Packad och klar!

Jag är nu packad och klar inför mitt kommande helgäventyr.
Det är inte så många på jobbet som vet det, för man vill inte att det ska sticka i folks ögon, men ni kära läsare kan ju få veta!
Jag ska iväg med jobbet och pulsa i backar (blir dock inget åka skidor för mig den här gången), gotta mig på spa, äta julbord, äta finmiddag, och framför allt konferera.
Vi har jobbat hårt för att få åka, och vi kommer jobba heldagar på plats så det är ingen gratis nöjesresa för oss, men jag ser ändå jättemycket fram emot det!
Jag och JP ska bo i samma rum och det kan ju gå hur som helst för vi är rätt så tokiga båda två, men kul kommer vi ha, det är jag säker på!
Mina nyinköpta supermegadunderbra skidbyxor är nerpackade (och tog halva väskans utrymme) så nu är det bäst att där finns snö! Jag vill åka sopsäck!
Andra speciella saker i packningen är kombinationen badkläder och raggsockar. Vet inte om det är så vanligt att man packar det för samma resa?!

Nu till en tanke/ett klagomål.
VARFÖR är alltid reklamen på så hög volym på TVn?
Man kan sitta och titta på en film eller ha TVn på i bakgrunden (vilket är vanligast hos mig eftersom jag i stort sett bara tittar på TV i två timmar på tisdagar) och sätter kommer reklamen igång, TOKHÖGT!
Det värsta är de gånger då man sitter och jobbar. Då tappar man varenda tanke, varenda idé, varenda beräkning, och det är omöjligt att komma igång igen på 10 minuter, men man är fullt medveten om att "sensodyne motverkar ilningar i tänderna".
Det är givetvis olika på olika kanaler, och inte alltid lika illa, men det är min blogg så jag generalliserar hur mycket jag vill.
Är det bara jag som upplever denna volymhöjning som ett störande moment?

Jag måste även passa på att dela med mig av en liten kul grej;
(notering för er som inte känner mig; jag har aldrig tid med något som innefattas av begreppet "en lugn stund" men jobbar verkligen på att bli bättre på det)
I går när jag gick ner på torget för att hämta ett paket som jag inte hade beställt men som visade sig innehålla en "tack för hjälpen"-present i form av en dokumentmapp, passade jag på att gå in på ICA.
Jag plockade på mig en rykande färsk grillad kyckling (because I'm worth it, eller på italienska, perché io valgo) och ett ekonomipack popcorn och ställde mig i kassan.
Det var två före mig så jag kikade lite på en damtidning i stället och så hände något lustigt som aldrig händer mig annars.
Helt plötsligt hör jag "Hallå, ursäkta?".
Det är kassörskan som väntar...  mig!!! Jag tror aldrig någonsin det hänt förr. Min slutsats var att om jag var så intresserad av tidningen, så nyfiken på att läsa en tidning som inte behandlade finanskrisen, att jag missade att det var min tur trots en brännande kyckling i handen, så var det nog så att jag väldigt gärna vill ha den tidningen. Så jag köpte den!

Vi får väl se om jag någonsin hinner läsa den...!


Dagens rätt

Dagens rätt: Att jag umgåtts med pappabarilla och mött upp mammamacaroni på flygplatsen
Dagens fel: Att jag inte hinner blogga mer än såhär idag :( ledsen gubbar och gummor, det blir mer en annan dag.


Dagens rätt

Dagens rätt: Den supertrevliga expediten på "eVa" som verkligen vet vad  god personlig service är för något!
Dagens fel: Jag har trots en mängd telefonsamtal fortfarande inte fått tillbaka mina pengar (eller någon biljett för den delen) från SJ.Nya skidbyxor - check!

Idag skulle jag och IJ åkt och tränat efter jobbet, men istället såg vi till att komplettera min vintergarderob med ett par tokbra skidbyxor.
Det kändes riktigt bra just då att skippa träningen och mindre bra just nu.
(personlig notering: SKÄRPNING med träningen!)
Hur som helst. Man kan ju tänka att köp av skidbyxor borde ha gått ganska snabbt, vilket införskaffandet i sig visserligen gjorde, men det fanns ju så mycket mer att titta på och köpa när man är i affärer!
Bland annat så är jag numer stolt ägare av en ny ansiktscreme, ett par grå strumpbyxor och 3dl ekologisk mellanmjölk.

