Nu är det trångt

Idag fick jag sittplats på tunnelbanan. Lyx. Hoppas på samma sak på hemvägen men det är knappast troligt. Hittills har två människor rest sig upp/gett mig sittplats. Båda två var kvinnor i åldern "jag har barn och minns hur jobbig tunnelbanan kan vara".
Nä, denna pendling, två timmar om dagen, är helt ok och värd varenda minut för att få bo där jag gör, men ikombination med att vara i 8:e månaden och vinter är den faktiskt inte någon höjdare.

Med 10 arbetsdagar kvar kan jag erkänna att jag räknar ner, för nu börjar det bli bra trångt - både i magen och på tunnelbanan...



Parkerar tankarna på en fin plats.

Vet ni vad jag gör just nu? Jo, det kan jag berätta. Att efter en sjukt lång och galet intensiv arbetsdag sitter jag på tåget från jobbet och har ont i halsen, ont i kroppen, den hittills värsta sträckningen i ligamenten tack vare en gubbjävel (ja tyvärr använder jag just nu detta starka fula ord) som putte mig i trappan vid t-banan. (!!!!) Tur att jag har låg tyngdpunkt - Jävla dumma gubbe!!!

Nåja...

Något jag också gör just nu är att jag försöker tänka på nåt kul. Hitta en fin plats att parkera tankarna på. Jag vill nämligen inte dippa totalt och paja resten av dagen, just när jag äntligen får komma hem till mitt livs kärlek och min borg. Där vill jag ju vara som bäst, och som mest!
Så vad tänker jag på då?

... Matlagning? Japp! Har gjort menyn för resten av veckan.

... Hur jag ska börja träna om några månader igen? absolut! Är supertaggad!

... Bebisen? JAAAA! Såklart! Tanken på den får mig alltid på bra humör :) lilla sprattelpyret :) så där får mina tankar stanna ett tag, lilla pyret i magen och allt runt omkring den. Vem är det framför allt men också mycket annat. Vad ska göras, fixas och köpas innan den kommer ut :)
Ja, där får tankarna stanna ett tag:)



Middagsmeny deluxe

Vill bara berätta hur bl a middagsmenyn såg ut i torsdags när jag var på konferens. Superkul och givande dag följdes av galakväll där inbjudan bestod av strassarmband till alla damer och fluga till alla herrar. Det satte ribban och jag säger bara det, att jag klagar inte. :)

Synd att ni inte ser årets läckraste skor som jag hade på mig. Lackpumps, aningen spetsigare, svarta, med band över och 6cm klack. <3



Överhettad!

Har precis kollat på film och frossat i kiwi och vatten.
Måste säga det: Det är så sjukt varmt nu!!!
Hjälper inte att jag sitter i kortbyxor och t-shirt. Magen rör sig konstant, vilket visserligen är väldigt trevligt, men det är 27 grader i huset och det känns som 35.
Gissa om jag blev glad när vi pausade filmen så jag kunde gå ut och "vila" i snön lite!!!
Var ute ganska länge antar jag. Anders hade jacka och ville gå in, om vi säger så. Men jag är nöjd och glad och tänker nog ta ett varv runt huset innan jag snart hoppar i säng.
Kramkalas på er!



Är det nån som är bra på att laga mat??????

Jag har en pannkaka som har gått sönder ;)

Har kommit fram till att dessa thaipannkakor (ni vet, kokos, banan, chokladsås... (MUMS!!!)) är VÄLDIGT mycket mer svårvända än vanliga "svenska" pannkakor. Menmen, skam den som ger sig kacklade hönan och fortsatte :)



Effektiv myshelg!

Hela helgen har verkligen varit tokmysig och dessutom väldigt effektiv. Det är oftast då både jag och Anders trivs bäst, när vi får jobba av oss energin och sen mysa ihop oss i soffan framåt kvällen. På 3 dagars ledigt blir mao väldigt mycket gjort.

I fredags startade dagen med vedhuggning och frakt av den samma. Jag hjälpte till på mitt hörn (se de små pinnarna som ligger ner på släpet) plus att jag bar chaufför. Det tog ordentligt med tid i anspråk men några minusgrader och frisk luft satt fint, och efter lunch fick vi fika och husesyn hos grannarna. Jättetrevligt!
Vi hade bestämt oss för att ta undan granen samma dag och så fick det bli. Anders gick lös med sekatören i vardagsrummet och tack vare kaminen fanns snart bara en kal stamm kvar. Bra jobbat!
Eftersom kylskåpet gapade tomt åkte vi och handlade och vet ni, det är rätt lite folk i affären på trettondagen klockan 20:00 :)
Dusch och mysbyxor, Sen drog jag ett filmkort. Fick tre filmkvällskort (med filmer) av Anders i julklapp som berättigar mig till valfri mängd och sort godis samt att jag får välja film helt själv tre gånger under ett år. :) jag drog kortet som sagt och köpte 1,3kg godis. Behöver jag berätta att det är godis kvar?

