Dumma :(

Ofrivillig bloggpaus råder just nu eftersom blogg.se håller på att greja med systemet, vilket gör att appen inte funkar. Vanliga datorn kommer jag inte blogga från eftersom enda bloggtiden jag har är under amningen...

Nåja, håll ut. I'll be back!!!


Konferens, hemstad och barndomsvännen

Det händer saker varje dag, minst sagt!

Jag var ju på konferens förra veckan med "nya" kollegorna (två av sju är helt nya och de två av sju är från andra delar i företaget, två av sju är jag och min närmsta kollega och en av sju är chef)
Det var mysigt, givande, lantligt och uppiggande! Jag är väldigt glad att jag deltog :)

Sen åkte vi till hemstaden och Stella fick träffa sin morbror för första gången :)
<3 kärlek vid första ögonkastet <3
Resten av min familj (Stellas moster och kusiner på den sidan) var också hemma hos mina föräldrar och vi hade en hejdundrans trevlig eftermiddag och kväll! Mängder av skratt, mat och goa foton för att minnas :)
Vilken härlig familj jag har <3

I måndags var vi och hälsade på hos en barndomsvän till mig, Jeanette! Vi fick träffa hennes härliga familj och kika in i deras fina, 160-åriga, hus <3
Det var jättekul och det kändes så naturligt. Kändes verkligen inte som att det var 20 år sen sist vi sågs. Så himla kul!!! Hoppas det inte dröjer så lång tid till nästa gång. Stockholm och vårt gästrum väntar på er :)

Vi har hunnit med en sväng till Lidköping också! Jag skulle köpa en grej på Rörstrand som jag till min stora lycka fick tag på <3
Jag är numera ägare till 6 stycken temuggar från serien Tema från iitala!!!
Wohooo!!! :)
(materiell kärlek när den är som bäst)

Stella trivs så himla bra med sina morföräldrar <3 Tyvärr har hon dock sovit lite dåligt dessa dagar. Igår sov Stella i min famn i en och en halv timma i stöten. Min rumpa somnade men det gör inget för det var de längsta "sova-på-dagen-passen" som hon hade, så då fick hon sova ifred en stund <3

Nu är vi, efter 7 timmar i bil, hemma igen.
Stella sover i sin säng, bilen är urpackad. Jag har packat upp allt nytt, bl a mina mysiga muggar, städat köksskåpen och satt igång en tvättmaskin. Nu är det 10minuter soffmys och sen dusch och SOVA!!!

Kramkalas!



Vaccination och jobb

Igår fick Stella sin 3månaders-vaccinering vilket jag tycker är helt fantastiskt bra. Tänk vad lyckligt lottade vi är som lever i den del av världen där vi kan ta med vårt spädbarn till en go barnmorska som tar sig tid för bara oss, och få två små sprutor som gör att barnet slipper en rad livsfarliga sjukdomar. När jag tänker på det så blir jag känslosam. Jag önskar att alla barn kunde få ha det så <3

Stella var jätteduktig med sprutorna, och även om det märktes att det gjorde ont och hon grät, hjälpte det med lite mammakramar och napp efteråt.
Jag stack såklart till Apoteket och bunkrade upp med Alvedon, febertermometer och alsollösning (eller vad det heter), men hon klarade sig utan att använda något av det. Vi tog tempen en gång för säkerhets skull, och för att testa termometern, men det var hellugnt :)
Så skönt!

Idag ska jag iväg och jobba.
Det är tvådagars strategikonferens som jag inte vill missa.
Som tur är äger den rum i Sthlm skärgård, så jag åker hem och sover med min familj ikväll istället för att bo på hotellet <3
Det är blandade känslor nu. Givetvis ska det bli jättekul att träffa alla, och jobba lite, men jag har världens underbaraste lilla person hemma, som jag kommer sakna så fort jag satt mig på tunnelbanan :(
Jag vet att det inte går någon nöd på henne, hon ska ju gå på picknick med Anders, men jag är som halv när jag är utan henne...
Tur att det finns telefon!
:)


<3 Älskade lilla bebis <3



Det mullrar och bullrar...

