FikaPaus innan party

Innan vi börjar göra oss i ordning för att avsluta året i goda vänners sällskap har vi en "fixa inför nästa år-dag" här i lilla huset.
Anders har sågat och burit ved sen halv tio och jag har fixat hemma, inomhus, med ni vet sådana där saker som egentligen bara ska göras men som känns extra skönt att ha gjort på nyårsafton. Tex bädda rent, tvätta, städa lite osv.

Nu pausar vi vår produktiva dag med lite fika ihop med grannarna innan vi fortsätter med att avsluta året. Jag har bakat mängder och njuter av att lägga upp till en liten mysig fikatimma.

Om några timmar är det dessutom dags för att åka iväg till finaste paret JeSus och spendera årets sista timmar med fest, skratt och mys. Känns skönt att jag kan det här med att festa nykter och jag tror att jag kommer ha en hel del avundsjuka vänner imorgon när blykepsen faller på och jag tar en frisk fräsch promenad ;)
Eller?

Men nu som sagt: fikapaus!



Familjen fredagsmys!

Inte helt charmerande när en bild tas nerifrån och upp så att en 1x kilo tyngre Nadja ser ännu tjockare ut i ansiktet, men skit samma. Tyckte det var så otroligt mysigt att Anders somnade på min mage att jag bara måste dela med mig.

Så såhär kan det alltså se ut, snett nerifrån, när vår lilla familj fredagsmyser :)

Kärlek!




Nytt mode?

Nadja - nu med matchande broccoli.



(ber dig notera att 1. Bilden är något gammal men jag "sprang på den" i albumet. Och 2. hur liten min mage var i början av december)



Maränger i stora lass

Jösses vad kul det är att ha semester :)

Idag har jag bakat stora, nä, ENORMA maränger, och inte vilka som helst utan sådana som är lite sega i mitten och som smakar choklad!

Blev supernöjd och Anders har gett dem MVG i betyg :)



Julen slut men inte julmaten

Hej hopp alla glada out there!
Hoppas ni haft en underbar jul!
Det har jag haft. Mamma och pappa bar här hela julen och på självaste julafton var vi hela fjorton personer som myste i vårt hus!

Idag är den där dagen då man, eller i alla fall jag börjar vilja äta något annat än julmat men samtidigt har kylen full.
Därför blev det köttbullemackor till middag och nu blir det hemmagjord glass till kvällsmat! Lustigt nog fick vi precis en sån glassmaskin i julklapp som vi var så nöjda med att ha köpt till svägisen! Så är det, är man snäll kommer tomten!

... Och är man trött på julmat så får man... Glass?!



Julprepp!                                 ...

img_5008 (MMS)

Julprepp!                                          Idag fortsätter jag och magen med bakandet medan Anders jobbar. Det blir en del sånt när man ska ha julen :) Vad du ser här är mina gula knäckebröd. Tycker själv att de är ett fint inslag, och det gör inte saken sämre att det är mumsiga och uppskattas av alla som smakat dem. Några plåtar blir det... Eller ganska många. Sen ska jag sitta ner en stund, och göra saker man kan göra sittandes, för det har svanken sagt till mig ;)



Julprepp! ...

Julprepp! Idag fortsätter jag och magen med bakandet medan Anders jobbar. Det blir en del sånt när man ska ha julen :) Vad du ser här är mina gula knäckebröd. Tycker själv att de är ett fint inslag, och det gör inte saken sämre att det är mumsiga och uppskattas av alla som smakat dem. Några plåtar blir det... Eller ganska många. Sen ska jag sitta ner en stund, och göra saker man kan göra sittandes, för det har svanken sagt till mig ;)



Idag julbakar vi, jag, Anders och magen :)...

img_4612 (MMS)

Idag julbakar vi, jag, Anders och magen :) kärlek!



Idag döptes en kompis bebis!              ...

img_8399 (MMS)

Idag döptes en kompis bebis!                                                                                                                   Det var jättefint och mysigt! Jag och Anders önskar dig välgång och framgång hela livet, lille N!!!



Sista dagen innan julledigt!              ...

img_5756 (MMS)

Sista dagen innan julledigt!                                                                                                                 Idag inleddes med föräldrakurs, fortsatte med besök hos barnmorskan och nu sitter jag på tåget på väg till jobbet. En hektisk dag väntar, minst sagt, det är mycket som ska bli klart. På något sätt känns det ogörligt och omöjligt. Allt kan inte bli klart. Men samtidigt är jag fast besluten att, som alltid, göra mitt bästa, pressa mig till det yttersta och få ut så mycket som någonsin går av arbetsdagen. Jag vet att belöningen kommer och en del kommer redan ikväll när jag tar fram något gott, sätter mig ner i soffan med min äkta make, och njuter av att nu, nu kan jag med gott samvete och med positiv känsla vara ledig fram till 2012-01-02!!! :)



Ljust och fräscht!                        ...

img_1150 (MMS)

Ljust och fräscht!                                                                                                                                       Nu är det dags för show med underbara vänner och några kilo skratt. Trevlig kväll allihopa :)



LUCIA!!!                 Jag som är barnsl...

img_6436 (MMS)

LUCIA!!!                 Jag som är barnsligt förtjust i allt som har med julen att göra samt gammal körsångare blir alldeles nipprig kring lucia!                          Mys, värme, nostalgi och underbara dofter sprider sig och lägger dig som en lugn dimma över vardagsstressen.                                                  Ikväll nalkas julpyssel med tjejerna. Det är en bra dag att vara jag :)



Det blir lasagne till middag idag.        ...

img_2255 (MMS)

Det blir lasagne till middag idag.                                           Dock hade jag inte alls allt man behöver för att göra äkta lasagne så den blev ihopimproviserad. Keso och trattkantareller är med och umgås mellan plattorna bl a. Vi får väl se hur det blir :) kram och gokväll!!!



Snart är det jul,                 Och trot...

img_5558 (MMS)

Snart är det jul,                 Och trots foglossning from hell konbinerat med extrema arbetsdagar så är jag extra positiv till julen i år. Äntligen ska jag och Anders få fira med alla föräldrar samtidigt och hos oss dessutom! Efter jobbet idag åkte vi hem och hade lite glöggmys på en filt framför brasan hemma och nu sitter jag och pysslar med årets julkort. Finns mängder av andra saker att göra men just nu vill jag bara sitta här med min stackars svanskota och ha julkänsla i hela kroppen. Snön ligger vacker på marken utanför och både vi och grannarna har fått stjärnor i fönstren. Så jag ska bara sitta här. Njuta och dricka glögg, mysa och tänka på bebis... <3



Kändisspaning minsann! ...

Kändisspaning minsann! Satt och väntade på leverantör för veckans första möte och in kommer Fredrik i Filip och Fredrik. Han köpte en kaffe och sen hade han ett möte. Sensation? Inte så mycket. Häpnadsväckande? Knappast. Kändisspaning? Ja minsann, det var det ju faktiskt :)


Om

Min profilbild

Nadja