Balkongens förvandling

Hejhopp!

Idag är jag 28 år och 364 dagar, och jag har alltså bara en dag kvar på mitt 28:e år!
Det betyder även att det bara är en dag kvar på Anders 29:e år. Lustigt eller hur?! Det tycker vi!
I år blir det inte så mycket centrum för mig, eftersom Anders fyller 30, men det gör inte så mycket, det är han värd!
....
Och jag får ju mitt nästa år ;o)

Tänkte eftersom jag fått önskemål om detta berätta och visa lite kring vad som hänt på balkongen, så här kommer det!


Balkongen "före" förändringarna... lagom sexig.


Om man bor hyfsat långt ner kan man arbeta på marken och sen hissa upp trall med hjälp av enkla medel som ...
en sladd!


Balkongen "efter", inte så pjåkigt, eller hur!?

Nu var det ju inte tack och adjöss med piffning bara för att vi lagt trall, utan trädgårdstokig som jag är vill jag givetvis ha mina efterlängtade tomater (som jag inte hade möjlighet att ha förra året i o m USA-resan) och lite andra grejer. Så vi gick ut och köpte krukor och bad pappabarilla driva upp plantor, och såhär såg det ut sen:


Små blyga tomatplantor och en skål med rädisor och morötter

Och såhär, några veckor efteråt har tomatplanterna vuxit ikapp mig (de är ännu högre idag än bilden nedan), Rädisorna äter vi dagligen i sallad och morötterna är på god väg.
Dessutom har växterna på balkongen fått sälskap av två chiliväxter (som ni ser i metalhinken nedan)


Underbara trädgård, den kanske inte är stor vår balkong, men vi trivs på den!


...och för dig som undrade, självklart har vi fått upp kryddorna i köket:


Från vänster:
Snitt-dill, citronmeliss, mynta, basilika, oregano, thaibasilika

 

Vet inte hur det är med er, men jag blev sugen på sallad...

 

Nä, nu ska jag gå till TV soffan och reta Anders som fyller gubbe imorgon!

 

Ha det så bra allihop!!!!



sol och sommar!

Idag är det verkligen fint väder :o) Du kan ge sig 17 på att jag tänker utnyttja det så mycket jag någonsin kan!!! ........ Trots att vi har tvätttid ikväll... :o) Carpe Diem för tusan!


Vi är på väg hem efter en fartfylld helg i...

imag0155 (MMS)

Vi är på väg hem efter en fartfylld helg i åhus med med födelsedagsfest och massa vänner. Vi började vår färd klockan fyra, lagom till att lyssna på dagens match under halva mitt körpass. Usch vad långt det är att köra. Vädret har dessutom varierat mellan solsken och monsunregn.Anders kör nu som tur är för jag är okristligt trött. Jag tror faktiskt att alla i sällskapet kommer sova gott inatt :o)



Mycket bättre dag =)

Hejhopp!

Skönt när man är känner att det går över, eller hur?!
=)

Igår skärpte sig och blev rätt bra tillslut.
Jag började med att göra roliga sak #1 direkt efter jobbet:
Sminka en kollegakompis som skulle på bal på slottet. Ja, det är sant.

Sen fortsatte jag med roliga sak #2:
Åka till guldsmeden och hämta min numera graverade samt inknackade förlovningsring. Jag har typ världens minsta fingrar... =) Nu har vi äntligen en ring var... samtidigt!!!

Sen var det raka vägen hem för roliga sak #3:
ooooh, vad nära det var att jag skrev här vad jag hade gjort! Farligt! Ska ju på födelsedagsfest i Skåne imorgon (tre tjejkompisar som fyller år och har fest ihop) och jag har ordnat något tills dess. Kan alltså inte avslöja här och nu vad det är.

Sen är det dags för roliga sak #4:
Och då menar jag rolig i skrattrolig. Jag hämtade nämligen en något slirig fästman i stan som hade varit på after work med gamla vänner... han har humor, ibland mer än annars ;o)

Roliga sak #5:
Halvrolig egentligen, men ska man resa bort över helgen måste man packa. Så det gjorde vi!

