Nä nu får det bli lite ordning på hönan snart...

Stackars lilla Stella har sitt livs första (och därmed sitt livs värsta) förkylning.
Natten var lååååång men utan speciellt mycket sömn.
Tycker så synd om henne. Det märks att hon är krasslig. Hon sitter på mig som en igel!
Hon brukar gilla att sitta bredvid mig i soffan och leka t ex. Eller mittemot mig på filten på golvet och leka.
Men inte idag.
Jäklar du. Bära hela dagen.
Det positiva är ju att hon var kramig och pussig också, även om det var halvmysigt med snuviga pussar idag ;)

Nu sitter vi i bilen och kör. Stella sover och kommer garanterat vara vaken inatt istället, så vi är säkra på att vara zombies imorgon, Anders och jag.


Jag ska skapa en trend by the way!
Vilka är med?

Trenden ska vara att man ska gå omkring med, inte helt subtila, mörk-grå påsar under ögonen.
(Sminkar man dit dem räknas det som fusk och man är "out")

Blanda nu inte ihop detta med den mysko men tydligen rätta "knarkande-modell-looken".
Nejnej, denna trend är annorlunda.
Påsarna ska inte signalera "jag har så kul att jag inte har tid att sova" utan snarare "jag sover så lite att jag inte orkar ha kul"
Dessutom ska man inte vara anorektisk om man vill haka på min trend, nä, gärna lite lönnfet. Kanske, bara kanske på grund av utebliven träning efter graviditet. Kanske även på grund av en och annan micropizze-lunch.

Och när jag ändå är inne på det så ska trenden i stort sett gå ut på att man är lätt genomskinlig i hudtonen i augusti då man, hela sommaren, aktat ihjäl sig för minsta solstråle.

Höll på att glömma. Håret! Håret är helt rätt om man lyckas få till en stram men ändå spretig tofs. UTAN stylingprodukter.

Okej, kom igen nu, handen på hjärtat, vilka är med? Vilka kvalar?

;)



Bling bling!

Jo alltså kompisen tyckte jag skulle börja sälja såna här :)
Tar det som en komplimang. Jag gjorde den mest på skoj men tyckte det blev ganska coolt :)

Syrran höll på att vika sig dubbel av skratt när jag sa att jag piffat till min handsfree. "vadå, så du ska va fin när du pratar i telefon eller?"
haha!

Nåja.
Är det nån som vill köpa så lägg en beställning här genom en kommentar, annars så är jag ensam om att ha världens blingblingigaste handsfree ;)



Snabbloggning

Bloggar som hastigast innan jag knyter mig för idag.
Gick upp 05:53 och dagen har gått i ett. är gaaaanska trött nu.
Hur som helst,
Har varit i köpcentrumet med VALLY idag. Mestadels av dagen.
La vantarna på en sak jag letat efter länge, nämligen ett mini-kakfat!
Materiell kärlek, minst sagt :)

Bär vi kom hem fick Stella mat och somnade, då passade jag på att lägga in tomater. Får se hur det blev, men det verkar lovande :)

Sen kom Anders hem och jag "gjorde" gulaschsoppa och bakade baguetter. Det blev gott. Soppa blir så mycket lyxigare om det finns nybakat bröd till :)

Sen skulle Anders på styrelsemöte så jag och Stella följde honom. Jag tog Stella i bärsele så jag skulle kunna gå lite snabbt och lätt och så blev det. Kändes faktiskt ganska gött att promenera med fria händer men med 7kg "övervikt". Mycket bra :)

Har blivit ombedd att göra en kortskiss inför en scrap-tävling så den har jag också gjort ikväll, men den kan jag inte lägga ut här ännu :)

Kram och gonatt!



Myssöndag

Idag gick jag upp vid kvart i sju med Stella. När klockan var åtta, när Anders gick upp, hade jag:
Tvättat
Kokat ägg
Kokat alla nappflaskor och sånt
Fixat grejer i bilen som jag lämnade där igårkväll
Fixat i ordning med Stellas barnmat och sånt... Och(!)
Lekt med Stella :)

Resten av dagen har gått i samma bana. Fixat och donat och piffat och trixat. Bara roliga saker, och några fikapauser, men det har blivit mycket gjort och nu är vi faktiskt ganska trötta, allihop.

Regnet smattrar mot rutorna. Det är mörkt ute och åskan går. Vi har tänt ljus.
Hela familjen är nyduschad och vi har delat på en välförtjänt pizza.

Snart är det dags för Stellas kvällsmat och pyjamas sen är det filmkväll för mig och Anders.

