Vilken jävla skitdag!

Inte ofta jag lägger en verbal spya på bloggen men nu är det dags. Vi började med en jobbig natt. Stella vaknade var tredje timma och var vaken i en timma vilket är väldigt ovanligt. Det har hon inte gjort sen hon var nyfödd. Hon begärde (väldigt tydligt) mat och blöjbyte vilket också är ovanligt på natten. Halv fyra var det morgon för henne men hon fick ligga vaken och leka själv med sina fötter. Jag kunde verkligen inte gå med på att gå upp, inte efter den natten. Vid sju hade hon kört ytterligare två korta sovpass och då gick jag med på att kalla det morgon. Som en zombie åt jag frukost och lekte med Stella samt konstaterade att det är skitvarmt idag också. Klibbvarmt. Jag somnade Stella igen vid tio och passade på att sova. 30 minuter fick jag. Och nackspärr. (vad mycket detaljer... Ja det blir så när jag är upprörd) Vid 11 fick Stella lunch (morot som hon gillar jättemycket) och då var allt frid och fröjd. Glad bebis och glad mamma. Sömn föder sömn tänkte jag och hon somnar alltid när vi promenerar. Jag packade ihop och begav mig i vanlig ordning ut på promenaden. Men. Folk har tydligen semester. Och Stella är tydligen extremt lättväckt idag. (Andra dagar kan hon sova igenom eb jordbävning) Snickerier utförs såklart på folks garageuppfarter, och såklart vaknat stella stup i kvarten. Två übertrimmade moppar åkte förbi och väckte såklart. Plus att ingen av de bilister jag mötte tog hänsyn till de 30-skyltar som satts upp. En kotte skjöts upp på suffletten av en bilist som körde för fort. Livsfarligt! Jag gav inte upp utan tog en annan väg. Öppnade en redbull för första gången sen maj 2011 och knatade på. Men vad händer? Jo det börjar regna. Från klar himmel. Jag har visserligen önskat mig regn i fyra dagar nu, men inte just när jag är ute och går!!! Skitvarmt, klibbigt och regnigt. Jag vägrade först ge mig men insåg sen att jag var tvungen. Så jag vände hem igen. På vägen hem fick någon för sig att starta en såndär bänksåg precis när vi gick förbi så lillan vaknade såklart igen. Skiträdd! Hon somnade dock om och sover nu i vagnen i hallen. Självklart tänkte jag inte att hon skulle sova så länge just nu (hon brukar alltid vakna när vi kommer i ) så jag gick inte och lade mig. Jag tar inte fram lunchen heller eftersom micron låter så, men snart gör jag det ändå. Då lär hon vakna... Ja... Ursäkta mitt gnäll men Idag verkar vara en såndär dag. Håll tummarna för att jag får sova inatt, ok?!



Något är fel så det blir dans...

Något är fel med bloggen igen. Och nä, det är inte jag som ändrat något. En dag såg den bara annorlunda ut och nu ligger inlägg bredvid varandra istället för efter varandra mm. Jag försöker, eftersom det är så störande att tänka på, ignorera det faktum att de som sköter den här bloggportalen verkar ha somnat ifrån all typ av kundservice. Skittrött är jag på det! Men i alla fall. Anders har börjat jobba igen vilket är riktigt trist. Dessutom är alla andra antingen på semester eller så har deras respektive semester (vilket tyvärr ofta betyder att man pausar att umgås med andra) Idag kom dock Marran och hälsade på mig och Stella så det blev lite - nä mycket!!! - roligare att vara hemma :) Har varit lite dålig på att dokumentera just det men här kommer några sommarbilder från när vi var på picknick- och danskväll istället. Det var en riktigt fin kväll med många skratt, mysig picknick, härliga danser och gosiga bebisar :)



Bästaste bästa!



Före och efter-bilder

Klipp och färg som sagt! Jag hsr gett mig fanken på att ha långt hår ett tag nu så det var viktigt för mig att inte bli kortklippt. Frisören Lina la en nyans ljusare färg i hårbotten och en nyans mörkare toning i längderna. Hon klippte upp "överhåret" med ca 10 cm och längden lät hon bli så mkt som möjligt, precis som jag ville. 3cm tog hon där. Hon sa att för att inte ha klippt mig på 9 månader så hade jag väldigt bra toppar vilket tyder på jättebra hårkvalitet! Kul att höra tycker jag som brukar referera till mitt hår som "hästtagel". Här kommer i alla fall före och efterbild. Ingen extrem skillnad men lite fräschare! Gött!



