Långhelg med jobb och kalas

Jag jobbade ju bara måndag och tisdag denna vecka och jag är hemma på måndag, så för mig är det verkligen en lååååång helg :) nästan en vecka!
Vi har för en gång skull inte haft jättemycket inbokat och det är skönt när man kan planera lite allteftersom...

I torsdags var det ju bröllopsdag som jag skrev om, och i fredags erbjöd vi våra vänner en muta.
Mot att de kom och hjälpte oss med muren bjöd vi på middag. Anders, Jens, Oskar och Johan arbetade ute med muren från klockan 12 till klockan 18 (med paus för fika och värskeintag) och de fick mycket gjort.
Jag, Susanne, Malin, Vendy och barnen (Stella, Sixten och Ally) var inne och läste skvallerblaskor och myste. 
Jag gjorde en gräddtårta som blev mycket uppskattad.
Samt att jag gjorde mina baconburgare. De blev superpoppis och jag ska vän de till att skriva ut receptet från hjärnan till bloggen nån gång men jag väntar tills jag får en fin bild på en tror jag ;)

Klockan 21:30 stupade vi i säng och blev väckta flera gånger i natt av Stella som inte var riktigt tillfreds med nånting. Tillslut fick hon sova hos oss och då vet vi ju hur bra sömnkvalitet det blir... 
Jag gick upp med henne halv sju och kollade på tv i soffan. När jag la mig ner lade Stella filten över mig och sa "mamma tött, lite fö tiiiidit" 
Älskade unge <3 

Idag ösregnade det så vi har sorterat saker på övervåningen. Planen är att stå på loppis snart och vi verkar få ihop en hel del. För mig känns det oerhört befriande att rensa ut massa saker som vi inte använder, och det känns tusen gånger bättre att sälja billigt och ge mig själv ett bidrag till något kul, än att bara slänga och bidra till sop-berget.

Jag gjorde också ett kort till Stella W (kompisens/grannens dotter) som firade tvåårsdag idag :) 

Och därmed stundade barnkalas klockan tre :)

Med tårta i magen och skavsår i öronen (ja man får ju det med femsockerhöga ungar i samma rum) åkte vi vidare.
Vi var bjudna på tjejkväll hos Vendy eftersom killarna är hos Marcus på ölprovning ikväll.

Det var hur trevligt som helst och det var kul att vi äntligen var allihopa!
Jag, Stella, Vendy, Ally, Susanne, Hanna, Isabelle och Emelie samt Emelies kompis Jessica :)
Jag har gärna stannat mycket längre, men tyvärr blev Stella väldigt trött och var ganska tydlig med att hon ville åka hem och inte somna där trots att hon fått både pyjamas och välling.
Hon sa upprepade gånger "åka hem" och "åka vita bilen" och tillslut gick hon runt till tjejerna och sa "hejdå jag hem vita bilen" 
Alltså de är klart det är supersynd att hon var för trött ikväll och vägrade sova där, men jag älskar att hon pratar så mycket :) <3 Bättre såhär än förr när man inte förstod vad som var fel.

Hon somnade i bilen och jag bar upp henne till hennes säng. Inte ett pip. Hoppas det håller sig såhär inatt :)

Så nu har jag svidat om till mjukisar och ska poppa mig lite popcorn, ta en kopp gott te och kolla på film medan jag väntar på att Anders ska komma hem från ölprovningen alldeles för sent ;)

Ha en finfin kväll sötingar!



Bröllopsdag!

Tjenixen!

Igår firade jag och Anders treårig bröllopsdag. 

Jag var ledig på dagen så då åkte jag, Malin och Cajsa till barnens handelsbod och shoppade lite samt fikade på stationscafét. Därifrån åkte jag och Malin till big baby och köpte saker till hennes kommande bebis :)
Vidare åkte vi och hämtade barnen på dagis och åkte raka vägen hem till dom och fikade medan barnen lekte tillsammans :) 
Heldag med andra ord ;)

Vid fyra kom Anders dit och så fikade han också och sen åkte jag, Anders och Stella på bröllopsdagsfireri! 
Vi åkte till Melanders fisk och sprang på Jens och Susanne som satt och mumsade räkfrossa i baren, men vi skulle ju äta på restaurangen så vi satte oss inte vid dem.

