Något jag gjort

Nu kan jag äntligen visa upp ett par alster som jag gjorde för ett tag sen, nämligen morsdagspresenterna till min och Anders mamma.
Inuti de små böckerna är det en bild på Stella på varje sida (två per uppslag) och på baksidan skrev jag "barn är livets huvudrätt men barnbarn är livets dessert".

Båda mammorna blev jätteglada :)

Jobbigt att jag får scrapstinens av att ens skriva om det haha!

Kram på er
/scrapNadja



Inför sommaren

Hejsan!

Igår gjorde vi av med mer vatten än vi någonsin gjort innan och det lär fortsätta så idag. Vi vattnar ju gräsmattan precis hela dagen och igår var det dessutom varmt och torrt så det fick bli lite extra ös från vattenspridarna. Förlåt Afrika.

Stella trivs på gräsmattan i alla fall, det kan vi konstatera. Hon sitter och pillar på grässtråna, och sen när hon tröttnar så reser hon sig upp och springer en bit bort och snubblar till ibland och landar mjukt :) UTAN att bli full med jord!
Bra där :)

Man ska väl egentligen inte gå så mycket på den än, men vem kan motstå frestelsen att låta lillan prova (eller åtminstone skylla på det) så vi har tjuvgått lite på den :)

Vi storhandlade igår och lyckades hitta en mugg till Stella som ser ut som ett glas, dvs ingen pip. Istället är det en ventil som gör att det kommer ut vatten när hon dricker och det ska tydligen hjälpa de små att dricka ut vanligt glas sen. Hon tycker än så länge den är jätterolig att dricka ur så vi får hoppas att den håller bra :)

Sen köpte vi ett halvtält till Stella också. Ett UV-tält. Jättebra att ha ute på sommaren så hon får skugga när hon leker eller plaskar i babybasängen. Dessutom blev hon helt extas när vi satte upp det hemma och ville inte sluta gå runt i det (trots att det bara är typ en halv kvadrat stort) :)
Poppis pryl!

Nu ska jag gå upp. Anders gav Stella välling så jag skulle få softa lite innan vi tar tag i att åka till centrum.
Hoppas det går bättre denna gången för sist vi var där tyckte jag att det var jättejobbigt efter bara typ 30minuter.

Ha en bra dag alla fina!



Bröllopsdag och gräsmatta

Hejsan!

Igår firade jag och Anders tvåårig bröllopsdag :)
Ska inte skriva en massa gulligt socker här - det har jag sagt direkt till honom - men jag tänkte berätta vilken fin dag vi hade :)

Efter lunch åkte vi till svärisarna och fikade och lämnade av Stella. Sen åkte vi in till stan och bara promenerade i solen. Vi njöt av att vi kunde stanna till vid ett skyltfönster utan protester, titta i en fin affär utan att vara oroliga att något åker i backen, och prata med varandra ostört. Det var mysigt!
Vi satt också en lång stund i solen i Humlegården och bara tittade på folk och räknade bogaboo-vagnar. Skrämmande många sånna i Sthlm-city ;)

Vi bokade bord på fondueboden och promenerade dit. Det är en bit. Vi gick också förbi vår favorit-delikatessbutik där vi shoppade loss och köpte lite god salami, lufttorkad skinka och ricottaost.

Det var första gången jag åt fondue (förutom ostfondue i Schweiz) och det var en upplevelse. I början var jag orolig över om jag skulle bli mätt, i slutet önskade jag att jag kunde äta mer. Men gott var det. Och kul!
Väldigt socialt och romantiskt och det tar lång tid- perfekt som barnfri bröllopsdagsaktivitet :)

Sen åkte vi hem och öppnade en flaska champagne (inte skumpa, CHAMPAGNE, och inte vilken champagne som helst, utan den som vi köpte till vårt bröllopspaket i vår bröllopssvit som vi hade natten efter själva bröllopet) ;) och lade upp lite av våra nyinköpta delikatesser på ett fat. Sen pratade vi länge, länge, och det var så härligt. Som en lyckad dejt :)

Jag är en lycklig liten fru ja :)

Och...!

