Grattis på namnsdagen älskling!!! ...

100media_imag009 (MMS)

Grattis på namnsdagen älskling!!! Anders är ett nordiskt, företrädesvis svenskt mansnamn. Namnet är en form av Andreas, som i sin tur är ett smeknamn för många namn som börjar på Andro-, som betyder människa eller man.



Det är ingen kvalité på gratisprylar nu fö...

100media_imag016 (MMS)

Det är ingen kvalité på gratisprylar nu för tiden! Jag fick en väska när jag köpte hudvårdsprodukter för en summa som nästan motsvarar Sveriges BNP, och som ni ser är den redan sönder! Japp, efter första användningen rök en "tassle" (eller tofs som vi säger på svenska). Skandal. Jag vill ha bättre kvalité på gratisprylarna ;-) Ha en fin tisdag!



1:a advent 2010


Hej alla vänner!

Idag är det första advent!

Egentligen en vanlig söndag som börjar med morgonmys, frukost och ett pass på gymmet. (Gillar verkligen att gymma på helgen. Får Energi!) Men något känns ändå annorlunda. Det märks att det är advent!

Det är mörkt ute, men snön lyser upp riktigt vackert. Likaså gör alla de adventsljusstakar och julstjärnor som blänker i så gott som varje fönster. De skymtas lite bakom vintriga gardiner, och ger en mental värme, precis som det ska vara när julen närmar sig.

Kallt ute och varmt inne. Det är decembermotto för mig. Därför har jag som vanligt gått hårt åt ljus
Jag har julpyntat i lägenheten såklart. Tomtar, änglar och snögubbar i alla former är framme och självklart innebär julpyntet även endel pyssel för en pysselhöna som jag =)


Hemmagjord adventsljusstake av lite annorlunda modell med högblanka blockljus


De här ljusen piffade jag upp med band och smycke, present till de sötingarna som bjuder på förstaadventsfika idag!
Först kak- och godisbuffé hos Svägerska med sambo (bilden nedan) och sen kak och godisbuffé hos kompisen OA.

Jag är mätt, mätt, MÄTT! (och förmodligen lite sockerhög)



Tomten har jag inte gjort själv, utan köpte den på hemtex. Tyckte den var så söt att jag inte kunde låta bli att köpa den, och gav den i "för tidig julklapp" till kompisen VE när jag var där på pizza och glöggkväll i onsdags.

Jag var också på card-making-kurs i torsdags med sötaste svägerskan som jag gärna vill blogga om.
En ny kortteknik fick vi lära oss (distresskort) och även en ny teknik för rosetter! Perfekt inför jul! Men det får jag visa i ett annat inlägg. Nu orkar jag inte.

Nu ska vi varva ner från sockret och zzzzova! Imorgon väntar början på ytterligare en minst.sagt.hektisk.vecka!

Adventskramar!



Fotovernisage

Hejhopp!

Mycket riktigt, som jag skrev i söndags, skulle jag göra det bästa av den här veckan, och det börjar bra.

Igår blev inte pysselkursen av (jag hade reservplats som jag inte fick) men det blev något annat trevligt istället: Fotovernisage med bästa Madde!

Ett glas vitt innan och en taxi a la New York, sen var vi där!

Min konstnärliga ådra fick sig ett skutt och jag blev minst sagt inspirerad. Nu kommer jag inte att investera i kamera det första jag gör, men själva inspirationen, det där djupare, det där som inte går att sätta ord på. Det kom tillbaka! SÅ skönt! Jag behövde det. Tack!!! =)

Vi spatserade hem genom stan... eller ja, genom en bit till tunnelbanan i alla fall, och kunde glatt summera kvällen som lyckad, vacker och tidig. Klockan tjugoinio var jag hemma tror jag =)

Ibland är det spontana och det enklaste det bästa och lyxigaste, bara så, helt enkelt!


NK:s Jul, där är något som skapar stämning!