Sen var det verkligen dags att gå och lägga sig, och klockan var över tolv när jag äntligen kom i säng.... men då var jag i alla fall helt färdig för att åka iväg idag.

Idag har jag varit på konferens hela dagen och diskuterat miljöarbetet på det företag där jag jobbar. Mycket intressant och jag är peppad till tusen. Okej, jag kanske inte är svanen själv alla gånger, och man kanske inte vill/kan/orkar gör ALLT som är bra ur mijösynpunkt, men jag anser faktiskt att alla kan göra något!
Konferensen ägde rum på den sedvanliga kursgården på en ö i sthlms skärgård, och tack vare kronprinsessans bröllop imorgon fick vi äran att se diverse spännande båtar åka förbi.
Jag hade aldrig sett en riktig u-båt förr, och än mindre liksom nä den åker omkring! Och så nära!!! Fräckt som fasen!
Ett par stridsbåtar och feta lyxåk fick vi också se.
Mäktigt!

Nu åskar, blixtrar och regnar det så det står härliga till här, och om en halvtimma ska vi åka iväg, så jag har många anledningar att stänga av datorn.
Snart kommer vi 8 personer i två bilar, det blir mysigare det! =)

Ha en kul helg allesammans!!!!

Love
Nadja


"dålig, och det är bara mitt egna fel-dag".

Idag är en typisk "dålig, och det är bara mitt egna fel-dag".

Inte för att något speciellt ont har hänt, utan för att jag är på det humöret.
Är det ok att man har dåliga dagar utan anledning?

Inte en pryl går rätt. Vi snackar kanske främst klantighet, men kom igen;
Hårborsten fastnar i handduken och drar ner handduken på golvet som får med sig sminket i backen, poff! 
Vit skjorta och blåbär till frukost. Dålig placering i tunnelbanan. Tidningen metro är slut. Lyckats skälla på sambon HELT utan anledning, och det blev inte bättre när han undra varför jag var grinig. Tån i tröskeln, huvudvärk, kaffet är kallt, kläderna för varma och hela faderutten!!!!

Jag tror att det hela bottnar i min irritation över att det är en strålande solskensdag ute, men att jag inte har tid att njuta av den för att jag har så mycket att göra efter jobbet... Måste det vara så fint väder just IDAG?
Visserligen är det kul saker som ska göras, men måste allt sånt hända på samma dag??? Stressfaktor.

Stress=irritation och irritation=icke logiskt tänkande och det är i sin tur samma sak som ett litet, litet aggromonster i form av mig.
Förstår inte... förut blev jag inte såhär irriterad av stress...?

Jag hoppas på att komma med ett lite mer positivt inlägg senare idag (om jag hinner). För som min chef precis sa "du kan inte konstatera att du har en dålig dag fören du vet säkert, och det vet du först när dagen har passerat" och jag antar att han, min sambo och alla andra som är mer positivt lagda idag egentligen har rätt... bara lite svårt att ta till sig just nu.
Som sagt, hoppas på bättring av dagen.
DÅ kanske jag t o m berättar vad jag ska göra/har gjort, men just nu är jag helt enkelt not så verry happy av ingen som helst anledning. (Punkt)


Helgsummering och VM start

Hejhopp!

Helgen som precis passerat var verkligen skön.

Det var ganska dåligt väder i fredags vilket passade mig och Anders perfekt, för då kunde vi ha fredagsmys inomhus, i soffan, med gott samvete! Så härligt!

I lördags tog vi verkligen inte sovmorgon. Vi var uppe tidigt och första tvättmaskinen var igång klockan 07:00.
Efter det fortsatte dagen i samma duktiga anda med träning, matlagning, handling osv. Mycket bra jobbat för att sedan gå på 30-årskalas för vår killkompis JW och fira honom in på sena kvällen.