Frissan

Tjipp! Nu sitter jag hos frissan och blir lite förändrad. Klipp och färg! Det är verkligen hög tid då jag klippte mig i november sist och färgade i maj 2011. Anders och Stella går runt i köpcentret då länge och jag måste erkänna att det känns rätt skönt att få skämma bort mig lite efter både graviditet och första 4,5 månaderna som mamma :) Såhär "vacker" är jag just nu. Morötter i högsta hugg dessutom :) Kram!



Dagens

Dagens middag blev idag gröt. Till efterrätt blev det mangopuré. Om du frågar Stella i alla fall :) Så himla kul nu med hennes små måltider. Majs och potatis blev det till lunch idag. Hon åt en halv liten burk :) så gulligt!!! Hon gillar verkligen mat (palsternacka undantaget) och detta med att introducera annat än bröstmjölk går, än så länge, riktigt bra!!! Gladare bebis får man leta efter. Eller kladdigare för den delen... Gula fläckar på kläderna efter mangopuré är ett måste :) I övrigt har jag och Anders påtat i trädgården idag. Vi planterade 6 st fruktträd och en svart-vinbärs-buske på olika ställen i trädgården. Mitt mål är att få till en äppellund med en bänk på en höjd i trädgården. Igår var vi i köpcentret och shoppade lite. Bland annat så fick Stella en söt body med blomkrukor på - kort ärm, en klänning/tunika med blå elefanter på och ett par röda mammelucker! Så sött! Nu har Stella äntligen somnat och jag hoppas hon sover bra inatt. Har varit sådär med det de senaste veckorna. Nu ska jag fixa kvällsmyset. Idag blir det nämligen nachotallrik till middag/kvällsmat Kram och gokväll!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/833905/images/2012/pic_500f01e2ddf2b3163f00000c.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/833905/images/2012/pic_500f01edddf2b311b000001d.jpg" class="image">



Hemma igen!

Ja nu är vi hemma igen från lantstället. Det hellregnade på vägen dit men sen har solen lyst flitigt hela tiden. Helgen har kantats av mysiga promenader, bus med älsklingsbebisarna och loppis. Jag fyndade två brickor i metall som egentligen inte alls är min stil men jag gillar dessa två skarpt :). Här kommer lite sköna bilder från helgen. Trevlig kväll!



Bilblogg

Sitter i bilen på väg till lantstället och himlen är täckt av moln. Det har blivit lite blött på rutan och SMHI säger 16grader och regn. Vi får se om vi blir brunbrända eller rostiga i helgen ;) Men hur som helst, vad gör väl lite regn när man har den här underbara lilla tjejen med sig?



Grönalundspremiär

Igår fick Stella för första gången i sitt liv gå på tivoli. Gröna Lund gästades av oss, JESUS och FRALLY. Kul att vi gick dit alla åtta tycker jag :) Det är lämpligare än någonsin att jag inte åker saker nu när vi har barn. Anders kör hårt med åkband och allt. Jag njuter mer av själva stämningen istället. Passar mig utmärkt!!! Måste berätta att Stella skippade liggdelen i vagnen igår. Efter lunch ville hon inte veta av att ligga ner mer så hon fick testa sittdelen (vi har sådär att man plockar ur själva sängen) och den trivdes hon mycket bättre i. Stora tjejen! :) Självklart såg jag till att hon inte blev trött i ryggen genom att variera vinkeln och bära henne ibland. Plus att hon låg ner och sov ibland såklart :) Stella fick en ballong (nedersta bilden till vänster) som hon älskar. Hon har lekt med den mycket idag också vilket är jättekul att se! Hon buffade på ballongen och fnissade när den buffade tillbaka på henne :) om och om och om igen. Mammas lilla busbebis <3 Idag har vi mest myst på altanen. Jag är ganska förkyld och jag tror Stella känner lite också. Hon har varit jättekramig hela dagen. Det blev pizza till middag (hemmagjord, kolhydratsfri) och nu tänker jag ta en dusch innan jag jag gör en praktvurpa och landar i soffan framför min förkylningsmedicin (film och godis). Imorgon ska vi till lantstället! Ska bli jättemysigt! Hoppas på att ha internet där så jag kan slänga iväg en blogg nu när appen äntligen funkar igen (har inte funkat på flera dagar igen) men jag vet faktiskt inte om det finns någon mottagning. Det märker vi! Sällskapsspel ska iaf packas ner, utifall att det ösregnar. Kram, host, snörvel och gonatt!



