Nyårsaftonspyssel

Idag är en hemma-dag.
Efter att ha testat i stort sett alla göteborgs och trollhättans affärers utbud i fyra dagar, är vi alltså hemma och fixar lite nyårsafton till ära.
Klockan 16:30 kommer ST och IJ med sin HD och då ska vi alla fem ta en fördrink innan vi går vidare till respektive fest samt titta på GP-fyrverkerierna från Göteborgs bästa utsiktsplats - dvs min balkong.


Nu återstår att fixa kvällens värdinnas present samt bestämma mig för vilken klänning det blir.
Hoppas bara att nån av dem fortfarande passar... Håll tummarna!


Dagens rätt

Dagens rätt: Jag och AJ kom precis hem efter att ha varit på bio och tittat på Yes-man. Superbra film, kan rekommenderas om man gillar Jim men tycker att han ibland kan bli för överdriven. Den här filmen var nämligen skojjig men inte alls lika hysterisk som många av hans andra filmer kan vara. Bra val!

Dagens i-landsproblem: Idag får verkligen AJ's kommentar, sagd i en klädaffär när han skulle betala, stå för dagens i-landproblem, nämligen:
"Suck, jag kommer aldrig bli av med de här kontanterna..."


En tekniklös tös

Kära läsare, den här gången kan jag inte hållas ansvarig för min långa bortavaro från bloggen.
Efter att jag kommit hem från pastan fungerade nämligen inte min underbart fina flashiga blåtandstangentbord.
Det är lite svårt att logga utan tangentbord kan jag meddela.

Känns nu som att jag missat att berätta om en massa saker och att jag kommit galet mycket efter i bloggandet... igen. Men det finns tyvärr inte så mycket att göra åt saken, mer än att bryta ihop och komma igen, eller hur man nu säger.

Jag har i alla fall, som ni säkerligen nu förstår, införskaffat ett nytt tangentbord (nu med tråd och inte lika dyrt som det förra), och jag kan med en stor skopa bitterhet konstatera att apple inte är helt goodwillbenägna i situationer då en vanlig liten privatkonsument har en stendöd produkt två månader efter det att garantitiden gått ut, TROTS att båda teknikerna på macforum och på applecare kunde konstatera att det måste vara fel på själva produkten. Grr, vilka sura pengar.

Min mobiltelefon har också varit ute på hemska äventyr men idag kunde jag glatt, och mer tacksam än någonsin, hämta upp den på Carlings, där personalen tagit väl hand om den. De fick en fin kondis-rulltårta som tack.
Det var hemska timmar mellan det att jag upptäckte att den var borta tills dess att jag fick kontakt med personalen på Carlings. Du som någon gång blivit av med din mobiltelefon kan säkerligen relatera till känslan av tomhet som infinner sig när man förstår att alla sms, alla kontakter, alla foton osv faktiskt är borta! Hualigen!

Som stolt ägare till mitt nya tangentbord och till min fina kära mobil kan jag nu starta det nya året lite tryggare, lite bättre, lite mindre tekniklös.


Sällskapsresan

Nu sitter jag och AJ på tåget till Pastan.
Vi ska visserligen fira jul där och så, men framför allt ska vi fira min PappaBarilla idag!
GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!

Tågresa är verkligen annorlunda när man är två. Vi har precis tittat på film och ätit popcorn och jag måste erkänna att det faktiskt är rätt så mysigt med tåg just då.
Lyckades köpa en skvallerblaska (PLAZA) innan tåget avigick och gissa vad krönikan handlade om?! Jo att följa sina drömmar och flytta, dvs byta stad, för kärleken!!! Huvudet på spiken!
Hur som helst, det jag skulle tjoa lite om var just skvallerblaskan.

Jag har alltså läst två stycken inom loppet av tre dagar!!! Helt sanslöst! Det var med största säkerhet sju månader sedan jag ens öppnade någon annan tidining än de man kan läsa på nätet (eller "Trivas i ditt område", bostadsbolagets tidning som kommer till alla hyresrätter), och absolut en månad sedan jag läste annat än Dagens Industri!
(nu räknar jag ju givetvis inte med reklam här)
På resan upp plöjde jag igenom en SOLO och fick ett "foundation-puder på köpet. Och nu köpte jag alltså en PLAZA och fick en DVD på köpet.
Om man bortser från det man fick på köpet (vilket jag erkänner att jag ibland kan välja tidning efter) så måste jag helt fullt ut erkänna att jag tycker SOLO var ungefär fem timmars läsning mer intressant än PLAZA!
För min värld i alla fall.
Jag gillar ju kläder, mode, inredning och design, men jag är fortfarande väldigt jordnära och ekonomiskt medveten. PLAZAfolket, innefolket, Jetsettarna är coola, men aldeles för dyra i deras vanor för mig.

