<3 Morsdag och bröllopsdag <3

Hejhopp!

Vilken skön premiär-morsdag dag det var igår!
Vi har idag varit gifta i ett år (hurra!!!) och passade på att fira både morsdag och bröllopsdag samtidigt igår.

Efter en härlig sovmorgon (till 07:30) åt vi mysfrukost på altanen i strålande solsken. Sen fixade vi lite grejer och vid ett-tiden kom Stellas farmor och farfar. de var barnvakter morsdag till ära.

Efter varsin dusch åkte jag och Anders in till stan. Vi stekte (schtekte) ordentligt i solen när vi åt 2rätters-middag på Sturehof och sörplade öl och vin. Alkoholfritt, men ändå shöönt ;)

Efter det så gick vi på Sturebadet och fick två lyxiga duo-spabehandlingar.
Först fick jag bada aromabad med massor masserande skum och eukalyptusolja medan Anders fick massage i samma rum, och sen fick vi paus med frukt och juice innan vi bytte så jag fick massage och Anders fick bad.
Precis hur skönt som helst! Man kände sig heeeelt mjuk både i och på hela kroppen.
Sen hade vi paus igen med vatten och frukt insvepta i våra stora vita badrockar och i våra fluffiga tofflor. Vi satt i sköna solstolar och lyssnade på porlande vatten och njöt av att ta det extremt lugnt.
Sen var det dags för behandling no 2 som började med fotbad, fotskrubb, fotnassage och fotinpackning. Den fortsatte med handmassage med mjukgörande produkter och avslutades med en lång hårbottenmassage.
Så himla skönt och vi båda höll på att somna under hårbottenmassagen. Även under denna duobehandling satt vi i samma rum (i våra fluffiga badrockar) och kunde prata med varandra om allt möjligt :)

Efter den behandlingen hade vi fri tillgång till bastuar, bad, solstolar, gym etc men vi valde att sitta och prata lugnt i varsin solstol en stund och dricka lite vatten och bara ta det lugnt innan vi gick och duschade.

I omklädningsrummet fanns alla möjliga produkter att prova. Ansiktsrengöringar, kroppstvål, shampoon, balsam, body lotion och flera brickor med alla möjliga hårvårdsprodukter att testa. Det tog ett tag :)

Efteråt kände jag mig som en riktigt go, liten, mörad marschmallow och framför allt kände jag mig fräschare än på lääänge (varken gravid-viktökning eller spädbarn gör att man känner sig speciellt fräsch).

Vi hade tänkt stanna i stan och dricka lite vin efteråt men pratade om det och bytte det mot en kaffe på ett fik, sen pratade vi även om det och kom fram till att vi båda saknade vår lilla solstråle, så vi åkte hem och tog en kaffe med Anders föräldrar, vi fick natta vår lilla älskling vilket jag var väldigt glad över, och tillslut kröp även vi ner under täcket och sov helt fantastiskt gott hela natten.

Jag och Anders behövde verkligen en avkopplande stund, bara vi, och med den här nivån av lyx kan jag vänja mig. Bättre firning av bröllopsdag får man leta efter.
Tack älskling!!!

Att vi fick en stund avkoppling för ju också att jag kan fortsätta vara en pigg mamma så det var ett riktigt bra sätt att fira min första morsdag också, även om jag tänkte på Stella nästan hela tiden förstås...
Den lilla underbara bebisen :)

Älskade familj!!!
<3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/833905/images/2012/pic_204475657.jpg" class="image">



Euphoria dårå...

Att Loreen vann med "euphoria" var verkligen en bra avslutning på ikväll :)
Vi har umgåtts med goa vänner och grillat. Vi grillade fläskkarré oxh till detta gjorde jag majs, tzatziki och baconinlindad haloumi. Nomnomnom!

Vi avslutade med färska jordgubbar och vaniljgräddglass. Sommaren är här!

Nu går jag och lägger mig. Hoppas på att få några timmar sömn inatt så jag är pigg imorgon när vi ska fira vår första bröllopsdag. På måndag har vi nämligen varit gifta i ett år. Pirrar i magen bär jag tänker tillbaka på den tjugoåttonde maj förra året :) pirrar i magen när jag tänker på allt som hänt sen dess... Vilket kärleksfyllt liv jag lever! Jag är så lyckligt lottad. Snacka om eufori :)



Mitt hjärta slår för dessa guldkorn

Min underbara familj. Ni är bäst!
Älskar er av hela mitt hjärta!



