa betyget jag kan få :)

Sist men inte minst tog vi en kort promenad runt gatan. Kort för oss vuxna vill säga, men Stella gick också hela vägen så det var bra jobbat av henne :)
När vi nästan var hemma stannade hon till vid grannens trehjuling och petade lite på den och det syntes att hon var intresserad. När vi försökte gå vidare gick hon tillbaka och ville titta mer på den och då frågade grannen om hon har nån trehjuling. "Nä inte än" sa jag och då sa han "men ta den där vetja".
Så himla gulligt!!!
A, vi är supertacksamma och Stella, ja hon var i sjunde himlen resten av kvällen när vi putte på, och hon skulle åka runt på tomten jättemycket hihi :)

Nu har jag duschat och, inte helt motvilligt, tryckt i mig en daim och kollat på TV. Vi är båda på väg att somna i soffan, så nu är det nog dags att ge upp och gå och sova :)

Gonatt finisar!



Press-stopp?

Hejhopp!

Ibland är det svårt att få till en bra start på den här bloggen.
Man tänker att man ska skriva typ "vet ni vad jag gjorde igår?" Men då förväntar läsaren sig kanske nåt jätteintressant, men det är ju inte alltid precis så, haha :)
Som igår, en bra dag men inte man behöver stoppa pressarna direkt.

Såhär såg det ut iallafall:
Det regnade så vi tog en lugn förmiddag och så åkte vi till köpcentrumet efter lunch.
Vi shoppade tejp till min scrap, ankelstrumpor och ett par tunikor till Stella, en whisky till Anders och ett batteri till gräsklipparn, och det roligaste: en sonoshögtalare!!!
Nu kan vi äntligen spela bra musik i huset utan att kånka ner våra stora bautahögtalare, baslåda, förstärkare och allt vad det heter. En (vit) diskret högtalare + en iPhone=klart! Perfekt! :)

Sen åkte vi hem och gjorde oss i ordning och gick hem till grannarna RONDA och deras dotter (som också heter Stella) på grillmiddag och mys :)
Det var jättetrevligt och gott och det händer garanterat snart igen :)

Är det nån som håller med mig när jag säger såhär, att även om det "bara" är grannarna, så är det skönt ibland att dra på sig jeans och en fintopp, dra kammen genom kalufsen och sminka sig mer än mascara :)
Då tycker jag iallafall. Och Anders klagar inte heller ;)

Imorse fick vi sovmorgon.
Stella satte personligt rekord och sov i ett sträck och vaknade klockan nio(!) Underbart!
Efter frukost satte vi upp vår sonos och lyssnade på lite musik. Stella dansade och var glad och därmed fick den ett bra betyg av hela familjen :)
Sen lekte och solade vi lite ute fram till lunch - ni ska se så fina växterna börjar bli nu. kolla bara in zucchinin på bilden :)
- och sen tog vi en skön, ganska rask promenad på en timma.

Vid halv fyra kom goaste VALLY och hälsade på och vi tog en fika och lekte med barnen. Sen bjöd vi på middag (grillat nötytterlår med potatissallad, sallad och halloumi) och en trevlig alkoholfri mousserande rossé :)

Efter en god efter-maten-kopp med te tog vi mammor och småtjejerna en promenad med Godzilla the dog.
Stella är verkligen helt tokig i den där lille vovven :)
Tjejerna är så söta. De knatade på i bra tempo och busade med varandra på vägen, härmades, pekade och plockade stenar. De stannade också vid grannarnas blomlådor och luktade. Länge.
Så söta <3
Jag tror de kommer ha mycket kul tillsammans när de växer upp :)

När VALLY åkte hem vid åttatiden, så var Stella fortfarande en piggelin. Eftersom vi också var pigga så tog vi på oss cykelhjälmarna och gav oss ut på en minitur med cyklarna. Stella är helt frälst på att sitta i sin sits och både jag och Anders tycker att det är trevligt att cykla så det blir nog lite av den varan i sommar :)

Och nu hänger vi framför en film (som jag är sådär halvintresserad av) en skön sommarlördag till ända.

Sov gott mina vänner!



SÖMNIG dag, men Sandalen är återfunnen!

Alltså jag är helt slut.
Satt i soffan och kämpade för att inte somna när jag matade Stella med kvällsvällingen kl 19:30. Nu har jag kommit över nån magisk ögonlocksgräns men tröttheten är kvar. Helt färdig.
Ändå har vi inte gjort så galet mycket idag...

Vi startade dagen med att Anders gödslade gräsmattan och jag och Stella tittade på från altanen.
Sen började det verkligen att regna så vi är glada att gödslingen hanns med innan dess.

