Surprisedag!!!!

Idag överraskade Anders mig med en ledig dag! En familjedag med mig och Stella, helt oplanerad och helt vanlig. Bara liksom en extra dag tillsammans. Underbara man!!!

Vi har hunnit med massor mysiga saker som vi inte måste göra och det har varit så kul!!! Pumpa-fixning, shopping, matlagning, montera fågelmatshållare, promenad, fika flera gånger... Jamen så typ :)

Nu står en vildsvinsstek i ugnen. En "pulled pork" som ska stå i totalt fem timmar. Jag har tre kvar så vi får sen middag. Till det blir det ugnsrostad pumpa och gelé :)

Visar stolt upp dagens bestyr i bildformat idag ;) nu ska jag fortsätta umgås!

Kramisar!




Tillbaka hemma

Ja nu har jag varit borta ett tag!
Måste börja med att berätta detta: Förra veckan fick jag ryggskott. På tisdagen. Jävlaskitfan vad ont det gör alltså!!!

I onsdags åkte jag och Stella tåg till mamma och pappa.
Åka tåg med packning, vagn och 7-mån-bebis är en utmaning. Speciellt om man har ryggskott. Shit. Nåja, det gick över förväntan :)
På tåget hände en cool grej! Stella började krypa!!! På riktigt alltså, krypakrypa! :) och så ställde hon sig upp! Alltså att jag inte tuppade av, vad fort det går nu :D

Sen hade vi några riktigt mysiga dagar i hemstaden. Mina föräldrar var goa som vanligt och passade på att gulla en del med Stella :)
Vi träffade ett grannpar till dom och Stella fick fina rosa fårskinns-skor :)
Jag träffade en gammal kompis och gick promenad och så, såklart, min syster och hennes familj kom hem och hälsade på oss <3
Så mysigt att få träffa dom lite. Önskar bara att de kunde få träffa Stella när hon är pigg och glad någon gång också, men det kommer väl :)

På fredan kom Anders och på lördan var det oktobermarknad. En mysig tradition mer än ett tillfälle att shoppa.
Vi åt nygjorda munkar, köpte strumpor, köpte sura remmar och spatserade runt i godan ro. Jag, Anders, mamma och Stella. Pappa var på älgjakt under tiden.

Något annat, helt fantastiskt, hände också under tiden, men jag får be om lov innan jag avslöjar vad här. Kul och helt fantastiskt var det i alla fall :)

Igår kom vi hem och precis när vi svängde in på vår gata mötte vi MAXTEN+.
Vi blev bjudna till dem på middag och solsidan så det slutade med att vi spenderade kvällen där med dom. Supermys! Och gott!

Idag har jag och MAXTEN varit och shoppat. Jag har köpt två boddys och en tunika till Stella plus lite nödvändigheter som handtvål och fågelmatshållare :)

Nu sitter vi och myser framför TVn med tända ljus och lite salami. Jag skulle tränat idag egentligen (ryggen är bättre nu) men nu är min PT sjuk, stackarn :(

Imorgon hoppas jag på att hinna karva en halloweenpumpa som pappa odlat åt oss :)

Kram och gonatt!



Härliga höst <3

För det första:
Jävlaskitblogg-App!!!
Hade skrivit JÄTTELÅNGT och så försvann det när jag skulle lägga upp en bild. DÅLIGT!

Jag får la börja om typ, men det orkar jag fasen inte så det blir en förkortad variant.

Helgen var mysig med kvalitetstid med bara vi i lilla pandafamiljen. Äntligen <3
Promenader i fina hösten och lite småflickor hemma var helt på sin plats :)

Igår var jag och Stella med MAXTEN hela dagen och det var kul och mys som alltid :) Vi promenerade en bra bit och hon gjorde ceasarsallad och nougat- och mandelmassetårta! Mums! ;)

Igårkväll gjorde jag torsk med rotmos och bacon som är grymt gott. Anders gillade t o m rotmoset vilket är ovanligt så det är kul :)

Stella har sovit uruselt inatt så jag är supertrött. Vet inte hur jag ska kunna få ut nåt från träningen ikväll, men jag får försöka ändå.

Ja Stella är lite svår på nätterna för tillfället.
Dessutom är hon överallt nu. Inte för att hon är speciellt snabb, utan för att hon börjar ställa sig upp. Jösses. Och vilke. energi hon har exakt hela tiden!!! Man blir svettig av bara tanken, haha!