Mycket sen sist...

Men mest av allt har jag varit utomhus så mycket som går :)
Uppdatering kommer allteftersom jag får tillfälle.

Var och hälsade på på jobbet förra veckan vilket var kul. Vi fikade och mina söta kollegor hade samlat till present till Stella. Jättesöta kläder som kommer passa till sensommaren/hösten nån gång :)

En sak ställer jag mig frågande till.
Hur kan det vara sån "lattemamma-kultur" i Sthlm???
Värdelöst juh!

För det första:
Stan är ju verkligen INTE anpassad för barnvagnar!!! Okej att jag har en redig BRIO som ska klara en och annan skogsstig, men jag tror inte att ens den minsta bogaboon trivs med att ta sig upp för stentrapporna vid T-bane-hållplats Östermalmstorg. En smal ramp med en ohygglig lutning finns att tillgå. Schysst?!

För det andra:
OM det finns något annat, typ en hiss någonstans, så är den så nerkissad att jag totalvägrar låta min lilla tvåmånadersflicka med gulliga kläder som doftar gott av softlan extra sensitive med aloe vera åka hiss och bli förpestad. Samma sak gäller samtliga toaletter etc.
Fy bövelen!

För det tredje:
Denna stress! När jag gick av vid Östermalm möttes jag av en vägg i stort sett. Stressade människor som med raska steg tar sig fram samtidigt som de pratar hetsigt i telefon och skiter fullständigt i det här med hjälpsamhet. Att hälsa på någon är ingen risk då ögonkontakt bara är att glömma.

För det fjärde
Läs under "för det första". INTE BARNVAGNSANPASSAT!!! Gatstenen är under all kritik också. Urkass.

För det femte:
Hur många affärer, caféer eller restauranger är barnvagnsanpassade? Ungefär 0,1. Högt räknat.

Låter kanske bitter men jag tror bara jag gottar mig lite extra. Egentligen är jag nämligen lite nöjd med min besvikelse. Trivs bättre än bäst med att bo låååååångt utanför stan, och detta var liksom spiken i kistan. Jag skulle INTE byta mina dagliga promenadvägar med skog, en och annan hage, frisk luft och mysiga trädgårdar mot betong och asfalt. Aldrig!

Med det sagt så var det ändå helt ok att för en gång skull gå runt i stan och fönstershoppa, sitta i parken och gulla med Stella, spana på folk och ta en burgare i farten när hungern föll på. Kanske just för att jag gör det så sällan. Det enda jag missade var ironiskt nog .... att ta en kaffe latte! :)



Kuliga dagar i vårsolen :)

Hallojsan!
Satt i soffan och åt upp de sista pop cornen efter desperate housewives igår när jag tänkte att jag ville skriva en blogg. "Det har varit en bra dag idag." men sen blev det inte så.
Här kommer den iaf, bättre sent än aldrig :)

Stella fyllde 10 veckor igår. Snart får jag börja räkna månader istället för veckor så jag inte kommer av mig :)
Vad fort det går!

Igår var jag hos tandläkarn, och jag har varit en duktig kicka :) Karius och Baktus har inte våldgästat min munhåla den här gången heller :) yei!
Stella var på promenad i vagnen med hennes Farmor och Farfar under tiden och verkar ha trivits bra med det :)

Tandläkaren jag går till ligger mitt i ett stort köpcentrum så eftersom jag redan pallat iväg mig själv, Stella, barnvagn etc etc dit, så passade jag och VALLY på att ses där. Det var mysigt och efter lite shopping körde vi den obligatoriska fikan med amning.
Det är så härligt att ha henne som vän. Okonstlad och genuin. Vi är lika men olika. Vi kan prata om allt och jag är alltid glad när vi umgåtts, bara en sån sak :) Att vi har två små späd-guldkorn, gör inte saken sämre heller :)
***
Väl hemma igår så gick jag och Anders på barnvagnspromenix ihop i syfte att dela ut mötesprotokoll från Stämman som var. får chansen att prata mycket under de promenaderna, och väldigt mycket mer ostört än hemma där TV och sysslor finns.
Promenad=bra för kropp och själ!