I den här känslan stannar jag en stund <3



MiniKermits

Alltså ni ska se hur många små bebisgrodor som finns här utanför oss!!! Tusentals!!! Så söta är som :)

Idag gick jag två promenader direkt efter varandra. Först en skogspromenad med grannen med hund. Vi såg grodor i mängder och tog en stig ut en bit. Hon visade mig en jättefin dans/grill/festplats en bit härifrån som jag är så sugen på att besöka vid tillfälle :)
Stella sov gott på den guppiga skogsstigen.

Sen gick jag, Stella och MAXTEN en promenad med båda barnen vakna och sittandes i vagnarna. När vi var lägst bort i ett villaområde en bit bort och precis skulle vända om (ca 30min hemifrån) öppnade sig himlen och det bara ÖSTE ner!
"Tur att man har regnskydd" tänkte jag och satte på det på vagnen. Bara ett problem. Det är visst inte så kul att inte kunna titta ut från vagnen...
Stella lutade sig trotsigt ut och dtruntade i att det regnade. Hon blev fullkomligt dyngsur!!!
Vi skyndade oss hem och så fick hon på sig sin onepiece och massa varm gröt i magen.
Lilla söta gumman, hon skrattade som sjutton när jag värmde henne i handduken och torkade hennes hår <3

Hoppas det är finare väder framöver nu... HAHAHAHA... eller hur!



En bengalisk tigerzebra

Jag har en liten slagen hjältinna som ligger och sover i sin säng. Älskade duktiga tjejjen! Hon fick vara en riktig liten kämpe idag.

Först emblaplåster på båda armarna och blodprov. Två stora rör. Måste kolla upp ifall hon har blodbrist som mor sin :/ Två sköterskor som höll, jag som kramade om och Anders som lekte med gossedjuren. Hon grät bara pyttelite. Så duktig tjej!!!

Sen vidare till BVC. Kontroll, väga och mäta och sen två vaccinationssprutor. Dom gjorde visst mer ont. Stackars liten. Men det gick över fort och hon var snart vid gott mod igen.

Då gick vi vidare för sista provtagningen som är i forskningssyfte. Ett litet snorprov (genom att använda en sug och sticka in ett långt rör i näsan) som de använder för att forska på vaccinet som alla barn i Sverige får.

Kan man hjälpa så gör man det!

Stella fick en liten nalle av forskningssköterskorna och det var en bra avslutning på den turnén. Sen fick hon favoritpuré och en långpromenad med mig så hon fick vila lite, och så fikade vi och lekte ute i vagnen en stund ihop.

Min modiga lilla tjej, jag är så stolt över henne <3



IKEAdag!

Imorse fick jag sovmorgon till halv nio. Det hör INTE till vanligheterna må jag säga. Självklart hade jag planerat att åka iväg klockan nio, men det fick skjutas upp en halvtimma. Vännen jag skulle hämta förstår mycket väl hur det är :)

Jag och Stella åkte o h hämtade vännerna, VALLY, och sen åkte vi till IKEA ihop!
Vi fick montera isär båda barnvagnarna totalt för att få plats i bilen och konstaterade att det inte fick bli några skrymmande inköp om vi skulle få med oss allt hem sen.
Fel.
Jag shoppade en del smått och det gjorde VE också, men så fick jag för mig att köpa en grej som Anders behöver till garaget - nämligen en soptunna av modell "stor men snygg".
Den fick egentligen inte plats men VE är en mycket hjälpsam vän. Soptunnan, innehållandes allt jag shoppat, och VEs shoppingpåse fick åka fastspända i passagerarsätet på vägen hem, medan VE fick åka bak, mitt emellan två helvilda bebisar. Jag och Soptunnan skärmade av VE och bebisarna med nästa skrymmande pryl, ett stort golvskydd i plast (1,5 x 1m) som jag ska ha under Stellas matstol för att skydda vårt valnötsgolv lite från vilt flygande leksaker.

Skrymmande eller inte, vi fick med det hem! Anders blev glad för sin soptunna och jag för mina inköp överlag.
Har köpt en hel del förvaringslösningar i form stora burkar, små burkar, kryddburkar, träaskar och glasflaskor. Sen har jag fyllt ut med det sedvanliga; servetter, diskborstar och toaborstar. Vet inte om jag någonsin varit på IKEA utan att köpa servetter, diskborstar och toaborstar...
Jag hittade också några gardiner och ett par tavellister och en hel del därtill.
Och så åt vi köttbullar förstås :)
Stella åt majs och potatis och skötte sig bra hela tiden inne på IKEA :)

Det bästa med IKEA måste vara priserna. Så kul att man kan få så många av sina materiella behov tillfredsställda utan att gå i personlig konkurs ;)

Efter att ha avslutat dagen med fika hemma hos VALLY åkte jag och Stella hem till mannen i våra liv.