Idag måste jag packa!
Jag och Stella ska nämligen till hemstaden imorgon och spendera några sköna höstdagar med mina mysiga föräldrar <3 Som jag längtar!!!
Sen är det oktobermarknad på lördag! Ska bli spännande att gå där med barnvagn i år :P

Nu ska jag vila lite, sen blir det promenad efter lunch. Solen strålar härligt :)

<3 Ha en bra dag allihopa! <3



Bloggrutinen är halvbra

Men det gör väl inget hoppas jag ;)

Sen sist så har mycket hänt så jag tar det lite kronologiskt ;)

först då:
jag och Anders varit på en kryssning som min mamma vann åt oss :)
Det var riktigt skönt och lyxigt med bubbel och skaldjursbuffé. Jag åt två och en halv hummer och sju ostron och sjuuukt mkt räkor, kräftor och krabbklor :) plus massa cevice, goda ostar, bröd, dressingar... Mmm... Jag blir hungrig nu :P

Stella var hos farmor och farfar under tiden och det funkade JÄTTEbra!!! Så skönt!

Även om man är trött efter en gungig båttur med dans och shopping, var vi väldig utvilade när vi kom hen (Jag tror vi tog fem powernaps på 24 timmar, haha) och jag tänkte att, a, det här blir en vändning.
Sen blev det vardag igen.
Anders har jobbat mycket och seeeeeent, och jag har varit rastlös pga regn och Stella har varit jättemammig så jag har typ inte fått göra nåt alls. Mer än att leka med henne på golvet då.

Nåja, jag ska inte klaga.
Lite saker har jag ju fått gjort.

I tisdags körde jag med min PT igen!
Det var blött, jobbigt, och sticksigt. Jag hade bokstavligen barr innanför byxorna och tröjan när jag kom hem ;)
Men det var ändå energigivande och peppande!!! Hon är grymt duktig.
Jag känner mig SÅ stolt efteråt och jag vill inte att mina köpta sessioner ska ta slut :(

Onsdagen hände typ ingenting på. Det regnade. Jag gjorde visserligen Thaikycklinggryta till oss och likadan (nästan då) till Stella utan salt och chilli.
Sen mixade jag hennes med extra vatten, olja och lite osaltat ris. blev bra! Trodde det skulle bli två portioner till henne men hon gillade den och åt upp allt igår! Haha!

Igår fick Stella sin första smörgås!
Hon åt upp den utan större problem och nu vet jag vad hennes morgonmellis blir i fortsättningen :)
Sen vart jag iväg och köpte bilbarnstol till Stella. Skönt att ha det klart nu.

Sen efter lunch gick vi (mest jag) en promenad på en timma ungefär. Sen var MAXTEN här och myste lite också, det var perfekt! Minipromenad tillsammans och sen lååång kaffefika med babylek.

Nu ska jag vila lite (blir en hård natt när Stella vaknar flera gånger på tvären i sängen och har panik) och sen får vi se vad dagen för med sig, förutom regn då.

Det är ju i alla fall ÄNTLIGEN FREDAG!!! :D



Helg som bara den!!!

Jomenhej!

Nu har vi verkligen helg!
Vi började hårt med IKEA i fredags eftermiddag och fortsatte med samma uttröttande tema genom att gå på UnderbaraBarn-mässan igår.
Stella skötte sig utmärkt och vi fick mycket smått och gott med oss hem :)
Både för att jag shoppade loss, men också alla gratisgrejer! Har aldrig varit så tacksam över gratisprylar som nu. Det är verkligen användbara saker också, en nappflaska, tandborste, rabattkuponger, barnmat, blöjor, hudvårdsprodukter för barn... Ja.. Osv :)

EFTER en heldag på mässan igår så slutförde vi fas #2 av 3 av "uppiffning av tvättstugan". Skruvade upp skåp och en hylla. Jag gillar verkligen det rummet mer och mer :)

Idag har vi inte gjort så mkt, men det ska vi nog ändra på.
Snart åker vi till svärisarna och lämnar Stella och sen ska jag och Anders ut för första gången på.... På... Ja sen bröllopsresan juni 2011(!!!)
(Ja jag vet att det är söndag, men vi har långhelg)

Jag har så svårt att lämna Stella nu när hon är så mammig och helt förstörd när jag inte är med, men det känns ändå bra när vi lämnar till mor- eller farföräldrar. Det känns liksom mer "rätt" än om vi skulle lämna till kompisar eller så. Än så läge alltså.