I förrgår var jag på mammagruppen, plus att jag och MAXTEN (granntjejen i mammagruppen och hennes son) handlade ihop efteråt.
Ica-butiken i det vi kallar centrum har jättebra vagnar. De är egentligen till för att ha två korgar på, men passar helt perfekt för bilbarnstolen! (och man kan ändå bara bära en kasse om man har bilbarnstol med sig).

Och idag då?
Jo idag ska jag och Stella åka till mitt jobb och hälsa på! Vi ska både fika med kollegorna och ha möte med min chef.
Sen kommer Anders in till stan så vi kan utnyttja en bröllopspresent, nämligen ett stort presentkort på en delikatessbutik!
Perfekt tajming med tanke på att 4 lediga dagar stundar för Anders <3

Ha en bra dag alla vänner där ute!!!

Bildmix:



Barnvaktspremiär och solig dag

Hejhopp!

Sitter i solen och päser. Stella sover i sin vagn (det finns ventileringsfönster på den, grymt bra!) och Anders sitter och lapar sol bredvid. Hela familjen samlad på altanen. Vi har precis tagit en glass och innan dess gick vi en skön promenad i morgonsolen.
Härligt :)

Mamma och Pappa har varit här. De har gullat med lilla Stella hela helgen och hon har avfyrat en mängd genomlyckliga leenden :)
De stannade till vår, stora lycka en extradag och gav Stella hennes barnvaktsdebut :) Jag vet inte vem av dem som var lyckligast, men vad som är säkert är att de trivdes bra ihop. Stella hade varit en liten solstråle ända tills hon somnade <3

Under tiden Stella charmade sina morföräldrar var Anders på whiskyprovning och jag på tjejkväll. Det var jättetrevligt och gott. Vi åt plockmat, hade cola-test och lyssnade på nostalgimusik. Mys!
Dock var det väldigt tungt att vara från Stella. Det gick ju ingen nöd på henne, men för mig var det väldigt jobbigt att vara ifrån min lilla älsklingsbebis för första gången. Och skönt...
Blandade känslor där...

I fredags hade vi grillkväll med svärisarna också. Det var trevligt och jag tror och hoppas att maten blev bra. Vi serverade följande:
Förrätt- antipasto miste (salami, prusciutto, oliver, melon, druvor mm)
Varmrätt - grillad dovhindfilé, klyftpotatis, grillade champinjoner, grillad lök och grillad sparris med rostade pinjenötter, olivolja och riven parmesan. Till detta blev det isbergssallad.
Efterrätt - mandeltosca, kex och slutligen: espresso!

Ikväll ska vi till MAKE och kolla på sista star wars-filmen. Men nu ska jag mata en hungrig och nyvaknad bebis :)

Det här livet- älskar det!



6-8 v kontrollen :)

Jösses, en vecka har gått sen senaste inlägget!! :(
Nåja,

Läkarkontrollen gick bra! Stella växer som bara den och hon fick godkänt på alla kläm&känn-tester som läkaren gjorde.
Det vi ska göra hemma är att öva på att ligga på mage, samt att vi ska försöka få henne att sova mer med huvudet lutat mot vänster.
Mjölktestet gick förmodligen bra, så jag håller på att smyga in mjölken i kosten igen. So far, so good.

Vad händer i övrigt?
Vi har fullt upp med att försöka få till markarbetet på tomten innan semestern. Målet är att få byggt altanen också i år. Gräs, plattor och allt sånt får vänta då marken måste få sätta sig ett år först.

I helgen var vi på fest hos JESUS.
Det var supertrevligt, även om jag spenderade 1,5h i deras sovrum med att natta lilla damen :)
Jag fick chansen att inviga min nya klänning som jag designat och mamma ritat upp och sytt. Love it!
Tack mamma!!! <3

Jag börjar känna lite smått på hur det är att vara lattemamma, eller i alla fall té-mamma ;) Det blir många fikastunder och promenader med mammalediga vännerna. VALLY, AKE och svägisen är mysiga tédrickare ;)
Har också stiftat ny bekantskap med en tjej i mammagruppen, MIXTEN, som bor tvärs över allmänningen :)