Vi var lite nervösa över hur det skulle vara att ha Stella på "finrestaurang" och försöka fokusera på varandra men det gick toppenbra! 
Det hjälpte att hon fick låna kritor av personalen :)



Enda gången hon var lite missnöjd var när hon åt sin pommes för snabbt och rånade bita sig själv i tummen, stackarn :-/
Hon har nu bevisat att hon fixar detta, vilket för oss är underbart skönt :)

Vi fick njuta av prima kulinariska upplevelser så som poscherad rödtungafilé och moules frites. 

Efteråt unnade vi oss varsin god dessert. Anders tog "créme brulé med hallonglass" och jag tog en "new york brownie"



Mätta och nöjda åkte vi hemåt och så öppnade Anders presenten jag köpt till oss, ett underbart doftande Wood wick candle med en härlig och mycket delikat doft av friskt päron. Det sprakar som en öppen spis när det brinner och det skapar garanterad mysfaktor :) 


Jag slog på stort och köpte största modellen. Fyrahundra spänn för ett ljus, men det är bara mysigt, och är det bröllopsdag så är det ;)

Kramisar!
/fru Jansson 


Återblick!

Ja det var ju så längesen jag plitade ner något här att jag får nöja mig med att ge en återblick om jag ska kunna skriva nåt alls :)

Så här kommer den:
Anders har snickrat ihop en utomhus-diskbänk som vi ska ha när vi t ex planterar om blommor etc. Den är inte helt klar än, men ni kan förvänta er en "före- och efterbild" när den är färdig ;)


Det har regnat...


Vi har börjat att bygga vår stödmur som ska gå runt typ en tredjedel av tomten. Än så länge ser det riktigt fint ut och min kära make jobbar ungefär all ledig tid med den för att det inte ska bli ett måste under semestern sen. Han är bäst!!! Och svärfar är också en ängel som hjälper till varje dag det är möjligt :)
Ja.. Och då hjälper ju Stella till också såklart ;) 
Jag står mer för matlagning och markservicen ;)

Det har varit scrapmara också! Jag, malin, svägis och Catrin representerade bästa bordet och hade som vanligt störttrevligt en hel helg :) 

Mina föräldrar har varit här och jag blir galen på mig själv att jag inte har ett enda kort från det :( detta kortet tog jag på lekplatsen efter att de åkt hem på söndagen då vi fick underhålla Stella så hon inte skulle bli för ledsen.


Det har också varit härlig sooool!!! Rena rama högsommarvärmen faktiskt :)

Och med sommarvärme kommer altanfrukost ;)

Sen har det varit personalfest på mitt jobb och detta är enda fotot jag har från det... En badrumsselfie... Snyggt där Nudge... Nåja. Kul hade vi i alla fall :)

Soooool!

Morsdag kom och jag firade min mor med ett handgjort kort och en tidningsprenumeration samt detta foto på Facebook där jag skrev hur mycket hon betyder för mig <3

Även jag blev ordentligt firad med sovmorgon, frukost på sängen och presentskattjakt i köket. And... Jag menar Stella ;) hade köpt mitt favoritgodis, en ny sort chips och två par fina sommarshorts till mig :)
Tack mina fina hjärtan <3 :)

Min glada dotter med såpbubblor på morsdag :)

I förrgår var det dags för vårruset för mig. Det var minst sagt mycket folk och alla vet ju att det alltid är kö tilldamtoaletten oavsett hur många damtoaletter det finns...


Vår startgrupp var ganska mycket folk i :P

Och när vi kom i mål fick jag min efterlängtade första medalj ;)
Jag och Vendy var riktigt tappra kämpar ;) 

Och ett skoskav såklart ;)

Så! Nu ska jag nog kunna påstå att jg är hyfsat ikapp med bloggen :) 

Vi ses snart igen, hoppas jag :)

Kram!


Senaste tiden

Det har hänt mycket med vädret.
Gått från sol och bikini till snö och pälsmössa, tillbaka till sol men sedan vidare till hagelbyar, åska och regn...
Spännande värre, charmigt mindre...

Det har varit Valborg och vi firade med våra vänner här hos oss. Vi hade knytis och en mycket lyckad sådan



 
Dessutom har min bror med familj varit här och hälsat på vilket innebar mycket matlagning, såväl thai som italiensk och svensk, samt besök på Skansen 



 
Sen har jag och Vendy varit i stan med flickorna och storshoppat på min vän Emelies underbara butik i stan. Rabalder är definitivt värt ett besök för alla som älskar flick, tjej och damkläder. Och härlig stämning och service. Underbart!

I övrigt har jag jobbat hårt och mycket. Ska bli otroligt skönt och välbehövligt med en ledig dag imorgon.

Kramisar :)

Om

Min profilbild

Nadja