Igår var det ju dags för oss att ta ut resten av julen och efter att den var borta samt en massa annat var gjort bloggade jag ju, så det låter jag bli att skriva om här :)
Efter blogginlägget satte vi ihop den största babysaken (se nedan) och roade oss med att prova den i huset :) än så länge är vi väldigt nöjda :)
Sen såg vi en knepig film och åt ruskigt goda revbensspjäll och, ja, mera godis.

Idag har svärföräldrarna varit här och jag såg till att bjuda på nybakade kärleksmums. Sen har det varit en ganska lugn dag, ni vet, tvätta, diska, städa skrivborden, etc etc och nu nalkas snart en kall skön dusch (är alltid överhettad nu för tiden) och en helgavslutning i soffläge.

Hoppas er helg varit minst lika bra!
Kram!



Vilken härlig dag!!!

Solen har lyst och frosten har gnistrat, och inte nog med det.
Julen är ute ur huset,
tvätten är fixad,
håret är klippt hos frissan,
unna-oss-shopping med maken är utförd och
massa fina babyprylar är köpta och hämtade och bara väntar på att monteras ihop :)

Innan dess är det dock jag som kokar revben i öl för att sedan ugnsgrilla.

Sa jag att det var en härlig dag?! ;)



Fikastund med nybakat för mig själv

Nu har Anders styrelsemöte i vardagsrummet vilket betyder att idag är det den här lilla frun som har bakat och fejat i köket :)
En Silviakaka fick det bli (tack för tipset Jeanette, perfekt för ändamålet) och kolakakor som jag hade bakat sen tidigare.

Mötet började nu klockan sju och jag hann precis trolla bort den sista smulan från bänken när jag hörde Anders säga "ska vi börja med lite kaffe? Nadja har bakat" :)

Så nu plockar de sju herrarna åt sig av godsakerna som jag dukat upp i köket, och själv smet jag, efter några "hej, hallå, god fortsättning " upp på övervåningen. Med mig fick jag en bit Silviakaka och ett stort glas kall svart-vinbärsaft!

Nu ska jag inte störas av TVn, utan ha mysfika med hembakat med en topping av egentid!

Trevlig kväll!
Kram!



Buzzning om glass!

Jag är buzzador vilket innebär att jag ibland får testa olika produkter under förutsättning att jag berättar vad jag tycker om dem samt sprider ryktet om produkten och buzzador vidare.

Den här gången fick jag buzza om Åhusglass, tre smaker i laktosfri form. Perfekt!

Min blixtrapport såg ut såhär den här gången:

Hej, har äntligen fått tag på glassen, (2 sorter, vanilj finns inte här) och tjuvsmakade lite på toppen innan jag skulle lägga upp den i 4 skålar till mina gäster. Dock märkte jag den var så hysteriskt god att jag nästan inte ville dela med mig av den, men vad vore det för buzz? Och samtidigt var den ju så god att jag ville bjuda för att alla skulle få smaka :)
Efter att ha överlagt med gästerna fick resultatet bli att alla fick provsmaka och sen fick man halva den glassen man tycker bäst om!!! Win-win!!!

Tyckte personligen att chokladen var god men aningen svag i smaken. Stort plus för knapriga bitar och swirl. Jordgubben vann i mina ögon. Mycket smak och mycket marshmallows!!! Och det bästa, inte en enda svullen laktosmage efteråt!!!



Åter igen - maränger ;)

Har fått massa kul och positiva kommentarer om marängerna!!! Blir superglad och eftersom så många bett om receptet så kommer det nu. På det sätt som jag gjorde dem vill säga :)

Ingredienser:
7 st äggvitor
5,25 dl strösocker
Nästan 200g ischoklad (utan formar) (egentligen ska man väl ha 100g mörk choklad tror jag men man tager vad man haver)

1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft eller 150 grader med vanlig ugn.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper (jag använde två st med ca 6 maränger på varje, så stora blev de, och gräddade var för sig)

7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

8. Låt svalna lite, flytta sedan på dem något och låt svalna helt innan de läggs upp


SUPERGOTT och tydligen väldigt uppskattat :)

Sist men inte minst har jag blivit uppmanad att lägga upp en färsk magbild så här kommer en från idag (v 30+3) tagen uppifrån... håll till godo ;)

Kram och puss!


Om

Min profilbild

Nadja