Underbart vårväder!!!

Efter en tid med skrikbebis, sömnlösa nätter och födoämnestest har jag äntligen ett par riktigt bra dagar!!!

Igår spenderade jag och Stella dagen med min vän VE och hennes lilla A. Det var supermysigt och vi hann både promenera, fika/luncha, köra amningsmaraton och handla ihop :)

Igår kväll var Anders hemma hela kvällen efter jobbet vilket kändes helt underbart! Han har mycket att göra nu, så både jag och Stella njöt av att ha honom hemma lite :) mannen i våra liv :)

Inatt sov jag inte så bra då Stella prompt skulle äta kl 01:30, 03:00, 04:00, 05:10, 06:00 och klockan 08:15 gav jag upp. Det var ju morgon så vi gick upp och åt frukost ihop. Jag fick en kalkonmacka och Stella fick en stor latte ;)

Solen lyser jättefint idag så ganska omgående packade jag ner en thermomugg med thé, lite vatten och en banan. Jag satte på solglasögonen och tog en skön promenad. Precis vad jag behövde!
Gick ca 5km och spanade på folks utemöbler, trädgårdsland och kisade mot solen. Jag såg årets första vitsippor och efter en stund åkte jackan av. Den behövdes helt enkelt inte!
Stella sov som en stock :)
Sen fick jag (otroligt nog) även äta lunch innan hon vaknade och nu snart kommer en kollega och hennes dotter på fika.
Om de känner för det så vill jag gå en promenad till.

Så otroligt skönt väder idag och jag har vårkänslor i hela kroppen!!! Yeiii! :)



Hobbytiden som försvann

03:40, det börjar bli allt vanligare med natt-inlägg här på bloggen :)

Det slog mig just att jag behöver ändra i texten i min rubrik. Jag väntar ju inte barn längre - hon är ju här! Men för att göra det så behöver jag lite tid vid min dator. Den tiden är kraftigt bortprioriterad nu. Speciellt som jag kan gö det mesta via iPhonen :)

Annan tid som det inte blir så mycket av just nu är hobbytid.
Jag har ju framför allt två hobbys, matlagning och kortmakeri.

Att laga mat går snabbare än någonsin nu, ofta blir det makaroner och (våra hemmagjorda men frysta) köttbullar.
Kulinariska upplevelser som kittlar gommen och även mer avancerad vardagsmat som läckra stekar, mustiga långkok och fräscha hälsotallrikar lyser med sin frånvaro.
Det lär dock bli mer av matlagningen nu när vi ska testa lillan för komjölksprotein. Typ ingenting funkar ju då, så det är bara att börja om från början. Allt måste tillagas från scratch och inget som jag lagat tidigare och fryst in funkar (laktosfritt räcker inte). Man ska ha stenkoll! Tur att de flesta matlådorna som jag gjorde som gravid är uppätna nu iallafall :)
Det här blir spännande... och förmodligen ganska hälsosamt!

Vad gäller kortmakeriet gör jag självklart fortfarande kort, men hinner inte så mycket som jag skulle vilja. Födelsedagskort och kort till högtider får jag gjort, men kanske inte så mycket "bara för att det är skönt att sitta och pyssla". Den tiden kommer dock också tillbaka snart. Måste bara få lite bebisrutiner först :)

Nåja, nu är klockan 04:04 och Stella har släppt taget. Nu blir det förhoppningsvis nån timma sömn till för imorgon (idag) ska vi träffa VE och hennes lilla A, och åka på shoppingtur i babybutiker ihop!

God morgon på er!



Gissningslek

Hejhopp!