Ställning i den "nygamla" värld som öppnads för mig:
PLAZA: NN
SOLO: NNNN

Jag återkommer med fler ressencioner när jag fått mer skvallerkött på benen, nu ska jag njuta av min egen sällskapsresa med AJ.





GOD JUL!!!

Jag har precis kommit "hem" från en julafton som kan liknas en traditionsenlig saga med mat, klappar, och allt som hör till enligt konstens alla regler. Supermysigt!

I morgon är det dags för julfirande hos pastan och hur perfekt idag än var så kan jag inte undgå att sakna dem. Det är fem timmar tåg till dem härifrån, och de fem timmarna spenderar jag med nöje framför en film med AJ.

Ville bara passa på att titta in här på självaste julafton och önska alla en god jul, men upptäckte till min stora förvåning att klappöppning, julgrötssmaskande och allmänt julmys lett till att klockan hunnit bli över tolv och alltså är det  tydligen juldag nu!

Därmed önskar jag eder alla en god fortsättning och så återkommer jag snart med mer info om den här drömjulen!


Följ min blogg...typ...

Jag har tydligen gått med i något nytt nu, så nu kan ni uppenbarligen trycka här:

Följ min blogg med bloglovin

... och på nåt sätt ska det vara bra...

Har hört att alla "bra bloggare" är med där så jag var ju tvungen att gå med (kanske blir man lite bättre bara av att gå med).
Man ska ju ha fler läsare så a... det kanske jag kan få nu då?!

Sen skulle jag blippa in vad jag var intresserad av och då råkade jag "föreslå en kategori" för min kompis blogg (sorry, men jag vet inte hur jag får bort det)
Ja...
Jag vet inte...
Lurigt det här...

Men tryck på den där länken och börja prenumerera eller nåt dårå så får vi la se sen ;o)

Tjena på er!


Inte hemma på ett tag...

Jag ska visserligen vara i mitt andra och tredje hem (VBG och STHLM) men jag kommer inte vara hemma hos MIG på en vecka. Självklart bloggar jag från andra ställen. Have no fear.
I alla fall...
Här kommer några julbilder som jag lovat två läsare.


Glöggflaskor - två har jag redan gett bort
 


Enris som pappa gav mig på lucia
  


Glad Julhjulsvinnare!
           ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂            


Klockan är 22:30 och jag är inte packad än!

Och imorn efter jobbet ska jag och en miljon (grovt räknat) julklappar ta oss till huvudstaden! Hur ska detta gå?
Det luriga den här gången är inte kläderna, utan att inte paja alla fina julklappar på vägen. 
Är rädd att snörena kommer att plattas till och paljetterna kommer att lossna...
Nåja, det blir väl till att ta med ett nödkit ifall det skulle gå helt åt skogen med något paket.

Varför bloggar jag istället för att packa nu då? Jo för att jag vill.

Tänkte ju berätta lite grand om gårdagens tjejkväll!
Vi (Jag, IJ och ST) hade pyssel hemma hos IJ med sillinläggning och godistillverkning. JAg tog med dekorerade pepparkakor och IJ spelade traditionell julmusik.
Det var supermysigt!
Sen åkte vi hem till mig och åt pizza på pizzerian nedanför. Vi blev FÖR mätta och var tvungen att sega lite i min soffa innan vi gjorde oss i ordning och sedan åkte till Incontro (pianobaren nederst på Gothia Towers).
Vilket ställe!
Skönt folk, härlig musik (live pianist med gamla godingar på lager), och gratisdrinkar. Vi hade det bra.
Träffade även diverse damer från jobbet, vilket inte gjorde det hela sämre.
En lyckad kväll som jag kan tänka mig att göra om!

Jag på incontro med ett glas mousserande.
Skål på er!


Bedömning av jultallriken

Ni som läser min blogg vet att jag för någon vecka sedan sågade Findus jultallrik.
Jag fick efter detta inlägg en frivillig person (som för tillfället tyckte att tallriken lät som en bra idé) at testa den.
Hon har nu bedömt jultallriken och man kan väl samanfatta det som; Nadja - Findus, 1 - 0

Findus, vad var det jag sa? Det finns inga genvägar!

Petra; Jag uppskattar din spontana test-insats. Något litet, att "skölja ner" jultallriken med, kommer på posten.



Dagens rätt

Dagens rätt: är stämningen som rådde på jobbbet idag.
Alla är lyckliga över julledigheten. Juklappar delas ut till höger och vänster och man får godis, frukt, choklad, pepparkakor och nötter tills det står ut genom öronen! Skön stämning!

