vardagsblogg...

Hejsan,

Med mer eller mindre en veckas totalt stiltje i bloggen försökte jag igår stolt gå in och skriva ett inlägg om Thom Yung Koong-soppan som jag gjort...
Hade förberett mig genom att vara klar med allt som skulle göras, lagat mat, ätit mat.. och ja... hade elt enkelt tid över innan det var dags för dusch och utgång.
Vad händer då...? Jo, men självklart det enda logiska: Bloggen funkar inte!!!
Kom inte in någonstans alls på min blogg, utan den bara stod och malde tills den sa att det var ett server error.... Anar ni min biterhet? Jo, jag förstår det. Det blogginlägget får helt enkelt vänta lite.
Men med det sagt så går jag nu över till att vara mitt gamla muntra (?) jag igen =)

Tänkte berätta lite snabbt om den här veckan, men kom på att det enda jag kan skriva är jobb,jobb, jobb. JA, det är mycket nu. Jag menar inte att klaga, har ju ett superbra jobb som jag trivs mycket bra med! Men eftersom detta är en enkel vardagsblogg där jag bloggar om mitt liv och det faktiskt består mest av jobb ibland, så kan det lätt bli en del stressrelaterade grymtningar ibland.
Så:
I måndags tränade jag (SKÖNT! Har börjat se resultat på vågen nu också. Det gillar vi,)
Tisdag, onsdag och torsdag var sena jobbkvällar och således hände typ inget annat, förutom att jag hade fikadag i torsdags och eftersom jag hade så lite tid hemma slutade det med att jag och min hjälpsamma sambo var uppe och bakade 00:30. Men det blev gott och fint! =)
I fredags fick vi ta oss i kragen och eftersom jag slutade tidigt (alltså normal tid, klockan 17) ansåg vi oss ha tid att träna, äta god mat och slappna av hela kvällen.
På vägen hem blev vi bjudna av Frendy (VE med man) för filmkväll. Vem kan tacka nej till en sådan inbjudan? Men vi skulle ju träna!!! Så vi ick helt enkelt börja skynda oss igen.
Panik, träningskläder på, gymkortet i högerhanden och vattenflaskan i vänster, nu kör vi!
Uppvärmningen som gick... sådär. Hade ju jobbat som en galning och sovit dåligt hela veckan. Det i kombination med lite mat dagen till ära är inte de bästa förutsättningarna. Hur som helst så kom vi igen och körde rygg och mage. Mycket bra.
Hem, proteinshake, dusch, gårdagens wook i matlådeform, mascara, fan mascaran är nästan slut. Iväg!
Vi kom 20 minuter sent. OA och JM (de andra två som skulle komma) kom 30 minuter sent. Puh! Inte sist!
Vi kollade på "Sommaren med Göran" och låt mig säga: Herre gud, den var rolig.
VE hade även gjort en förbannat god schweizernötskaka... MUMS! Det blev alltså en lugn kväll.... tillslut!

Igår var destu mindre produktiv. Vi handlade, köpte nya krukor, ny mascara, tog det lugnt hela dagen. Jag gjorde god mat som vi hann äta i lugn och ro och senare på kvällen åt vi även middag med några jobbarkompisar till mig och deras respektive.

Idag är det fixardag.
Vi har tvättat (och krympt en av mina ylletröjor) samt ätit frukost och nu är det dags att gå iväg till gästlägenheten som vi fått äran att inreda för att se vilken potential som finns.
I eftermiddag blir det bak och fika med svärisarna, kanske bastu med vännerna, och om vi har tur, hinner vi till och med ta det lugnt  med en film ikväll!

Ha en skön söndag, det tänker jag ha!

Kram!


testar...

Testar att lägga ett inlägg från nya telefonen :-) Svårt värre om man råkar skriva fel tyvärr. Nästa, stadion...