Det är tidigt. 05:30. Vill sova men ammar så jag kör en amningsblogg igen.
Är för trött för att stava försvarbart så här kommer istället några bilder.
Från mobilen kan jag inte skriva bildrubriker heller, så ni får göra det till en lek. Gissa vilken rubrik som hör ihop med vilken bild ;)

Jag fick tulpaner av Sören, de blommar nu. :)

Trots snön som ligger kvar här och där var det vårigt i luften igår :)

Stella vägrade sova i egen säng, eller ens själv, natten till igår, vilket resulterade i 10 minuter sammanhängande sömn för mig :-/



Tant Sören och Barnrummet

Knepig rubrik kanske men så är det :)

I fredags kom min kompis, Stellas tant, Sören hit. Hon hade med vackra tulpaner till mig och ursöta presenter till Stella, nämligen: en blåvitrandig kanin, en beige speldose-kanin med blommigt nattlinne, ett par kanintofflor med långa öron och två bodys med fina motiv och vacker tanke bakom (köp en/ge en). Superfint!
Vi mest mysumgicks, pratade om allt och inget, kollade lets dance och åt tapas och glass som Anders gjorde :)

Igår var vi på IKEA mest hela dagen för att köpa grejer till barnrummet och vi avslutade sedan lördagen hemma hos familjen E och åt middag/kvällsmat. Jättegott och mysigt :)

Idag har vi skruvat barnmöbler, satt upp gardiner mm och förvandlat vårt beige-grå-randiga gästrum till ett färgglatt och mysigt flickrum :)

Vi hann också med att gå en promenad i duggregnet idag, och till kvällsmat hade vi gjort oss välförtjänta av varsin nachotallrik :) nomnomnom!

Nu är det långt över min läggdags (dvs 22.00) men jag sitter här med en liten dam som envisas med att vakna 10 minuter efter vi lagt henne i sin säng. Det har i sig resulterat i att hon fortfarande inte sover "för natten", vilket hon borde ha gjort sen klockan åtta nånting. Klockan är nu 23:15.
Känner på mig att detta blir en speciell natt...

Gonatt godingar!
:)



Zombieblogg om framsteg

God snark!

Här i huset började morgonen vid 04:30 med en liten piggelin som låg och testade sin röst i spjälsängen.
Jag fick, förutom matning och blöjbyte, lov att ligga i min säng och slumra mellan hennes gulliga (ja, underbart trots allt) "jag har en röst och den är jätterolig att testa"-pass.
Klockan 06:20 kunde jag dock konstatera att min dotter inte har en tanke på att låta mig få mer djupsömn. Hon är helt enkelt vaken för dagen och det betyder att jag också ska vara det.

Att försöka ändra något nu är lögn. Än så länge är hon för liten för rutiner så det är bara att bita ihop.
Funderar mycket på det här med att "sova medan hon sover", som alla säger.
Det är ju jättesvårt!
För visst betyder det, att även om jag skulle skippa basala hemmasysslor som tvätt, disk och matlagning, att jag ska sova samtidigt som jag äter, gör mig i ordning, går promenad... Allt sånt som man kan göra när hon sover... Och det är en förmåga jag inte besitter.
Hur tänkte dom nu?

Detta var Zombiedelen av bloggen. Blir en del sånt nu. Hoppas på piggare inlägg snart såklart, så håll ut ;)

Sen måste jag berätta det underbaraste som finns, och det är såklart ett av de framsteg som Stella gjort.
Det är så att Stella börjat le!!!
Riktiga, stora, genuina, underbara leenden!!!
Mest på morgonen, men har man tur kan man få sig en energikick även på dagen. För det är precis vad dessa leenden är. En energikick så man orkar vidare, och glömmer alla nattliga blöjbyten och det faktum att man har ko-jour dygnet runt.
Ett leende - allt är perfekt!

Så- god morgon världen. Vi är redo för en ny dag!




Kanske inte så konstigt att man är pigg på natten när man sover så gott på dagen



Menhallå!!!!

April!
Snön ligger tjock utanför huset och träd har gått av på grund av den tunga blötsnö som tynger dem.
Vi har tänt brasan igen och sitter inne och myser.

Igårkväll trotsade vi ösregnet och tog en promenad med vagnen. Det var mysigt. Sen dämpade vi hungern genom att dela på en stor bit princesstårta (biggest looser nästa) och efter kvällsmatningen fixade jag tapas så vi hade att tillgå resten av kvällen. Skrikande bebis slapp vi alltså, och fredagsmys blev det, eftersom vi kunde äta, gå runt/guppa bebis och kolla på TV samtidigt :)

Eftersom det är lördag idag fick jag dessutom sova inatt. Även om man vaknar till är det guld värt att slippa gå upp och byta blöjor, eller sitta på Facebook kl 03:00 bara för att hålla mig vaken.
Tydligen har hon varit ännu snällare än vanligt inatt. Sov i ett svep mellan 23:30 och 05:00!!! Lyllo Anders. Lagom till veckan lär hon vara tillbaka i sina nattsuddar-fasoner.
Nog om detta.

