european scrap battle tournament :)

JEJJ!!!
Jag är vidare!!!

Nu kommer info här ;)
Jag är med i en Europeisk scrap-tävling som anordnas av samma gäng som anordnar Sveriges... Eller Nordens... Jag vet inte, kanske Europas (!) största scrap-event, nämligen Stockholm scrap and pearl event, med plats för 1000 sittande per dag i tre dagar :)
I alla fall - nu är jag ju då med i den här tävlingen och sanna mina ord, det är många andra också.

Fem kategorier är det.
1. LO (lay outs)
2. Card-making (kortmakeri)
3. ATC (små byte/samlarkort)
4. Mixed media (tavlor, LO's och annat som görs av en mängd olika tekniker)
5. Alter (där man altrar, eller som vi säger på svenska "pimpar", saker)
;)

Jag är med och tävlar i kategorin "card making", eftersom det är det jag hållit på längst med.

Vet inte hur många vi var som var med och tävlade men det var MÅNGA i omgång ett, och reglerna var enkla. Man skulle inspireras av Stockholm Scrap and Pearl Events hemsida. (Bild nedan)

Jag gjorde ett kort och skickade in på vinst och förlust och kunde inte tro mina ögon när jag fick se att jag var en av dom totalt 64 som gått vidare idag!!!

Nu blir det battle i alla omgångar framöver, och på det sättet en turnering fram till pokalen.

Jag sa det redan när jag gjorde mitt första kort, att jag vet om att de andra är superduktiga men att man måste prova, så mitt personliga mål var att komma vidare till omgång två :)
Nu är det nått!!!!!

Jag är löjligt glad över detta och jag vet att det finns en viktig anledning till varför just detta gör mig så väldigt glad. Men det håller jag lite för mig själv tills vidare ;)
För nu vill jag bara skryta lite för en stund ;)

Tack till alla som grattat mig :)
<3

Ja, och alla där ute som röstat såklart :)

Vill ni rösta i kommande tävlingar så är adressen
http://europeanscrapbattle.wordpress.com/

Sätter såklart ut en bild på mitt kort här också ;)

(Och för er som orkar lyssna på tjat om tekniker och material så har jag mer eller mindre använt följande:

- Cardstock - tre olika (mörkgrå, ljuuuusgrå och vit)
- Vintage shading med tre olika distresser från Tim Holtz
- Embossing
- Torrembossing
- gesso
- 3D-lack
- inka gold (silver)
- tusch
- och en liten charm :)

Nu ska jag drömma om scrap ;)

Kramar!



Krusbärskräm med färgglada händer och en badande bebis :)

Tjipp!

Idag startade dagen med jobb (inklusive lunch). Kul att ta tag i veckan och komma upp, göra sig i ordning och komma iväg, och kul att få prata med folk som stannade lägre än till halv nio i fredags ;)

När jag kom hem kom MAXTEN över på en trevlig fika och sen kom Anders och Stella hem. Stella var smutsig uppifrån och ner, utanför och innanför kläderna, på händerna och i ansiktet. Ja, hon hade haft en bra dag med mycket lek och god mat :)

God mat fick hon mer av när jag gjorde färsk pasta med ädelost- och kasslersås till henne. Det uppskattades.
Farmor och farfar (svärisarna) kom förbi och umgicks lite. Stella blev glad över middagssällskapet och vi blev också glada över lite spontanbesök :)

Sen var det min och Anders tur att äta. Jag gjorde zucchiniomelett som blev riktigt fluffig och god.
Anders gillade den och Stella åt en hel portion trots att hon precis hade ätit. Ni som känner mig vet att jag är ganska självkritisk, men när familjen mumsar upp allt på tio minuter så är det bästa betyget jag kan få :)

Sen byggde Stella en myshörna på en av fönsterbrädorna med hjälp av stolsdynorna och vår filt som brukar ligga i soffan. Hon kämpade och fixade och donade med den där myshörnan. Hade knappt hjärta att städa undan den sen :)

Tillslut blev det iallafall till att bada Stella. Med tanke på hur smutsig hon blir vare dag är det tur att hon älskar att bada. Hon får babytvål i lilla handen och tvättar sig noga, noga. Magen gnuggar hon lite extra, men också fötterna - noga och var för sig, rumpan tvättar hon så noga hon når, och håret gnuggar hon lite i så bra hon kommer åt. Så otroligt gulligt.
Det hela avslutas med att hon får en mugg som hon fyller med vatten och häller på samma ställen som hon tvättat... och så att mamma gör om allt medan hon fortsätter leka med muggen och vatten ;)

Det var inte svårt att natta lillan idag. Hon somnade i min famn efter halva vällingen. Skööööönt!

