Underbara fritid, underbara SOMMAR!!!


Här ser ni en väldigt nöjd Stella som går till bilen med gårdagens loppisfynd :) En liten docksulky för tio kronor. För henne är den värd så mkt mer än så, hon är tokig i den!!! :)

I övrigt spenderad vi dagarna utomhus. Sol, grönt gräs, saft och kakor på altanen och mycket trädgårdsfix.

Vi håller på att förbereda inför vårt stödmursbygge (roligare saker kan man investera i men den är nödvändig för helheten på tomten) och det tar typ all Anders tid. Jag håller däremot hellre på med annat fix, typ odlingar :)
Där vi senare ska bygga växthus har jag satt upp pallkragar och idag utnyttjade jag Stellas sovstund (ja hon är hemma med feber) till att odla massor med gott :)

Vad sägs om godsaker som morötter, rädisor, rättika, kinakål, isbergssallad, salladslök, potatis, pak choy och citrongräs?
Självklart scrappade jag ihop några söta skyltar till rabatterna också ;)

Sen kommer odlingarna att kompletteras med tomat, gurka och zucchini, men såhär långt är jag jättenöjd med mitt lilla projekt :)

Godkväll från pandahuset! :)


Sa jag att tisdagen var fantastisk?

Det var den i alla fall :)

Dagis var stängt och Anders tog en pappadag. Samtidigt tog jag min sjukdag så vi fick lite familjetid :)

Solen sken och vi var ute från strax efter frukost till middag. Fullständigt underbart!

Men vi började dagen med att åka och handla. Skönt att ha det gjort.

När vi kom hem gick vi raka vägen ut. Jag sopade och såpade hela altanen medan Anders och Stella satte ihop Stellas fina rutschkana som hon fick av sin kusin i helgen :)

Sen var det dags för lunch som Anders lagade eftersom jag jobbade ute, och tätt därefter somnade Stella. 
Vi tog varsin is-latte i varsin solstol på altanen som redan hunnit torka :)
Hej sommar! :)

Efter sovstunden gick Anders och Stella till lekparken och jag fixade hemma. Sen kom de hem igen och hade med sig Sixten och Johan, och jag tog fram glass till alla :)

Sen var det bara massa lek och bus tills mellis då jag gjorde fruktsallad som vi åt i solen :)

När grannarna gått hem gjorde jag middag som Anders grillade.
Det blev sötvattenlax och grönsaker i folie samt pizzapinnbröd. Mycket lyckat!

Jag fixade också till våra jordgubbsplantor som till min stora lycka överlevt vintern :)


Sen kom andra grannar, Roger, Linda och deras Stella och hälsade på över en fika. Mysmys :)

Stella avslutade dagen med ett roligt bubbelbad ("bada lubblor") och somnade sen mitt i vällingen på kvällen och sov hela natten :)

Jag själv upptäckte att jag kanske borde haft lite mer strategiskt placerade axelband...

Så idag när det verkligen är torsdag så tänker jag tillbaka lite på tisdagen som var :)

Vilken härlig dag! 



Påsk, geocaching och lyxfrukost!

Det hinner hända så mycket mellan varje bloggtillfälle att hälften vore nog. Det är svårt att minnas allt på ett sånt sätt att man kan skriva ner känslorna, och det är ju det jag ät ute efter med den här bloggen. En o-hemlig dagbok helt enkelt...
Därför är det bra att man har kameran ständigt redo. Bilder säger ju som bekant mer än tusen ord :)

Det har precis varit påsk och våren (eller snarare sommaren) har kommit. 
Vi firade påsken hos mina föräldrar i hemstaden med allt från grillning och trädgårdsbus med hela la famiglia till morgonpromenader med geocaching som vi verkligen blivit bitna på :)










Förra helgen tog vi vår första cach. Det var när vi var på en 4H-gård här i närheten och låt mig tillägga: jösses vad vår lilla stjärna älskar djur!





