Första advent                             ...

img_9383 (MMS)

Första advent                                           och jag är sockerhög. Inte bara jag, utan Anderd och vårt lilla plus också. Så livat det varit där inne idag är inte klokt, men det är ju inte konstigt med tanke på dagens förtäring: adventsfika gånger två!!! Först hos Anders syster a k a svägis, sen hos kompisparet MH och HL. Jättemycket godsaker hela dagen! Bilden här är svägis fikabord.  Efter fikaäventyret har vi även julpyntat i villan och myst till julmusik samtidigt som vår brasa sprakar. Nu har årets första snö börjat falla och vi har avslutat kvällen med en god köttbit och broccoli... Man får ju försöka i alla fall ;) Nu blir det sova för hela familjen. Ytterligare en tung arbetsvecka väntar. Gonatt, och ta hand om varandra där ute!



Eftersom folk frågar                      ...

img_3975 (MMS)

Eftersom folk frågar                                           så snällt så får jag väl lägga upp en bild då ;) är inte helt bekväm med att ta kort på mig själv så set blir liksom inte så många sånna :) Denna togs för några veckor sedan och magen är.... hrm... Lite.... större nu (ok ganska mycket större). Men jag klagar inte! Mår fortfarande som en prinsessa och hoppas det håller i sig! Nyare bild kommer snart, det har Anders lovat ;)



Hur kan man inte välja                    ...

img_7589 (MMS)

Hur kan man inte välja                                                     att jobba hemifrån om möjligheten finns en regnig tisdag. Jag fullkomligt älskar att vara hemma i vårt hus, även om det "bara" innebär att sitta i mysbyxor i kontoret med en stor kaffelatte och två fräscha frukostmackor. Mums för den här dagen :)



Jag får skavsår i öronen                  ...

img_7819 (MMS)

Jag får skavsår i öronen                                           när Anders spelar sina skjuta skjuta pang pang spel, men han är så förbannat söt när han sitter där och är superfokuserad att jag liksom inte har nåt emot att låta ljudet stå på och istället leta upp en tystare plats i huset :)



Scrappkurs!                               ...

img_4742 (MMS)

Scrappkurs!                                            Ja, det var precis vad jag behövde idag! En skitglad kollega, en glad kursledare, sju pysseltokiga tjejer och nu, några timmar senare,  även en riktigt välfylld pysselpåse med julutrustning och färsk-skapade kort ;) En kväll med mage som kittlas inifrån och en man som saknat mig får runda av dagen. Jag är en lycklig tjej idag :)



My misstake!                     Skulle gö...

img_7064 (MMS)

My misstake!                     Skulle göra paj igår. Pajdegen låg framme, ugnen var varm och jag skulle bara fräsa ihop köttfärs och lök att lägga i pajskalet. Efter det tänkte jag toppa med lite tomatsalsa, lite sparris, ost och ett pajdegsnät. Men efter att jag stått och rört i stekpannan på ren rutin en stund "vaknade jag till" och beskådade mitt mästerverk till maträtt... Men var det pajfyllning? Nepp! Till min stora förvåning låg där en köttfärssås!!!! Ibland sker saker på ren rutin, och ibland kan man inte skylla på någon eller något annat... My misstake!



Äppelmuffin!

Hejhopp!

I torsdags var det både min och Anders tur att ha fika med oss till jobbet så i onsdags blev det hembakning inklämt mellan jobb och kalas för Bus som fyllde år.

Jag gjorde cupcakes som blev jätteuppskattade på båda jobben, så jag delar med mig av receptet här :)
De är busenkla att göra och jag använde rågsikt istället för vetemjöl. Citronmeliss skippade jag helt. Det fick bli äppelbitar på toppen.