Vernisage.
Många främmande människor
Puls, stämning, inspiration...


På väg hem, röd linje, blöt om fötterna, gammal tidning
Ensam men lycklig, inspirerad!


Renovering i vår entré
Extremt snyggt om du frågar mig!


bekantskapshelg och ensamvecka

hejhopp!
Den här helgen har kantats av umgänge kan man säga.
Anders tjejkompis AL har varit här och huserat och tillsammans har vi varit på olika äventyr.

I fredags startade vi med en god pastamiddag med rödvin tillagad av undertecknad och sen bar det ut till dans.
Hela natten buggade och gnuggade vi oss över golvet på Yesterday till Blender.
Kul, enkelt förklarat. Mer övning behövs,minst sagt. Men det ska det bli ordning på, sen när vi har flyttat. Då kommer vi nämligen bo mycket närmre dansstället!

Sänggående 01:30. Det kändes igår. Brunch, obligatorisk tomt-titt (som alla våra gäster får) samt en liten shoppingsejour hanns med under dagen.
Efter någon timmas fika (de där daimbullarna tar aldrig slut), samt en hel del socialisering i soffan var det dags att göra oss i ordning, och klockan femöverhalvsex var vi på plats hos bekant par med två barn för middag och mys.
Söta svägerskan med rolig sambo och stor svart men väldigt snäll hund var också där, och jag mindes hur det var att vara fyra år och livrädd för stora hundar. USCH! Förstod den lilla flickan (även om hon inte var en bråkdel så rädd som jag var).
Det är helt enkelt omöjligt att förstå att hunden inte automatiskt vill äta upp dig bara för att du finns!

GOD middag, gott vin, dessert, skumpa. Duktig mamma, social pappa och trötta barn, glada gäster.
Det var en trevlig kväll och ny bekantskap för mig.

Nu har AL precis åkt hem. Tack för den här gången, och hoppas vi ses igen snart!

Jag och Anders ska ha en riktigt mysig dag resten av idag.
Efter den hektiska veckan som varit har vi nästan vant oss vid att gå omlott och inte ses mer än "godmorgon" och "godnatt", och imorgon åker han iväg på kurs hela veckan, min blivande.

Jag gör mitt bästa för att se fram emot veckan som gräsänka. Har laddat med pysselkvällar och myskväll med VE är planerad. Det blir nog riktigt bra tillslut =)

Och för att avruda och påbörja blir det bastu med härligaste gänget ikväll!

Vi ses!


bröllopsmässa med vinst!

Kom precis ihåg att jag glömt bort att jag har dåligt minne och alltså har glömt bort att blogga om bröllopsmässan!

Här kommer det!

För ett par helger sedan, när vi var i hemstaden, åkte vi (de lyckliga tu) och min söta mamma på bröllopsmässan som ägde rum i grannstaden.
Det var väldigt puttinuttigt, sockrigt, glittrigt, vitt, vänligt och blommigt, och jag börjar nog förstå lite hur mycket uppmärksamhet man faktiskt är benägen att få som brud.
Dock har jag ännu inte helt förstått att det faktiskt är JAG som ska stå brud och att min drömkille ska stå Brudgum!!! Hur COOLT är inte DET?????

Eftersom mamma ska sy min klänning var det helt perfekt för oss att sitta och titta på bröllopsmodevisningen. Riktigt duktiga var dom, de sjöng vackert och det var otroliga kreationer som visades upp.


Det var en upplevelse utöver det vanliga att sitta och titta på. Jag i mitten med Anders och mamma på varsin sida av mig. Anders sa t ex "den där var snygg" "Vad tycker du om den där" osv. Och mamma (experten i sammanhanget) lade till information som "den där har de sytt fel", "den där skulle funka med din figur", "den där är lämplig därför att...." osv. Ritkigt kul, och för en liten stund kändes det som att vi var några av de där modehöjdarna vid catwalken i Paris/Milano....=)

På mässan fanns en rad tävlingar som jag deltog i och de flesta gick ut på att skriva upp sin mailadress och besvara en löjligt enkel fråga som
"Vad hoppas bruden att brudgummen ska svara i kyrkan?"
(Självklart följt av olika alternativ)
A. ja
B. kanske
C. jag vet inte

Jag var dock med och tävlade i en direktdragning också, där jag faktiskt vann!!!
Det var tidningen "Allt om Bröllop" som höll i dragningen och jag kom därifrån med en välfylld goodiebag!