Om man bortser frå att jag var totalt karaktärslös idag och skippade träningen så törs jag säga att idag var en rikgtigt bra dag för idag på jobbet fick jag nämligen lite av en skön aha-upplevelse.
Låt mig berätta:
Varje dag någon gång mellan 9:00 och 10:00 tar jag en kopp thé (har köpt eget thé i "pyramidpåsar" eftersom théet på jobbet är så tråkigt att man somnar när man väljer sort, men tyvärr råkade jag göra en miss sist jag köpte en ny sort vilket nu har resulterat i dagliga näsrynkningar) och en grov smörgås (oftast med kalkon och paprika).
Idag var inget undantag, och efter min näsrynkning bet jag i mackan. Min kollega JP kom förbi och frågade hur jag mådde, och det var nu det hände.
För en gång skull svarade jag inte bara "bra, hur mår du?" utan jag tog, likt en 70-talsinspirerad yogainstruktör, ett djupt anddetag och dröjde med mitt svar medans jag kände efter.
Efter det svarade jag "Jag mår riktigt, riktigt bra!"
Hon sken upp. Jag tror hon förstod vad som precis hände och hon gav mig ett stort leende. "Bra!" sa hon "Det gör jag också!" Hon fortsatte le och gick tilbaka till sin plats.
Det var en superskön andra-start på dagen och jag drack belåtet upp mitt thé och åt min smörgås. Redo att möta dagen!
Thépåse a la pyramid.


Dagens rätt

Dagens rätt: Att jag hittade en stor varm go kofta i garderoben som jag glömt av att jag ägde! Den kommer användas flitigt i vinter!

Dagens fel: Att det inte går Att det är stört omöjligt att hitta bra kängor till bra pris när man faktiskt behöver dem!
SAMT att jag fortfarande inte fått tillbaka mina pengar från SJ!


Kängor och snökaos

Vaknade som vanligt imorse till rivstart på TV'n, och idag hajade jag till när de började prata om hur snökaoset påverkat östkusten!
Kunde inte låta bli att tänka på AJ som skulle till utlandet idag. Enligt honom själv var det inte så farligt som "storm" men det hjälpte visst inte vad han tyckte, för visst var det så att hans plan var inställt... och en massa andra för den delen. Visserligen löste det sig för honom, och säkerligen många fler, men jag kollade luftfartsverkets hemsida hela morgonen och det var inte ett endaste plan som lyfte eller ankom i tid.  Tur att man bor på västkusten säger jag bara.
Passande bild? I think so!
Snöröjning på arlanda, tyckte att bilden var aningen passande!

Dagens minusgrader och pulsningspotential fick mig att börja tänka på kommande helg när jag ska till ett snöfyllt utland med jobbet. Jag behöver ju kängor!
Som kontorsmänniska har jag fullt med chicka små söta högklackade prylar i skoväg, och en himla massa läckra stövlar osv, men inte en pinal som är fotriktig och tillräckligt vattentät för att lämpa sig för en långpromenad i minusgrader och snö.
Här måste shoppas!
Jag fällde inte många tårar över att jag var tvungen att köpa skor idag, utan tog med mig IJ och åkte till ett stort köpcentrum strax utanför staden.
Viljan var stark och ambitionen var god. De behöver inte vara snyggast, men ändå okej utseendemässigt, det viktiga är att de är vattentäta och inte kostar en månadslön. Stört omöjligt.
De enda jag hittade som kunde verka något så när som okej var antingen JÄTTEDYRA  (Goretex är tydligen inte gratis) eller så förvandlade de min fot till en gigantisk legokloss.
Jag hann under denna shoppingrunda både bli svettig och bokstavligen sparkad på, av en minderårig (typ 7 år) ligist i adidaskängor som envisades med att ligga och sparka där man sätter sig och provar skorna.
Efter besök på Din Sko, Johanssons, Scorett, Eurosko, Stadium och Intersport gick jag snopet därifrån...
IJ fick i alla fall med sig ett par stövlar ut.
Summa sumarum så kommer jag få kalla fötter på lördag!


Dagens rätt

Dagens rätt: Att det gick bra på dansen idag och att jag fick starta med att en av stöddansarna gick igenom förra veckans nya tur med mig på första dansen!

Dagens fel:
Att SJ snodde pengar av mig. Dvs, jag bokade biljett och de tog pengarna men jag fick inget beställningsnummer. När jag ringde till dem sa de att de inte ser att någon biljett är bokad men att de har problem med banköverföringar så mitt påstående kan stämma (ja, annars hade jag ju inte ringt), så jag ska få tilbaka pengarna så jag kan göra en ny beställning inom idag... *mutter*


Så mycket sen sist!