Men det går framåt! :)

Just nu händer det mycket på tomten och det är ungefär där som vårt fokus ligger.
Under dagarna har jag Stella och Anders bygger, tillsammans med sin far, vår altan.
Det är så bra att de fokuserar och jobbar så den blir klar fort, samtidigt så saknar jag ju såklart Anders på dagarna. Vi båda har sett fram emot när han har semester för att få vara med Stella tillsammans, men man kan ju inte göra allt samtidigt... :(
Nåja, positivt tänkande, det är bara några få dagar kvar, sen kan vi både vara med Stella OCH njuta av en sjuhelsickes fin altan! :)

Svärmor har gjort mig och Stella sällskap ett par dagar vilket har varit mysigt. Igår fick jag en burk av hennes hemmagjorda müsli, som är jättegod! Jag blev lite sugen på att göra egen müsli, för jag tycker det är så kul att göra egen och det blir ju alltid så bra!
- men först får jag äta upp denna :) perfekt!

Igår kom även Anders syster och Stellas kusin på spontant snabbesök. Tyvärr var jag inte hemma när dom kom och när jag kom hem hade de redan fikat, men det var mysigt att ses en stund ändå :)

OCH igår kom också våra vänner JESUS och FRALLY på besök. Vi kollade båda matcherna (med föga entusiasmerande resultat tyvärr) och åt lite gott.
Till första matchen, England-Frankrike, gjorde jag kycklingspett och majskolv med dippsåser från O'Learys och Texas longhorn.
Och till Sverige-Ukraina blev det vickningschips och stavadgurka med 2 dippsåser samt vattenmelon!
Vi blev mätta.

Nu har Stella äntligen somnat så jag ska försöka lägga henne utan att hon vaknar. Det är svårt när det bullrar så här ute.
Sen blir det korv och mos till lunch!

Ikväll kommer kompisar på middag! TJOHO! :)



Långpromenader :)

Att komma iväg till gymmet nu är verkligen inte det lättaste, även om jag saknar det jättemycket.
Däremot finns något annat som jag verkligen gillar och som är perfekt när man är mammaledig. Nämligen långpromenader!!!
Jag vet inte längre vad som räknas som en långpromenad och vad som bara är ... Promenad! Men det är inte så himla viktigt. Det viktiga är att jag ägnar mig åt något som jag och lillan mår bra av, och som får mig att tappa de förbannade gravidkilona :)

Gick upp 20kg totalt och har nu (på tre månader) tappat 15.
73 ska bli 53 igen. 5 väldigt envisa kilon kvar alltså!

Jag går ca 5km per dag, och gärna mer än så. Idag gick jag till von Lidl och handlade lite nödvändigheter som bröd och tomater. Superskönt var det! 8km är inte så långt om det är fint väder och man har en social bebis i vagnen :)

Dessutom måste jag bara säga, jag är lite stolt över mig själv. Jag gick till idrottsplatsen på vägen hem och tänkte att de har glass där, men så vände jag i dörren och gick hem istället, med siktet på viktminskningen :) Bra va?!

Nu blev det nyss lite rester, kyckling windaloo, till lunch och jag ska passa på att städa lite medan Stella sover. Sen när Anders kommer hem så ska vi fira att han har semester på nåt bra sätt. Jag funderar starkt på tapas och (alkoholfri) öl på solsidan av huset :)

Hatten av!



Smaka & 3månaderskalas

Haaaaallå!

Igår var det många kul grejer som hände. Eller i förrgår då... (för de flesta som läser den här bloggen kommer att läsa sen imorgon)
Hursomhelst:
Det var ju förstås nationella nationaldagen, så bara det var ju kul i sig. (Främst för att Anders var ledig mitt i veckan :) Det här att nationaldagen blivit helgdag är ju typ det bästa som hänt Sverige sen färg-TV.

Sen firade vi ju vår lilla kalaspuff Stella, som fyllde 3 månader igår :)
Hejja henne så duktig, charmig och söt hon är!!! Ikväll vaknade hon efter vi hade lagt henne, men det är första gången på en månad som hon inte sover (ligger i sängen i alla fall) hela natten typ.
Vi firade med att posta namngivningsinbjudningarna :)

Sen var det ju "smaka på Stockholm" också (en hejdundrans matfestival som hålls en gång om året mitt i centrala Sthlm där alla smaklökar får sig en tango eller vals beroende på preferens. :)
Den festivalen är verkligen kul tycker jag. Delvis för art mat och dryck är ett så stort intresse för mig, och delvis för att det inte bara är 48 timmar fest och fylla (oj vad vuxen jag lät nu) utan verkligen fokus på maten och smakerna! Plus att alla åldrar samlas och kan umgås. Love it!

