Symaskinskinskin, symamammammammaskin :)

Hejhopp!

Idag har passerat i räserfart. Efter att ha sovit uruselt i natt somnade jag (efter nyponsoppan) om. Anders sa till mig på skarpen att inte gå upp kl 6 idag så jag lydde ju faktiskt bara order... Frånsett nyponsoppetillverkningen då...
Hursomhelst;

Jag har varit väldans aktiv sen kl 10 idag i alla fall. Har fixat till sofforna och tvättat, bäddat rent, diskat och fixat i köket... Ni vet, sånt där som liksom bara görs men som man är glad och nöjd över efteråt även om det inte är så himla speciellt :)

Senaste timmen har dock gått åt till nästa projekt som är "projekt tvättlappar"!
Vi har en massa fina och bra småhanddukar av hög kvallitet som vi inte använder då det är lite fel färg osv, så jag tänkte "varför inte?!"
Så nu syr jag alltså tvättlappar till kommande bebis istället för att köpa de varianter som finns i handeln.

Känns väldigt bra att våra handdukar kommer till användning faktiskt :)

Lite olika färger får de för nöjes skull. Dessa blir blå med röd söm och röd/blå "hängar-ögla"



Dopkort, grattiskort och 28 grader varmt!

Knepig rubrik ser jag... nåja...

Att tillverka många kort är lika med en glad Nadja :)

I lördags var vi på ytterligare ett dop där lilla Eira fick sitt namn. Eira betyder snöflinga på walesiska så det fick därför bli en flinga (en "charm") på kortet.


Sen var vi på kalas hos en kompis som har fyllt trettio. Hon älskar Afrika så jag försökte få till lite jordnära färger på kortet som liksom kan ge lite den känslan utan att för den saken skull rita en stor giraff på kortet. Det blev såhär:


Som ni förstår var det därför en ganska intensiv lördag så i söndags var det vila magen som gällde.
Annat är det idag.
Förutom att göra det jag "skulle" har jag nu bakat, diskat och lyckats elda i kaminen till charmerande 28 grader inomhus. Framgår ironin? Är inte helt nöjd över värmen. och den här gången kan jag inte ens skylla på någon annan =/. Värmen gör att jag numera känner mig som en överkokt potatis som gäspar och är allmänt obekväm.
Känner för att gå en avsvalkande promenad men har inte riktigt ork till det heller just nu då jag som sagt knappt suttit idag.
Nåja, en bra dag är det i alla fall :)
Om ett par timmar kommer Anders hem och då har han förhoppningsvis med sig vår nya soffa som ska ha anlänt samt sina föräldrar. Då blir det fika med det jag bakat/bakar och sen ikväll är det nya Simpsonsavsnitt som vi tänker kolla på =)

Trevlig kväll allesammans!




Ojdå så det kan bli!

Idag hade jag som mål att minst göra om i ett av kryddskåpen (jo jag har två).

Dagen har bara försvunnit idag (har gjort lasagne mm) och jag har liksom inte kommit vidare med kryddskåpet så nu ser det ut såhär på vår köks-ö!

Katastrofalt stökigt och Anders kommer hem om en timma... Får se om jag hinner städa undan allt. Vill ju hinna göra en del annat innan han kommer hem också :)

Hoppsan så det kan bli!



Min egen tesort!

Gomorron!

Varit vaken sen fyra eller så idag pga mardrömmar. Efter att ha fixat frukost till Anders, försökt somna om och insett att det inte går och kollat facebook trettiosju gånger, har jag varit uppe och halvt igång sen sju.

Sånna här morgnar tycker jag att en stor kopp te sitter som handen i handsken - snällt mot magen, gott i gommen och mysigt som bara den!

Jag föredrar verkligen löste framför påse och gillar att prova mig fram, köra slalom mellan sorterna i tebutiken och låta bli att köpa för mycket av en och samma sort.
Det får varierat resultat.
Ibland kommer jag fram till en favorit och då köper jag på mig mer av den, och ibland kommer jag hem med något halvdant som jag inser aldrig kommer ta slut.
Då brukar jag, efter ett tag, lägga denna halvdana sort i en speciell burk, där jag numera alltså har skapat min egen temix!
Självklart lägger jag bara ner teet i burken om jag tror det passar med resten, annars riskerar jag ju hel burk med total katastrof! Men nosen min brukar ha rätt bra koll på det där :)

Dagens hemmalyxtips från mig till dig är alltså att: istället för att ha en massa småbrukar med halvgott te - blanda ihop de som passar och skapa en jättegod, och alldeles egen temix!