*** notering: vid det här laget vet ni att alla märkliga namn är sammansättningar av parens/familjernas riktiga namn. Ovan är alltså mor och barns namn sammansatta. Är det bara en person kör jag ju initialer***

Idag ska vi hjälpa kompisfamiljen FRALLY att flytta. De ska flytta närmre oss och ingen är gladare än jag över det :) jag och Stella hänger nämligen gärna med Vally (mor och dotter) så ofta vi kan :)

Igår storhandlade jag och Stella för första gången utan Anders!
Litet steg för mänskligheten men stort steg för oss!!! Jag är stolt som en tupp... eller höna då... ;)

Nu ska jag göra mig i ordning för dagen.
Stella sov otroligt nog mellan 21:30-06:00 idag, och efter frukost sov hon vidare till 08:15!!!
Här har vi något jag antar var en engångsföreteelse men njuter av så länge det varar :)

Ha en bra onsdag allihopa!!



Underbara vårdagar

Hejhopp!

Stella äter. Vi ska snart iväg till BVC för hennes "6-8 veckors" obligatoriska läkarbesök. Spännande!
Inatt testade vi ersättning som innehåller mjölk, och än så länge verkar hon må bra. Ska prata med läkaren sen, men håll tummarna åt oss - ok!?

Igår var en så skön dag!
Vi promenerade till det vi kallar centrum och tillbaka, hela familjen, vilket blir en solig mil ungefär.
Vi köpte med oss sushi hem och åt den på vår stekheta altan medan Stella sov. Kompisarna Jesus kom förbi en snabbsväng också. Sen somnade jag och Anders i varsin solstol :)

Jag planterade igår!
Mynta, chili, morötter och rädisor. Sen satte jag två fina lila/cerisa blommor i krukorna på framsidan också. Ser lite hemtrevligt ut :)
Det enda planerade som fick vänta var färskpotatisen... "Vi" köpte nämligen fel sort... ;)

Igår var en riktigt bra dag. Jag sparar den i minnesbanken :)

Godonsdag på er!


Promenadbild, ca 500m från huset



Välkommen sköna maj!

Godmorgon!
Så fantastiskt skönt det är att vakna och inse att bebisen sovit nästan hela natten (22:30-04:00). Stackarn var väl helt slut när hon äntligen kunde somna igår.

Jo vi var också och firade Valborg, bebisbubbla och sömnlösa nätter till trots, och det är vi fasligt nöjda med. Riktigt trevlig kväll med underbara vännerna och riktigt bra ordnat av värdparet :)
Den enda missnöjda var nog Stella som inte fick ro att sova. Tillslut gav jag upp att försöka lägga henne i vagnen, och hon fick sova tryggt i min famn någon timma innan vi åkte hem vid midnatt. Det verkar ha funkat för hon sov vidare ända tills nu <3

Hela helgen har varit jättebra!
Soliga dagar och mysiga kvällar.
I lördags hade vi några vänner (Jesus och Frendy) över för grillning. Det vart supertrevligt och i vanlig ordning väldigt opretantiöst. Vi kör nästan alltid så att man själv tar med det man vill grilla, och i lördags stod vi inte ens för tillbehören. Enkelt, trevligt, gott. Lätt att göra om! :)

I söndags kom ett annat kompispar och hälsade på. De hade med fina presenter från USA till Stella, och jag gjorde mjölkproteinfria "chokladbollar" (heter fortfarande negerbollar om du frågar mig) med kokos och jordgubbsströssel för oss att smaska på. Stella fick en humoristisk body och två par converse-strump-skor! Hur söta som helst :)

Igår satt vi på altanen mestadels av dagen. Stella fick hålla till under en filt som är så sliten (jag hade den som barn) att den blivi lagom tunn att ha utomhus på sommaren. Under den kunde hon ammas, sova och busa utan att få sol på sig :)
Jag däremot försökte få all sol på mig som jag någonsin kunde. Den här kroppen behöver ett färgstänk!
Sen var vi och köpte lite jord och några blommor att ha på tomten. Hoppas på fint väder idag så jag kan fixa lite sånt :)

Nu är klockan 05:30 och jag hoppas på någon timma sömn till, och sedan en solig dag med plantering i trädgården :)

Godmorgon sköna maj!


Om

Min profilbild

Nadja