Kort jag gjort... Och bebisavslöjande!

Hejhopp!

Nu har vi haft en mysig och traditionsenlig helg i hemstaden med marknad och allt vad det innebär.
Kokosbollar, renskav, 15 par strumpor… ja… du vet… så där som en traditionsenlig marknad i hemstaden brukar vara ;)
Lugnt har det varit.
Jag har hunnit landa lite i nuet och det är verkligen så, att så fort jag är lugn så känner jag för att skapa. Och vise versa, när jag skapar blir jag lugn… Harmoni!

Så trots att veckan redan är fylld till bredden med ska, borde, och vill (finns inga måsten, eller hur?!) så tänker jag avsätta lite tid för att skapa.
Snart kommer julkänslan att smyga sig på, och då är verkligen olika typer av pyssling det bästa jag vet. Glögg, julmusik, tända ljus, göra julkort och slå in paket… MYS!!! Julen är hos oss och jag har vårt kärleksbarn i magen…

Jag kan omöjligen förklara den här känslan i ett blogginlägg, hur tillägnat det än är. Lycka! Så är det bara!
Jag ser verkligen, verkligen fram emot Julen i år. och allt som nästa år bär med sig =)

Eftersom jag tänker så mycket på det här med att skapa, och eftersom jag har varit så dålig på att lägga upp mina alster det senaste att jag nästan skäms ;) så kommer här några av mina kort från året som gått…
(Jag tog de jag hade på mobilen, så ni får ha överseende med kvalitén)

Ha nu en riktigt mysig vecka,
Kramkalas!


Kompisen Oskar fyllde 30 i maj


Och barndomskompisen Jeanette fick ett flickebarn


Vännerna MB och AKB gifte sig och på scrapmaran i spetember som jag bloggat om gjorde jag deras bröllopskort. Längst till vänster ser du utkastet men mycket händer under själva processen, man ändrar sig liksom på vägen och de två bilderna till höger är resultatet. Hälsningen på insidan är en ficka som vi fyllde med saftiga resecheckar. Bon voyage!


 
Förra veckan slutade min chef. Han är mycket omtyckt och vi kommer sakna honom väldigt. Han fick bl a ett kort gjort av undertecknad. Till vänster är utkastet och de två till höger är resultatet =)



Att äta på vägen ...

100media_imag061 (MMS)

Att äta på vägen när man är ute och bilar kan vara riktigt svårt om man vill ha tag på något med bra näringsinnehåll. Vi sitter nu och kör till hemstaden och har McDonalds och BurgerKing att välja på. Väl där kan man ju välja på skräckmålet "friterade kycklingbitar med pommes och läsk" eller i bästa fall en "burgare med mörkt bröd och bönor"... och hur hög är partynivån på det alternativet? Näe, tur att jag har med mig lite kompletterande frukt i väskan! Frukten på bilden är dock inte med på resan utan något vi fick på en fika på jobbet. DÄR kan vi snacka om att någon hajjat det här med att frukt är nyttigt godis! Självklart är hembakt Gött men vem vill inte sluka den där kreationen? Och vem skulle hellre välja en gammal torr köpebulle när den här lilla fruktsalladen serveras? Inte jag! Trevlig helg på er alla!



Ikväll är det desperata hemmafruar på tv ...

100media_imag040 (MMS)

Ikväll är det desperata hemmafruar på tv och bilden illustrerar ungefär hur många knop jag kommer göra under tiden :) Trevlig kväll alla desperate-lovers!



Äntligen helg!!!

Veckornas dagar är också livet, men jag måste säga att jag är i en sån period nu (!) att jag uppskattar helgerna något så offantligt mycket. Det händer mycket hela tiden. Både på jobb och hemma på vardagskvällarna, så att när en sånhär, lugn och stillsam, helg kommer tackar jag inte nej. Äntligen lite tid att andas.

Jag är personligen inte något stort fan av duktighetstävlingen som pågår på facebook, men eftersom detta är min "skriva av mig-blogg" och DU är här av egen fri vilja kommer nu en liten uppdatering på vad som åstadkommits under den senaste tiden.... mja... inte allt förståss... men några highlights!

I förra veckan åkte Anders och hämtade vår köks-ö och i tisdags köpte vi en lampa att ha ovanför den. I onsdags fick hantverkarna klart köksgolvet (de hade lyckats repa) och sista tapet-skavanken, så då satte vi upp köks-ön. Jag är SÅ nöjd! Den är supebekväm och jag tycker själv att den är fasligt snygg (får man säga så? ja, för annars hade vi ju inte valt den). Lite stolar ska fortfarande till, sen så har vi oss en vardags-matplats också :)



I torsdags fick vi inviga den då Anders kollegor var på middag hos oss.
Jag fixade trerätters i italienskt tema (Anders önskemålstema) och alla (typ... elva) verkade nöjda och glada. Bästa betyget man kan få när man lagar mat är verkligen när man ser att den uppskattas och att folk tycker om det. Jag blev nöjd. Middagen blev bra. Pannacottan för lös, men vad ska man göra. 18 portioner är en större umaning än vanliga 4-8 (och tydligen var det inget fel på den ändå eftersom folk åt upp sin egen och sen ville ha med sig hem till sina äkta män)
Förrätt:
Antipasto misto:  Salame, pruschiutto, parmigiano, oliver, nätmelon och grissini.
Huvudrätt:
Höstig svamprisotto med ugnsgrillad majskycklingfilé samt plocksallad
Efterrätt:
vit choklad-pannacotta med marylandsmul
...och en liten espresso på det.