Idag snöar det duktigt som sagt och vår IKEA-tur blev uppskjuten. Vårt alternativ var trädgårdsmässan, men det kräver ju också bilkörning så vi skippar det.

Ikväll blir det bastu för killarna och Tjejkväll för oss damer. Bus ska baka kladdkaka och jag hoppas på en lugn mysig kväll :)

Ha en bra dag allesamman!



Fredasmys....Zzzzz

Hejsan!

Jag ser fram emot att få en fredagsmyskväll där jag och Anders får lite tid att andas efter att Stella somnat.
Lite snacks och lets dance, inte mer avancerat än så.
Skulle vara lyxigt...!

Jag hoppas på en sån kväll eftersom vi inte ska upp supertidigt imorgon och därför inte behöver lägga oss kl tio, utan kan sitta uppe en stund ihop.
Det förutsätter ju då att vi inte somnar i soffan...
Jag ska göra mitt bästa :)

Hoppas också på att få äta middag ikväll. Igår fick jag vänta till 21:30, men då fick jag iallafall varm mat tack vare folie :)

Ikväll ska jag göra mitt bästa för att inte vara tråkfru och somna direkt efter Stella. Mitt bästa för att göra Stella nöjd och glad och mitt bästa för att inte sluka skålen med Ostbågar och coca colan som jag längtar efter :)

Trevligt fredagsmys på er!!!



Att få äta middag

Min lilla bebis har bestämt sig för att jag inte ska få äta middag.
Minst sagt.
Först trodde vi att det var tillfälligheter men nu börjar man ju tvivla.

Ta i söndags t ex:
Jag gjorde massor mat innan födseln och då blandannat pannbiff. I förrgår skulle jag och Anders äta hemmagjorda hamburgare. Lämpligt.
Jag ammade först för att veta att hon inte skulle skrika sen, men när A värmde köttet (sist av allt) började lillan att gallskrika och ge tydliga tecken på att hon var vrålhungrig. Bara att acceptera, mata och sen äta ganska kalla hamburgare.

I förrgår köpte vi pizza.
Jag är galen i köpepizza och ibland unnar vi oss det, men inte så ofta då det inte direkt är hälsosamt.
Kebabpizza!
Den här gången ammade jag länge, länge för att vara helt säker. Hon släppte och var nöjd. Men.
Så fort jag började skära i pizzan vart det ett jäkla liv! Gallskrik och inget dög, bara mera tutte!
En timma senare fick jag äta - Kall Kebabpizza. halvkul.
Gick inte att värma heller pga finhackad färsk sallad på.
Då vart jag skitbesviken. Jag hade längtat efter den pizzan...

Igår hade hon/vi en glad dag. Baserat på detta gjorde jag en god middag till dess att Anders kom hem. Jättelyckad lax i foliepaket med lök, broccoli, kryddor och potatismos till.
Den här gången testade vi att ge henne riktigt mycket mat med flaska för att VETA att hon fick i sig.
Vad händer?
Sekunden jag ska börja äta börjar hon skrika hejdlöst. Anders stressade i sig maten jag lagat och tog sen bebis så jag fick äta. Sen var det skrikkrig fram till 21:30 när hon somnade. Och jag också för den delen...

Idag kom svägis på lunch och vi matade våra bebisar och sen lade jag ner en mätt och belåten, sovande Stella i sin vagn innan jag fixade maten.
Hon vaknade när pastan var klar och lagom till maten var på tallriken blev det skrikkalas igen.
Efter en LÅNG stund somnade hon på min axel. Då gick hon sova där, medan jag åt upp kall pasta med vänster hand.

Trodde sömnbristen skulle vara värst, men det är nog värre att inte få äta när jag stått och lagat i ordning eller köpt hem god mat och är riktigt, riktigt hungrig...

Jag älskar min bebis över allt annat men... Som sagts tidigare... Transportsträcka.