Scrappingtillfällen :)

Hejsan!

Idag har jag varit på långlunch med två andra mammalediga väninnor. Jättemysigt och verkligen en lugn dag.
Hon vi var hos hade gjort underbara crêpes med kantarellfyllning och självklart slank en kaffelatte ner också ;)

För ett tag sen var vi på dop för hennes dotter (ett av dopkorten i tidigare inlägg) och eftersom vi skulle ses idag passade jag på att bränna en skiva med de kort vi tagit på dopet.

Vi hade inget cd-fodral hemma så jag fick göra ett eget av ett kuvert och jag är ju inte den som tackar nej när det ges möjlighet att scrappa en extra gång :)

Lite roligare att ge än blommor också :)



Dessa internationella dagar...

Igår var det ju som bekant fettisdagen, men också (!) internationella pannkaksdagen...

Jag kan väl erkänna att jag inte direkt var supersugen på pannkakor efter mina två semlor igår, så jag tillåter mig själv att "fira" internationella pannkaksdagen idag istället :)

Passar på att göra fyra satser eftersom det går så bra att frysa pannkakor.... om det blir några över...
;)

Pssst, många av mina inlägg går inte att kommentera på, det är för att jag oftast bloggar från mobilen/appen och http://blogg.se">http://blogg.se">blogg.se har problem med appen. Men jag har varit i kontakt med dem och snart kommer appen att uppgraderas och då fixa problemet. Håll ut så länge ;)



dopkort

Dags för lite pysselpresentation igen tror jag minsann...

Det var ett tag sedan jag gjorde dessa kort, men det hoppas jag inte spelar någon roll. Man vill ju inte lägga upp kort man ska ge bort innan man gett bort dem, eller hur :)

Gillar speciellt den lilla metallnallen på pojkkortet och vikningen på flickkortet.



Om man kikar extra noga på flickkortet ser man att det sitter en lapp under vikningen, det är en hälsning från oss som gav presenten.


Lycka till i livet, ni fina små barn :)


Fettisdagen idag :)

Nomnomnom!!!!
Jag och svägerskan spenderade fettisdagen tillsammans på Vetekatten (väldigt mysigt, retro, fint och känt fik i Sthlm).

Vi hade planerat både att äta semla (notera singular), utföra lite babyshopping och kanske lite pysselshopping, men vad händer?
Jo:
Visserligen hann vi titta in i en pysselbutik (att jag kom därifrån utan påse är sensation i sig) men sen hann vi inte göra mer än så i Stockholm city.
Vetekatten visar sig ha sjukt goda semlor och vi hittade riktigt bra platser med utrymme för barnvagn och soffplats för mig med magen.
Resultat: väldigt många timmars babbel, två (2) semlor var, två kannor te för mig och två choklad med grädde till svägisen!

Mumsfillibabba!!!

Jösses vilken sockerchock jag utsatte mig och pluset för! Ajja bajja på mig egentligen, men en gång är ingen gång, och det är ju bara en fettisdag per graviditet - inte sant?!

 



Mage på beställning ;)

Haha, har fått en del önskemål på magbild så här kommer en dagsfärsk :)
Såhär ser jag/vi alltså ut nu,
vecka 37+2 :)



Jag jämför gravidtidningar

Jo, en och annan bok har jag gått igenom i mina dagar. Ganska många faktiskt :) Men jag har generellt alltid haft lättare att läsa tidningar än faktaböcker när jag vill läsa på om ett ämne, eller bara koppla av en stund. Känns mer lättsamt på nåt sätt.

När jag åkte tåg fram och tillbaka mellan Gbg och Sthlm minst varannan vecka så köpte jag väldigt ofta skvallerblaskor att läsa på tåget och jag svalde dem nästan hela, men det är verkligen olika kvalitet på dem. Vissa innehåller i stort sett bara reklam, medan andra behandlar livsöden och lite mer än varför spice girls splittrades och varför man ska välja just DEN mascaran.

Nu har jag gått igenom väldigt många gravidtidningar kan jag säga, och även en och annan mammatidning - man vill ju ha lite koll ;) och låt mig säga att kvalitén varierar på precis samma sätt!

En svindyr tidning behöver verkligen inte betyda att det är bättre innehåll, och många gånger lockar även dessa med "gratisprodukter" för att man ska vilja välja just den tidningen.

En av de tidningar jag är minst nöjd med hittills är nog MAMA. Blev besviken över innehållet och över hur mycket reklam det var i den med tanke på vad den kostar.