Hon hälsade på alla djur genom att ställa sig böjd ner och skrika "HEJ GRISEN!!" eller "HEJ HÄSTEN!!!" :)

Samma helg, fast på söndagen, hade vi lyxdag.
Stella var hos Malin, Johan och Sixten medan de bjöd mig och Anders på frukost på Såstaholm. Snacka om bra födelsedagspresent :) 
Vi njöt av frukost i världsklass i flera timmar och sen tog vi en romantisk promenad och tog en, vår andra, cach :)





Veckan däremellan är tyvärr svår att skriva om såhär i efterhand, men jag vet att den varit bra för jag har bilder på natchotallrik, busig Stella med mera ;)

Nu ska jag palla mig upp ur soffan (där jag vilat en liten stund) och fortsätta denna underbara soliga dag.
Dagis är stängt och vi båda är hemma och livet är bara sådär härligt enkelt :)

Kram!


Torsdagsfunderingar

Tjillivippen!

Veckan har gått ganska fort. Det är underbart att ha Anders hemma. Allt blir lite bättre när man är med sin andra hälft <3

Inte så mycket har hänt i veckan. Det har varit sol men också snö:
Bilden togs på kontoret i tisdags. Jag är missnöjd över att snön la sig...

Igår kom svärisarna över och hade med sig påskägg till oss alla. Stella fick kläder och godis och jag och Anders fick lyxiga chokladpraliner från gateau :)

Nomnomnom :)

Jag har varit ledig idag. Hur skönt som helst och välbehövligt!!!
Sovmorgon blev det. Liten i alla fall. Jag gick upp åtta och gjorde mig i ordning och åt frukost. Klockan nio hade jag tid hos min KBT-terapeut och efter det hade jg riktigt mycket positiv energi i kroppen.

Jag tog tag i dagen och handlade mat, som verkligen behövdes. Det blev som vanligt mängder av frukt och grönt, och nu hittade jag fina nektariner också :) lycka!!!

När jag kommit hem gjorde jag lite lunch och åt medan jag läste hela numret av "allt om mat - fest" i lugn och ro. Så skönt!
Sen fixade jag i köket, ställde i ordning våra nya stekpannor etc samt fixade mängder av tvätt. Plocka ihop, ta ner, dela upp, tvätta, torka, vika, dela ut... Ja ni vet... Nu hade vi sån backlogg på tvätten att det var skrämmande att starta men skönt att ha det gjort.

Sen var det dags för nästa läkarbesök, min husläkare, och domen löd att jag fortsätter jobba 75% ett bra tag till.
Bara att acceptera.

Sen hämtade jag en väldigt glad Stellabit på förskolan och så åkte vi hem och tog varsin riskaka ("risse kaka") och läste fyra böcker. "Per Olssons bonnagård", "mollys första färger" "barbapappas födelsedag" och självklart: "maxi Max".

Sen kom Anders hem och jag gjorde god middag. Pasta med tomatsås, Kalamata-oliver, mozzarella och mängder basilika :) nomnomnom ;)

Sen duschade jag och Stella och sen somnade hon tidigt idag.

Nu har jag inte så mycket mer som jg känner att jg behöver få ner på pränt här, men jag avslutar med en skön bild på hur Stella njuter av ett kex i sin fåtölj efter en hård dag på dagis ;)





TjejkvällsGourmander ;)


Igår kväll var jag på tjejkväll med mina fina hjärtan Vendy, SusBus och Hanna.

Vi var ute efter en lite lyxigare men ändå mysig känsla och gick på restaurangen "fem små hus" i gamla stan. Det var verkligen ett lyckat val! :)

Vi började med en liten fördrink i "baren" som för väldans massa år sen (1600-talet) var en "förbjuden krog" som ägdes av nån tjej som hette Anna nånting (jag och historia... Suck!)

Sen gick vi ner till vårt bord som låg i hus nummer fem. Dvs genom en lång labyrint av små rum (fd hus) ner ner ner, så vi låg ett steg under källaren!
I vårt "hus" kunde man t o m se och känna fingeravtryck i mureriet som är mer än 350 år gamla :)
Restaurangen heter alltså "fem små hus" för att den är ihopbyggd av/på fem små hus. Fiffigt! :)

Vi tog tre rätter och jag fotade såklart mina ;)


Förrätt: SOS = sill, ost och strömming. Till detta var det kokt saltad potatis. Ett utmärkt val.