Sen åkte vi och handlade mat och sånt. Det är kul tycket jag. Alltid när man kommer hem och kylen är proppad med färska grönsaker osv så blir jag så sugen på att laga mat!
Så det gjorde jag.
Till lunch blev det pasta med min ägg- och tomatsås. Låter kanske mysko men det är supergott :)

Efter lunch lekte vi lite med Stella och fixade hemma och sen åkte Anders och Stella iväg en sväng (bl a för att kolla efter Stellas sandal på alla de olika affärer vi varit)
Då fick jag efterlängtad scraptid!!!!! <3
Underbart.
Regnet smattrade mot rutan och där satt jag och tuggade lakritsgodis, lyssnade på musik och skapade kort.
Skönt.

Ett födelsedagskort senare kom de hem igen och jag gjorde middag. Thai-inspirerad Kycklinggryta med ris. Stella åt som en galning. Själv.
Alltså hon försökte ju så bra hon någonsin kunde, och det går verkligen framåt. Men... jösses alltså... Det var ris överallt sen. Herregud.
Städning.

Sen hittade otroligt nog Anders Stellas sandal!!!!!
Lyckan är total.
Den låg lååååååångt in under en badrumsmöbel. Jag adr letat under den möbeln men missat den. Den låg just långt in. Mycket längre än Stella når. Vii tror att den kan ha legat där och sen har vi lyckats "peta" in den med dammsugaren. Enda förklaringen.
Nåja, nu är den framme iallafall :) TJIHOO!!!

Sen har Anders satt en deg så vi får färskt bröd imorgon och jag har gjort rent alla våra ugnsplåtar... nivet sådär när man skrubbar med svinto tills man får ont i biceps ;)
A, ibland behövs det. Speciellt när det bakas surdegskanelbullar var och varannan dag ;)

Nu har jag iallafall duschat och vilat i soffan en liten stund medan Anders, min fina man, har fixat disken.

Nu tar vi kväll. Gonatt!



Eftermiddagsmys

Tjohooo!
Japp, jag har tid över att blogga igen :)

Efter min lilla kaffepaus vände jag uppochner på huset för att hitta Stellas borttappade sandal. Någon som har bra tips på vart ungar tenderar lägga en av två skor? Vi har letat typ överallt: tvättmaskinen, torktumlaren, pappersinsamlingen, vintermössorna, vagnen, skötväskan, leksakerna, kylen, frysen, smutstvätten, i mina stövlar, i Anders skor, under skåp, bakom gardiner, bakom böcker... Ja.. Som sagt, har någon ett bra tips så mottas det tacksamt... Suck.

Nåja.
Sen fixade vi lite i trädgården.
Jag planterade blommor i vårt klipp-parti. Det blev blå bergsvallmo, vild-orkidéer och blåklint i ena "sprickan" och liljekonvalj i andra. Hoppas de tar sig för det såg fint ut :)
Vi fixade också lite med träden. Tog bort gallret runt, rensade ogräs och la markduk och täckbark. Det blev fint :)
Och(!) så klippte vi för första gången gräset!!!! :)
Stella var så duktig och satt på altankanten hela tiden och kikade, efter att jag sa åt henne att hon inte får vara på gräset medan gräsklipparn är det :)

Sen gick jag in och började med maten medan Anders och Stella vattnade gräset och Stella. Jag gjorde kolhydratsfri pizza med lufttorkad skinka och färsk basilika. Jag säger bara: Mums!

Sen badade Stella en bra stund och nu sover hon som den lilla söthumla hon är. Jag och Anders har en lugn tv-kväll med vattenmelon :)

Perfekt avslutning på en härlig dag :)

Ha en god natt alla finisar <3



Äntligen har jag fått ändan ut vagnen

Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och gett mig ut i spåret igen.
Idag hade jag för första gången på lång tid faktiskt lust att springa och, inte göra av med, men FÅ energi.
Så det gjorde jag.

Solen skiner, liljekonvaljen doftar längs stigen på 2,7 fjuttiga men stolta kilometrar. Det var varmtJag sprang i stort sett hela vägen och jag FICK energi :) härligt!

Efter det återvände jag hem för att finna Anders och Stella samt FRALLY sittandes i loungedelen på altanen. De hade fikat kanelbullar och saft och när jag kom var det precis dags för piggelin och bad för barnen. Perfekt!
Jag åt min piggelin och duschade och sen, när barnen hade lekt och badat lite till så åt vi lunch.
Nu är papporna ute och promenerar med tjejerna och jag ligger i den stekande solen i soffan på altanen och tar mig en god kopp svart koffeinfritt kaffe.