Sen lekte jag lite på mitt rum ;)
Dvs att jag kollade lite scrap-inspiration på nätet, och sen lekte jag lite med mina distresser (för er som inte scrappar så är distresser pigmentrik färg som man kan åstadkomma riktigt mycket kul med då man kan använda dem i mängder olika tekniker) jag skapade ett underbart cardstock som jg ska fota när det torkat :)
Nackdelen med distresser är nog att man själv tenderar att bli ganska färgglad ;)

Igår kväll gjorde jag krusbärskräm som står och väntar på mig i kylen, det är jag mäkta glad över just nu :)

Så, med fläckiga händer och med lite krusbärskräm kör jag nu en minifilmkväll medan Anders spelar sitt förb@#%nadde spel på mobilen. (Låter jag bitter? Ja. Spelet har nämligen förvandlat min goa man till en hypnotiserad iPhone-zombie)

I alla fall.
Krusbärskräm och film :)
Kram på er!!!



Helgen som var

Hej alles!

Helgen har passerat i en rasande fart. Ändå känns det ok att det är jobb imorgon. Kul att känna så igen. Äntligen :)

I fredags var det "firmafest".
Jag började vid lunch och efter att min avdelning ätit ute ihop spelade vi kubb. Efter kubbet (som mitt lag vann) hade jag ett ganska tungt avtalsmöte. Knepig ordning på dagen, eller hur!? :) men sen var det i alla fall "festdax".
Det var jättebra underhållning och god mat. Stämningen var verkligen på topp! Men klockan halv nio åkte jag och min kollega hem. Jag körde och var ganska trött efter en veckas jobb, och vi båda ville hem i tid till familjerna, så jag är glad att även han ville skippa desserten och åka relativt tidigt :)

Igår hade vi shoppingrunda.
Det var TOKrea på Lindex och Stella behövde verkligen mer dagiskläder (enkla kläder som kan tvättad ofta) och framför allt behövde hon fler uppsättningar kläder. Sand, vinbärsfläckar, gräsfläckar, ketchup, mjölk, smör, köttfärssås, akvarellkritor, lera, osv osv. med andra ord: DAGIS.
Hon kan aldrig ha kläder mer än en dag och ibland går det flera ombyten på en och samma dag.därför var det så skönt att få gå loss igår på rean.
Vi köpte minst 10 uppsättningar med byxor + tröja/t-shirt + strumpor, massa tights och strumpbyxor och några heldräkter... Bara en klänning köpte jag som jag inte kunde motstå, en söt leopardhistoria som hon fick inviga redan igårkväll :)

I går hade nämligen våra grannar kalas.
Det var JAXTEN alltså :)
Hur mysigt som helst!!! Trevliga människor, god mat, fantastiska bakverk, jätteskön stämning och ja, vi hade så kul :)
Vi blev inte långvariga igår heller dock. Trots att Stella sov bra i sin vagn så valde vi att gå hem vid halv elva. Det kändes bra imorse :)
Livet som småbarnsförälder säger jag bara, haha ;)

Idag har vi pysslat lite hemma. Vi (läs: Anders) har klippt gräset, jag och stella har fixat lite inne och lite ute. Vi har ritat med kritor och kollat upp viktiga grejer med försäkringskassor och ingernetbanker osv.. JAXTEN var här en sväng också, och smakade på våra plommon som mognat nu :) Jösses, Stella är tokig i dom!
Sen, efter lunch, hade vi svärisarna på besök och jag bakade knäpplepaj med msrsansås igen. Dock ändrade jag receptet nu och körde mer äpplen samt att jag hade i kardemumma och hackad mandel. Blev helt ok :)
Gott med vanligt kaffe också ;)

Nu ikväll blev det vårrullar med chili- och sojasås samt tomater och saltade edame-bönor för oss. Sen rundade vi av med två Macarons var som vi köpte igår i centrum. Det är inte så lite lyxigt det :)

Nu ska vi sova, för imorgon är det jobb och dagis.