Huvudrätt: stekt ankbröst med rabarberkompott och potatiskaka. Nom! Jag hade aldrig ätit anka förut men varit sugen och nyfiken länge. Jag kommer definitivt att ta det någon mer gång. Oerhört trevlig mat.

Till dessa två drack jag vitt vin.

Sen beställde vi te, kolla sötaste te-påsen!!! Och kolla förpackningen bredvid!!! :)


Dessert: grönt jasmin-te samt att jag och Vendy delade på två chokladtryfflar. På chokladtryfflarna fanns "strössel" som poppade i munnen hej vilt :) Jättegott men jag är glad att jag inte tog nåt större, mätt som få.

Ja det var verkligen en lyckad kväll och det var så otroligt skönt att få slappna av och umgås med tjejerna i vetskapen om att Stella var hemma med Anders och Jens och hade det roligt och bra. Jag kunde äntligen prata, lyssna och bara njuta av att umgås. Och det spelar ingen toll hur mycket jag älskar min familj, man måste få lite egentid och lite egen tid för att kunna vara sitt bästa jag hemma :)

Tack underbara söta tjejgänget, jag är så glad att ni är ni och att vi är vi :)

Kram!


Är det verkligen över?

Vågar inte tro att det är så fören jag ser det med egna ögon. Fören Anders kommer in genom dörren och säger att projektet är slut... 
Känns tveksamt, men jag hoppas såklart :)

Idag har jag fått lyxa mig lite :)
Imorse efter frukost så badade jag och Stella och sen lyckades jag med premiär för den stora bedriften "inbakade flätor" på min lilla gullehumla :) 
Fantastiskt bra frisyr när man äntligen fått lov att tvätta håret på henne och man är trött på att hon har snor i håret hela tiden :-/
Frukostmys framför Timmy Lamm med nyponsoppa i favoritfåtöljen :)

Efter bad och fix så körde jag Stella till farmor och farfar och hon tvekade inte en sekund till att spendera dagen med dom. Antar att hon är minst lika trött på min röst som jag själv är vid det här laget. (Tvåårstrots i kombination med sömnlöshet, långa inomhusdagar och feberhumör är ingen höjdare...)

Sen åkte jag hem och vilade en liten stund. Skulle precis till att somna när det plingade på dörren. Det var mäklaren. 
I en timma gick vi runt i och utanför huset och garaget och domen lyder att vi varit duktiga och nu är huset uppvärderat litegrann :)

Efter ytterligare lite vila ringde Malin och ville luncha med mig och jag var inte svår. Vi åkte till "Stationshuset" och lunchade på varsin smarrig hälsotallrik med torskrygg och svartris :) 


Och sen blev det efterrätt och jag passade på att väga upp mitt val av "färska bär" med att utföra lite chokladbolls-syndning ;)

Sen gick vi till en supermysig leksaksaffär som ligger bredvid fiket. Jag älskar att köpa presenter i den butiken så jg passade på att köpa såväl påskpresenter som nyfödingpresenter till ett par vänner som nyligen fått tillökning samt en bilåkarpresent till Stella så hon ska tycka att det känns ok att åka till hemstaden trots 6 timmar bilfärd enkel resa :-/

Sen köpte jag med mig en redig bit morotskaka från caféet och åkte hem till svärisarna. Där möttes jag av denna söta syn:
(Jag smygfotade innan hon såg att jag kommit dit)

Det hade gått bra och imorgon ska Stella få vara där en stund också eftersom hon inte får gå till dagis än samt att jag måste jobba och Anders har ett viktigt möte. Hon längtar redan :)

När vi sen kom hem var vi båda trötta och när Stella sa "Stella tött" var jag ganska snabb med att lägga henne. Hon ville höra en "liten saga" (kort bok) så det fick hon, men sen somnade hon ganska bums :)

Jag har fixat disk, tvätt etc och nu ligger jag raklång i soffan och funderar på hur lång tid han varit borta totalt... Jag ligger och väntar på att klockan ska bli elva... På att det ska bli torsdag kväll på riktigt... Januari till april är lång tid att vara själv med tvååring dygnet runt på veckorna... Väntar påå att min älskling äntligen kommer hem en gång för alla!