Den jag är mest nöjd med hittills är den på bilden nedan!
Mycket billig tidning som jag fick gratis då jag hämtade på babyland (eller om det var för att den var gammal?) och som innehåller mer info än någon annan gravidtidning jag satt tänderna i.

Att den innehåller reklam tycker inte jag gör något då jag inte betalat något för den (även om jag hade betalat för den var den som sagt jämförelsevis väldigt billig). Det vore snarare konstigt om den inte innehöll reklam då, eller hur?! Men det lustiga är att den inte på långa vägar innehåller lika mycket irriterande reklam som de tidningar som jag betalat massa pengar för!!!

Knasigt om jag får säga det själv.



Jösses vad Sexigt...

I lördags hade vi superlyckad inflyttningsfest och det kanske kommer mer om det i annat inlägg, det märker vi. Men här är i alla fall ungefär vad jag fick se när jag vaknade igår.

På bilderna har svullnaden gått ner lite då jag haft fötterna i högläge hela dagen (på order av Anders), men jag kan försäkra er om att detta INTE är hur mina fötter och anklar brukar se ut. Jag brukar nämligen ha just fötter och anklar.

Sexigt värre, eller hur :)



Duktig fru, vila nu.

Hejhopp!

Har inte åstadkommit några större underverk idag trots att jag varit ihåg hela dagen.
Vissa dagar är sådana, man gör massor men det syns inte.
Har tvättat flera maskiner, torkat, vikt och lagt undan men i tvättstugan är det såklart en sista maskin som hänger på tork nu. Den kan jag ta bort först ikväll.

Har planerat fest och planerat mat för kvällen och förberett det, men det syns ju såklart inte.

Har diskat ur sopboxarna under slaskenmen det syns ju verkligen inte.

Och så fortsätter det
Fixat insidan av min pysselgarderob, luftat täcken och bäddat, eldat, torkat av, tagit bort, ersatt..., men nä! Vissa dagar är såhär och det är bara att gilla läget helt enkelt.

Nåja, efter en go dusch har jag nu skrivit en i köpslista och en "att göra-lista" och sitter nu och sippar på en go kaffe latte(koffeinfri) och bloggar....

... Och Filosoferar... Skön fredagskväll med magen och maken väntar... Ska jag dra ett filmkort och därmed köpa hur mycket godis jag vill och ha ensamrätt i att välja film?
Kanske... Vi får se... :)

Skulle jag beställa min kaffe på fik nu skulle jag låta som en såndär bloggerska med för stora utåtläppar och gucciväska: "en mellan soyamoccalatte med socker utan grädde, låt det gå fort, jag ska blogga nu"

... Fast jag gjorde den ju själv och hade inte alls bråttom så här heter den "koffeinfri kaffekapsel med laktosfri lättmjölk och lite oboy" :)

Ha en skön fredag vänner!!!



Unna-mig-dag idag :)

Yoyo!

Idag har jag verkligen unnat mig oxh pluset (bebisen) en bra dag :)
Först så ville tydligen någon av oss ha nyponsoppa klockan 6 imorse (ok, vi kan skylla på mig) så då startade min dag. Var så sugen att jag var tvungen att gå upp och fixa det :)

Sen åt jag god, lång frukost vid nio och läste en inredningstidning... Eller halva i alla fall och slurpade jättemycket te :)

Efter att ha fixat en lunchlåda till min arbetande make, ordnat lite diskning, fixning i hemmet, duschning osv var det dags för barnmorskan igen så vid elva kom Anders hem och hämtade mig.
Det var dags för sammanfattning av graviditeten och efter att ha gjort alla prover och lyssnat och klämt på min mage konstaterade hon att den nästan är helt fixerad nu, inte riktigt, men nästan. Jag ligger helt perfekt på mitten av vikt och storlekskurvan dessutom :) Vad stolt man kan bli :)
Helt sjukt att veta t o m åt vilket håll näsan pekar och ännu mer otroligt är att jag är fullgången (37v) till helgen!!!
När vi satt och skrev förlossningsbrevet slog det mig mer och mer - snart händer det!

Detta om detta...

Efter BM var jag sugen på shopping så Anders körde mig till köpcentrum på väg tillbaka till jobbet.
Där såg jag till att pyssla om mig själv lite och fick brynen fixade på salong. Man unnar sig verkligen sånt för sällan. Bara en hundring och man känner sig fräschare än på länge på typ 10 minuter - Max! Väl värt!