Dagens i-landsproblem: Jag fick en lussebulle utan saffran i på glöggmorgonen på jobbet idag. Det är väl ingen lussebulle? det är väl en bulle (punkt)?


Tjejhelg nalkas

Den här helgen kommer jag ha en ordentlig fix och trix-helg.
För den nyfikna kan jag berätta att jag imorgon, tillsammans med flickorna IJ och ST kommer att baka Skumbananfudge samt Nougatbitar.
Båda dessa är hämtade från min kompis Petra som bl a skriver godisrecept i adventskalendern i sin blogg.

Vi ska även passa på att dricka lite lyxiga drinkar imorgon på en pianobar (vi har inte varit ute på år och dagar, och ingen av oss orkar direkt klubba efter en vecka jobb), samt försöka oss på någon form av utemiddag.
Om damerna i fråga går med på det så kanske jag bjuder på foton på söndag.

Idag har jag mest slått in klappar, och det är värst vad tiden går fort när man är hemma! Jag trivs mycket bra hemma hos mig i min lägenhet och skulle vilja ha mer tid här, men jag antar att jag inte ska klaga på en händelserik vardag.

Nu ska jag sova himla gott, och imorgon är det "hatten av, förkläde på" som gäller!

Trevlig fredagkväll på er!


Dagens rätt

Dagens rätt: JAG ÄR KLAR MED ALLA JULKLAPPAR!

(Dagens i-landsroblem utgår idag och istället korar jag följande)
 
Dagens pajas:
Detta underbara par som expiderade på Carlings i Nordstan ikväll. Helt fantastisk humor. De drev med varandra så kunderna skrattade och sjäng med till Orup och Roxette!
Stor eloge till er!!!


Julkorten avslöjas

Som jag lovat en annan läsare så lägger jag nu upp bilder på mina egentillverkade julkort.
Jag har döp korttyperna själv och skrivit vad jag tycker om varje utformning.



Traditionkort. Enkel utformning med mer möjligheter till utsmyckning.


Portkort! Gillade att man kunde "komma in" i kortet och hälsa på. Mysigt!


Kuvertkort! Tyckte dessa hade den fräckaste utformningen.


Här är de allihopa tillsammans!


Bara så ni vet så är de redan postade (idag på lunchen) och juryns (dvs mitt) beslut om vem som får vilket kan inte överklagas. Det är hålla tummarna som gäller! ;o)


Pssst... Om du hör till dem som får julkort av mig men inte får ett av dessa, så bör du känna till att ditt julkort sponsrar barncancerfonden, så det finns en hel del hjärta i även det kortet!

✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂


Pepparkaka? Tack, gärna i år!

Dagens kryptiska överskrift handlar om pepparkaksbaket i helgen.
Jag vill dock tillägga att jag har tendens att vara pepparkaksperiodare.
Visst låter det konstigt?
Jag tycker om pepparkakor varje decemmber, men jag är fullkomligt tokig i dem ungefär vartannat år. Det känns som att om jag inte får den årliga dosen ett år så tar jag igen den med råge kommande år och vise versa. Tokigt.

Hur som haver såbakade vi alltså pepparkakor i lördags, jag och AJ. Jag bjuder på lite bilder!




AJ lägger ut formarna. Logistiskt korrekt utfört arbete.

Första färdiggräddade plåten


Dags för det viktigaste - glasyren!


Och för att se den vackra garneringen är här ett färgkort


Färdiga!

Visst blev de fina!!!


Bortlovat blogginlägg

Hela kvällen har bestått av att tillverka kort (jag vet, jag är toksent ute) och tvätta, men här kommer en blogg om en helt annan sak. Har nämligen lovat en läsare ett av mina recept, nämligen:

Nadjas heta räkpasta
Mängd: ca 4 portioner
Tillgningstid: ca 20 min

Ingredienser
1/4kg Frysta skalade räkor
1l Pomarola (italiensk kryddad tomatsås)
2st Vitlöksklyftor
1 tsk Chilipulver (grovmalet)
10 blad färsk basilika
400g färska tagliatelle
Parmigiano (parmesan)

Instruktioner
Sätt på vatten till pastan.
Fräs vitlöken hastigt i en kastrull.
Lägg i pomarolan och låt den koka lite.
Krydda med salt och chilipulvret.
När den är färdig så ha i räkorna och ”bryt i” 6 basilikablad (låt bara räkorna bli varma, annars finns risk för att de blir sega)
Servera på pastan och garnera med parmesanost och färska basilikablad.

Buon appetito


Pssst... Har tyvärr inga bilder på anrättningen, men kan lova att den ser riktigt fräsch och aptitlig ut!


Om

Min profilbild

Nadja