Igår blev det inte mycket gjort efter jobbet. Hämtmat (thai), snacks och Idol. Men idag vaknade vi med desto mer energi.
Efter att ha fixat budgeten för kommande året och mailkonverserat med vår trädgårdsdesigner har Anders mest hållt hus i garaget. Målat tror jag han har gjort... det blir verkligen bra där inne :)
Själv tvättar jag så det står härliga till (har ju som sagt inte haft så mycket vardagstid över) och gjort andra husliga saker som lunch och sånt...
Och så har vi helgfikat med en överbliven portion pannacotta (gjorde ett glas för mycket) med varm blåbärstopping och espresso...
...och så har jag ju faktiskt lyckats sy gardiner till pysselrummet också!
Såhär blev det:

Lite mörk bild, men håll till godo... dom är röda :) Året om!


Nu ska jag kalla in min motorsågande man så att vi kan sätta upp garderobsknopparna ihop... och framför allt för att han inte märkt att solen gått ner och att det är mörkt ute (gillar man sin motorsåg så gör man...)

Sen blir det nog komedifilm och snacks ikväll... känns helrätt! =)

Kram och trevlig lördagskväll på er alla!


Avrundning på helgen ...

100media_imag065 (MMS)

Avrundning på helgen i form av dumplingmiddag med min älskling. Helgen har varit helrätt med bästa Sören på besök, en liten sammankomst hos oss igår med ostbricka och goda vänner, och mumsig lunch hos en urgullig kompisfamilj idag. Efter allt detta mys har vi städat (igen) och skruvat lådor till vår nya köks-ö. Ni blir det soffläge nån timma innan kudden kallar. Kramisar!



Middag på VaPiano med Sören! Ch...

100media_imag065 (MMS)

Middag på VaPiano med Sören! Chi va piano, va sano e va lontano. Det vet ju alla ;) Mysmiddag med världens bästaste bästa Sören och fredagen fortsätter bra. Härligt!



Världens gulligaste man ...

100media_imag065 (MMS)

Världens gulligaste man har jag! Nu för tiden dricker jag bara koffeinfritt kaffe och igår yttrade jag ett litet klagomål över att det innebär nescafe snabbkaffe på arbetstid. Imorse när jag kom ner hade han fixat en termomugg med gott, koffeinfritt nespressokaffe till mig att ta med. Det fick gullighetspoäng kan jag lova! Fredagen börjar bra :-)



Inte bara blåbär ...

vignette_1318178 (MMS)

Inte bara blåbär finns i Vallentuna, utan även trattkantareller. Eller trattareller som jag kallar dem. En timma i skogen = 4 liter trattareller och fantastiskt mycket energi. En glad och svampbiten man fick jag också. Fick nästan släpa hem honom :) Skönt att vi gillar det lika mycket. Att gå i skogen är verkligen god själamat! Efter en värmande dusch är det nu onepiece och pizza som gäller för att avrunda helgen. Mums och mys på er!



Tjejkväll med chipsprovning! ...

100media_imag063 (MMS)

Tjejkväll med chipsprovning! Det är vad jag har för mig ikväll. Alldeles nyss åt vi tapas och nu ska vi alltså gå på aftonens stora evenemang: chipsprovning! Vilket märke har de godaste sour cream onion-chipsen? Juryn består av en mysklädd trio tjejer. Pojkarna? Äh, är man på ölmässan får man skylla sig själv om man missar lite annat ;)



Underbart att jobba hemifrån

Det är verkligen lyx att få jobba hemifrån. Och helt fantastiskt givande!

Känner mig verkligen på topp idag när jag, redan nu klockan tre, kunnat göra jättemycketmassor med det jag hade tänkt jobba med. Har kommit superlångt jämfört med hur långt jag kommer under en dag i vanliga kontorslandskapet på jobbet och dessutom har jag gjort det... i MYSBYXOR!
Lovely!

Jag har dessutom ringt flera viktiga samtal, haft hantverkare här på morgonen, tagit emot en leverans på en dörr från DHL som lovade att komma mellan 10 och 13 och som faktiskt kom redan 12:33 (inte för att jag kollade så noga...hrm...), kört en maskin, vikt alla kläder som fanns att vika och sorterat in de redan vikta i garderoben. PLUS att jag har ätit en bra lunch och kunnat ta ett glas blåbärssoppa när andan faller på... och ja... allt i mysbyxor... Snart är det dags för möte med trädgårdsarkitekt och jag är heltaggad!

Tycker verkligen om att känna mig såhär nöjd med både jobb och hem redan innan eftermiddagen börjat och en höna som jag blir bara mer taggad av den där känslan.
En sak är säker... om jag någon gång blir en desperat hemmafru, då kommer jag rocka stenhårt! (i mysbyxor)

Om

Min profilbild

Nadja