Idag la vi GRÄSMATTAN!!!
Så nu är tomten äntligen grön och fin. Tyvärr har jag inga bilder än, det får komma senare :)
Vi har fått otrolig hjälp av svärisarna, JA och FE men vi är ändå helt slut båda två.
Nu MÅSTE jag sova om jg ska vara människa imorgon.

Kram och gonatt <3



Morsdag 2013

Godmorgon!

Igår var det mors dag och en fin sådan :)
Det började med att jag fick en STOR present direkt när jag vaknade. Stella har uppenbarligen bra smak och känner mig väl för en onepiece-påse landade bredvid mig i sängen :)
I den fanns en onepiece-tröja som jag lätt kan tänka mig att aldrig mer ta av mig. Herregud vilken fullträff! Modellen är precis vad jag velat ha en längre tid och den är hur go som helst!!!
TACK Stella (och Anders som hjälpte till lite) ;)

Vi åt frukost ihop och sen arbetade Anders på tomten fram till lunch. Jag och Stella hängde i sandlådan under tiden :)

Vi grillade ost och bacon-korv (det behöver jag inte äta nån mer gång) och halloumi till lunch och sen fortsatte dagen som vanligt. Fixa inne, springa efter Stella ute och bygga med Duplo.

Efter mellis åkte vi och handlade en vattenspridare till(!) och lite smått som behövdes hemma och sen stannade vi och köpte med oss sushi och sashimi hem. Jag fick ju välja mat så jag valde nåt vi äter sällan såklart. LYX!

Stella åt gröt och uppförde sig exemplariskt (behöver jag nämna att hon var russinmutad?) när vi åt vår mat och det kändes verkligen som en lyckad mors dag-middag :)

När Stella somnat så kollade vi på "Hobbit" (kan tyvärr inte rekommendera den) och åt godis.

Tack mina älsklingar, för en superlyckad mammadag. Inte bara igår, men varje dag känns det som jag dragit högvinsten när jag ser er, min underbara familj. Jag är SÅ tacksam <3



Bebisskryt om Min gullehumla

Alltså här har vi en riktigt charmig liten prick :) Den här lilltjejen är helt underbart rolig. Hon skrattar åt sina egna bus, säger "vov" som hunden och "kuack" som ankan och grodan. Hon ropar på mig hela tiden för att konstant ha min uppmärksamhet och hon ska visa mig allt "titta" "titta" "titta".
Hon springer runt på tomten och fixar med massor grejer.
Hon kan peta ihop fingrarna till imse vimse spindel och flaxar med armarna för "ner faller regnet spolar spindel bort" :)
Ja hon är, utöver liten och söt, den perfekta underhållningen :)

Min älskade lilla Stjärna!



lugna dagar...

Hejsan!
Nu har jag lite egentid medan Anders och Stella är på äventyr igen (han har bakat 54 surdegskanelbullar till sitt jobb som han nu levererar). Otroligt skönt med lugn, man behöver det ibland.

Jag tänkte sätta mig och scrappa lite, men först blir det lite vila. Finurlar på att springa en sväng ikväll också, men vi får se hur det blir. Det beror på hur kroppen mår.

I förrgår var vi på "för-träff" på Stellas dagis. Det var som en möjlighet att se hur lite av vardagen ser ut och samtidigt träffa pedagogerna, och det var jättetrevligt.
Det bjöds på fruktstund och man fick verkligen en möjlighet att se hur de jobbade med så många barn. Jag är imponerad. :)
Stella fann sig med en gång och så fort jag släppte ner henne på gården så sprang hon iväg och lekte med de andra barnen och grejade med sanden och pillade med spadarna, ja hon hade riktigt kul!
Då och då kikade hon mot oss för att se om vi var kvar, men även det glesnade fort och när det var dags att gå vart hon rätt besviken.

Sen åkte vi hem och lagade mat, det blev biff med bambuskott och vattenkastanjer, och ris. Gottgott tyckte allihopa men det blev ingen låg stund hemma, sen åkte vi nämligen vidare till FRENDY!

