Ny bild

Bilden igår blev avkapad så här kommer en ny, likadan, men hel :)

Ja och så slänger jag in en mysig pyjamasbild på Stella också ;)



Babymatblogg

Idag har jag och Anders jobbat massor. vi har handlat inför nyårsfesten som vi ska ha, landat lite hemma och vi har malt köttfärs. Låter kanske inte massor men det är mycket. Tog från 08:15 till 19:00 att få allt gjort ordentligt. Piuh!

Min svägis påminde mig idag via Facebook om att jag glömt berätta om Stellas framsteg, varför det nu blir ett blogginlägg just för detta :)

Jo men jag har säkert berättat att hon står utan problem och snart går. Ja vilken dag som helst tror alla för hon tar som ett steg, sen *bonk*, sätter hon sig! Haha!
Gullis!

Nåja,
Något jag tror jag glömt berätta är hur hon äter nu. Jag slutade ju amma henne när hon var 7 månader och nu äter hon alla vanliga mål. Dvs frukostvälling, frukost/mellismacka, lunch, mellis, gröt och kvällsvälling.
Ibland (oftast) äter hon även middag efter gröten eftersom vi äter då och hon gärna vill smaka. Och det var just vad jg tänkte berätta om: Hon äter ju liksom vanlig mat numera, och hon äter ju själv! Störtkul!!!

Hon äter verkligen inte med bestick än, sanna mina ord, haha, men hon äter mycket och gärna med händerna!
En storfavorit är pasta och då helst makaroner, och häromdagen fick hon en höjdare. Nämligen makaroner med fläskkorv och ärtor!
Alltså hon äter så himla bra och med sån aptit, att jag har inte hjärta att tvinga henne att äta smaklös barnmat längre. Självklart glider sådana burkar ner i land också, ibland är det smidigast, men det är oftast så att vi äter samma mat. Det är verkligen jätteskönt nu när man kan göra samma mat till hela familjen! Visst låter jag bli att salta alls, och starka kryddor får tas på i efterhand, men oftast är det bara positivt även för mig och Anders, för man tänker ju även mer på innehållet i det vi ska äta :)
Jag erkänner, Ibland kommer en halfabrikats-korvbit åka ner, men i det stora hela tror jag att detta är både nyttigare och roligare för oss alla tre :)

Ville bara berätta. Jag är ju så glad över detta :)
<3



Är jag helt borta???

Nope! Inte alls borta faktiskt, men just nu har jag lite bloggpaus typ. Eller ja... bloggar inte lika ofta i alla fall.
Anledningen till låter jag vara osagd än så länge (inget allvarligt) men en sak är säker, och det är att jag kommer tillbaka. Tills dess får ni förmodligen stå ut med lite glesare uppdateringar.

Vill i alla fall passa på att skriva ett stort TACK här till alla trehundrafemtioelva underbara familjemedlemmar och vänner som gjort den här julen till så underbar som den faktiskt varit.
Tack för all värme och kärlek och presenter såklart ;)

Nu är vi hemma igen, efter att ha varit borta i hemstaden nån vecka, och myser vidare i hemmets lugna vrå.

<3 Kram på er alla <3



Stellas första jul!

Hoppar in här och skriver ett kort inlägg trots att jag har lite bloggpaus just nu.
Jag bara måste :)

Nu vet jag vad äkta julkänsla är.
Det är när man ser sin dotter tjuta av skratt när hon får slita av pappret av ett fint paket, när hon får leka med en färgglad låda och när hela familjen pratar ikapp och skrattar med i livets vals.
Helt underbart! Här, i den här känslan, vill jag stanna kvar.



Vart börjar man?

Har gått så långt mellan blogginläggen nu att jag inte vet vart jag ska börja berätta.
Tills jag har funderat ut det får ni se lite bilder. Kakbordet är från lucia när vi hade lussemys här. Utomhusbilderna är från idag när jag och Stella gick promenad i det härliga snöfältet.

Vet ni vad som är helt underbart?! Snart är det jul!

Kram!!!



Mest förberedelser

Ja det är väl så nu för tiden. Såhär innan jul menar jag. Är man så tokig i julen som jag är så håller man på med förberedelser från november och framåt, oavsett om man "har" julafton eller inte.

Man får ta det pö om pö när man har en liten. Jag har pillat och fixat lite varje dag. Kanske en apelsin som behöver lite nejlikor, en hyacint som behövs köpas, 57 bregottkakor som behövs bakas (de på bild) osv. Lite per dag :)
På helgen fixar vi ihop och lagom till andra advent hade vi 72 lussebullar klara :)

Vi har fått upp barngrinden runt kaminen också!!! Nu behöver vi inte ägna oss åt Darwinism längre. Och ja, det firade vi med en liten flaska champagne... Joråsatte...

