Lite egentid

På senare år har jag verkligen börjat uppskatta min egentid. Inte för att jag inte tycker om att vara med folk, tvärt om, jag umgås med några av de underbaraste på denna jord ;) och min familj älskar jag över allt annat <3 men ända sen jag, va ska man säga, blev trygg i mig själv och mina livsval (?!), så har jag börjat uppskatta att faktiskt vara helt själv ibland.
Gärna bara en stund, några timmar. Det är lagom :)

Ikväll är en sån kväll.
Anders är på styrelsemöte och Stella sover. Jag är helt själv.
Jag gör inget speciellt. Bara är. Själv.
Sänker TVn och småtittar på Simpsons. Inget mer avancerat än så. Tänder några ljus och gör en kopp te. En knäckemacka till kvällsmat.Opretentiöst och enkelt. Bara jag.

Jag tror jag uppskattar dessa stunder mera nu för tiden eftersom jag är trygg i att alltid ha min älskade familj nära mig.
Jag är liksom själv, men aldrig ensam <3

Man kan uppskatta någon annan först när man lärt sig att uppskatta sig själv.
<3


Brownie i kopp

På förfrågan kommer här receptet på kakan i kopp som jag gjorde häromdagen. Jag fick receptet från en annan blogg som jag tyvärr inte hittar nu men jag tror att den heter "bli min gäst"... Nåja, här kommer det i alla fall :)


Blanda först de torra ingredienserna i koppen
Ha sen i vatten och olja. 
Blanda noga så det blir slätt utan klumpar (inte alls svårt med gaffel)
Kör koppen i micro på full effekt i 1,40 min. (1 min och 40 sekunder)

Klart! :)


Pulka, mys och blöjbyten

Hejhopp!

Idag har vi bytt kanske 25 blöjor. Stella är rätt så risig i magen, stackars lilla <3
Skönt att hon inte verkar ha ont i magen i alla fall. 

Utöver att byta blöja så har vi mest myst på hemmaplan idag. Vi är ganska slöa, både jag och Anders, efter en ganska intensiv vecka.

Såhär ser Anders ut när han ligger i Stellas koja och pratar i telefon:

Stella fick en liten present idag som jag köpte förra veckan. Det är som en pärlplatta fast tvärt om. Liksom små plastspikar i olika färger som man sätter i en hålad platta... Ja det var inte lätt att beskriva, men hon gillar den i alla fall :)


Till mellis gjorde jag kopp-kaka. Ganska kul grej men blev väldigt mastig. Funderar på arr kolla upp fler recept, det är ju oerhört smidigt :) kladdkaka på 3 minuter liksom :)Vi har åkt lite pulka vilket uppskattades stort av oss alla tre. Det var skönt att komma ut och få lite luft. Stella är verkligen tokig i sin snowracer och vill åka mera mera mera :)
Vi invigde hennes nya vantar också vilket jag blev nöjd med. Lätta att ta på, höll händerna varma och hon kunde greppa saker när hon hade dem på sig. Jättebra! :)

När vi kom hem gjorde jag tom yum kung-soppa med nudlar.  Den blev riktigt bra :)

Eftersom den är ganska stark och Stella är krasslig i magen gjorde jag nudlarna vid sidan om så Stella kunde äta en egen rätt; nudlar med strimlad kalkon (pålägg) och soya. Efteråt fick hon 1,5dl blåbär. Det borde göra nånting för lilla magen. Håll tummarna...

Nu har vi precis kollat på film här i soffan och Stella sover. Jag hoppas magen blir bättre med hjälp av blåbären så hon får sova gott inatt. 

Kram allihopa! :)


Ledig skön vinterdag :)

Här sitter jag i soffan med en kopp te och slappnar av. 
I morse lämnade jag en liten princesskaramell på dagis. Hon visste vad hon skulle ha på sig. "Josa josa josa" (=rosa rosa rosa), men hon måste ju ha nåt varmt på sig också... så det blev såhär:
Underställ och balettkjol. Det nya "svarta" ;)

Sen åkte jag och tränade (ja nu är jag mallig) och det var SÅ skönt att vara på gymmet 08:05!
Ingen kö, alla hantlar på sin plats och det luktade helt ok (till skillnad från när folk svettas efter en heldag på jobbet).


Så nu sitter jag alltså här och tar det lugnt. Planen för dagen är flexibel men innehåller att hämta Stella hos farmor och farfar som ville ha henne ett par timmar på eftermiddagen :) underbart!

Jag har också gjort matsedel (med start imorgon) och ser redan fram emot att laga till allt gott :)


Inatt kommer Anders hem igen. Ser fram emot att få lite kvalitetstid i helgen. 

Nu ska jag ut och hämta lite ved och tända en go brasa här, det har verkligen blivit kallare men jag klagar inte. Snön lyser upp på ett fantastiskt sätt :) sen blir det en välförtjänt dusch :)
Ha en bra dag alla fina! Och ni andra också ;)  Plötsligt händer det...

Ett blogginlägg från ingenstans om inget speciellt.

Jag har skrivit klart hela min resumé av 2013 men letar bra bilder att ha med, och tömde telefonen på nyårsafton så nu måste jag göra det från datorn. Och jag har minst sagt sällan tid vid datorn. Men det kommer... Nångång... ;)

Men nu kände jag att om jag ska vänta på det inlägget så kommer jag hamna så mycket efter på 2014 att nu får det bli som det blir helt enkelt :) jag vill ju spontanblogga!!!

Så nu vet ni ;)

Nu ska jag diska och hoppas på att Stella sover gott inatt. Jag är nämligen gräsänka igen denna veckan (precis som förra) eftersom Anders är utomlands på tjänsteresa igen (som förra veckan alltså)...
Då får man diska när barnet somnat... Och så får man hämta en kvart innan dagis stänger...
Och så får man acceptera att det blir mackaroner och falukorv till middag ibland ;)

Kram och gokväll!
Snart...

Snart kommer en blogg. Men det är, och har varit, så mycket annat att fokusera på att tiden inte funnits där för att skriva.
Men snart som sagt kommer en blogg med en resumé från 2013 :)

Tills dess önskar jag er alla ett riktigt gott nytt 2014!

Om

Min profilbild

Nadja