Kram på er!



Mina tips på vardagslyxsnacks! :)

Ah, du vet när man är sådär jättesugen på nåt gott på kvällen?! Då kan jag tycka att det är lite trist om man äter något man egentligen skulle vilja ha väntat med till lördagen (t ex smågodis eller chips).

Jag brukar vilja hitta på nåt annat.

Ibland, speciellt nu på sommarn blir det gurka. Alltså, har jag varit hos mamma och pappa kan jag frossa i gurka här hemma sen. Utan dipp eller sånt, bara gurka rakt av, rätt ner. Smakar mycket mer... nä det går inte ens att jämföra med köpegurka, och är knaprigt. Fantastiskt gott.

Många kvällar äter vi edame-bönor med flingsalt. Det är supergott och tar lite tid då man inte äter skalet på dem.

Är jag småhungrig blir det ofta wasa husmans-knäckebröd med riktigt smör och grillkrydda. Kanske inte årets lyx men det är gott och mättande samtidigt som man får lite snack-känsla över det.

Många, många kvällar har jag ätit salta frökex som jag gör själv (tack svärmor för receptet). Dom har lågt GI och dessutom är de fiberrika. Och ja, VRÅL-goda tycker jag. En stor plåt är uppäten på knappt en vecka :)

Nåt annat jag gör ibland är att jag rostar t ex mandlar i stekpannan och kryddar med salt, och ibland även med cayennepeppar. Det blir mycket "snacksigt" och smarrigt och man får i sig de där nyttiga fetterna som är bra för naglar, hår, fettförbrännig... A, bra grejer ;)

Jag kan tycka att det tillför lite vardagslyx när man får unna sig något sådär.
Än lyxigare blir det när det är något lite bättre, eller åtminstone mindre dåligt för kroppen också :)

Så, det var mina små vardagssnackstips :)

Idag har jag varit och handlat och fick med mig lite (redan färdigt) naturgodis hem. Jag köpte inget choklad eller yoghurtdoppat för då hade jag inte kunnat låta bli att äta det sen ;) så ikväll blir det lite naturgodis och en stor kopp med min kvällsdrycks-favorit: champagne-te!

Kram och gokväll! :)



Vardagar som går framåt :)

Borde inte börja varje inlägg med att förklara varför det blir så lite blogg numera, det vet ni vid det här laget.

Förra veckan träffade vi familjen MAKE och Stella och Anders badade pool med MB och EB. Så lustigt att Stella och EB har likadan baddräkt och hade det förra året också (fast en annan då). :)

I helgen hade vi lite "kräftmiddag" här för två av våra närmsta kompispar. JeSus och Frendy. Varje år brukar vi(eller nån av vännerna) ha knytiskräftskiva av modell ganska stor, men i år ville jag äta kräftor men bara vara några få, och vi ville bjuda på den istället för att ha knytis, så det gjorde vi.
Det är ganska enkelt att bli övergödd när det är kräftmiddag, så vi försökte ransonera bort vissa saker. Men detta blev det i alla fall:
Kräftor
Västerbottenpaj
Ugnsbakade rödbetor med honung, getost och pinjenötter
Nybakade baguetter
Smör
Vitlöksost
Getost
Västerbottenost
Rödlök
Tomat
Gurka
Nubbe
Öl
Cider
Daimmoussetårta
Kaffe och te
Snacks, snacks, snacks

Det var supermysigt och även om vi åt inne på dagen flyttade vi sedan ut på altanen när barnen sov och där satt vi in till sent på natten.

Dagen efter fick Anders sovmorgon och jag gjorde bacon och ägg till när han vaknade och dukade upp med vätskeersättning och kaffe.
En mätt och glad make är en bra make :)

När han kvicknat till åkte vi och köpte något jag velat ha väääääldigt länge. Nämligen en MOCCAMASTER!!! (En riktigt bra kaffebryggare) och så fort vi kom hem åkte den ur kartongen. Lycka!!!

