Swissshhh!

Så har en "hel arbetsvecka" passerats. Snabbt gick det, snabbare än vanligt den här veckan. På gott och ont. Det är galet mycket att göra, för mycket, men mest roliga saker, så man tar gärna på sig mycket... Ja ni förstår säkert cirkeln.

I tisdags var jag i alla fall hemma och det var verkligen en mysig dag på många sätt. Anders och Stella var båda hemma så det vart kvalitetstid på hög nivå.
Vi startade dagen med att gå ut i skogen här efter frukost och leta efter svamp. Vi hittade faktiskt typ 2,5 liter.


Sen när vi kom in var vi jättehungriga så jag gjorde spaghetti carbonara till oss.

Efter lunch sov ju Stella i vanlig ordning och jag fick då ett infall att göra om vardagsrummet lite.
Vi har haft knalltokgrön som accentfärg sen vi köpte soffan (1,5 år sen) men jag har länge varit sugen på lavendel/rosa, så nu tog jag tag i saken och gjorde om lite.

Först fixade jag gardinerna och lade dit en pläd och bytte ljus i fönstret. Sen tog jag med mig Stella och åkte och handlade och passade på att köpa ett kuddfodral och en söt bricka där jag placerade ett antal doftljus i sköna kulörer. Det lilla räckte för att skapa lite ny myskänsla :)

Före:

Efter:

Jag blev nöjd!
Tack syster för dessa vackra doftljus vi fått av dig <3

När vi var och handla hittade jag torskrygg till pangpris så till middag blev det "mandelfisk" med bulgur och broccoli. En gammal kär rätt som jag inte ätit på länge men definitivt lär göra oftare nu. Så himla gott ju! 

(Tyvärr ingen jättefröjd för ögat men väldigt gott)

Sen har det som sagt mest varit arbete som gäller. Har varit så trött på kvällen att jag somnat i soffan varje kväll. Utom ikväll. Kors i taget ;)

Idag har jag i alla fall fredag på en torsdag. Det firades genom att jag gjorde goda mysmackor till middag.
En macka var a la äggröra med lök och bacon, samt två var med smörstekta trattareller <3
Nomnomnom ;)

Imorgon hoppas jag på att min frisör och väninna ska ha tid att ta sig an mig. Håret har blivit så långt att jag måste lägga det ner, haha!

 Sen är planen att scrappa en hel del i helgen också. Det får ersätta mitt planerade men inställda besök till Sörens fest i Göteborg.

Nu ska jag få hårbottenmassage av min fina man :)

Kram och gokväll!




Gräsänka med mystid

Ja i helgen var Anders på grabbresa så jag och Stella var ensamma hemm. 
Det gick jättebra och hon sov hela nätterna, men man blir väldans trött av att underhålla en ibland trotsig men oftast charmig 1,5 årig flicka. Hon har liksom väldigt mycket mer energi än jag! Haha!

Men jag tror vi klarade det bra.

På fredagen bjöd vi svärmor/farmor på Mc Donalds. Det var mysigt och kul, och den kvällen sa bara swish!



På lördagen hade vi kvalitetstid med såväl svärisarna som kom på fika, och hade med en fin dockstol till Stella, som JAXTEN som bjöd på eftermiddagskaffe. Vi gick även ut i skogen tillsammans, vi och JAXTEN, och letade svamp. Jag hittade kanske 1,5-2dl, så jag torkade dem.





På söndagen startade vi med att träffa svärisarna och svägis med Stellakusinerna ET och ET2 på lek- och buslandet! Det var verkligen fest!
Tjejerna, Stella och ET alltså, lekte precis hela tiden. De tjöt av skratt och blickarna lyste av lycka!
Enda gången de var stilla var när svärisarna bjöd på pannkakslunch, när jag köpte in chokladbollar och Festis, och när svägis köpte in mjukglass.
Tjejerna åt, skrattade och njöt :)




 
När vi kom hem igen vilade vi lite, för vi var trötta båda två, och sen gick vi ut i skogen jag och Stella. Där hittade vi blåbär som Stella mumsade i sig med gott humör


När det var dags för middag ville jag avsluta på nåt kul sätt, så vi åkte på pizzerian och hade Mor- och dottermys över en cappricciosa :)
Med extra oliver för Stellas skull såklart ;)



Sen var vi båda väldigt trötta så vi åkte hem och Stella somnade tio minuter innan Anders äntligen kom hem :/ ;)

Han hade haft det bra och jag fick en underbar knallrosa hoodie-tröja av honom från abercrombie and fitch, som jag aldrig kunnat med att köpa själv men som jag verkligen tokgillar!!!!
Tack min fina hubby!!!!

