1 månad! ...

100media_imag042 (MMS)

1 månad! Idag är det exakt 1 månad kvar tills ringen får sällskap. Alltså till att jag och min älskade fästman gifter oss!!! WOHOOOO! Hihi! Behöver jag nämna att jag längtar? LYCKA! =)Vår i kungsträdgården ...

100media_imag041 (MMS)

Vår i kungsträdgården minst sagt. Detta är vart jag sitter och äter lunch varje dag som vädret tillåter. Fantastiska japanska körsbärsträn. Fontänerna. Folk på sommarhumör. Helt underbart, helt enkelt! =)Sommarsol! ...

100media_imag040 (MMS)

Sommarsol! Bröllopsplanering! Soldyrkande och censurerad fästman! Life is najs!Min Möhippa!!!

Kära vänner, i lördags var en oförglömlig dag. Den är sparad i mitt minne och jag kommer alltid vara tacksam för att ni, mina underbara flickor, ordnade så fint åt mig!

Jag ska ta det hela från början, för tro mig, det här är inte lätt att hålla reda på, inte ens om man var med ;)

Kompisen JM behövde hjälp med att vi skulle bära dörrar till hans lägenhetsrenovering på morgonen och självklart ställde vi upp för Anders best man, trots att det var så tidigt som kl 09:00 på en lördagsmorgon.
Sagt och gjort. En snabb frukost, ett konstaterande att vi är i allvarligt behov av att städa lägenheten när vi kommer hem från JM, och sen var vi iväg.

Väl framme glömde Anders sina handskar i bilen så han fick åka ner igen medan jag pratade med SusBus (Min kompis, JMs flickvän). Vi hade ett intressant samtalsämne men blev avbrutna av tre fumliga killar, som kom indrösandes i hallen. Jag fick reda på att detta var Anders Svensexa och jag fick en lista i handen och våra bilnycklar. "Åk hem och packa det här, vi möter dig hemma hos er".
Jahopp! Fågelholk!
Det var ju bara att sticka hem och packa. Frågade SusBus om hon ville haka på, men vi bestämde att vi skulle gå en promenad tillsammans senare istället.

På listan som killarna gav mig stod bl a övernattningsprylar och pass (!!!) snacka om att jag var lätt nojig. Vad skulle de göra med honom och vart 17 skulle de?
Jag påminde dem om att "om ni rör håret på honom så behöver ni inte besvära er med att komma på bröllopet längre" men jag vet inte hur mycket av det som gick fram…
Så jag packade hans väska, och sen åkte dom iväg…
Galet.

Jag hade, med denna fågelholkskänsla och stress att tacka, lyckats förlägga min telefon så jag sprang upp och ner till bilen ett par gånger för att hitta denna. Tillslut fann jag den igen och satte mig genast och uppdaterade fejsbok.
"Anders har blivit kidnappad… hur fan ska detta gå =/ "
Efter det var gjort var det dags att ringa Anders föräldrar för att avboka den middag vi skulle ha gått på på kvällen. Jag stod i köket och hade precis slagit numret när jag hörde att ytterdörren låstes upp.
Mina tankar skyndade att analysera situationen:
"Jag har ju båda våra nyckelknippor! Oh shit! Det är nån som gör inbrott! Oh nej! Jag kommer dö! Anders är inte hemma! Shit!!!!"
Sen la jag (och bedöm själv hur smart det var) på luren utan att ha koll på om hans föräldrar hade svarat eller inte.
In kommer Fyra personer iklädda helvita overaller. Där någonstans fattade jag vad som höll på att hända. =)

Jösses vad jag skrek! Och dom skrek! Och sen såg jag vilka fyra det var. SusBus, VE, Frugan och Sören!!! Åh! Jag var SÅ lycklig! Och jag grät! Och dom grät! Och skrattade! Och skrek! Haha! Redan där var det perfekt!