Ja, som rubriken lyder så förstår du att det hänt mycket sen sist.
Anledningen till att jag inte hunnit skriva på ett tag är just den samma

Låt oss börja i torsdags.
Efter att ha arbetat en heldag och övertid var det dags att gå på galamiddag med vilt främmande människor, och tillhörande show. Jag var inte speciellt sugen eftersom hela veckan gått i 100km/h, och ville helst bara kasta mig i soffan med en filt och en kubikmeter popcorn. Menmen, mitt yrkesliv kräver uppfoffringar ibland och hade jag middag med leverantör så hade jag.
In i duschen. Jag skulle till On Stage hur trött jag än var.
Jag är i efterhand helt galet glad att jag gick! Sicken kväll! Vilken show! En sån middag!!! Fantastiskt.
Middagen (en trerätters signerad Leif Mannerström) var något i särklass och om någon kan berätta för mig hur man kan få 2500 köttbitar lika bra så mottages svaret tacksamt.
Menyn för kvällen
Japp, 2500 företagsgäster på parkett som åt och skrattade till Babben Larsson innan läktarna senare fylldes av
kvällens artister
privatpersoner som också skulle se showen.
Babben var enastende! Hon drog hela publiken till sig och vågade skämta om allt mellan madonnas tuttar och överviktiga människor till dryga stockholmare, skojfriska Göteborgare och hennes egna Gotlänningars Keno (Keijno)
Showen var ännu bättre!
Magnus Carlsson, Charlotte Perrelli, Anna Sahlin, Hanne Boel, Bröderna Olsen, Babben Larsson och Jeerk lyfte tillsammans med ett flertal dansare samt en väldigt duktig orkester taket på Scandinavium. Deras egna låtar blandades med klassiker från förr, och publiken kunde inte sitta still.
När showen var slut klockan 00:00 fick de stående ovationer.
 
Nu tänker man kanske att händelserna för den här dagen är slut, men icke! Medans jag roade mig på Scandinavium har nämligen AJ och hans kompisar bokat oss till USA!!! JAG ÄR SÅÅÅ TAGGAD!
Så i juni bär det av, coast to coast med 7 kompisar! Jag kommer garanterat att skriva mer om detta i kommande inlägg.

På fredagen däremot var allt aningen lugnare.
Efter jobbet med övertid som sitt signum och en snabbfixning av lägenheten bar det av till tjejkväll hos CL.
15 glöggsugna damer satt och kacklade, det var supermysigt! Pepparkakor med ädelost, clementiner, chips, popcorn och glögg i fyra olika sorter erbjöds.
CL och EG (som hade hjälpt till) hade gjort ett dunderjobb och av mig fick de varsin påse chokladtomtar och kulor att hänga i granen som tack.
Jag var väldigt glad att det fanns alkoholfri gögg för efter mina 6 koppar glögg och 4,5 timmar prat hämtade jag AJ på stationen!

Som alltid när jag och AJ träffas vill vi göra så mycket roliga saker. Jag är så glad att vi båda är sådana som tycker att det är kul att hitta på bus!
Den här helgen var det julstök, shopping, finmiddag och filmkväll på schemat. Vi kunde som vanligt inte hinna med mer än hälften, men det vi gjorde var superkul!
Vi var på "jul på Liseberg" i lördags när det hade blivit mörkt och det var lika underbart vackert som alltid. Har du inte varit där så gå dit!
Där träffade vi även CN och LR, så vi gick runt med dem. Ett gäng kort togs men alla ni som varit på Liseberg juletid vet att hur fina korten än blir så är det omöjligt att ge stället rättvisa. Ju på Liseberg gör sig bäst om man är där i person.
Man blir helt fylld av julvärme!
Det enda julstök vi uförde hemmavid var att vi fixade första silningen på glöggen, men sen vart vi för trötta för resten och dessutom så är det mysigare att julpyssla när det är pyntat, så vi får göra det nästa gång.

Jag vill summeringsvis skylla min inte helt frekventa uppdatering på att jag är en färsk bloggare, men jag vet inte hur länge den uräkten håller så ta den med en nypa salt... och en pepparkaka!