Nu har jag precis lagt prenumerationstalongen på lådan. Ser fram emot mina kommande nummer av "Allt om bröllop" och all inspiration som de kommer att ge mig!

Kläm!



Min hårhistorik.

Hallojs!

Jag har, i största delen av mitt tjugonioochetthalftåriga liv haft långt hår. Och då menar jag RIKTIGT långt. Någonstans mellan midjan och 10 cm uppåt har det legat, så gott som konstant.
Det har varit tjockt, tunnt, lockigt, rakt och i alla möjliga kulörer, men nästan alltid sådär långt!

Vid fyra tillfällen har jag klippt av detta svall, och här kommer lite hårhistoria för den uttråkade som har tid:

Första gången var när jag var nyss fyllda 7 år och skulle börja i ettan. Vilken grej. Jag gick från långa bruna, stora korkskruvar till en kort pojkfrisyr... nästan hockeyfrilla, fast inte riktigt så fräckt. 
Jag vande mig sakta men säkert vid min pojkfrisyr men svor på att aldrig göra om något sådant igen. NÅGONSIN!

och det gjorde jag inte heller.... inte riktigt så illa i alla fall...

Någonstans innan jag började 7:an för trehundra år sedan klippte jag av det till axlarna och permanentade det strax därefter. Det var fruktansvärt. Ångrade mig från dag ett och eftersom 1997 inte var plattångens hetaste tid (var den ens uppfunnen då?) fick jag gå omkring hela högstadiet och se ut som en desperat tillplattad pudel. Många sa att det var snyggt. Jag var inte en av dom. Andra sa att det såg roligt ut. Jag var en av dom. Usch!

Jag lät det växa. Den här gången växte håret till min stora glädje ut rakt.
Jag extraknäckte som hårmodell och hade utöver en hel harang av frisyrer, hela Poly Country colours sortiment i mitt CV.
En dag fick jag för mig att blondera slingor. Hemma. Dum idé.
Håret vart orange-gult-vitt-brunt ( i den ordningen) och stackars mamma vart nog än mer förfärad än jag när hon fick se resultatet. Nästa stopp blev hos en frisör, och väl där fick jag mitt tredje infall: "Äh, klipp av det vetja!"
Kort, nästan snaggat och väldigt rufsigt i nacken, lång lugg och lilabrunt hår. Jag var kalasnöjd!!!!
Tills jag kom på att det var 4 månader kvar till studenten. Fanken. Lagom till studenten hade jag till min studentmössa  INTE det böljande svall jag sett fram emot, utan en snygg men kort, kort page i blonda nyanser. Som tur var hade jag en toppenfrisörska som lyckades ordna en klockren bal-frisyr trots allt!

Sen dess har det i stort sett fått växa ifred. Det har varit lockigt och ganska fint, och jag har investerat i plattång för när jag vill ha rakt hår....
Sen kom vintern 2008, när jag gick in till en frisör här i Stockholm. "gör mig snygg"  sa jag och "Tjoff!" KORT!!!! Etappklippt/flikat och som längst till axlarna
Supernöjd, jättebekvämt och klockrent har det varit, fram till tidigt i våras när jag bestämde mig för att låta det växa igen. Blev liksom sugen på att ha långt igen bara. Tyvärr var jag inte tillräckligt tydlig hos frisörskan, utan hon klippte av en bra bit i maj när jag var där... Det må vara hänt.

Sen friade Anders!
Inte en CHANS att jag är korthårig på bröllopet!!!