Jag fick en lista med saker att packa och fick instruktionen att jag hade fem (5) minuter på mig. Ni som känner mig vet att det är stört omöjligt för mig att packa på kortare tid än två timmar. För att stressa mig lite ytterligare sjöng tjejerna på "popcorn" (för er som vet, det är en hyfsat stressig låt)
Några sköna kommentarer han jag tydligen med, men jag kan erkänna att jag inte minns en enda av dem nu längre, jag hade ju adrenalin för ett helt år i huvudet! Sen fick jag min "outfit"
Klädd i svart skulle jag vara, och över det fick jag en superfin och jäkligt flummig t-shirt som VE hade smyckat med text, färgglada bollar och söta teckningar med ögon :) Så fint!
Sen var det dags för pricken över i:et. Vissa brudar får ha en slöja på sig. Vissa en krona med slöja. Jag fick EN ROSA ELEFANT!!!
Ja. Jag hade en rosa elefant på huvudet… med slöja!!! Fantastiskt, inte sant?! Tydligen hade Sören hittat den för ett antal månader sen i utlandet och tänkt på mig…  redan då… din jäkel… redan då ;)
Nåja, Jag fattade tycke för den där elefanten med en gång! :)
Det sista jag skulle få med mig var pandakorven, så med honom under armen och ögonbindel på mig bar det iväg.

Någon, tror det var SusBus, drog min väska, Sören ledde mig och vi gick, gick och gick. Tydligen har jag inte så bra avståndsuppfattning när jag inte ser, men jag hade koll på riktningen i alla fall!
När de väl tog av mig ögonbindeln var jag vid en kyrka. De hävdade att jag skulle gifta mig med pandakroven varpå jag fick fram "Men… jag är ju inte religiös…."

Så vi fortsatte gå…

Vi kom till en lokal och gick in.
Där inne spelades en av favoritlåtarna. Rummet var nersläckt men det stod mysiga ljus på ett stort bord som var dekorerat med orkidéer, min favortiblomma!
Vi gick in i rummet och innan jag visste ordet av så stormade ytterligare fyra svartklädda tjejer fram från bakom en dörr!!! Svart är min favoritfärg på kläder!
HL, MM, Svägerskan… och fina Petra hade t o m kommit hela vägen från hemstaden!!!
Underbara vänner!!!!

Efter ett gäng kramar, några chockartade "är du här?" och en regelrätt skål i mousserande gick vi bakom ett skynke som stod uppställt. Bakom det hade dom dukat upp med snacks i form av olika frukter. Jordgubbar som jag är så svag för och honungsmelon! MUMS! Och skumpa! Och PRESENTER! Ett presentbord!
Jag fick sitta på en stol och de andra satt i sofforna runt om medan jag fick instruktioner. Var och en hade köpt en present till mig och min uppgift var att lista ut vilken present som var från vilken tjej, och berätta för resten av gänget hur det kommer sig att jag fick just denna present från denna tjej. Herregud vad mysigt!!! Vilken fantastisk idé!!!
Eftersom jag flyttat en del känner inte mina bästa vänner varandra så bra, men detta gjorde att mina 8 tjejer fick lära känna varandra samtidigt som jag satt i någon form av lycklig nostalgi-eufori!

Av VE
fick jag ett kort som hon hade gjort själv. Det var en rebus med vårt första minne tillsammans… en gång när vi råkade dricka lite för mycket vin kan vi säga. Det var en minst sagt händelserik händelse som vi inte kommer glömma i första taget
Av Svägerskan fick jag pysselprodukter. Två olika sorters pysselpulver för att inte förklara för mycket. Vi tycker ju hysteriskt mycket om att pyssla - och helst tillsammans! Klockrent!
Av Petra fick jag en CD-skiva som hon mixat själv med alla de låtar som vi var helt galna i att sjunga eller dansa till under den tid som vi umgicks som mest. Dessutom med ett omslag som hon finurligt hade dekorerat med några internskämt. Så himla fint!!!
Av MM fick jag en flaska vin och en bild på hennes kille! Haha! Det var baserat på att vi har träffats genom honom, och varje gång vi ses är det fest! Smart!
Av SusBus fick jag en matlåda. Vi lärde känna varandra just över lunchlådor på mitt gamla jobb. Det var även enda sättet vi umgicks på de första året vi "hängde". Så genomtänkt!
Av Frugan fick jag ett supersött kort, som det stod "To my beautiful, wonderful Whife" på! SÖTA älskade vän! Du kommer alltid vara min fruga - oavsett hur gift jag någonsin kan bli =)
Av HL fick jag en toarulle med alfapetbrickor ritade på!!! Det var baserat på att sist vi sågs, spelade vi Alfapet, med tema (ja jag är inte stolt) bajs! Alla ord som på något sätt gick att relatera till bajs fick man dubbla poäng för. Herre gud vilken fantasi!
Av Sören fick jag ett minne från en av våra utekvällar som faktiskt speglar det mesta av vår underbara tid tillsammans, nämligen en gång när vi sprang rakt in i en svensexa, en underbar kväll som vi sent ska glömma. Den brudgummen hade fått en mugg fastgipsad på sin högerhand av sina vänner. Så jag fick alltså en mugg med en fastgipsad "arm" på! Dessutom var muggen från Bulgarien - sunny beach, enda solsemestern utomlands som vi varit på tillsammans. SÅ klockrent!