Nä. jag ska försöka ha kul ikväll och skaka av mig skuldkänslorna över att lämna henne över en natt.
Det är ju ändå så att Stella mår bäst av att ha pigga och glada föräldrar med ett bra förhållande :)

Nu: packa skötväskan!
Vi hörs och ses ;)



Swish!

Dagarna försvinner verkligen i ett swish!
Vissa sa att jag skulle "klättra på väggarna efter några månader hemma" men det gör jag verkligen inte. Tvärt om! Trivs fantastiskt bra med detta ;)

Det har säkert en hel del att göra med att jag har privilegiet att få se min lilla stjärna växa och lära sig en massa nytt. För varje dag blir hon mer en egen person, och ja... fort går det. Och jag är så stolt!
Nog om detta.

Igår var MAXTEN här!
Eller ja, vi hade en heldag igår :)
Först kom de hit på lunch (jag gjorde pastagratäng med parmaskinka och fetaost) och fika (min chokladtosca), sen promenerade vi 6-7km och sen avslutade vi med fika (latte och finchoklad) hos dom.
Ja visst låter det som vi äter MASSOR onyttigheter, men det är faktiskt inte så farligt. Pyttesmå bitar på mitt pyttelilla kakfat är perfekt mammafika!

Idag har jag utöver vardagspysslet gjort en sänghimmel till Stellas säng, gjort en mastodontladdning med köttfärssås, och städat i pysselgarderoben.
Sen har jag möblerat om i köksskåpen och tvättat och vikt tvätt.
Vi har påbörjat projekt "optimera tvättstugan" och det är faktiskt väldigt trivsamt där inne nu.
Nu ska jag sörpla upp mitt kaffe, sen ska jag fixa fram och ordna upp vintervantarna, mössorna och sånt. Känns som det kan behövas nu när dagarna bara blir kallare.

... Jadu... Nu när jag tänker efter kanske det inte är så konstigt att dagarna går fort ;)




Höstpromenad och utomhusträning

Nu är jag sådär dålig på att uppdatera igen. Sorry!

Massor kul att berätta men jag summerar lite.

Stella sover numera i eget rum.
Fick tipset på föräldrargruppen och än så länge har det bara funkat bra :)
Hoppas det fortsätter så :)

Söndagen var mysig med middag hos svärisarna och fixning hemma med Anders. Det är verkligen extremt sällan vi har en heldag ihop... Kan sakna det en hel del. Nåja det kanske kommer snart igen :)
Vi tog en mysig höstpromenad också, och alltså, jag bara älskar hösten :)
Så vackert, och här ute bland skog, hästar, ängar och stigar, är det verkligen fantastiskt fint när naturen höstar sig <3 så tyst och lugnt också <3

Igår var min vän Frugan här och vi åt lunch, promenerade, fikade och tjötade en massa. Störtmysigt!!

Idag har jag tränat.
Ja, verkligen så liksom.
Känner nu att jag kommer sova väldigt gott efter riktigt HÅRD PT-cirkel ute i skogen.
Det var mörkt (kl 20-21), kallt (7grader) och regnigt, men det är visst ingen ursäkt om man frågar min PT.
Jag har sprungit, krälat på marken, gått skottkärra, stått i plankan... Ja... Ni hajar... Det känns att man lever!

Det är så underbart skönt efter träningen dock.
En skööön trötthet. Sömnig och trött i kroppen. Och känslan av att ha utfört oxh slutfört något. Härligt! Kommer leva på detta imorgon också ;)
Hej energi! :D



Oct. 06, 2012

Så var ännu en fullspäckad dag till ända och nu ligger jag i soffan och väntar på att taxin ska släppa av Anders som varit på öl och whisky-mässan.
Det är för sent för att vara vaken nu egentligen men vad gör man inte ;)

Jag backar bandet som hastigast och berättar att vi var på IKEA igårkväll.
När vi kom hem (efter åtta) så kom Sören hit och sov över till idag :)

Idag har varit helmysig rakt igenom.