Avbrottspaus

Hejsan,

Ni som följer bloggen har märkt att jag haft lite glest mellan inläggen. Detta beror delvis på sena kvällar på jobbet och att mycket kul händer på helgen, men nu tänkte jag ta en paus i mitt "bloggavbrott" och skriva lite =)

Igår var jag på tjejkväll hos VE. Mycket lyckat! Lite väl mycket vin kanske, men vi hade fasligt kul, trevligt och mysigt och det är ju vad som räknas, eller hur?!
Idag har alltså blivit en ganska lugn dag, men vi har hunnit handla och bytt gardiner till de som min söta mamma, efter mina designönskmål, sytt till oss i julklapp. Vad tycks?


Blev t o m bättre än jag hoppats på,
1000 TACK Mamma!!!♥

*Paus*
Sådär! Har precis tagit ut äppelpajen (gjord med pappabarillaäpplen) ur ugnen, och när som helst kommer VE och hennes man hit för lite parmiddag med sushi och film... och äppelpaj då uppenbarligen ;)


Inte dumt, eller hur?

 

Kram, och ha en mysig kväll allihopa!!!



trött...

...
Är så himla trött...
Hade planer att blogga om min nya telefon och grejer men har lagt ner allt sånt.
Vill nu bara hinna ta en titt på datorn och se vad mina vänner haft för sig, men nu ska ja sova. Jobbat 07:45-18:45 idag igen, och sen var det handling, middag och.... sen är klockan nu! Och imorgon lär bli ännu hårdare... Roligare, men hårdare.

Jag klagar inte, för det är jag som valt mitt yrke, och jag som valt att börja nytt jobb, och jag som valt att göra det bra, men jag måste bara få säga att jag är trött ibland... för det blir man...

Kram och godnatt på er alla mina underbara vänner !!!


Romme 2010!

Hej på er!

Förra vintern, alltså 08/09, testade jag något så tokigt som att åka snowboard.
Jag hade ont ungefär överallt efteråt, full med blåmärken och träningsvärk, men jösses vad taggad jag blev!

I höstas bokade vi resa till Alperna och i början av den här vintern bestämde jag mig för att köpa egen utrustning. Sagt och gjort. Jag köpte min utrustning, och den har länge fått ligga och vänta på ett invigningsåk.

Så stolt med min nya utrustning och absolut ingen snö!

Men i helgen var det alltså dags!
Solen sken, snön vad på plats och minusgraderna var ett faktum. Romme alpin låg för våra fötter! Vi var totalt 8 taggade vänner som spenderade en förträfflig helg i den närliggande skidorten.

Vi började helgen lite lugnt med att sex stycken av oss åkte upp till lantstället och hade en mysig kväll med sällskapsspel och grillning av marsh-mallows.


På lördag morgon var det dags för backen. Påpälsade efter behov. Det innebar i detta fall följande:
  • dubbla underställ
  • ett mellanställ
  • ett täckställ
  • rånarluva
  • halsduk
  • -30-vantar
  • extra skidsockar
  • samt alla skydd som behövs.
Vi begav oss ut i -26°C (!!!)



Själva åkandet gick för mig skakigt och stakigt, men väl frammåt.

Bilden längst till vänster ser ut som att jag åker och de andra har trillat....
har svårt att tänka mig att så var fallet på riktigt...

Efter halva dagen var det i vanlig ordning dax för svindyr lunch, och sen var det bara rätt ut i backen igen!

Jag och AJ - Lunchdax samt med klädval lämpat för -26°C

Vi trodde faktiskt inte att vi skulle orka åka hela dagen eftersom det var så kallt, men faktum är att vi inte kom ifrån backarna fören 30 minuter efter att allt hade stängt. Betyg på mycket lyckad dag!

Solen går ner bakom toppen...

Fyra tappra snowboardåkare bytte på kvällen plats med två nya...


Till vänster - sällskapsspelarna, Till höger - ... ja ni ser ju den sociala nivån ;)



...Och sen var det bara rätt ut i backen igen på söndag morgon... fast då i -28°C!