Sen kom svägis med familj och myste med oss. Jättekul att Stella och Lillsnuttan leker så bra tillsammans och har riktigt kul :) och lilla minisnuttan (ja jag sa att hon skulle kallas ET2 här men det kanske blir minisnuttan istället ;)) jösses så go hon är! Man har ju redan glömt hur mysiga de små är. Små grymtningar och mysljud. Så gossigt!!!
Stella fick en låda lego med en panda av kusinen och minikusinen fick ett set kläder (body, mössa, byxor & strumpor) av Stella.
Jag bakade knäpplepaj (knäckig äppelpaj) som vi åt, och så drack vi kaffe :) :) :)

I måndags jobbade jag hemifrån och lyckades dra i mig en halv kanna underbart kaffe innan klockan tio. Jösses. Jag fick mycket gjort den dagen...
Jag avrundade med en gigantisk Hawaii-gratäng som VERKLIGEN uppskattades av Stella. Vad hon åt!!!

Idag var jag på jobbet och stannade över lunch, vilket låter banalt men är ganska stor förändring till det bättre :)
Det är fortfarande väldigt extremt för mig att jobba. Det känns minst sagt. Men det är kul att träffa folket och kul att ha en anledning att göra sig i ordning direkt när man vaknar faktiskt :)
(Därför bjuder jag på ett par sällsynta egokort idag)

När jag kom hem väntade lite städning och lite avslappnande scrapping innan jag hämtade en glad och väldigt sandig Stella från dagis :)
Det fick bli Hawaii-gratäng idag också. Två stora portioner och några tomater åt lillan. Poppis mat det där :)
Efter ett glatt men minst sagt avancerat hårtvättningsbad med syfte att sanera barnet från sand, örontopzning (hur sjutton får man in sanden så... i... liksom långt inuti örat???) och välling, sover hon nu. Trots att hon har sand kvar i hårbotten...

Snart sover nog jag också, men först är det idol och väntan på att herr styrelseordförande kommer hem :)

Kram på er!



Mycket mys och pyssel

Födelsedagsfirande, fantastiska skördetider, kvalitetstid med mina underbara föräldrar, en bästa vän som förlovar sig, dagisdotter, börja jobba, vedhuggning, matlagning och massor med scrapping, både tävlingar och bara sådär... Ja det är bara lite av vad som händer just nu. Det blir ute så mkt bloggande av, men ibland så får jag ett sånthär infall och uppdaterar lite ;)

Den här gången är det dessutom sen kväll så nu blir det mer bilder och mindre text. Enjoy!



Den här veckan :)

Hejsan!

Nu blir det en sånhär liten veckosammanställning :)

Jag jobbar deltid sen i måndags. Ganska lite varav mycket hemifrån. Det går. Det känns, jag är trött kan jag lova, men det går. Blir åtminstone lugna mysiga frukostar, och det är ju alltid en bra start på dagen :) Låt mig bara slippa bakslag denna gång...!

Stella trivs på dagis och hennes present från mig, "dagissnuttisen" (som är likadan som hennes gamla snuttefilt fast i annan färg), går hem och nu t o m sover hon bra på dagis. Imorgon är första dagen hon ska vara utan Anders på dagis och vi ska lämna tillsammans på morgonen.

Jag har skördat våra svarta vinbär (Det gjorde jag och Stella ihop i måndags) och bakat en svart vinbärs-kaka som blev bra. Syrlig och knäckig. Nomnomnom.

Jag passar som ni vet gärna på att laga lite mat När tid och ork finns. Denna vecka har vi grillat fingrejer (rostbiff), grillat korv, jag har gjort Thaimat (fried rice with chicken), chili con carne, och idag gjorde jag pastagratäng med natchos. Mycket poppis hos familjen kan jag lova ;)

I förrgår åkte jag iväg och köpte en cykelvagn när Anders och Stella var på dagis som de blev överraskade av när de kom hem, så sen tog vi ju en cykeltur såklart :) superpraktiskt och bekvämt. Den lär jag använda mycket :)

Jag har bestämt mig för att kvällsscrappa mera eftersom det får mig att varva ner och må bra. På dagen finns nästan aldrig tid men det är ju något jag vill prioritera upp. Så kvällsscrapping blir det alltså :) Jag har gjort det flera kvällar i rad nu. Det är verkligen skönt och inspirerande. Vill bara göra mer och mer :)

Ja, det var lite om denna vecka.
Det kommer mera när jag inte är såhär trött längre ;)

Kramisar.