Namngivningen

TACK alla underbara som firat vår lilla dotter Stella!!!!
 
Såhär såg det ut i lördags.
Faddrarna är JM, Sören och Svägis.
 
 Än en gång (detta sa jag på cermonien) tackar vi vår fantastiska natur för att vi fått privilegiet att ta hand om den underbaraste varelsen, och säger "välkommen till världen älskade Stella"


Så TRÖTT på bloggpoblem!!!

Hejsan,
 
Jag är så sjukt trött på att denna bloggportalen strular alltså.
Nu skriver jag från datorn för appen funkar inte igen. Det går att gå in, men inte att skriva. En liiiiite viktig detalj när man bloggar.
 
JAg har massor att blogga om och jag får aldrig upp det pga den dåliga appen så jag hamnar efter hela tiden. Skitjobbigt!!!!
Och nu skulle jag blogga om namngivningen men det blir inte heller så lätt :(
 
...Får se om jag hinner sitta här en liten stund så jag kan fixa över bilderna mm.
 
...Men med min tur så vaknar la bebben snart igen...
 
...GNY!
 
Och med detta gnäll avslutar jag detta inlägg.
 
Tjarå.
 


I förberedelsetider

Jo det är det vi gjort dessa dagar när jag inte bloggat. Vi har förberettinför lilla Stellas namngivning :) Min söta mamma har varit här och hjälpt till genom att mysa med Stella sådär som bara mormor, eller Nonna som det heter på italienska, kan. Igår kom fler från min familj så vi har hunnit ha lite "för-mys" innan idag när det smäller. I förrgår var vi i köpcentrat och handlade lite som vi behövde. Vi åt lunch på kafé, shoppade lite till, drack kaffe, kikade i skyltfönster och myste :) Som förr! Stella fick en supersöt klänning av sin Nonna som hon kommer använda mycket :) Sen fick jag och Anders åka och handla själva! Helt annorlunda känsla kan jag lova. Bra, men inte så jag vill göra det för ofta. Stella är för go för att jag ska vilja missa minsta sekund med henne :) Nu är klockan 05:06 och Stella ville ha mat. Jag tackar för att jag sluppit mata på hela natten :) Nu ska jag sova 30 min, sen ringer klockan. Äntligen ska vi fira min lilla älsklingsbebis!!! God morgon <3



Morgonstund har... Sömngrus i ögat!

Nu har Stella bestämt att det är morgon så jag har redan varit uppe och bytt blöja och ammat i 30 minuter. Säger familjens lilla chef att det är dags att vakna så är det så :) Idag väntade hon i alla fall till 05:03 innan hon gav i från sig ett morgontjut i falsett tätt följt av gurgel och skratt. Gulligt förvisso, men så högt att det skulle kunna väcka grannarna (om vi hade några vill säga). Det märks att hon växer och behöver mer mat eftersom hon blivit nattahungrig igen. Förut (i 2,5 mån) har hon sovit hela natten utan att äta. Därför känns det extra bra att vi börjat med smakportioner nu :) Stella verkligen gillar gröten mycket och efter 4 dagar är hennes mage fortfarande ok. Så smakportioner kommer successivt ökas på snart. Kanske två om dan?! :) Nä nu ska jag kolla om det går att få espresso intravenöst. Godmorgon!



Lugn stund

När Stella fått frukost och leker på sin filt får jag min lugna stund :) Då är det Nyhetsmorgon, kaffe och goda frukostmackor som gäller! Mys! Tyvärr funkar fortfarande inte radbrytningsfunktionen. Jag blir galen på det, men hoppas ni har överseende med text som är jobbig att läsa. Får försöka skriva kortare inlägg så länge :)



Kvällsmatstips!

Ni vet när man är ohyggligt sugen på något på kvällen?! När man skulle kunna svära på att springa halvmaran för att få äta en stor bot äppelkaka med vaniljsås, men man vet att man inte kommer springa halvmaran så man låter bli?! Då är mitt heta tips denna upptäckt som jag gjorde ikväll. JÖSSES så gott!!!! Som äppelkaka med vaniljsås men inte alla lika onyttigt :) Det är enkelt att fixa också! Häll valios laktosfria yoghurt med äpple, kanel och vanilj i en portionsskål. Toppa med hemmagjord müsli. KLART! Helt solklart en vinnare :)


Om

Min profilbild

Nadja