Dagens rätt

Dagens rätt: Min nya adventstomte!
Dagens fel: Att jag stavade fel till "Alldeles" igår under dagens rätt. Krångligt och ironiskt.


Jag har fått en tomte!

Idag efter jobbet åt jag, IJ och DM tapas ihop på Picasso!
De har väldigt bra sådan plockmat där tycker vi, delvis för att det är enda tapas-stället som vi känner till där man blir mätt på maten man får in, samt att det ingår saladsbuffé till förrätt!
Jag åt Serranoskinka med ruccula och tryffelolja, Stark salami med mammut-oliver, Grillade chili och vitlösräkor på spett, Vinbladsdolmar och vitlöksbröd! Det var såååå gott!!

Under tiden vi åt i godan ro flyttade en tomte in i min handväska!
Eller nästan i alla fall.
IJ har nämligen, i år igen, köpt en adventstomte till mig!!!
Det är alltså ett ljus som är konformat men ser ut som en tomte med världens längsta luva, och siffran 1 högst upp och siffran 24 längst ner.
Jag fick en likadan förra året och jag blev superglad båda gångerna! Tack!

Nu håller jag på och tvättar och jag må säga, att det finns roligare, finurligare, mer spännande saker att göra...
som t ex ... dammsuga.


Dagens rätt

... och dagens fel givetvis...

Dagens rätt: Aldeles lagom mycket aromat på popcornen!
Dagens fel: Tidigare publicerad rubrik "En gång om dagen" i min blogg!


Dagens middag

Dagens middag blev (trots utebliven träning) proteinberikad fullkornspasta med köttbullar i tomatsås samt marinerad obergin och färsk basilika!

MUMS!

Dumt av mig att äta pasta nu på kvällen kanske, men i och med att det är tisdag (aka vardagsveckans popcornkväll) så får jag unna mig lite extra!
Nu är det nämligen dags för Ugly Betty och Desperate housewifes, bästa TV-kvällen i veckan är lätt tisdagskvällar!


En gång om dagen...

...mycket mer bloggande än så verkar det inte bli för den här hönan!
Anledningarna till detta äro många, men jag tror allt mynnar ut i tidsbrist.
Bloggen är förövrigt ett riktigt bra sätt att varva ner på har jag märkt!
Skönt!

Idag har min Mamma-Macaroni åkt till utlandet, och det tycker jag är ganska stort!
Det tycker givetvis inte hon, för min lilla mamma är tuffare än somliga tror! En världsvan resenär som vet hur man tar sig fram!
Hade velat passa på och ha lite kvalitetstid med Pappa-Barilla, kanske äta lite mat ihop och kolla nån fotbollsmatch, men tyvärr är det ju en bit hem till pastan och det är ju rena rama natten redan när man slutar jobbet, så jag hoppas på en annan gång!

Det har sedan ett par veckor tillbaka varit hög tid att korrigera garderoben och ikväll har det äntligen hänt!
Sommarprylar åkt upp på vinn och mina vinterkläder ligger tryggt i lägenheten igen.
Inlines är utbytta mot skridskor, och mössa och vantar är framplockat!
I år är jag redo i tid!

Nu är jag riktigt sugen på att äta en god middag
Pannkakor till lunch må vara gott, men det är långt ifrån en komplett måltid. Här ska fixas, och kanske återkommer jag senare med resultatet från köket!
.... I så fall brister ju rubriken i detta inlägg... nåja.


Men om den får stå för länge då?

För ett tag sedan berättade svärmor (om man nu får kalla henne så) att hon brukar sätta sin egen glögg varje år.
Jag har länge velat prova att sätta min egen glögg så jag bad om receptet.
Enligt det receptet så skall glöggen stå i tre veckor och det, tänkte jag, blir aldeles lagom, för det fanns då tillräckligt lång tid kvar för att den skulle stå sina tre veckor samt att jag skulle hinna buteljera den innan 1:a i advent!

Sagt och gjort, jag satte glöggen.
Det luktar helt fantastiskt i lägenheten, mustigt och värmande av ljuva vinterkryddor. Jag reagerar över det varje dag när jag kommer hem från jobbet och längtar, längtar tills jag kan smaka på den färdiga glöggen.
Idag slog det mig plötsligt; Den kanske är klar!!!
När satte jag den egentligen??? Och jag som inte har några flaskor än!!!
Jag vill ju köpa fina flaskor, men varje gång jag varit ute i affärer har jag glömt bort det. Om glöggen står för kort tid så blir den ju inte färdig, det är ju givet, men jag hoppas verkligen att glöggen inte blir dålig av att den får stå ett par dagar extra! Någon som vet?