Dagisdax!

Min stora lilla tjej började dagis idag. Förstår inte att tiden gått så fort. Redan inskolning. Jösses. Snart börjar hon skolan och snart flyttar hon hemifrån... Iiih, kan nån stoppa tiden lite?!

Hur som helst så är jag jätteglad att Stella börjar dagis. Jag är övertygad om att det passar henne jättebra att träffa andra barn och leka, lära sig och utvecklas tillsammans med dem :)

Hon var superexalterad imorse (jag har berättat om dagis i några dagar nu) och var glad och pigg som en liten mört. Hon ägnade morgonen åt att låta sig göras fin och sedan noga visa mig exakt hur snabba hennes coola strumpor är, och vart tofsarna sitter.
Ja, nu vet ju Stella att vi bara brukar göra tofsar när det är nåt lite extra, så hon blev alldeles fåfäng :) Så söt <3

Sen gick Stella och Anders promenad till dagiset och var där i några timmar (9-13:30) medan jag jobbade.

Tydligen hade det gått jättebra och Stella hade börjat med att vara lite skeptisk eller blyg, men det hade släppt vid fruktstunden och sen var hon goa och sociala Stella igen :) Ätit bra hade hon också gjort och jag personligen gillar verkligen att de har egen kock som lagar allt från grunden (ja, han rullar även köttbullarna) och som t o m går runt bland barnen och frågar vad dom tycker om maten osv. Guld värt!

Imorgon ska jag ge Stella hennes "börja-dagis-present" vilket är en likadan snuttefilt som hon har idag fast i annan färg (en som hon ska ha på dagis alltså). Låt oss hoppas att den funkar!!!

Nu har jag precis Scrappat några minikort och ska snart sova.

Idag var andra arbetsdagen för mig. Jag har aldrig haft svårt för det förut men nu, efter allt, så blir jag oerhört trött av att fokusera länge. och med länge menar jag mer än 10minuter. Så det var riktigt ansträngande att jobba även om det var hemifrån idag.
Men!
Skam den som ger sig - imorgon testar jag igen!

Godnatt alla finisar!



Att fånga dagen

Nu ska jag berätta om något som kan verka litet. Kanske obetydligt t o m. Men som för mig är otroligt stort och av högsta betydelse.

Vikten av att ta sig tid och bara vara i nuet är något som många underskattar.
Det är svårt att fråga dagen, ta vara på stunden och allt vad det heter.
Som tur är har jag någon som hjälper mig med det. Stella är nämligen en fantastisk anledning för mig att vara just här och nu. Med henne.

Något Stella och jag har gemensamt är att vi tycker om att vara ute. Jag gillar att vara ute även om det regnar så i förrgår tog vi på oss regntåliga kläder och knallade tillsammans igenom skogen till lekplatsen. Bara hon och jag. Mamma och dotter.

På vägen dit åt Stella blöta blåbär (hon ser själv vilja som är mogna och plockar dem) tittade på blommor, luktade på blommor och pekade på otaliga stubbar och grenar. Det var väldigt kul att få gå själv i skogen och hon lyssnade noga och följde mina instruktioner när jag gav henne tips om att gå runt stubben istället för över osv :)

Väl framme på lekplatsen blev det först storfavoriten: gunga, och efter en bra stund (sa jag att det ösregnade) ville hon gräva med spade i sanden :)
Hon fick ta den tid hon ville. Vi hade ju faktiskt inte bråttom någonstans. Vi grävde tillsammans, pratade mycket och gjorde sandkakor och små torn.
Sen provade hon den lilla grävskopan som står i sandlådan och till slut åkte hon (med lite hjälp av mamma) rutschkanan sådär en 10, 15 gånger :)

När kläderna var blöta och rutschkanan torr var hon nöjd och pekade mot skogen. Jag frågade om hon ville ha mera blåbär och det ville hon så vi gick hemåt.

På den korta vägen till skogen plaskades det noga i varje vattenpöl och när vi precis kom fram till skogskanten sträckte hon upp armarna mot mig och det var tydligt att jag skulle bära min blöta och trötta dotter.