Sen mötte jag upp söta VE med sin lilla A, och vi shoppade det sista till min förlossningsväska :) Det var väldigt givande med tips från någon som var i den sitsen för två månader sen :)
Sen var det lunchdax för mig så vi satte oss och fikade på ett bra café. Grillad surdegsmacka med mozzarella, soltorkade tomater och pesto med sallad till, samt färdkpressad apelsinjuice blev det! MUMS!
VE tog chailatte med biscotti!

Sen skulle de hem så jag shoppade vidare själv. Investerade i en extra mobilladdare, några OTROLIGT söta design-ark till scrappingen, samt ett par underbara "tidig-vår-skor".
(Sånna där skor som fossingarna skriker efter när det är soligt men fortfarande bitigt kallt och man bara måste ut och gå :))

Tajmingen på när Anders slutade jobba och när jag hade shoppat färdigt var perfekt, så vi åkte hem och åt tacopaj som jag gjorde igår.
Sen åkte vi på föreningsstämma för området vi bor i. Anders är med i styrelsen så han är fortfarande på "eftermöte".
Jag åkte hem med en av grannfruarna vars man också är på eftermöte och nu sitter jag här på fårskinnet i vardagsrummet och har tänt brasan och funderar på att ta en extra kopp te Ikväll... För att unna mig lite till :)

Det blev ett långt inlägg om hur jag haft en bra dag, men så blir det ibland :)

Nedan: skorna! Åh! Rätt läckra på utsidan tycker jag nog, praktiska och sköna och med varm ull och ullsula på insidan! SÅ bäst är dom!!!!



En av alla hjärtans dagar :)

Med det menar jag inser mer och mer för varje år att jag tycker det är jättefint med alla hjärtans dag nu
(när jag var singel tyckte jag bara att det var irriterande)
Jag inser också för varje sådan dag att det faktiskt bara är en av alla underbara dagar jag har med mitt livs kärlek.
Igår var jag fortfarande jättesvag och aningen missnöjd över att alla mina planer för "den perfekta dagen" gick i stöpet.
Kunde inte göra någon fantastisk trerätters med jättefint upplagd efterrätt.
kunde inte heller baka de små minimuffinsarna med frosting och hjärtströssel.
Kunde inte klä upp mig, sminka mig och fixa håret i en timma för att, när han kom hem från jobbet, stå där snygg som fan och lite "spontant" föreslå en restaurang istället.
Kunde för 17 inte ens pussas på munnen!!!!

Näe, här blev det kokt potatis och kokt torsk med kokta morötter och för att lyxa till det lite fick mitt stora hjärta lite halvfabrikat-Hollandaise-sås till.

Men utöver allt det där, så blev det faktiskt rätt bra ändå :)
Jag fick en jättefin orkidé när han kom hem från jobbet, och han kom hem en och en halv timma tidigare än måndags :)
Jag hade köpt hans favoritgodis redan förra veckan och igår gjorde jag ett litet kort som jag satte fast på :)

Istället för finmiddag med bio och popcorn åt vi kokt mat, ensamma vid köksbordet och pratade en massa om allt möjligt. Och sen kollade vi lite på TV medan Anders åt upp nästan hela sin godisask och jag var överlycklig över en knäckemacka och en Sharonfrukt :)

Det jag egentligen menar är nog att Anders:

Anywhere is paradise, when you are with the one you love.
Anywhere is a place thats nice, when you are with the one you dream of.
Anywhere is paradise when you are with the love thats true.
There is nowhere I rather be, baby, than anywhere with you!



Frukost på sängen på Alla hjärtans dag

Jo, min älskling gav mig frukost på sängen idag :) fin han är :)
Fick en mugg nyponsoppa, ett litet glas avslagen cola och en naturell skorpa.

I gengäld tänkte jag låta bli att laga alla hjärtans dag-middag till honom. För hans egen skull.
Jag ska inte heller baka små fina minimuffins med frosting på till honom som jag hade tänkt.

Stackars älskling som är så söt mot mig jämt, så ser jag till att vara i smittoläge på alla hjärtans dag :(

Vi bestämde oss igår för att skjuta på vårt firande. Men jag kan inte låta bli att ha skuldkänslor nu.
Välkommen hem efter jobbet till en sliten fru som inte gjort ett skit idag. Gör din egen middag när du ändå är igång.

Tur att han vet att jag älskar honom över allt annat och att det är ett tillfälligt tillstånd det här. Min prins!

Dagens positiva är att jag får behålla allt och är feberfri! DET är en kul grej i alla fall :)


Om

Min profilbild

Nadja