Skattjakten!

Jag har världens finaste AJ!!!

Soppan som ni vet blev så dålig... AJ tröstade mig med att vi åkte till vår favorit-thairestaurang så jag fick äta min soppa i söndags! Hur sött är inte det?! =)
Men det slutar inte där, den här killen är finurlig - alltså... låt mig berätta om igår:

Den här veckan är AJ ledig från sitt jobb och därmed hemmaman (semester).
Vi hade pratat om att han skulle försöka ta bort julpyntet medan jag var på jobbet i måndags, så det tänkte jag mig faktiskt att han skulle försöka med - kombinerat med väldigt många timmar dataspel förståss. Mycket riktigt. Inte bara försökte han ta bort julpyntet, utan när jag kom hem hade han tagit bort varenda julpinal, placerat "rätt" saker på julpyntets platser och dessutom städat lägenheten... japp, igen!
Han hade dessutom tvättat all vår tvätt, köpt nya torkarblad till bilen och hunnit äta lunch.... och...ja... spela lite dataspel.
Behöver jag erätta hur glad jag blev? Efter en heldag på jobbet kändes det superskönt!
Hur som helst;
Jag gick runt i lägenheten och förklarade hur glad jag var när jag fick syn på min kudde! (Ja nivet den där man sover på i sängen)
På kudden låg ett hjärtformat kort
På kortet stod det "Kram min älskling. Jag har saknat dig hela dagen!!! Ps. Titta undere tangentbordet"
Gissa om jag tyckte det var gulligt!!!


Jag fick min kram och gick bort till tangentbordet och kikade.
Under tangentbordet låg ett pussformat kort
På det kortet stod det "Här finns bara en stor varm kyss. Prova att titta i godishyllan!" (jo, vi har en sån).


Fnittrig som en liten tonåring gick jag och hämtade en stol och tog mig upp till godishyllan (vi har den utanför räckvidd för vår egen skull).
I godishyllan låg... japp! Ett kort till!!! Lämpligt nog format som ett chokladhjärta!


Nu började det bli riktigt avancerat, för nu har killen börjat rimma lite på kortet också! Han skrev "Av choklad blir man glad?! Men pandakorven har en hemlis, fråga honom" (Pandakorven är vår maskot i form av ett mjukisdjur som vi har i soffan).


Sagt och gjort. Jag var fortfarande fnittrig och nu väldigt nyfiken. Jag frågade pandakorven och han svarade med att visa mig ett... ROSKORT!!!
På roskortet stod det "En, räcker kanske idag. Men jag vill ha dig varje dag!!! Titta i vinskåpet så blir du kanske glad."


Jag berättade för AJ hur tokig och gullig han är, och sen gick jag bort till vinskåpet och öppnade!
Där fanns min skatt!
En stor bukett underbara röda rosor och ett rosbukettformat kort med texten "Jag älskar dig!!!"


Jag är så lycklig!!!


AVATAR

Godagens!

Igår var det bara skräp på TV och eftersom jag och AJ är fria som fåglarna själva samt att jag var frustrerad över min misslyckade soppa valde vi att spontangå på bio!
Det blev AVATAR!

Jag är vanligtvis verkligen inte ett fan av fantasy, Sci-Fi eller Action och den här filmen innhehöll mycket av alla de tre genrerna. Ni kanske förstår att jag var skeptisk!?
Jag tänkte i alla fall att större flopp än soppan kunde det inte bli, så vi drog på oss mängden ytterkläder som behövs, packade ner biosockarna och knallade iväg till bion.
Vi unnade oss en stoooor popcornmeny, fick utomordentligt bra platser i salogen (mitten, mitten) och filmen började snart.

Jag var mycket skeptisk i början "Suck, ännu en förlorad soldat som räddar världen" tänkte jag, men efter några minuter kom jag på mig själv vara helt och fullständigt tagen av filmen. Na'vi-folkets värld på planeten Pandora är helt fantastisk. Självlysande djur och växter och kattliknande "människor" som gör allt för naturen som i sin tur gör allt för dem.
Många av scenerna liknar plancher från 90-talet i psykadeliska färger, och musiken är gripande. Man blir inte förvånad vid tanken av att detta är regissören till Titanic.