Äppelmuffins med krämig kaneltopping

ca 16 Normalstora formar

100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl äppelmos
1 1/2 äpple
2 1/2 tsk kanel
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Garnering:
100 g krämig färskost naturell
1/2 tsk kanel
1 msk strösocker
1/2 äpple i tunna klyftor
1. Rör matfett och socker vitt och poröst, Blanda i ägg, mjölk och äppelmos.
2. Skala och riv äpplena grovt. Blanda kanel, mjöl och bakpulver. Rör ned det och äppelrivet i smeten.
3. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen 20-25 min, 200°C, känn med sticka. Kakorna skall vara torra i mitten.
4. Garnering. Blanda färskost med kanel och socker. Spritsa krämen på muffinsen vid servering. Dekorera med äppelklyftor och lite grönt.


Bilden är  mycket riktigt en av mina muffin men den som jag lämnade i kylskåpet till svärfar,
som är här och snickrar i vårt garage på dagarna.
Han fick dekorationsblommor på istället för äppelbit.


Tacogratäng med brännskada

Tjipp!

Ja, alltså kanse i måndags... ja... typ, så gjorde jag inte bara en, utan TVÅ supergoda tacogratänger! (Ja har man inget ögonmått så får man liksom tänka ett steg längre)

Ibland (läs ofta) så gör vi lite för mycket tacoköttfärs och det blir nästan alltid lite majs och lite sås över också. Så vart det i torsdags när vi åt också. I vanlig ordning frös jag ner köttfärsen, men i måndags kom jag alltså på ett nytt recept och här kommer det!


Snabbarongratäng taco-style
5 dl snabb-maccaroner (a k a snabbaroner)
överbliven tacoköttfärs, typ 4dl
1/2 dl tacosås
1 liten burk majs
5 klyftade körsbärstomater
1/2 hackad röd paprika
1/2 hackad liten gul lök
2 ägg
Salt och vitpeppar
Ost
Fem små (Nadjastora) nävar natchochips

Sätt ugnen på 200grader
Koka snabbaronerna i två minuter. skölj i kallt vatten så de inte klibbar och lägg dem i en bunke

Blanda macaronerna med köttfärs, majs, sås, tomatklyftor, paprika och finfinhackad lök

Vispa ägg och kryddor i separat skål och rör sedan ner det i mackaronblandningen.

Smörj en ugnssäker form för 6 portioner (eller som jag gjorde, en liten för 2 och en stor för 4 p).
Häll ner maccaroniröran i formen.

Strö över ett tunnt lager riven ost och krossa sedan natchochips över (se till att hela täcks).

Sätt in i ugnen och låt den gotta till sig i ca 10-15 minuter (så att chipsen inte bränns men blivit lite gyllene och osten under ska ha smält)

Ta ut och njut!

Sjukt enkelt och mycket uppskattat!


Tips!
Se till att inte ställa formen fööör långt in i ugnen så slipper du bränna dig som jag:



Hemifrånjobb och svärmorsmiddag

Idag har jag jobbat hemifrån och har fått väldigt mycket bra gjort =) Det är nästan så jag börjar fundera på att göra det till en vana... en dag i veckan eller så... vore fantastiskt bra...
Tyvärr tror jag kanske inte att det skulle vara något som går hem hos chefen, eller resten av organisationen, men jag är bra sugen alltså... stressen minskar markant och jag får väldigt mycket gjort... win-win! =)

Idag fyller svärmor år (grattis!) så vi ska hem till svärisarna på middag sen.
Där kommer även svägerskan, hennes man och deras bulle i ugnen vara.. och så vi två... TRE! såklart ;)
Jag ska aldeles strax ta tag i att fixa det sista med hennes present men först är det dags för dusch och att dra på nåt annat än mjukisbyxor.

När vi kommer hem sen så är det ingen som kommer kunna hindra mig från att mysa i soffan till ett avsnitt med våra kära desperata hemmafruar, så är det bara.

Dagens lyckopiller: massa sprattel i magen!
=)

Kram!


Om

Min profilbild

Nadja