Efter lite hemmafix igår åkte vi alltså in till "smaka" och promenerade en bit till festivalområdet. Väl där åt vi god mat från tre olika tält samtidigt som vi njöt av solen och av att vår lilla dotter sov gott i sin vagn. Tunnbrödsmacka med högrev från Motwals. Calamares med aioli från Melanders och Bananasplit från en glassbar :)

Stella fick också en slurk mat när vi kände oss klara, och efter att ha fightats med armbågarna och knuffat oss fram med barnvagnsfronten var vi ute ur festivalområdet igen. Piuh!
Vi gillade dock känslan av en solig dag i stan, så vi fortsatte genom att köpa varsin ta-med-dryck på Wanes (stavning?) och satte oss sen på en filt i Humlegården.
Stella lekte glatt, testade att rycka upp gräs med rötterna, och vi drack vårt kaffe och pratade lugnt om massor. Sen åkte vi hem till vårt kära hus igen och fortsatte med det som skulle fås gjort.

Markarbetet är i full gång och Anders har ägnat två kvällar med att sätta plintar för altanen. Han är så duktig när han jobbar, min händiga man :) och snygg också för den delen ;)

En dag kvar, sen har Anders semester i två veckor och vi får ha många långa dagar ihop :) äntligen! *längtar*

Gokväll allelopa!



Markarbete & ösregn.

Just nu är det uppehåll men tydligen ska det börja droppa under dagen igen.
Hela helgen har det ösregnat och varit kallt.

Vi har tagit in vissa växter så de inte ska skadas av kylan, andra växter har tagit en del stryk (t ex rädisorna i ett odränerad djupt sinkfat).
Positivt är att potatisen och tomaterna växer som 17 och att våra chiliplantor börjat gro. Hoppas inte (o)vädret pajar detta nu...

Vår altan, den provisoriska vi haft hittills vill säga, är nu isärskruvad. Imorgon börjar de entreprenörer vi valt att forma om vår tomt.
En sluttande skogstomt med 12kvm trall ska bli en rensad tomt med naturliga etapper och en 62kvm stor altan.
Det mesta ska vi ju göra själva men först behöver de herrarna vi anlitat rensa bort stubbar, ordna nivåerna, grusa av, padda... Ja... Lite sånt grundjobb som krävs för att vi ska kunna göra vårt.

I helgen eldade vi i kaminen igen. Helt ologiskt att göra i början av juni, men det var väldigt behövligt. Vi hjälpte FRENDY att flytta i lördags vilket var hur kallt och blött som helst, så det var supermysigt att sitta framför brasan på kvällen och bara mysa med familjen <3

Det skulle vara skönt om det kunde vara lite uppehåll idag så vi kan promenera utan att bli helt dränkta.
Jag tror jag blivit promenadberoende. Helst en mil om dagen, men minst 5km, annars känner jag mig jätteplufsig och slö...

Ha en fin vecka vänner!!!



Spontanfikor och ösregn

I onsdags tog Anders, till min stora lycka, med sig en 14-manna princesstårta hem. Vad finns bättre att göra då än att kalla till spontanfika?! Kompisparet MAK med lilltjej E kom över och vi åt upp halva... Ja... Jag vet inte hur de där bagarna räknar till fjorton, men vi räknar inte likadant när vi snackar prinsesstårteportioner ;)

Igår gick jag och MAXTEN på promenix och på vägen hem mötte vi en annan granne som också är med i mammagruppen, hon och hennes dotter (vi kan kalla dem FRIDELL) har inte varit med de första gångerna så detta var första gången vi träffades. Vad innebär då detta? Jo - spontanfika igen!
Vi gick hem till MAXTEN och drack kaffe (hade vi gått till mig hade jag bjuppat på tårta) och sen till FRIDELL och kollade in deras hus. Mycket trevligt, får jag säga, att få nya bekantskaper såhär :)

Efter min grannturné begav jag och Stella oss till köpcentrumet i grannstaden och mötte upp AKE.
Där lunchade vi alla fyra och shoppade loss till både oss mammor och till småtjejerna... Fast mest till småtjejerna, det är roligast så :)
Sen blev det, hör och häpna, spontanfika igen och när p-tiden gick ut åkte vi hem igen.

Idag har jag och Stella myst själva och regnet har öst ner hela dagen. Detta hindrade som tur är inte mig från en promenad. Jag fick tillfälle att testa regnskyddet till barnvagnen och det funkade bra. Mindre bra funkade min jacka som vart genomblöt redan efter fyra kilometer... Men jag hade gummistövlar och det var ju bra iallafall :)

Hem kom en utvilad bebis och en huttrande men glad och energifylld mamma!

IKVÄLL är det final i lets dance!
Vi planerar Ostbågar, chokladmousse och apelsinsaft - med andra ord: FREDAGSMYS!!!

Gokväll alles!


Om

Min profilbild

Nadja