Så, summerat vill jag säga att denna helgen var jättemysig och rolig. Jag vågar hävda att man kan ha mor- och dottermys redan vid en ringa ålder av 1 år, och att lek- och buslandet är en perfekt sysselsättning för småbarn(sföräldrar) en höstsöndag ;)

Kram på er alla!



Söta, underbara, stökiga, älskade!





Syndig lyx

Hejsan,

Idag har jag haft en såndär lååååång dag på jobbet som ändå gått lite för fort för att jag skulle hinna med allt jag skulle. 
Ett samtal från en gammal kär vän lyste upp eftermiddagen så jag fick energi att jobba vidare och sen köra hem.

Väl hemma var jag jättetrött. Som om dagen kom ikapp mig.
Det blev rester från igår (bacon och zucchinilasagne) och sen vart jag som jättetrött. Min vänster handled började värka också och blev bara sämre och sämre, så nu har jag voltaren och bandage på den.
Efter lite lek, pussel och bokläsning med Stella så var det dags för "lelle" och nu sover hon gott :) så skönt!

Jag har fortfarande väldigt lite energi och jag unnade mig lite syndig lyx nu ikväll i form av en bit toblerone crunchy almonds

Detta är helt klart den godaste tobleronen om du frågar mig. Är inte ens speciellt förtjust i vanlig toblerone då jg tycker den är för söt och "kladdig" men denna är SUPERGOD!!! Lite knapriga inslag och en gnutta sälta då och då. Perfekt!!!

Nåja, med den bekännelsen lägger jag ner telefonen för idag och vänder mig mot TVn och min man och nu blir det en bit choklad till... Bara en... ;)


Helg osv

I fredags var det ju kanelbullens dag. Den dagen till ära åkte jag och Stella och fikade hos VALLY. Efter kanelbullar och Festis/kaffe så var det dags att barnen fick springa av sig lite, vilket de verkligen gjorde :) promenad och lekplats följdes av vattenpölplask och bus från våra små hjärtan <3







Vi avrundade fredagen hemma i soffan med regelrätt fredagsmys. Stellas första faktiskt :)


Lördagen startade lugnt och jag fick äntligen rensat lite bland Stellas leksaker på nedervåningen
Nu ser det äntligen ut som ett vardagsrum igen ;)

Sen åkte jag, Stella och MAXTEN till underbara barn-mässan och där hängde vi ungefär hela dagen.

Övertrött Stella kollar på barnteater på tant MA ;)
Man ser knappt Stellas vagn för alla goodiebags och grejer. Sånt var det gott om :)
Eftersom jag fotade Stella i en "MAM-napp" så fick hon en jättefin drickflaska av MAM :)

I Lamazes monter fanns stora fina leksaker som Stella tyckte mycket om :)

Efter barnmässan gick vi in på chokladmässan men vände snart. Hopplöst med barnvagn. Surt bara att vi redan betalat inträdet :-/

Sen åkte vi hem till oss och jag gjorde middag till hela glada sällskapet ;) 
Efter några timmar lek med barnen och ett konstaterande att lilla Stella hade feber kom Anders hem precis när hon somnat. (Bra tajmat älskling) ;) sen åkte MAXTEN hem och vi gick och la oss.

Söndagen var bra men jag var så trött. Stella ville bara sova på mig som ni vet.
Vi storhandlade och det gick förvånansvärt bra. Stella körde egen vagn vilket gjorde en enorm skillnad på hennes humör. Hon skötte sig fläckfritt!
:)

På eftermiddagen kom svägis med familj och när det var kvällsmatdags för minisnuttan fick söta kusinerna (Stella och lillsnuttan) för sig att även de skulle mata en varsin docka :)
Det var så gulligt!!!
Och de var så noga :) finisar <3

Ja och sen var det ju redan måndag och  det har jag ju redan bloggat om :)

Ha en skön tisdagskväll alla fina <3

 


Äntligen vila!