De fick två tomatplantor av oss och jag hoppas så att de tar sig och trivs hos dem i deras fina uterum.
(Jag är SÅ avis på deras uterum, det är hur fint som helst)

Vi fikade och promenerade och lekte med barnen och umgicks. Och senare åt bi även supergod middag ihop som FE lagade....
... Och så kikade vi på resor... Utomlands.... All inclusive... Och så drömde vi lite :)
Och sen åkte vi hem ;)

Igår var vi en sväng i butiker för att köpa vattenspridare, och vi kom även hem med en sandlåda till Stella och en skottkärra från jabadabado till henne. Hon är så stolt över skottkärran och förtjust i sandlådan - det är farligt kul att se henne bli så glad! :)
Sandlådan är jättepraktisk med ett likadant lock som man kan sätta på på natten och använda som bassäng soliga dagar :)

I alla fall.
Idag har jag och Stella gått en promenad i centrumet där vi bor. Den promenaden går ganska fort och det finns inte överdrivet mycket att titta på, men det är fint och lugnt. Så det var trevligt.

Nä nu blir det lite scrapping för den här hönan, och ett samtal till mamma som inte får öppna posten fören på söndag ;)

Kramisar!



Ord som smakar sanning och visdom

Scrappade nästan hela dagen igår. Stella och Anders var ute på äventyr och vädret var grått, så efter att jag städat satte jag mig och bara scrappade loss totalt.

Min själ och min kropp mår så bra av det. Fantastiskt.

Resultaten är tre olika alster men alla tre är presenter så jag kan inte visa något här ännu tyvärr :( ;)

Jag råkade även få syn på den här stämpeln som passar så otroligt bra just nu, så jag var tvungen att stämpla, fota och lägga upp.
Min bror hade bästa kommentaren på instagram så det fick bli rubriken till detta inlägg :)

Kram på er finisar!



Mitt lilla rabattprojekt

Idag har jag pillat lite med min lilla rabatt. Eller ja, nu kan det räknas som rabatt iallafall :)
Konstaterat idag också att jag ska fortsätta ta det lugnt ett tag till. Nog om det. Tur att jag har så underbar familj som jag inte kan få nog av <3

Rabattprojektet är min lilla ögonsten just nu och jag har fått helt fria händer att göra precis vad som faller mig in med den - den är min egen lilla bubbla :)
Det är för mig extremt rogivande att få pyssla utomhus. Visst kräver det att man tar i lite ibland, och det har jag inget emot, men också att stå på knä och rensa ogräs är mysigt - för att inte tala om att planera och plantera :)
Ska också bli extra kul att skörda i år nu när Stella är med :)

Den är inte klar ännu, själva innehållet ska byggas på och formas om efter hand, men själva rabatten är klar och jag är supernöjd!!!

Trevlig kväll på er alla!



Avrundning

Så rundar jag av helgen.
Idag har vi promenerat och varit ute mycket. Det har varit skönt men vädret var mysko. Kvalmigt och kvavt. Svårt att klä sig rätt och att klä Stella rätt...
Till middagen kom ett grannpar LW och RW (med deras dotter som också heter Stella) hit och åt. Vi grillade nötinnanlår och tomatspett och det serverade jag med kroketter, sallad och bea-sås. Enkel men klassisk vinnare på tallriken alltså ;)
Till efterrätt blev det nätmelon i klyftor och vaniljglass. Mycket mumsigt.
Stella (min) åt två hela melonklyftor helt utan hjälp. Så go hon är :)

Nu har de gått hem och vi har diskat allt. Nu sitter vi i soffan med lite godis och kollar på onödig men underhållande tv. Snart, väldigt snart, blir det att sova :)

God natt alla finisar!



Bus och mys

Ja det är ungefär vad dagarna består av här i vårt lilla hus nu.
Skönt att ta det lite lugnt nu när jorden ligger tjock över hela tomten och det dröjer ett par veckor innan nästa projekt, gräsmattan, drar igång.
All cred till team Anders, dessa starka pappalediga män och svärfar, som kämpade med jorden i högsommarvärme mellan 09 och 17. Bra jobbat killar!
Bra jobbat av svärmor också som tog hand om massa barn på förmiddagen medan jag jobbade.
Tack för hjälpen allihopa!