Nu sover Stella som en liten sötgris och jag ligger i soffan med huvudvärken från helvetet.
Jag försöker tänka att det inte gör nåt, dagen var ju riktigt bra hittills :)
Om man nu får sova lite inatt också så ska det nog ordna till sig. Men först: Dallas! :)

Gokväll!



Det här med lyx...

Det är ju såklart olika beroendes på vem du frågar.
En del skulle svara "att sitta på en yacht i sant tropez och zippa dyra drinkar" medan en del skulle svara "att få en dag ledigt från jobbet".
Vissa skulle börja tänka materiellt och andra känslomässigt.
Vad är lyx för dig?

För mig är lyx något som berikar mig. Själsligt, känslomässigt, materiellt ibland -visst, men framför allt något som får mig att må bra. Om än för en liten stund. För mig är lyx när jag lyckas fånga just den lilla stunden av rikedom.

Lyx för mig är inte något du kan betala för att få, för om du inte känner det där stinget av lycka i magen så spelar det inte någon roll vad "resan till Seychellerna" kostade eller hur dyr soffan du sitter i är. Det är känslan du har i hjärtat, magen och i sinnet som är själva lyxen... Ja om du frågar mig alltså.

Jag skulle inte tacka nej till en resa all inclusive till Hawaii om jag fick med mig någon jag tycker om. Och tro mig, jag NJÖT av vår lyxiga bröllopsresa. Inte för vad den kostade, utan för hur den var, med vem och varför. Att servitrisen log mot mig, att bommulslakanen luktade nytvättat och att jag kunde titulera mig själv Fru! Bland annat!

Här är några andra exempel på Nadjalyx. Fritt fångade från vardagen. Men det är sådana saker som ger mig en lyckokittling i magen och som får mig att må bra <3



Underbara familj

Jag har verkligen tur som har en så fantastisk familj... Och då menar jag HELA familjen :) mamma, pappa, syster, bror, alla deras barn, min man, hans familj och hans syskonbarn. Alla är fantastiska <3

Jag saknar redan mamma och pappa jättemycket och jag önskar att de kunde träffa Stella oftare, men vi får köra på kvalitet framför kvantitet. Tills man upptäcker ett bättre och billigare transportsätt än bil och tåg.

Tack för en underbar semester mamma och pappa, och tack till min syster och hennes "kids" för att ni kom och myste lite med Stella i fredags :)

Kram på er allihopa från oss <3

(pssst... Jag fick förfrågan att skriva en italiensk ramsa som jag brukar sjunga för Stella, som min mamma sjöng för mig. Så här kommer den:

" Batti batti le manine,
che verrá papá
e porta cioccholatine,
tutti a Stella li darrá!
Lecha piatte!
Lecha piatte!"

Den betyder ungefär "klappa händerna för snart kommer pappa, och han har med sig chokladbitar och Stella ska få allihop. Smaskens till sista slicken!"

Hon skrattar varje gång :)



Jag har semester

Hejsan!

Jag och Stella är i hemstaden ett par dagar och myser med mina föräldrar, Stellas goa nonno och nonna <3

Vi återkommer till Stockholm, vardagslunken och bloggen nästa vecka.
Ha en skön helg allihop så länge!



Skönhelg!

Hejhopp!
Liten sammanfattning av den här srörtsköna helgen :)

I fredags gjorde vi BLT-mackor med dubbelt B och gurka istället för L. Onyttigt? Ja. Värt det? JA!

Igår, lördag alltså, klöv Anders och kompisen FE ved så det stod härliga till. Sjukt mycket blev det så jag tror inte vi behöver frysa i vinter :)
Jag, Stella, VE och AE (FEs fru och dotter) tittade på, fixade lunch och fika, och umgicks under tiden. Mysigt men lite väl slappt. Hade kunnat tänka oss att hitta på nåt, åka iväg eller så, men vi visste inte att killarna skulle hålla på 09:00-18:30...

Sen tog Anders igen dagens mysbus med Stella och jag njöt av varje sekund. Jag gör det när jag ser dem busa ihop för båda är så genuint lyckliga <3 mina älsklingar <3

Efter Stella somnat så köpte vi faktiskt pizza (onyttigt igen) och kollade på film. Eller ja... Jag somnade efter halva filmen. Den handlade om utomjordingar och US navy och en kille som snodde en burrito. Nämnde jag att jag somnade?!