Söndagen spenderade jag mest med tjejkompisen VE på IKEA, och vet ni vad: Chilli har äntligen öppnat i Stockholm! Inte en dag för tidigt!
Hur som helst kom jag hem med bra mycket mer än bara servetter och toaborste (som var vad som stod på inköpslistan) och vi har nu ett väldigt mycket mer piffat hem! (Chilli har en tendens att ha stor inverkan på mina boenden har jag märkt...)

Söndagen avslutade jag och Anders med lite grillning ihop med ett gäng kompisar och tillslut rundade vi av det hela med film och soffa, bara vi två... som helgen startade alltså ! =)


Grillning i söndags:
Korv, Majs och hampinjoner var vår middag.
Potatispaketen och köttet tillhör de andra =)

NU är det dags för FOTBOLLS VM!
Japp, Italien spelar sin första match för det här VM:et, och Paraguay är först ut.
Jag har inte så stora förhoppningar, men om de skärper till sig, inser att de inte automatiskt är bäst för att de vann sist (låt mig påminna om VM 2006 som hastigast), och faktiskt spelar som ett lag så kan det kanske gå... En bit i alla fall... Vi får se.
Jag håller tummarna, gör ni det med mig?

KRAM och FORZA ITALIA!!!!


Livskvalitet=läsa tidningen?

Hejhopp!

Efter en hektisk dag på jobbet är det nu dags för fredagsmys med fästman och film.
Till middag blir det raps (ja du läste rätt) och hemmagjorda köttbullar (recept i separat inlägg), och till filmen har vi köpt något så onyttigt som ostbågar! Japp! Vi tänker synda med ostbågar och salami ikväll. Sådetså.

En sak som jag hunnit tänka lite på under den här pågående stressiga perioden i mitt liv är vikten och betydelsen av att ta effektiva och lyxiga pauser.
En sådan effektiv och lite lyxig paus, något som får mig att slappna av och samtidigt bli peppad, är att läsa en hobbytidning! Kan göra det medans jag äter eller medan jag väntar på bussen. Det är mys och lyck på samma gång!
Matlagningstidningar och heminredningstidningar dimper ner med jämna mellanrum i brevlådan tack vare mysiga personer.
Då och då kan vi nämligen få en prenumeration på någon trevlig tidning i present av en vänlig svärmor eller en kärleksfull mamma eller helt enkelt en kompis som vet vad vi gillar. Där har vi livskvalitet med presentsnören!

Genom att ge bort tidningsprenumerationer ger man både lite info/idéer/tips/humor/fakta etc OCH en anledning för personen i fråga att ta det lite lungt.

Jag har också gett bort flera prenumerationer och det brukar uppskattas!
Bara ett litet enkelt presenttips såhär en regnig fredagkväll i stockholm, till någon du tycker om, eller varför inte - en present till dig själv?

Ha en mysig fredagkväll allihopa!


Mindfullness....

Hejhopp!

Imorse var jag på föreläsning om "Mindfullness"!
Väldigt intressant men jag vet inte om det egentligen är meningen att man ska vara nära tårar när läkaren i fråga kommer med påståenden om hur "duktiga" unga kvinnor lever sina liv.
Prioritetsordningen är följande (nummer 3 och 2 var tydligen flexibla mot varandra):
1. Eventuella barn
2. Jobb
3. Hem och man
4. Vänner
5. Kvinnan själv

Huvudet på spiken.

Något som är hemskt är att det är sant i de flesta fall.
Något som är värre är att det är accepterat av samhället.
Vad som är värst är att man betraktas som "mindre duktig" om man INTE har den prioriteringsordningen.
Hur ska man kunna prioritera t ex något som träning (som man vet att man borde) om ens eget välmående ligger som lägsta prioritet???

Tänk efter...

Stämmer det?

Man blir tårögd. Jag blev tårögd.
Man gör sitt bästa för att vara duktig... och så är DET DÄR fakta!!!!!

Genast efter föreläsningen var jag fast besluten att skärpa mig, prioritera annorlunda, ta pauser på jobbet, fika, sova ordentligt, acceptera här och nu som den verklighet som faktiskt finns. Mindfullness!
Men strax därefter blev jag varse om hur mycket jag låg efter (på grund av att jag varit på föreläsning) och där rök hela arbetsdagens ambitioner till stundtals vila och återhämtning.
Ambitionen fanns dock kvar att ta hand om det där efter jobbet... det där andra... mig själv alltså.