Istället för att sätta sig på min höft och titta framåt som vanligt så fick jag en enorm kram. Hon höll fast så länge. Trodde nästan hon hade somnat så jag började gå. Hörde hur hon fnissade och kramade. Sen sträckte hon på sig och såg mig i ögonen med sina söta busiga ögon och med ett leende som inte är av denna värld. Hon var så tydlig!
"Tack mamma, jag har haft jättekul!"
Och så kramade hon mig sådär hårt och mysigt igen.

Hela jag smälte och jag skriver faktiskt detta inlägg just för att jag vill minnas den där lilla stunden vi delat.

Väl framme vid blåbären släppte jag ner henne och så åt vi några blåbär, gick vidare och åt två svarta vinbär och sen gick vi in.
Vi var blöta och sandiga så det blev raka vägen till badkaret.
Det var nog grädden på moset, och det var en glad liten tjej som tog sitt kvällsbad :)

Jag vet att Stella inte kommer minnas denna dagen, men jag gör det så det räcker åt oss båda.

Jag sparar denna dagen och denna känslan i ett speciellt litet rum i hjärtat.



Bättre dag, nya tag

Hejhopp!

Vaknade idag och mådde väldigt mycket bättre. Är helt övertygad om att det var matförgiftning. Jädra skitgrej det där...

Men i alla fall. Går lite dubbelvikt och är lite svag, men BRA mycket piggare än igår :)

Jag har varit lite (läs:väldigt) dålig på att fotografera allt jag Scrappar på senaste. Sist jag la upp nåt var vid mors dag och sen dess har jag väl gjort ett tio, tjugotal kort som jag av någon anledning inte fotat.
Ett av dem lyckades jag dock få på bild, det gav vi till lilla ET2 som är senaste tillskottet i släkten, dvs svägis lilla knyte :)
Jag har fått trixa lite med insidan för att få bort namnet, men... A... Kortet ser man ju ändå ;)

Kramis!



Gnäll och gny

Första inlägget efter såhär lång tid borde handla om allt kul vi gjort men det sparar jag tills jag är på bättre humör.
FY vad trött jag är på att inte äta nu!!!

Fick kraftiga smärtande blåsor i munnen förra veckan och kunde således inte äta, dricka eller ens ta en futtig Alvedon. Det enda som funkade var iskall vattenmelon, och då tog det ca 15min att äta en skiva.
Jag kunde börja dricka i förrgår, och äta så smått igår igen. Lycka!
Idag var jag tillräckligt pigg för att åka ut en sväng och eftersom jag nu kan äta *jejj* så unnade jag mig en korv med strips. Behöver ju knappast snåla då jag gick ner 3kg på min "blåsor-i-munnen-diet".
Fyraochenhalv timma efter befinner vi oss hemma och jag får magsmärtor.
Bla, bla, bla utan detaljer - jag är magsjuk!
(Eller ja... matförgiftad är vad jag tror)

Så, sen dess är jag helt sänkt och mitt lilla lunchmål som jag var så glad över är ett minne blott.

KUVL!!!!! (Inte)

Så, då ligger jag väl här då, i min säng, och lyssnar på hur min fantastiska man tar hand om Stella. Jahopp...
Tänker på varför jag envisades att inte ha TV i sovrummet....
... och ångrar att min bok ligger kvar i handväskan på nedervåningen.
Kvällens goda (som skulle varit grillad kyckling och fetaostsallad) är en kopp kokt vatten.
Det är för tidigt för coca cola. (Kanske lyxar till det om ett par timmar eller så)
Sjukt törstig är jag.

Men jag är inte bitter...
Eller jo...
Just nu är jag faktiskt J*vligt bitter.
Och jag vet att det är MÅÅÅÅÅNGA som har det MYCKET värre osv. Men detta är min blogg, inte alla andra som har det värres.

Hur som helst.
Jag hörde nån gång av en kristen (jag själv är inte troende men respekterar att alla får tro på det de vill så länge de respekterar mig på samma sätt) att Gud ger svårigheter till människan i den grad hon klarar av dem.
Och vet du...
just nu känns det som att - om det där stämmer - så måste jag vara självaste superkvinnan ju!

Och det är ju iofs inte så illa...

God kväll på er alla fina, hoppas innerligt att ni mår bättre än jag just nu <3


Om

Min profilbild

Nadja