Halloween 2014

Hejhopp!

Vi väljer att inte gå bus eller godis med Stella i år. Vi tycker fortfarande hon är lite för liten på många sätt. Visst gillar hon att klä ut sig, men hon är mörkrädd så det är ingen höjdare att gå runt i mörkret med andra utklädda läskungar.
Sen är det faktiskt lite så att vi ännu inte vill att hon ska äta då mycket godis, och det känns lite taskigt om hon sen inte får mumsa på det hon skulle få i hinken...
Dessutom är det svårt att förklara att det bara är en gång om året och att hon inte kan dyka upp hos folk och tigga godis när som helst ;)

Måste tillägga att vi tänt en lykta utanför dörren för vi tycker det är superkul att utklädda barn kommer hit och jag har en stoooooooor skål med godis i papper, tablettaskar, klubbor och chokladkakor i papper till dem :)

Här är en bild på Stella från förra året, då hon var en liten katt <3
Vi får se vad det blir imorgon ;)


Bu på er! Pssst... Däremot kan jag tänka mig att göra en påskräd med Stella i vår :) vi får se när det närmar sig :)Det här med perfektion

Hejhopp!

Idag var paret Järvheden på Nyhetsmorgon och pratade om deras blogg där de visar vardagen utan retuschering. Underbart tycker jag!
Äkta människor!

Jag vill också tipsa om en underbar Facebook-grupp som heter "family living - the true story". Lite samma sak. 

Ta en bild, lägg inte på nåt filter genom instagram, gör snarare tvärt om, dvs rätta inte till mössan på barnet innan du fotar den vackra utomhusmiljön, torka inte bort smulorna på bordet innan du fotar din frukost... A, du hajar konceptet 😊
Jag älskar att läsa om och se dessa äkta livssituationer!!!

Dock kan jag ju erkänna att jag är lite dålig på att göra samma sak själv. Har svårt att lägga upp en bild på Facebook där jag står lite snett pga foglossning med otvättat hår och osminkat ansikte och äter en skogaholmsmacka med ost. 

(Ja det är sant, ibland är jag osminkad och otvättad i håret, jag har faktiskt en jädra jobbig foglossning och ja, jag äter skogaholmslimpa med ost ibland trots att jag vet att en osötad gröt på chiafrön och broccoli hade varit bättre för både mig och bebis)

Men hur som helst så gillar jag verkligen att minnas alla fina stunder med lite extra glans, och det kanske är därför jag  gärna lägger på ett filter, drar kammen genom håret och fixar Stellas mössa innan jag tar fotot... Det är väl också okej? 
Jag menar - anledningen till att alla tänker att "när jag var liten var det minsann underbart lagom varm sol på sommaren och tjockt med vacker vit lagom kall snö på vintern" är förmodligen att redan våra föräldrar inte brydde sig nämnvärt om att fota en grå slaskig onsdagsmorgon i december då de knappt fått på oss overallen rakt... 

Hur som helst, på alla plan, vågar jag nu för tiden hålla fast vid att jag mår bättre av att inte alltid försöka vara perfekt. Något som betydde allt förr. 
Det i sig innebär för mig att det är perfekt att inte vara perfekt!

Rätt skön känsla :)

Må ni alla ha en perfekt dag utan perfektionism ;)

Kram!


Varför detta uppehåll?

Jo, för de senaste sjuttioelva gånger jag försökt skriva ett inlägg så har det försvunnit mitt i. Och då jag bara kopierar hela texten då och då (något som inte ens ska behövas alls) så försvinner oftast väldigt mycket, och detta har fått mig att totalt tappablogglusten :(

Jag har nu börjat med ett annat "fånga dagen-fenomen" som kallas för "project life" inom scrapvärlden, fast detta gör jag, till skillnad från originalsättet, i elektronisk form. Min tanke är kanske att i förlängningen i kombination med bloggen... Vem vet...

Dessutom är jag nu mammaledig i väntan på bebis2 och har (kanske) mer tid och lust att envisas med bloggen... Vi får se.

Kram och hej så länge 😊

 

Om

Min profilbild

Nadja