Och på ett väldigt litet sätt (och varje litet steg räknas) gjorde jag väl just så...
För efter jobbet tog jag en snabb After Work med mina underbara arbetskompisar. Anders anslöt också ♥
Massa komprimerat mys, massa prat, en hel del skratt, god mat i form av kyckling och selleri och lite dryck! Riktigt bra avslappning!
Att solen lyste gjorde inte saken sämre heller!


Exempel på mat från stället (dock inte den jag åt).



Nu nalkas snabbdusch och lite kvalitetsmys i soffan med min fästman i väntan på en god natts sömn och sen ytterligare en extremt hektisk dag på jobbet... Snart helg... snart!

Då ska jag vila och återhämta, då ska jag leva lite mer i "nuet" och ha lite mer... Mindfullness!


salladsmiddag och rabarberkräm!

Hejsan!

Helt vardaglig matblogg stundar.
Inga huseköp, inga frierier, inget onormalt och sensationellt, bara en vanlig vardagsblogg... om mat eftersom det var ett tag sen sist...
Det känns på något sätt skönt =) Tror inte man ska hantera så mycket mer än våra tidigare nämnda stora grejer just nu  (Och där kom vi in på dem igen...! Låt oss försöka hålla oss ifrån dem i några minuter, ok?!)

Idag har jag ätit sallad till både lunch och middag.
Grönsaker och kött är det bästa jag vet, så matiga sallader faller helt naturligt in bland favritmaten.
På vintern är det tyvärr sparsamt, eftersom trista importerade grönsaker och kyla inte direkt inspirerar till en mumsig sallad. Men på sommaren däremot är det krispiga färska grönsaker och starka färger som lyser samman till något svalt och uppfriskande till mat.
Mums för sallad!

På lunchen idag hade jag lunchmöte.
Lunchmöten leder allt för lätt till trista skuldkänslor och uppsvullen mage som krämiga pastasåser, hysteriskt krämig lasagne och andra mindre hälsosamma alternativ kan medföra för någon som jag, som har problem med att "hinna" till gymmet varje dag. (egentligen menar jag mer som någon dag, men säg inte det till nån).
Men jag brukar för det mesta välja just en matig sallad!
Och ni som nu tänker "åh, nej, då är hon ju vrålhungrig vid två igen!!!" kommer följande förklaring:
1. MATIG sallad. Bulgur, matvete, qniuoa osv och kött fågel eller fisk är ju samma sak som om du äter kött, kolhydrater och en sallad till, bara att det är lite annorlunda fördelat och serverat.
2. Jag har alltid mellanmål på eftermiddagen. Hade jag så ätit en halv gnu till lunch hade jag ändå varit hungrig vid två. Sån är jag!
Så, med det sagt ska jag försöka komma till saken.

På lunchmötet tog jag en rostbiffsallad med matvete och chilivinegrette. Gott! Bra jobbat och fyra mössor till kocken som gjort den, MEN!
Till middag var jag sugen på något lite saltare och lyxade till det med ugnsgrillad (och avrunnen) bacon i salladen som i övrigt innehöll avokado, sockerärtor, champinjoner, isbergssallad, tomater, gurka, salladslök och fullkornsbulgur!
Jag toppade det hela med en hemmagjord honungsvinegrette och låt mig förtydliga: MUMS!
RIKTIGT gott!

Sen stack Anders iväg på styrelsemöte så jag passade på att göra rabarberkräm!
Blivande svärmor tog med sig färska rabarber från trädgården sist gång vi sågs, så nu var det hög tid att använda dem och vad passar då bättre?

Så ikväll när Anders kom hem och var aldeles hungrig och trött så blev det varm rabarberkräm med mjölk i samband med lite nervarvning i soffan.

Myyyyys!




2010-05-31

Tvåtusentio, nollfem, trettioett: Dagen när allt startar.