I övrigt har vi varit ute i trädgården massor och pillat med växter och gått runt med Stella i skottkärran, och satt Stella i hinkar, och vaser och... Ja... Säg vart hon inte vill sitta :)
Stella har fått sitt första skrubbsår på knäet också, så hon har fått inviga sina döskalleplåster :) Gissa om hon var stolt! ;)

Idag har vi varit ute och köpt lite nödvändigheter. Jag har köpt kantsten till mitt lilla rabattprojekt och lyckades klämma ena långfingret något alldeles förfärligt hårt. Usch vad ont det gjorde... Gör!
Det var VIP-dag på K-rauta, så Stella fick ballong och jag fick popcorn. Glada gänget :)

Sen åt vi lunch på Max! Där var det familjefest så Stella fick en till ballong :) lycklig liten tjej idag :)

Sen köpte vi lite grejer till Stella. En liten röd kratta som hon tyckte så mycket om att hon inte släppte ens när vi skulle betala. Hon sov även med den sen på eftermiddagen. Sen fick hon en silikonhaklapp och en cykelhjälm så vi kan testa cykelbarnstolen som våra snälla grannar gav oss häromdagen :)

Sen fick hon en potta också! Precis en sån jag hoppades på att hon en dag skulle få, så jag är jätteglad :) nu på sommaren känns som ett bra tillfälle att börja testa lite.

Nu är vi på besök hos JeSus och har ätit smörgåstårta och druckit sockerdricka. Snart är det Eurovision song contest och det ska vi försöka kolla på... Om inte både jag och Stella somnar innan dess vill säga ;)



Jag behöver väl knappast förklara...

Kanske är fånigt att blogga om energitjuvar, personer som beter sig illa, personer som behöver ge dig skuld du egentligen inte har för att på något sätt höja sin egen person, personer som river upp sår de en gång orsakat, personer som bryter flera av dina starkaste principer(!)
Personer du försökt lappa ihop vänskapen med trots att det inte var du som rev sönder den från början...
Kanske är det extra speciellt fånigt om personen i fråga inte läser bloggen, men jag bara måste...

... Jahopp...

Och med det sagt har jag väl inte så mycket mer att tillägga, för dessa tre eller fem minuter, som det tog att skriva ovan, är redan tre eller fem minuter av mina tankar som du inte gjort dig förtjänt av.

Over and forever OUT!

Så.
Skönt :)



Bloggar såhär i efterhand

Ja det verkar vara så jag jobbar nu för tiden ;)

Mest av allt har det varit sommarväder och vi har varit utomhus. Rensat ogräs där vår kommande gräsmatta ska ligga, planterat växter, lagt grus i hinkar och hällt grus ur hinkar, plockat en och annan blomma och ibland ätit något gott utomhus.
Vi sätter ibland upp grinden så hörnsoffan ute blir en perfekt lekhage. Stella gillar det, det är som hennes koja :)

Jag har nästan helt gått över till utomhusträning - ja jag tränar faktiskt lite fortfarande ;) och numera springer (läs:joggar) jag gärna 3 lätta och långsamma kilometrar tillsammans med vännen MA eller med lite skön musik i lurarna... Eller het utan ljud, det är också skönt ibland :)

Idag kom vi hem från hemstaden också där vi myst hos pastan under långhelgen. Det är alltid så skönt att vara där, och den här gången sa jag specifikt att jag bara ville träffa dom. Åkte dit för att bara vara med mamma och pappa. Jätteskönt!!!!!

Fick ändå chansen att träffa min bror mer familj ett par timmar och det var alldeles lagom. Ibland måste man vara ärlig mot sig själv och andra. Och just nu är det precis lagom.

Nä nu tror jag att jag låter bilderna tala för sig själva ;)

Ha en skön veckoavslutning <3

Ps, jag har klippt mig också! 40cm åkte av. Tjopptjopp! :)



SOOOOL!!!

Äntligen har våren kommit på riktigt. Den här helgen har varit jättefin och vi har ägnat den åt mys och fix.