Idag, söndag, har vi haft en "absolut inte boka in något-dag" vilket är extremt sällsynt. Vi har alltså varit helt spontana hela dagen.
Man hade kunnat tro att det innebär väldigt coola äventyr men vi är visst inte så roliga... Hade det varit fint väder så var vi sugna på att åka till Sandhamn och promenera. Har hört att det är jättefint och mysigt där. Småaffärer, tivolikänsla osv. Men idag regnar det... så vi åkte till Ica maxi. Fy vad tråkiga vi låter, hahaha! Nä men det var faktiskt mysigt. Vi har inte varit där förut så vi botaniserade planlöst och Stella sa till när vi skulle åka hem igen. Den lilla sötisen :)
Hon fick hårband idag av mig :) rosa med fjäril på.
Vi köpte jättefina zinkkrukor till Altanen också men dom glömde vi kvar, och kvittot låg i så dom lär vi inte se röken av igen.

Nu tar vi det lugnt i soffan en stund. Jag har bakat en tårta till imorgon och snart ska jag förbereda min och Anders mini-kräftskiva. Håll tummarna för att Stella sover gott ikväll :)

Kram på er!



Promenadkick!

Jo, jag vet att det inte är något nyhetsvärde i att jag promenerar längre, men eftersom detta återigen är MIN blogg så bestämmer JAG vad som är kul att skriva om... Det betyder ju dessvärre inte att det är kul att läsa om ;) haha!

Idag startade promenaden med att jag pratade med en granne som visade sig vara PT och som kunde tänka sig att ta sig an mig. UBDERBART! Behöver jag säga att jag längtar?! Kroppen verkligen skriker efter att få lite styrketräning men jag får inte till det riktigt när jag är själv med Stella så mkt.
Med den kicken i kroppen var jag besluten att promenera minst till affären (och köpa en stark ost som jag är sugen på att ha till kräftorna som ska ätas i helgen) men när jag kommit halvvägs började det tokregna!!!
"Nåja" tänkte jag och vände hemåt - "jag ska ju ändå börja träna på riktigt snart igen" ;)
Så fort jag kom innanför dörren sprack det upp och solen lyste starkt och vackert igen. Aja, skit samma. 5km är bättre än inget och det var ju fint väder en stund i alla fall :)

I övrigt har jag och Anders nu ätit BLT-mackor som fredagsmys, och nu ska vi kolla på film och hoppas att Stella sover för natten. Den lilla sötkorven <3

Ha en underbar fredagskväll allihopa!!!



Kvällsmys

Jag och Anders har precis kollat på film och tuggat på grönsaker och korv och druckit Loka med smak av persika. Det var med andra ord lyxkvällsmat till filmen!

I övrigt tror folk att jag blir galen snart. Efter en heldag med Stella är jag ganska trött, men knappt tio minuter efter att hon somnat på kvällen saknar jag henne som 17!
Hon är så go nu. Hon pussas och kramas och "pratar" jättemycket!
I övrigt är hennes fötter favoritleksakerna... Tillsammans med hennes lilla dundergris! :)

<3 Mammas älskade lilla hjärtefrö! <3

Detta om detta: Gokväll till alla där ute!



Att göra en Ernst...

Hejhopp!
Först och främst vill jag be om ursäkt (igen) för att alla inlägg saknar radbrytnig. Blogg.se är inte helt snabba med att åtgärda problemen alla gånger...

Sen vill jag berätta att jag gjort en Ernst. Nämligen hans svartvinbärsblads-saft!
Nästan i alla fall. Jag skippade citronsyran och hade i extra citron istället.
Den blev väldigt god först och om man gillar fläder är det ett tips då smaken liknar flädersaft. Dock upplever jag nu, nån vecka efteråt, att den bara blir sötare och sötare vilket inte faller mig i smaken. Jag tror jag ska göra den igen och följa receptet helt istället :)

Tjingeling!



Tjejdag på stan

Livet som småbarnsförälder är underbart och fantastiskt men också ganska påfrestande. T ex får man lätt ont i ryggen och man kan inte umgås med väninnorna på samma sätt som förr. Men igår var det min tur att ta en liten paus. Då fick jag och två favvotjejer en efterlängtad "tjejdag" på stan medan männen var hemma och passade barnen. Det var störtskönt och superkul! Vi strosade från götgatan till stureplan via gamla stan och drottninggatan. Vi fikade med stor kaffe och wienerbröd på söder och vi lunchade med 60-talshamburgare, natchos och pepsi på Kungsgatan. Där emellan tog vi varsin välbehövlig ryggmassage på Gildaskolan. Hur skönt som helst! Shoppingen tog vi på vägen och jag är nu, bland annat, en saftkanna rikare :) Väl hemma hade killarna och döttrarna haft det bra och så snart vi nattat våra små så serverades grillad kycklingfilé med majs och halloumi. Slutet gott, allting gott. Och jag ser fram emot en favorit i repris så snart som möjligt :)


Om

Min profilbild

Nadja