Har ingen aning om vad som händer i eftermiddag, och det känns underbart!
:)



En skön dag

Idag vaknade jag ensam i sängen klockan kvart i nio. Anders hade redan varit uppe i tre timmar och snurrat kanelbullar och Stella hade sovit till halv åtta men även ätit välling och allt annat som hör morgonen till.
Så när jag väl vaknade så var det bara att kliva upp till en glad liten energisk familj och äta frukost :)

Vi spenderade förmiddagen med att leka med Stella och fixa hemma, och efter lunch så gick jag och Stella en efterlängtad långpromenad med kompisen och sonen (MAXTEN) som var ledig idag. Sen gick vi, hela familjen, hem till dom (JAXTEN alltså) och åt glass med hemmagjord kolasås. Dit kom ytterligare en granne med dotter och det blev nästan barnkalas av det hela :)
Det är så roligt att se barnen leka med varandra nu för tiden :)

Sen tog Anders och Stella och provade Stellas cykelsadel och därmed hade Stella tagit sin premiärcykeltur :)
Hon verkar gilla det så imorgon blir det nog en cykeltur igen :)

På eftermiddagen gjorde jag fried rice till middag och sen kom Anders föräldrar och hämta släpet och fikade. Vi mumsade Anders nygräddade kanelbullar och mina hallongrottor :) mums!

Sen var det dags för Anders styrelsemöte så jag och Stella höll oss inne medan styrelsen satt på altanen och babblade.
Vi läste bok flera gånger, byggde med lego och Stella badade innan hon skulle sova. Hon älskar verkligen att bada :)

Nu har vi myst, kollat på film och ätit popcorn, och jag är otroligt nog fortfarande vaken. Det är första kvällen på säkert tre veckor som jag inte somnat i soffan. Otroligt! ;) Haha!

Sov gott alla fina!



Föräldrahelg och Bakterapi

Bak-terapi alltså :)
Ordet ser ju jätteknasigt ut...
...

Tänkte i alla fall börja med nåt annat, nämligen att berätta att vi varit i hemstaden hela helgen.
Självklart för att fira min studentsysterson men också för att träffa alla andra såklart och för att Anders föräldrar och mina ville ses igen.
Jag tycker det är jättekul att de kommer så bra överens och tycker om att umgås :) känns tryggt på nåt vis :)

Vi har varit på stadsfestival med bland annat bakluckeloppis och tivoli, och så har vi umgåtts med min bror, min syster och alla barnen :) utom den störste :( han jobbade tyvärr :(

Mamma och pappa har verkligen ställt till med kalas och vi har ätit gott och njutit hela tiden.
De har köpt en gunga till Stella som hon älskade och hink och spade och små formar att leka med. Hon har varit i sjunde himlen hela helgen. Så härligt :)

Nu till bakterapin, eller baknings-terapin...
Iallafall...
Idag har vädret varit helt koko.
det har varit helt svart på himlen, det har ÖSREGNAT och varit kallt, för att fem minuter senare vara soligt, vindstilla och stekhett. och sen regn igen, och sen sol.
Jag tror det regnade och var mörkt minst åtta gånger idag, och mellan var det jättefint. Heltokigt.

Vi åkte och köpte några grejer idag. Bl a en lyktstolpe som jag ska sätta bredvid kuskbänken från 1700-talet (som jag ska rusta upp) mellan äppelträden i trädgården. Och så köpte vi lite mat och pinnar att stödja upp tomatväxterna med. De växer så det knakar :)

Sen åkte vi hem och åt köttbullar och makaroner :)

Efter lunch tog Anders och Stella och gick ut en sväng mellan skurarna och då fick jag lite egentid som jag använde till att baka :)
Det blev en av Anders favoriter - hallongrottor. Han ska ha styrelsemöte här imorgon och då får man ju se till att det finns nåt att tugga på. Jag tänkte göra nåt mjukt också men han ville själv baka sina numera berömda surdegskanelbullar, och då protesterar inte jag ;)

Sen umgicks vi lite och byggde med lego och sen gjorde jag korv stroganoff med ris till middag.
Stella tyckte så mycket om det och trots att hon var så trött att hon inte kunde hålla ögonen öppna fortsatte hon att peta in ris och korvbitar i munnen, nicka till, tugga och svälja. Lilla gullehumlan <3

Nu ska jag vila lite framför TVn innan jag somnar :)

Gokväll allihopa!


Om

Min profilbild

Nadja