 
Jag vill även tipsa om en liten annan grej jag lagt vantarna på, nämligen en liten kollektion av Blossas senaste fem års glögg (blossa gör ju glögg med ny smak varje år).
150kr på systemet och i mina ögon en perfekt 1:a adventspresent!
(min kommer jag dock inte att ge bort, utan bjuda på när ni hälsar på)Nu saknar jag bara årets glögg, men å andra sidan så blir ju min glögg årets glöggnyhet för mig!
✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂ ✂


Hemma igen

Ja nu har jag kommit hem efter en underbar helg!
Det har varit 25-årsfest, en liten shopping sejour och allmän bara "ta-det-lugnt-tid".
Härligt!

Jag är lite bitter över att jag missar dansen ikväll, men jag får försöka ta igen det på fridansen nästa vecka.
Tack AJ, för att vi tog en sväng på golvet i lördags!

MK fyllde 25 och fick av oss (och fem personer till) en popcorn maskin, en liten flaska olja och en påse hederliga popcornkärnor! Han blev superglad!!!

Han fick också ett kort som jag gjorde, där vi alla skrev våra namn med silverpenna. Det blev fint, men tyvärr missade jag att ta kort på den.
(Sen glömde jag den fina, nyinköpta silverpennan på förfesten... jag hoppas jag får tillbaka den för jag gillar den jättemycket!!!)
Tågresan hem var lite halvkass...
Delvis för att jag åkte därifrån givetvis, men även av ett par andra anledningar. Jag ska berätta;

Vi åt mysig lunch, AJ och jag, vid två-tiden.
Detta gjorde att middag klockan tre,fyra skulle bli helt tokigt och jag bestämde mig därför för att äta middag på tåget.
Dessvärre var det svårt att slita sig och jag hann inte köpa min planerade sushi.
Sak samma "jag får köpa nåt i bistron" tänker jag.
Jag fick strax efter tågets avgång, 16:25 spår12, reda på att "bistron" på detta tåg är en liten vagn som konduktören, likt en flygvärdinna, går omkring med från vagn till vagn. "Ingen varm mat alltså" hinner jag tänka innan konduktören uppmärksammar personen före mig att de tyvärr inte tar kort. Ingen mat alltså.
Kontanterna blänkte i handflatan. femochfemtio. Det kommer jag inte ens en halv ostskiva på!
Jag hade i alla fall vatten, så det var ju tur.

Mindre tur hade jag med min "granne" på tåget. Han hade ingen förståelse för folks "personliga rum" och envisades med att lägga sin jacka på mig, visa mig bilder ur hans tidning samt ta kort med sin flashiga kamera på alla i tåget!!!! Får man göra så?

Hur som haver, vi går vidare;
Jag var ruggigt hungrig redan vid Katrineholm och jag trodde en stund att detta var en del av orsaken till att jag inte kunde hänga med i min ljudbok  (Snabba Cash av Jens Lapidus).
Jag tyckte att boken var knepig redan på vägen upp i fredags, men jag förstod inte varför jag skulle vara så mycket trögare än mina andra vänner som läst den.
i fredags tyckte jag det var märkligt att uppläsaren inte presenterar alla kapitel, utan istället såhär:
"kapitel 1"..här fortskrider lång tid när flera kapitel flyter på..."kapitel 18".....lika lång tid igen..."kapitel19"
Mycket märkligt, tänkte jag, men jag antar att det är olika långa kapitel i den här boken, men varför säger han inte alla?

Väckarklockan ringde strax innan slutstationen Göteborg när uppläsaren läser upp kapitlena i ordningen "kapitel 61".... "kapitel 3"!
Jag tittade förbryllat på iPoden för 711 gången, och då såg jag anledningen.
Shuffle - Aktiv (blandar automatiskt alla spår i ljudboken)!
Kära nån vad jag önskar att jag tänkt efter lite redan i fredags.
Jag har nu börjat om på boken. Shuffle är inte längre aktiverat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Så vad har vi lärt oss för nytt den här helgen?
Ha alltid lite kontanter eller en macka i plånboken,
ljudböcker funkar bättre när iPoden inte är på shuffle,
popcornmaskiner i present uppskattas och sist men inte minst;
ta alltid med dig pennan hem!

Om

Min profilbild

Nadja