I fredags var kompisen VE ledig så VALLY kom hit och myste med oss. Jag och VE promenerade med småtjejerna medan Anders fixade med den blivande gräsmattan, och sen satt vi och stekte i lounge-delen på altanen. Vi har ställt upp vårt praktiska galler där så det är superskönt att Stella kan leka fritt där inne.
Solskyddsfaktor 50 och solhatt/mössa på barnen. Nu är sommarn snart här :)
Vi grillade korv ihop och fikade och sen kom JOXTEN förbi och tog en kaffe också. Supermys!

På kvällen köpte vi ribs (revben) och baguette och vitlöksost och så kom kompisen JM hit och käkade och kollade på film med oss. Det blev en riktigt trevlig kväll!

Igår, lördag var det lite molnigare och framför allt blåsigare, men perfekt väder för att såpa klart altanen. Jag jobbade två tredjedelar och sen gick jag in och gjorde lunch: färska tortellini med stuvade primörer.

Sen ställde vi ut alla utemöbler på altanen inför kvällen.

Senare på kvällen kom Sören och hennes HD och hälsade på. Vi köpte pizzor och delade på och spelade spel och hade det trevligt. Stella var svårsomnad och jättemammig men till slut somnade ho så även jag fick umgås.

Idag, söndag, har vi i vanlig ordning promenerat. Idag fick vi sällskap av JOXTEN också :)
Sen gjorde jag lunch (ungnsstekt lax med grönsaker och pasta) och bakade blåbärs-smulpaj medan Anders och Stella lekte på tomten. När de kom in igen så bakade jag och Stella chokladbollar ihop (... Eller ja... Jag bakade och hon satt i sin stol vid köksbänken och tittade nyfiket på)
Efter lunch kom JeSus och hälsade på. Vi mumsade paj och bollar och drack kaffe i flera timmar ute i solen. Det var verkligen stekhett!!! Så himla najs :)

Till middag blev det kycklingkkubbor tikka masala med ris och sallad och Stella åt äntligen jätteduktigt :)
Hon har varit så kinkig med maten set senaste. Vi tror det har med tänder att göra.

När Anders rensat halva tomten från tistlar och maskrosor och jag hade städat Stellas rum så mattade jag Stella och sen satte vi oss i soffan på altanen under en filt med några skivor salami och en halv innis n gun (öl) var. SÅ mysigt!!!

Nu ska jag soooova och imorgon händer en massa helt andra men kul saker :)



Kära maj välkommen!

Nu har det hänt sådär mycket igen...

Det blev Valborg nån gång förra veckan, och sen blev det äntligen maj och vårvarmt! Som om det aldrig varit varit vinter satt vi och åt frukost på altanen första maj, jag, Anders och Stella. Härligt.
Sen åkte vi till landet och myste med svärisarna - och vi spenderade så mycket tid utomhus som möjligt.
Leksaker plockades fram och kött grillades. Stella åt kokta morötter och glass... ;)

På kvällen gick jag och MA ut och sprang. Och ni som känner mig vet att jag avskyr att springa, men det var något speciellt. Vet inte om det var friska luften, sällskapet eller det faktum att vi sprang två korta rundor för att hålla motivationen på topp som gjorde att jag vill ut igen... Skönt var det i alla fall :)

Igår skulle vi göra så lite som möjligt och med den sköna känslan i kroppen ser jag i backspegeln att vi fick gjort rätt mycket! Vi startade lugnt och promenerade en timma på morgonen. Sen såpade jag halva altanen och sen gjorde jag kasslerpanna med champinjonsås och potatis. Stella skickade av såsen och spottade ut maten så tillslut fick hon makaroner som hon åt med stor aptit. :)
Sen åkte vi till centrum och handlade lite och åt middag och tog glass till efterrätt. Lyx! Och sen gick vi till banken och band om två av våra huslån.
Sen tog vi ytterligare en promenad runt kvarteret för att Stella skulle få springa av sig lite och sen gick Anders på styrelsemöte.

När han kom hem sov Stella som en zzzzzötis och då tog vi torsdagsfredag med let's dance och Ostbågar :)

Så det blev en del igår ändå :)
idag ska jag göra mindre, men ha minst lika kul - för idag kommer VALLY och hälsar på :)

Ha en skön fredag alla finisar!!!


Om

Min profilbild

Nadja