Efter denna presentutdelning fick jag ett par påfyllningar i form av skumpa och en glitter-ögonmask att ha på mig på mitt uppdrag. Haha - Det var ju bara att acceptera.
Jag skulle in i Köpcentrumet som ligger i närheten och samla påsar! Jag fick inte köpa påsar - bara få (eller sno). Dessutom skulle jag dela ut helt obegripliga små plastleksaker till barn. Dessa plastleksaker kunde även användas i mutningssyfte för att komma åt fler påsar.


Jag hade en kvart på mig, en rosa elefant på huvudet och fyra underbara svartklädda tjejer som hängde med mig in.
Jag sprang från affär till affär, frågade snällt, förklarade situationen (som om min klädsel inte hade räckt), råkade skrämma ett stackars barn, frågade personalen på apoteket om de hade något åt min åkomma (och pekade på elefanten) och frågade fler butiker. Hann dela ut nästan alla leksaker och få ihop ganska många påsar när tiden hade gått ut. 100 riksdaler hade jag fått ihop!
Att jag hade fått 100kr oavsett antal påsar är inte viktigt i sammanhanget ;)

Vi gick in på Glitter och jag lyckades pruta lite så att jag fick ett jättefint halsband med ett glittrande N på (som HL och MM hittade) och svarta och rosa armband som de andra tjejerna hittade. Själv är jag uppenbarligen helt värdelös på att välja under sådan tidspress. Haha!

Helt lagom utskämd blev jag! Härligt! =)

Väl tillbaka hade tjejerna som var kvar på plats dukat upp utomhus (det var strålande solsken och varmt) med en supermumsig bulgursallad som jag är barnsligt förtjust i, rött vin som jag tycker massor om, oliver som jag är tokig i och fetaost som passar till... allt! Jösses vad gott! Och vad trevligt sen! Att ha så många, alla mina bästa tjejer, där och då.

Sen skulle vi tydligen byta om fick jag höra och återigen var det ju bara att lyda och acceptera.
Av med mina svarta bekväma kläder, den flummiga men fina t-shirten och den rosa elefanten med slöja - och på med mina guldiga tights, en body ovanpå, en glittrig paljettmössa och ett cerise paljettskärp. Läckert! Jag behöll ögonmasken på. Alla tjejer bytte om till 80-talets fantastiska gympamode som inte lämnar så mycket alls åt fantasin - Sen bar det iväg till gymmet i närheten.


Tjejerna hade hyrt in en instruktör, och strax fick jag reda på att det var Zumba som stod på schemat!!!! Yei!!!! Jag har velat testa zumba jättelänge, och nu fick jag göra det ihop med mina vänner! Det var verklgien HUR kul som helst att se när alla (inklusive jag själv) kämpade med takt, rörelser, kondition och obekväm klädsel. Efter 60 minuter var vi 8 tomatansikten som kravlade oss ut ur salen och tillbaka till lokalen… nästan...
För vi gick till dörren bredvid lokalen!

Bastu, bubbelpool - ja SPA stod på schemat. Där stod min helt magiskt väska och vips var badkläderna på kroppen och blivande bruden i poolen. (Här kan vi dock tillägga att det var helt omöjligt att få "bubbelpoolen" att bubbla, men det blev ett varmt, bekvämt och låååångt bad för oss. Och Gott!
Tjejerna hade också fixat parmesanost, oliver, GODIS! Saltlakrits i massor (ni känner mig verkligen!!!) och ja - Ölkorv!!! De hade köpt ansiktsmasker och kroppspeeling som vi latjade med. Vi pratade om lite allt möjligt. Vigselringar, vår otroligt gamla guldsmed, hur jobbig Zumban hade varit, hur vi fick poolen att svämma över… ja ni vet, sånt tjejer brukar prata om ;)

Sen var det dags för testet. "Känner jag brudgummen?" Jag fick besvara frågor om Anders och svarade jag rätt fick jag beröm. Svarade jag fel fick jag en shot. Puh! Tur att jag känner Anders ganska bra ;)