Idag har jag gjort vita krisptoppar som står och stelnar och igår var vi och AKE på IKEA (ja, eftersom vi inte åkte sist gång) och skaffade lite förnödenheter till julpysslet.

Det bästa i år är att jag inte är stressad. För första gången sen urminnes tider är jag inte stressad veckorna innan jul. Jag gör allt jag brukar, men i lugn och ro.
Går liksom omkring och myser!
Underbart!

Just i detta nu är mitt kaffe klart. Stella har somnat precis och jag ska sätta mig en stund med årets julkort. När Anders kommer hem står en gryta kyckling tikka masala med ris klar. Det har jag sett till.

Ja, nu ska jag fortsätta med mitt mys <3



SNÖSTORM

På riktigt alltså!

Klass 2-varning.
Alla tåg och busslinjer är avstängda. Anders slutar tidigt för att vara säker på att komma hem.
På SMHIs snödjupskarta står det att det fallit 50-70cm snö här. Och fort har det gått. Mest har fallit efter lunch.
Lustigt nog är det inte så himla kallt. Typ 5,6 minus bara...

Jag och Stella hade tänkt åka till IKEA med AKE, men ändrade oss och tänkte åka till shoppingcentrumet istället (det ligger närmare) men som tur var åkte vi inte. Vi hade inte kunnat ta oss ända fram.

Vi tog en promenad istället och var borta MAX tio minuter. När vi kom tillbaka var våra spår HELT borta.
AKE åkte hem direkt så de st säkra på att åka i dagsljus.

Jag beslutade mig för att hamstra ved så jag har hämtat en överfull vedkorg PLUS att jag fyllt Stellas pulka med ved och kört till dörren så vi ska slippa gå så långt om det blir ännu värre.

Nu sitter jag och väntar på att Anders ska komma hem. Är lite orolig såklart. Det brukar ta en kvart men det lär det inte göra idag. Som tur är fick han den stora (säkra) bilen idag.

Så länge bloggar jag...

Så vad jag kan berätta är t ex att igår, efter att mammorna på gatan bredvid hade varit här och fikat, så skottade jag hela uppfarten. Det tar tid. Är glad över det idag då det hade varit extremt jobbigt om där redan fanns snö nu när det snöar på så ohyggligt.

Kan också berätta att jag idag gjort tre st taco-gratänger! En "vuxen" (normal) och två barnmatsgratänger som Stella och kompisen E fick en varsin av när AKE var här idag :) Mycket populärt.

Nä nu ska jag ta och sysselsätta mig igen. Baka småkakor har jag tänkt...

Krams!



Kallt ute men varmt i hjärtat

Sanna mina ord.

Idag är det -18 grader ute. Det var 15 grader inne men Anders tände brasan imorse när han gick upp, före oss. Bästa <3

I lördags var jag på scrapmara igen :) Det är SÅ kul att kunna ägna mig så åt min hobby. Med likasinnade, utan stress, total fokus, helt flummigt, skratt och vänskap. Och ett finfint tillfälle att umgås lite med svägis också :)
Jag skapade två saker men tyvärr kan jag inte visa dom här eftersom båda sakerna är presenter :(
;)

I söndags var det första advent!
Vi fotade Stella, vår egna lilla pepparkaka, på morgonen. Korten sitter i årets julkort från oss så dom visar jag inte heller här, haha. Kul blogg änna :P

Sen var det traditionsenligt 1:a-advents-fika hos Svägis! Massa barn och vuxna i en härlig julröra frossade i överflöd med bakverk. DET kan jag däremot visa bild på :) ja bakverken alltså, inte frossandet ;)

När vi kom hem så tog vi vår första pulkapromenad med Stella. Så söt hon var i sin fina pulka med sin nya fina overall :) hon kunde knappt röra sig och hon var kall om kinderna men hon log :) gullunge!!!
Hon var alldeles lagom varm när vi kom hem sen vilket va skönt att veta då overallen är ny. Härligt!

Sen avslutade vi med lite adventsfika med bara vår lilla minifamilj <3
Vi drack äppelglögg ur våra nya jättefina glöggmuggar som jag fått (tack igen!!!) och åt lite pepparkaka. Stella fick också smaka pepparkaka och hon gillade det jättemycket! Hon kunde nog ha ätit hela fatet om hon fått :)

Imorse när jag kom ner var det 15 grader inne. Brrrr! Men lite brasa och mys under filten senare så var det varmt och gott igen. Stella är så mysig nu, hon vill jättegärna sitta under filten med mig och titta på "gummibjörn" på youtube :)

Sen dess har dagen gått i ett och jag har fixat MASSOR hemma och vi har varit på mammagrupp och shoppat med MAXTEN och dessutom gjort allt i de 18 minusgrader som det är här!

Nu har vi precis ätit min jordärtsskocksoppa med frikadeller och jag tänker ta en kopp te i soffan innan sängen kallar.

Kram och gonatt på er finisar <3


Om

Min profilbild

Nadja