Så!
Inför bröllopet har jag alltså beslutat att låta mitt hår växa så mycket som bara hinns med, men inget förhindrar det ju från att tillslut bli slitet!
Trots att jag väldigt sällan får kluvna toppar börjar det märkas att det var 6-7 månader sen jag klippte och färgade håret, så nu är det verkligen dags.
I veckan händer det.... fanken vad läskigt... jag vill VERKLIGEN inte bli korthårig igen, inte just nu!!!!

Kram!



Daimbullar!

Hejhopp!

Fredag är verkligen bra dagar numera. Jag har bestämt mig för att försöka gå lite tidigare på fredagar, och inte alltid ha hela fredagkvällen totalt uppbokad, och låt mig säga dig - det är andra veckan nu - det fungerar UTMÄRKT!

Snart ska vi iväg på lite mysmiddag hos ett par kompisar som precis har renoverat sitt kök (m a o kommer vi ha mycket att prata om med tanke på att vi alla bygger nytt kök), och bara ta det lugnt i goda vänners sällskap. Inte speciellt ansträngande att gå dit heller, tar kanske tio minuter till fots. =)

Till saken:
Jag har blivit ombedd av många rara vänner att lägga upp receptet på daimbullarna som jag gjorde härom dagen. Så det tänker jag alltså göra nu. Jag vill bara berätta att jag har moddat receptet något, men jag kommenterar det direkt i receptet (alltså jag skriver både original och min modd).

Happy bullbak och ha en mysig fika!
FredagsKram!


Daim och mandelbullar
ca 2h, 20 min
ca 40st

Bullar:
150 g Smör
5 dl mjölk (jag tog laktosfri)
50 g jäst
0,5 tsk salt
1-1,5 dl strösocker (jag tog 1)
1 tsk stött kardemumma
12-13 dl vetemjöl (jag tog 750 g rågsikt med vetemjöl)

Fyllning:
200 g sötmandel (jag tog 60 g för jag hade inte mer hemma)
2 dubbeldaim (jag tog 3 för att ersätta bristen på mandel)
150 g smör
1 dl strösocker

Pensling
Uppvispat ägg

Garnering (jag hoppade över garneringen helt)
Hackade Pistagenötter
Pärlsocker

Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).
Smula jästen i en bunke (jag använde min assistent, vilket rekommenderas till 100%) och rör ut med degvätskan,
Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjöl, men spara lite av mjölet till utbakningen (jag använde upp allt och tog mer mjöl till utbakningen). Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i assistent eller 10 min för hand (och ungefär här förstår man varför assistent är att föredra).

Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor.
Finhacka daim och mandel (och jag använde här min matberedare såklart =)).

Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda degen.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta.
Hyvla över smöret med osthyvel (Jag lät smöret bli rumstempererat ch "smörade" på det)
Strö över daim, mandel och socker.
Rulla samman degen från långsidan (jag rullade från kortsidan) och skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakduk. Låt jäsa 30 min. Sätt ugnen på 250°C.

Pensla bullarna med ägg.
Strö över pistaschnötter och pärlsocker (jag valde som sagt attinte göra detta).
Grädda mitti ugnen ca 10 min tills de fått fin färg★





Nu är biblioteksgatan vintervacker :-) Py...

100media_imag014 (MMS)

Nu är biblioteksgatan vintervacker :-) Pyntet lyser upp en annars mörk och kall novemberkväll, och energin som gått åt för att göra jobbet till 100% kommer tillbaka. Jag är redo att åka hem, åka till gymmet, och träffa min kärlek. Lycklig och stark, trött men ivrig. Här och nu, med hjälp av julbelysning är min reflektion: man skapar sin egen livskvalitet. Håller du med?



Nu är det bekräftat igen. Jag ser ung ut! ...