Kunde knappt tro att set var sant när Anders kom ner för trappen igår och Stella hade somnat(!!!)
Det var vi ju tvugna att fira så Anders poppade popcorn som vi åt medan vi kollade på tonårsbossen. Jag kände mig fortfarande orolig för att hon skulle vakna men bara att hon faktiskt somnat i sin säng (inte  mig) var ju ett stort steg i rätt riktning så förmodligen skulle jag ju få sova emellan skriken i alla fall.
Och vet ni, natten gick jättebra!!!
Imorse väckte mina hjärtan mig klockan sju och då hade vi fått sova hela natten, hela familjen. Äntligen!!!
(Anders hade kollat till henne vid 06 då hon sovit lite för bra, men allt var i sin ordning)
Underbart! Gissa om vi behövde detta, haha!

Nu har jag somnat om och vaknat igen, och det är hög tid för frukost. Var bara tvungen att dela med mig av denna fantastiska nyhet först ;)

Ha en bra dag alla fina!
Kram!


J*vla tänder!!!!

Stella kunde, för andra natten i rad, bara sova om hon "sittligger" på mage med huvudet på mitt bröst. Och även då bara i korta stunder.
Jag har alltså suttit och slumrat i två nätter och haft en jättegrinig dotter dagtid. Jag var helt slut igår, Stella var helt slut, Anders var helt slut. Vi fick äta väldigt sen middag (21:00) i skift och enda stunden Stella glömmer att hon har ont är när hon leker (vilket hon inte gör när hon ska sova) så... Skitnätter och jobbiga dagar alltså. 
Idag är i alla fall Anders pigg.

Vad glad jag är att man bara behöver stå ut med tandhelvetena en kort period , för annars hade man verkligen tuppat av.

En fundering på temat "tunga ögonlock" är så detta: Det bildades ju nåt sånt därnt supermamma-hormon när man ammade som gjorde att man klarade av natt efter natt trots att man fick vara vaken en del...
Min simpla fråga lyder: vart är det hormonet nu???? Vart är det hormonet när barnen får tänder? När de är förkylda? Var??? 
Usch...

Nä, nu ska jag göra en kopp kaffe och slå mig i huvudet med den så jag vaknar. Sen blir det dusch och fara till jobbet. 

Vet inte hur jag ska hålla mig vaken idag. Önska mig lycka till.


Kaka, lelle, oj, tappa!

Hejsan!
"Kaka" "lelle" "oj" och "tappa" är nog de mest välanvända orden hemma hos oss i pandahuset just nu. Vi får höra dem ofta, högt och tydligt, och skulle vi missa att svara får vi höra dem igen och igen tills vi "förstått". Haha, vi har verkligen en liten snackmaskin här hemma :)

Hon kan lite annat också!

Charma farmor och farfar till exempel ;)
Härom dagen gjorde de en RAK ( random act of kindness) för oss då de hämtade lilla Stella på dagis och sen åkte hem till oss och fixade mat. När jag och Anders kom hem så stod maten (jättegod grekisk grönsakspaj, färskt bröd och parmaskinka) på bordet och Stella hade fått kvalitetstid med sin farmor och farfar. Så himla gulligt!!!
Jag är väl medveten om att jag har världens bästa svärfamilj, men jag blir ändå extra lycklig ända in i magen när de ställer upp såhär. Tack!!!

Dagen efter, dvs i onsdags så hämtade jag Stella tidigt från dagis då vi skulle på läkarkontroll (hon blev godkänd) ;)
Hon tyckte så mycket om de söta möblerna i väntrummet och jag och Anders tänkte samma sak. Hon "behöver" såklart små möbler! <3



 Sen kom svärisarna hit igen och då fick jag en ursäkt att göra efterrätt till middagen ;) 
Tortellini i buljong följdes upp med äppelpaj och vaniljglass. Stella och jag gjorde pajen tillsammans och hon var så duktig så, med sin äppelklyfta, skärbräda och smörkniv ;)

Sen hade Anders styrelsemöte och jag och Stella fick fortsätta vår kvalitetstid ensamma. Hon är så rolig nu för tiden att det verkligen är underbart att hitta på saker med henne, min lilla humla :)

Igår var det arbetsdag för mig, och en kall sådan. Äntligen!
Äntligen får man ha tjocktröja och dricka te utan att svettas.