Mammamys

Nattamningsblogg igen...
(blev uppdelad på två, nu är det morgon)

Funderar en del...
Funderar på det här med föräldragrupper och hur det kommer vara... Våran drar igång i slutet av denna månaden och jag ser fram emot det... Tror jag... Vill inte att det ska bli en måstegrej, och jag hoppas att dom som går på den vill knyta nya kontakter (annars känns det rätt bortkastat) för jag avskyr när folk är socialt passiva och nästan ger känslan av att de "skiter i vilket" och man därför behöver slita ur folk ord i en dialog eller vara överpositiv och överdrivet deppande för att nåt ska hända... Nåja... Mina funderingar :)

Jag har det ju dessutom rätt lyxigt redan på mammamys-fronten.
Jag har minst fem mammalediga väninnor varav jag stadigt umgås med tre av dem, nämligen min svägerska, aka "svägis" och vännerna VE & AKB. De andra två umgås jag med också men inte lika ofta och mycket som dessa :)

Vi ses och gör vad mammalediga mammor gör bäst: tar hand om bebisarna och bara umgås! Mig passar det perfekt! Oavsett om man varvar blöjbyten och amning med fika, promenader, lunch eller med scrapping så är det väldigt mycket roligare när man gör det ihop!

Jag ser fram emot fler sådana dagar när vi ses och bara umgås. Det blir inget avancerat, men ett andningshål på nåt sätt. Jag får hänga med tjejerna, samtidigt som jag fortsätter ta hand om min bebis. Kvalitetstid med mina vanliga kompisar :)
Supermysigt!

Ibland sover sig bebisarna igenom hela dagen och ibland blir det som det var sist hos AKB. Dvs att hon hade gjort god mat och bakat jättegott färskt bröd, men Stella skulle krångla hela tiden så det slutade med te och kaka i soffan medan Stella satt fast på tutten.

Jag vet att sånt ger sig med tiden och när rutiner kommer på plats, så det är väl bara att vänta :)

God morgon :)



Underbara vårdag!!!

Det är hysteriskt fint väder idag!!! Iiih!!! Blir alldeles tossig och glad av solen :) 18 grader på altanen!!!

Vi har gjort vårt bästa för att njuta av solen genom att starta dagen med en lång monsterfrukost i ett soligt vardagsrum. Inomhus, ja, men vi har helväggsfönster som släpper in gott om både ljus och värme så man kan börja "sola" redan innan det är varmt ute :)

Sen förenade vi nytta med nöje och promenerade ca 3km med barnvagnen samtidigt som vi delade ut styrelsepapper. Det var riktigt kul faktiskt! Sist gång vi skulle dela ut papper var det mörkt ute, vi frös och jag var höggravid och rultade mödosamt fram.
Nu lyser solen, grannarna är glada och pratsamma och vantarna åkte av halvvägs :) plus att jag kan röra mig ;) SÅ skönt!
Och vilket trevligt grannskap vi har :) Barn som leker, grannar som snickrar, alla hälsar och är glada :)

Väl hemma igen sov fortfarande vår lilla stjärna så vi passade på att sätta oss i våra badenbaden på altanen och njuta av varsin stor och god caffé latte.

Nu har Stella precis fått sin "stora latte" som hon beställde, och håller på att somna i min famn. Hon är lugn, mätt och verkar nöjd med livet såhär långt :)

Nedanför är lite bilder från idag och från helgen hos Stellas mysiga nonno och nonna :)

Vad lyckligt lottad jag är som får ha det såhär bra, och framför allt, som får ha det såhär tillsammans med solstrålarna i mitt liv, Anders och Stella <3



Påskafton 2012

Då sitter jag här igen. Klockan fem. Ammar. Blogg är perfekt :)

Vi är hos mina föräldrar och blir bortskämda med allt från underbar mat till att slippa blöjbyten :)
Vi pratar, myser och har det allmänt bra tillsammans. Önskar att helgen var längre...