Efter en normal dag på jobbet hade jag och Anders tid hos mäklaren för att (och håll i er nu) köpa tomt och hus (eller fastighet och entrepenad som det faktiskt heter egentligen).

Vilken grej va?!...
Vi åkte dit, pirriga och fnissiga, och pratade djupt om huruvida det inte bara är att "ändra sig" efter att vi skrivit under kontrakten.
Det är en stor sak att köpa tomt, och hus, och det vet vi! Och vi är lyckliga över att få göra det tillsammans!

Tomten har vi tittat på länge. Den är stor och rymlig och den ligger en bra bit utanför stan med ganska dåliga kommunikationer. Det blir ett nybyggt område minst sagt. Just nu är där mest skog och lerplättar!
90 stycken hus i ett helt nytt område. 90 förväntansfulla familjer som vill bygga sitt bo, en plats att leva och gro på.

Igår, 31 maj, 2010 skrev vi under.
Vi köpte tomt, och vi köpte hus.
Nu ska vi bygga vårt bo, på en plats som vi noga valt, en plats för oss att leva och gro på. Att så våra egna frön.
... Vilken grej!


Direkt efter att vi skrivit under kontrakten och gjort någon form av lycklig minidans utanför mäklarens kontor åkte vi iväg till tomten.
Solen lyste och vi hade sedan länge bestämt att "om vi köper tomten åker vi dit med en gång efteråt!"

Väl framme blev jag varse om att pumps inte funkar så bra med lera, stubbar och blåbärsris, men vi hade bestämt oss för att gå upp på tomten, så det gjorde vi... om än stapplandes!

Jag gick fram till en av de stora stenar som finns på tomten och konstaterade att jag såg bra därifrån.
Anders kom också dit och vi tittade ut över tomten någon sekund, sen blev det världens pussåkramstund!
Vi viskade till varandra "Det är här vi ska bygga vårat liv" "Det är här våra barn ska springa omkring".
Det var så mysigt!!!

I nästa stund kände jag hur Anders hjärta liksom slog jättesnabbt och han sa "Nadja, Du vet att jag älskar dig va?"
Jag sa "Ja", jag log, och svarade.
Sen sa han "jag vet, men det finns något jag inte vet"
och sen gick han ner på knä, höll upp en ask med en ring och ställde den stora frågan "Vill du gifta dig med mig?"

Min lycka och förvåning just där och då går tyvärr inte att beskriva med ord i en blogg.

Just i den stunden kunde jag inte svara, jag hade tappat andan och kunde liksom inte förstå! Jag minns att jag tänkte "Det är nu det händer!!!"
Jag började andas igen och frågade "på riktigt?"
"ja"
"JAAAAAAAAAAAAA!!!!!"
Sen drog jag upp honom, vi skrattade och fällde glädjetårar och han satte ringen på mitt finger.
Vi kramades hårt, hårt och jag skakade som ett litet asplöv

Solen lyste fortfarande, vi stod kvar på stenen och vi hade skrattbubbel i magen och inget i hela världen är mer rätt än just där, just då.

Vi är lyckliga! Vi är förlovade! Vi har köpt hus! Vi ska gifta oss!!!!


Har fortfarande svårt att tro att det är sant, och jag vet inte när jag kommer landa i det.
Mina vänner planerar mer inför brölloppet än vad jag gör än så länge, och jag vet inte i vilken ordning allt kommer att hända. Men det spelar mindre roll just nu. Vad som spelar roll är Jag och Anders, tillsammans!





Ni som väntar på en Blogg om allt som hänt...

imag0128 (MMS)

Ni som väntar på en Blogg om allt som hänt ska få läsa en sådan mycket snart, lovar! Texten är skriven och jag ska bara komma hem till min dator så att jag kan välja bilder och publicera. Nu är jag nämligen på väg iväg på kurs i två dagar. Kursen kommer att hållas på en ö i Stockholms skärgård och det känns inte alls fy skam med tanke på väderprognosen, eller hur!? Ha en bra dag allihopa, det tänker jag ha :o)


Om

Min profilbild

Nadja