Efter arbetet (som inte har nåt med  tröjan att göra men jag gillar tröjan jättemycket) så åkte jag till IKEA och investerade lite. Bland annat så köpte jag enfönsterlampa 


... och, ja, vem kan låta bli? Bord och stolar till Stella ;) 
När vi la vår trötta men glada bebis igår kändes det som om hon verkligen börjar bli stor. Inte bebis. Barn! Tiden går så fort...

Och apropå det måste jag verkligen gå upp nu ;)

H@ en br@ k@nelbullefred@g @ll@ fin@!




Helgens Scrapmara!

Tjolahoppsan!
 
Jag har scrappat och skapat i totalt 25 timmar denna helg. Helt galet, jag vet.
9-22 på lördagen och 9-21 på söndagen.
Som sagt. Helt galet.... att det inte var en dag till!!!! FY vad jag älskar min hobby! ;)
 
Ska berätta lite om vad en scrapmara är.
Vi packar ner det vi kan tänkas behöva och en välfylld plånbok (för det finns butiker på plats) och så ses vi på morgonen och sätter oss vid utplacerade bord i en stor sal. Sen scrappar vi in på sena kvällen.
 
Med "scrappar menar jag att vi pysslar. Vissa gör smycken, vissa gör LO's (sidor i fotoalbum) vissa gör gratulationskort och dyl, vissa gör ATC (minikort), vissa altrar (blingar pylar) och andra håller på med mixed media typ project life osv.  Jag ägnar mig mest åt kortmakeri och LOs men visst smyger det sig in lite altring och mixed media ibland också :)
 
"Vi" var just denna gång ca 100personer per dag. I många fall anordnas mindre maror, och i fåtalet fall större. I vår ska jag på den största - Stockholm scrap and pearl event! Där är vi ca 1000 personer per dag i tre (3) dagar! (ja du läste rätt - tre dagar av tusen likasinnadepysslingar - UNDERBART!)
 
Det blir inte sämre av att vi är ett härligt gäng heller. Bästa bordet - lätt!
Det är jag, Svägis, UW och CS som alltid är med. På senare tid har även min älskade grannmammakompis MA följt med vilket är superkul! Tänk att du blivit så biten kära vän ;)
På luncherna vill man bara äta snabbt som ett nödvändigt ont ( man vill bara tillbaka till sin plats) och likaså blev det denna gång. MC Donalds står högt på stammislistan eftersom de uppfyller de tre gyllene kriterierna: snabbt, billigt, något för alla.
På lördagkvällen brukar vi unna oss något extra gott att äta och den här gången blev det indisk och persisk mat på restaurang Dharma i stockholm. jag rekommenderar starkt denna restaurang. Fantastiskt god mat, bra personal, vettiga priser och mysig stämning. Perfek!
 
Jag fick ganska mycket gjort den här gången, trots att vår fotoskrivare strulade hemma. Jag passade utöver mina LO's till Stellas album på att göra julkort och en del andra kort jag har på "lager" att göra.
 
Det är som sagt superkul för mig att ha dessa helger. Kvalitetstid med vänner, egentid, avslappning och estetiskt utlopp på en och samma gång. perfekt kombination. Men (för det finns ett men), jag saknar Stella såklart.
Hon sover när jag kommer hem och vill inte att jag ska gå på morgonen.
 
Igår när jag hämtade Stella från dagis blev hon så glad att hon grät och kramade mig jättehårt (behöver jag säga att jag struntade helt i att hon var blöt och sandig när jag kom?!) ;)
Sen blev det mor- och dotterlek hela kvällen tills hon somnade i min famn.
   
 
Mammas älskade lilla gullehumla!

Om

Min profilbild

Nadja