Filmen var lång. 2h och 41min och hela den stora menyn tog slut, men när den väl var slut kändes det ändå inte som att den varit för lång.

Som alla sagor var den något förutsägbar från stund till annan, men inte helt given.
För mig som skeptisk till fantasy, sci-fi och action var den väldigt bra... Fantasy-fantaster kan jag inte tala för.

AVATAR får NNNN-
(fyra Nadjor. Egentligen tre men en extra för fantastisk miljö och ett minus för att den var lite väl förutsägbar)



Tom Yum Blask

Hejsan,

Jag har precis gjort årets första kulinariska vurpa.
Skulle göra Tom Yum Kung (eller Tom Yum Goong)idag. Tom yum kung är en thailändsk räk/fisk-soppa med stark smak av citrus, koriander och chilli. Det är en av mina thailändska favoriträtter och jag väljer nästan alltid den när jag är på thairestaurang. Ibland väljer jag pad Thai (nudelwook), och pad thaien har jag gjort många gånger hemma med bra resultat.
Hur som helst!
Jag var fast besluten att göra min soppa idag och hade köpt alla ingredienser (utom en som det står "valfritt" på).
Jag gjorde den enligt receptet och det blev... ja... riktigt dåligt!
Inte illasmakande, men bara... dåligt. Blaskigt, vattnigt och allmänt smaklöst. Jag verkar ha fått med grundsmakerna men både hettan och konsistensen samt någon smak som jag inte kan sätta fingret på saknas. GAAH! Frustrerande!

AJ säger att det inte gjorde något men jag är ändå lite ledsen... Jag som var så himla sugen... =(
Jag måste helt enkelt fråga mina familjemedlemmar som bor i thailand om receptet... det här går ju liksom inte!

Nä, nu går vi på bio i ren protest!

Puss och kram och tjillivippen!


Nyårsafton 2009 / 2010

Hejsan,
Gott nytt år på dig!
Jag och AJ spenderar första dagen på 2010 i någon form av dvala. AJ var inte helt fräck idag och jag hade nackspärr som aldrig förr. Pizza med hemleverans, citronvatten i mängder och film hela dagen.
Behöver jag förklara att festen igår var vädligt lyckad?!

Vi började med att göra mat vid 13:30 när jag och SusBus anlände till JMs lägenhet, numer även kallat festlokalen.

Jag och JM poserar med obligatoriska nyårshumrarna...


medan SusBus fixar till min Emokjol

Nästan i tid gjorde vi oss i ordning och när nästan allt var klart kom middagsgästerna.


När man har bråttom får man hjälpas åt!


Middagsbordet!

Menyn som nu är officiell och uppäten bestod av följande:

Förrätt:
Keso och avokadokrustader med hummer

Huvudrätt:
Kalkonfylld kyckling med chevré
Spritsat potatismos
Spicy aivar
Blandsallat med chevré och hackade aprikoser

Efterrätt:
Hemmagjord Daimglass med björnbär
(red anm. Jag gjorde inte denna glass, utan JM's mamma)

Sista piffet på förrätten
Middagen avnjöts och sen var det fest så det stod härliga till!

Värdkillarna hade kommit på saker som "timmans drink" och "timmans shot". Nej, det var ingen lugn fest om någon undrar, haha!

Vid tolvslaget var vi givetvis ute på gården och skålade i skumpa, och mitt i allt uppståndelse råkade jag halka och har numera ett gigatiskt blåmärke på ena knäet. Nåja, det kunde ju gått värre.

Här firar vi in nya året, StekarSusBus, EmoNadja och EmoAJ
(oroa er inte, det är en låtsaspiercing jag har)




Om

Min profilbild

Nadja