Vi började med mysig frukost, lunch, och en frisk höstpromenad. Solen lyste jättestarkt och det är SÅ vackert här nu, med alla fins färger. <3

Sen åkte Anders iväg och tre tjejkompisar + en liten kom hit.
Sen åkte tyvärr Sören men det var härligt att ses en stund iallafall :)

Sen åt jag och tjejerna kinamat, promenerade igen, lekte med småtjejerna, och pratade massor. Sen bakade vi scones och provade téer samtidigt som vi fortsatte prata om allt mellan himmel och jord. Lovely!!!

Nu är tjejerna hemma och jag ser Anders taxi komma :)

Tack för en kanondag och kväll, mins goa tjejer <3

God natt



Stackars lilla!

Imorse skulle Stella rapa över min axel och fick syn på min sänglampa. Snabb som attan var hon på att nå den och sen la hon av ett illtjut!!!
Hon grät så hon chippade efter andan och tårarna sprutade. Jag kände då på lampan och ja, den var brännhet :(

Mitt hjärta brast och genast fick hon skölja händerna under svalt rinnande vatten.
Men säg en unge på 7 mån som nöjer sig med det?!
Nä här fick man tänka snabbt.
Vi sprang ner i köket. Hällde svalt vatten i en stor plastbunke och la ner två badleksaker. Sen satt vi och lekte med dom på badrumsgolvet en stund.
Nöjd Stella. Bra.

Efter en stund fick hon välling och sen försökte jag lägga aloe vera och förband, men det var stört omöjligt på den lilla flaxfiluren. Hon sprattlade och tuggade på tejpen, gnydde, knöt handen osv.
Så jag tog till en livlina och ringde en vän.
Så klockan 09:10 imorse var jag och Stella hemma hos MAXTEN och fick hjälp med att lägga om Stellas lilla hand.
Tre händer behövs för det jobbet. Minst!!!
Sen fick Stella låna deras hoppgunga så hon vart glad, och jag fick kaffe :)
Så glad man är över fina vänner ibland <3

Vi promenerade hem genom skogen och Stella somnade i bärselen.
Nu sover hon fortfarande och jag vilar på soffan efter att ha städat köket från gårdagens "middagsbjudning".
Jag känner mig som värsta disk-ninjan! :)

Får se vad resten av dagen för med sig. Hittills har den ju varit ganska välfylld...



Såduktigtdah!

Idag är jag sådär duktig.
Är inne på fjärde maskinen tvätt, allt som redan är tvättat är torrt och vikt eller hänger på tork.
Köket är städat och jag har testat en ny glans-metod på vitvarorna (i rostfritt).
Jag har börjat städa i pysselrummet (skjut mig...), och så har jag...
Ah... Ni hajjar...!

Nu har jag i alla fall en sovande bebis på övervåningen och passar på att ta paus i soffan med en skön kopp kaffe med varm mjölk och socker (vällingkaffe som en kollega kallade det).
Funderar på om jag ska öppna min inredningstidning som kom förra veckan som jag ännu inte hunnit läsa. Törs ju ändå inte riktigt börja med något mer vettigt för då lär ju Stella vakna med en gång bara för det ;)

Funderar förståss på att baka en kaka... Vågar jag börja med det tro...?!

Hur som helst,
När hon vaknar blir det mellanmål här i pandahuset och sen är det dags för att ge sig ut på storhandling!

Auf wiederskriven!

Ps. Bild på Stella när hon, som hon gör nu för tiden, ställer sig upp medan hon får mat :)
Minen beror nog på att jag fota istället för att skynda mig med att mata henne ;)



Mammadag

Känslorna från helgen sitter kvar.
Vill scrappa mer, skapa mer, inspireras mer och socialisera mer :)

Idag var ändå en rätt bra dag.
Det var bra att ha saker inplanterade idag så det inte gick från hundra till noll över en natt.

Mammagrupp klockan ett och efterföljande fika med en av mammorna och hennes son. MAXTEN har ni ju läst om vid detta laget ;)
Vi var på vårt favvofik och personalen var som vanligt jättegoa mot oss och hjälpte till att fylla på vårt kaffe och mot barnen som fick varsin brödbit att gnaga tandköttet mot. Stella var i bröd-heaven! Så lycklig man kan bli över lite surdegsbröd! Haha!

Jag är verkligen glad över att jag och Stella blivit så bra vänner med MAXTEN. De är så mysiga och snälla :)

Nä nu blir det sängen. Jag är helt slut!
Ska bara skicka iväg min anmälan till ytterligare ett scrapmarathon i vår först ;)

Kramkalas!


Om

Min profilbild

Nadja