Gokväll allihopa! :)



VABsnack och gnäll från mig

Hej,

Är nu inne på andra dagen med VAB. Känns som tjugonde dagen... Stackars lilla stjärnan ligger och pendlar mellan 37,6 och 38,8 i temp och hostan är verkligen otrevlig.
Ingen av oss har fått sova på två nätter så det är väl inte så konstigt att stämningen här hemma är lättirriterad från bådas sidor. Trötta. Rastlösa. Stackars lillan är sjuk, hon som alltid är så pigg. Hon är trött och sur. Och trotsig! Vem är denna flicka och vart är min goa Stella???

Jag har kännt mig ensammare än någonsin och det känns som torsdag kväll aldrig kommer. Längtar så efter min andra halva...

Jobbet hopar sig. Jobbtelefonen ringer och ringer. Mailen trillar in. Jag anar min "hög" när jag väl kommer på plats igen.
På fredag.
En veckas jobb på två dagar. Tjipp tjena.

Idag var dock ljusår bättre än igår, och jag kände mig mindre ensam.
Redan vid nio blev dagen bättre av att solen visade sig. (Jämfört med gårdagens lekplatsutflykt i hagel och blåst).
Vid halv elva kom fina Malin och hälsade på vilket gjorde mycket för mig. Och för Stella tror jag det var skönt att höra någon annans röst ;)
Jag dukade upp lite frukt utomhus och efter lite lek med Stella blev det glass för Stella och kaffe-latte för mig och Malin.




Stella vägrade lunch och sov bara en kvart idag. Efter tuppluren (som annars brukar vara en dryg timma) tog vi en promenad i barnvagnen och pusslade Nalle Puh för femtioelfte gången.... sen fortsatte mina försök att få i henne något över huvud taget. Det blev nästan en hel apelsin :)

Sen kom svärisarna! 
:)
Stella blev glad och jag blev glad. Jag gjorde glass-smoothie och värmde några av Anders surdegskanelbullar :)
Stella åt två bett på bullen och typ tre skedar smoothie (som hon vanligtvis är tokig i). Sen somnade hon i mitt knä.
Efter en stund la jag henne i soffan men strax därefter vaknade hon av en hostattack och var på sämsta humöret idag.
Tvärsur!
Hon ville inte sitta i soffan, inte i sin favoritfåtölj, inte gå, stå, prata, titta, blunda, dricka... Inte ens äta kaka!
Efter otaliga försök med allt möjligt fick vi till en lugn Stella i fåtöljen. När hon sen fick för sig att tacka ja till en glass så började det gå åt rätt håll igen.
Jag tog tillfället i akt och åkte till Apoteket medan svärisarna passade och köpte halva stället. Nässpray, hostmedicin, alvedon, badskum, roliga servetter, roliga topz.... Allt för att göra det lite enklare att vara två år och jätteförkyld.

Hostmedicinen gick ner och humöret gick upp.
När svärisarna hade åkt åt Stella för första gången på två dygn en ordentlig portion mat. Pasta med tomatsås, ärtor, kokta morötter och mozzarella-ost. Äntligen!!!!

Det var med nöd och näppe jag fick i henne hostmedicinen ikväll men ett geléhallon och fem omgångar med Nalle Puh-pussel senare var den svald. 

Nu sover hon och jag har bullat upp under madrassen för att hon ska ha lättare att andas. Jag hoppas SÅ att det funkar. Jag klarar mig, men mitt lilla hjärta måste få sova lite.

Imorgon får jag lämna henne hos svärisarna några timmar på dagen så jag får vila. Jag känner mig lite mindre ensam nu :)

Kram och gonatt <3



Om

Min profilbild

Nadja