Idag, innan vi åker hem, ska vi till min syster och hälsa på. Hela familjen inkl 1 av 2 systersonsflickvännner :)
Det blir supermys!
De ska få försenade julklappar också, men säg inte det till nån ;)

Jag och Anders köper inga påskägg till varandra i år. Vi ska lägga pengarna på en matberedare/mixer istället. Något vi verkligen behöver (jag råkade sätta eld på den gamla i ett försök att mosa något så utmanande (?) som banan...)
Rätt skönt tycker vi båda.
Vi har ju ändå fullt upp att glädjas åt vår underbara lilla guldklimp till kyckling som numera är en månad gammal men fortfarande passar i ett påskägg :)

Kärlek!



Vilken natt...

Men underbara natt... Inte!

Anders, som jobbat hela veckan, ligger bredvid och försöker sova.
Här sitter jag på min sida sängen och ammar för fjärde gången på två timmar. Gör jag inte det blir det krig. Vi vet numera vem som bestämmer här.
Jag märkte redan igår kväll att hon hade svårt att komma till ro. Ingenting dög riktigt.
Nu är klockan 04:40 och fortfarande duger inte riktigt nåt. (Nåja, nu duger åtminstone tutten, pepparpeppar,det gjorde den inte förut så det är bara att gilla läget)
Jag går rundor i huset, byter blöja, ligger still, rör mig, rapar, ammar, testar med nappen osv. Fortfarande duger inte något.
Jag själv förtjänar medalj i antal vakna timmar, jag har tandvärk och är hungrig som en varg. Det får vänta. Provade att stanna och öppna skåpet förut, gallskrik!
Brrrr....

Någon i familjen vet hur man gnyr, och denna någon är den mest uthålliga av oss alla :-/

"Välkommen till mammalivet" säger många nu, och det må så vara, att mammalivet består av många sånna här nätter, men det finns bra nätter också... Jag föredrar att kalla dem för mammalivet, och dessa sura nätter för transportsträcka.

Någon som är med mig på det?!

Kram!



Efterlängtad Matlagning :)

Hade skrivit ett jättelångt inlägg om matlagning och hur bra jag mår av det, och sen så försvann det innan jag hann publicera :(
Nåja, jag får summera i ett tråkigt, kort inlägg istället för jag vill minnas detta.

Att laga mat är som terapi för mig.
Recept vill jag helst inte använda, utan kör 99% av gångerna bara på magkänsla. Underbart är det.

Igår (måndags) lagade jag, till min stora lycka, mat för första gången sen Stella föddes. Hittills har det blivit matlådor och enklare/snabbare saker, men nu gjorde jag gryta på rådjursbog!
Den blev superlyckad och jättemör så det var en bra nystart på matlagningen :)

Rådjursbog som jag benat av och mjölat.
Smör
Gul lök.
Morötter.
Champinjoner.
Vitlök.
Timjan.
Rosmarin.
Vitpeppar.
Soya.
Buljong.
Grädde.
Puttra i 3,5 timmar
//done!

Serverade med ris, massor sockerärtor och lite gelé vid sidan om.

Nomnomnom, I'm back!



Knepiga vädret fortsätter

Nu blev det plötsligt jätte,jätte,JÄTTEMÖRKT ute och helt mjölkigt i luften. Nån typ av dimma eller snö och något stort svart moln... Typ TOKsvart på himlen och det gick på tre sekunder från ljust!!!

Så jäkla knepigt väder det har varit de senaste dagarna alltså.
Snön från igår ligger fortfarande tjock på hela tomten och våra utemöbler.

Mina tankar sätter fart...
Hade detta varit en amerikansk film så hade det betytt att jordens undergång är nära och att BARA EN person kan rädda oss nu... Förmodligen skulle denna någon varit en omedvetet supersnygg man i åldern 30-35, med magrutor och hundögon. Det hade varit kaos överallt, folk hade börjat plundra affärerna och man hade börjat misstänka en meteor... Eller utomjordingar (eller al-Qaida för den delen) och new tork hade varit översvämmat...
Typ...

Men detta är Vallentuna och på riktigt, så vi slänger in ett vedträ till, rapar bebisen och plockar fram lite chips och godis för kvällen ;)

(trots att det är söndag, för igår somnade vi båda ifrån allt kl 20:30)

Mys i soffan, check! Gokväll!


Om

Min profilbild

Nadja