100media_imag013 (MMS)

Nu är det bekräftat igen. Jag ser ung ut! Visste kanske inte riktigt HUR ung folk tror att jag är, men idag fick jag visa leg när jag skulle köpa alvedon på hemköp. Vad kan det vara för åldersgräns? 18? 20? Även om det är 25 är jag nöjd! Den kassörskan, och hennes förvånade min när hon läste mitt födelseår gjorde min dag! :-) Kram och Gonatt på er!



Hey..................Whats cooking? ...

100media_imag013 (MMS)

Hey..................Whats cooking? Syns kanske inte på bilden :-) Det blev kålpudding a la Nadja tillslut. Dvs vanlig kålpudding fast med tabasco och lite annat gott :-)



Karibienfest

Nu tror ni väl att vi inte gör annat än att gå på temafester, för här kommer lite om helgens äventyr.

Två killkompisar fyllde 30 och firade med pompa och ståt i form av en "karibienfest"! Så vad gör man inte för den goda stämningens skull? Jodå - på med bastkjol och solbrillor. I november.

Vi tog vägen förbi JeSus och skålade in kvällen med dem innan vi fick sjuts till själva festlokalen.
Vilken härlig stämning!


Folk hade verkligen utnyttjat sin fantasi och vi mötte allt från pirater och hulahula-dansöser till rastaflätor och palmer. Självklart hade de skruvat upp värmen i lokalen för att uppnå den rätta karibiska känslan =)

Mat med ananas, sand på bordet, trubadur som sjöng "allalallallalong" och färgglad dukning.


Mer än så behövs knappast berättas, bilderna nedan får säga resten :)


Hula-hula-Pose


Semesterbild?


Killarna på scenen körde "kebab-dansen"


Jag och SusBus smyger bakom en palm


Ha en riktigt fin vecka!

Aloha
/Nadja


Hjältefesten!

Då var det dags för det ni alla väntat på… (eller?)

Vi var ju på fest med hjältetema i Umeå i helgen.
Utöver själva festen fick vi en helg med mysiga utflykter på stan, sociala stunder i soffan med rött vin, och härligt kollektivt boende i gästrum med våningssäng eftersom vi var 4 personer som kom från fjollträsk. Störtmysigt!

 

Här kommer i alla fall efterlängtade avslöjanden om festen i lördags och därmed också vem/vilka hjältar vi klädde ut oss till.

 

Anders kom i form av någon man inte ser på TV så ofta längre men som är mångas barndomshjälte: Allas vår Bamse!

Han var så fin med sin dunderhonung och sin luva. Världens bästa bamse och världens snällaste brunbjörn. Stark men tycker inte om att slåss.
Vad kan jag säga? Kostymen passar Anders =)

 

Jag valde att komma som jag tidigare skrivit, som någon som bara är hjälte i vissa situationer, och som jag garanterat visste att några skulle se som hjälte dagen efter. Jag kom som Iprenmannen!

Fötterna och gitarren var givetvis på plats och var mycket uppskattade under hela kvällen =)
Krävs väl inte så mycket för att förstå att mina kläder var de bekvämaste på festen?!


 

Sällan har jag varit på fest med så många kändisar. Alla var där:
Janis Joplin, SuperSura SunkSara, StålHenrik, Fantomen, Batman, Big daddy och Hitgirl från filmen "kickass", Duff-man, Modesty Blaise, Catwoman m fl.


Det är inte bara personerna på bilden som var med på festen....

Inga större skandaler mer än att vi fick se Lucky Luke (Lucy) och fantomen hångla (vi fick sedan reda på att de var ett par, så det kanske inte räknas som skandal rent tekniskt, men vi valde att se det som en skandal) samt att Bamses brallor sprack när Iprenmannen spelade elgitarr med hans ben….
Men annars var det mest en fruktansvärt rolig kväll!

Många danståg och småtimmar blev det, och på söndagen efter att vi hjälpt till att städa upp fick vi njuta av en promenad och en pizza.

 

En perfekt helg i Umeå kan man säga!

 

Kram
/Ipren


Om

Min profilbild

Nadja