Efter denna underbara mysiga stund duschade vi och gick tillbaka till lokalen. Vi bytte om till våra kvällskläder, helt i svart såklart, och jag fick även ta på mig mina nya fina smycken! Sören blandade en grogg till mig. Som det alltid varit ;) och efter lite regelrätt förfestande i äkta tjejstil med hårfixning, snacks och sminkningar åkte vi in till stan! Självklart med en rosa elefant på huvudet.Tjejerna hade bokat bord på ett tapas-ställe i stan. Herregud vad gott det var! De tog in mycket av varje och på det blev det rött vin och många protioner skratt och mys. Så himla härligt!

Därefter var det tydligen dags för Kareoke! (lämnar stvningskontrollen åt någon annan).
Vi gick en bra bit i stan och efter att jag fått hyfsat många kommentarer om min, som jag förklarade det: E L E F A N T, landade vi på en Kareokebar i äkta japansk stil. Dvs att man sitter i ett eget rum och man skonar (och beskonas av) andra som fått för sig att göra samma sak. det var så jag upplevde det i alla fall ;)

Shit vad vi sjöng!
I början tror jag att mest de som höll i micen sjöng, men i slutet hörde man knappt skillnad på vem som sjöng i mic eller utan…

Några favoritlåtar från kvällen var:
"känn ingen sorg för mig göteborg" - Nadja och Sören
"Hakuna Matata" - Nadja och Frugan
"One moment in time" - Nadja och Petra
Och Nadjas och HL's version av "Thommy tycker om mig" där vi istället för att sjunga "det är sant" sjöng
"ELEFANT"
Haha! Alltså, jag kan inte poängtera det nog: Elefanten rockar fett!


När kareoken stängde kändes det som vi bara suttit där en kvart. Tiden går fort när man har roligt. Vi beslutade att kvällen var bra att avsluta just där och då och började skiljas åt.
Det var ett mycket bra val att åka hem just då med tanke på hur trött jag var på tåget hem igen. Frugans axel fick agera huvudkudde, i alla fall en liten stund :) och det kändes otroligt skönt att inte bli uttvingad på krogen i något "sista chansen-projekt". Inte för att jag skulle tro det om mina vänner, men folk som ser en tjej med rosa elefant och slöja på dansgolvet kanske tänker annorlunda.

Något hesare och något mer sliten vaknade jag tidigt morgonen efter. Jag såg min rosa elefant… jag kände efter. Mina kompisar hade fixat det! Jag hade precis haft den bästa möhippan jag någonsin kunnat önska!

Den dagen, lördagen den 16 april 2011, och när jag i efterhand tänker på det- är jag den mest lyckosamma tjejkompisen i världen!!!
Tycker så otroligt mycket om er tjejer! Var och en av er är något speciellt för mig, ni vet själva.

Kan inte nog säga: Tack!!!!(Bara en parentes)

Jag håller på och skriver på möhippebloggen, den är på väg, det är mycket att skriva. Plus att jag håller på att försöka fjäska till mig en och annan bild ;)

Nu till min parentes... ett dilemma rent av:
När det är fint väder är det dags att byta från vintergarderob till sommargarderob.
Men när det är fint väder vill man vara utomhus!
Byta garderobsinnehåll gör man enklast inomhus...

Varför dessa SVÅRA STORA VAL i livet???

;)

skojjjjjjar!!!

I övrigt är mina svåraste val i dagsläget hur bordet ska dekoreras (nästan klart) och, eftersom jag jobbar precis vid en park mitt i stockholms innerstad - vilken restaurang i stan som har bäst lunch-uteservering (dvs bästa solläge i lunchtid).
Livet är hårt ;)

Kram på er!


Först en liten bild ...

100media_imag040 (MMS)

Först en liten bild som får tala för sig själv. Den här bedårande elefanten med slöja hade jag på huvudet hela dagen igår. Japp! Det var min möhippa! Orkar verkligen inte blogga nu, så därför kommer den här bilden nu, och historien sen. Hoppas det är ok. Nu vill jag bara sammanfatta gårdagen: Underbar dag. Underbara minnen. Underbara vänner! TACK!Heldagsmöte på fik idag. ...

100media_imag039 (MMS)

Heldagsmöte på fik idag. Har haft sämre arbetsdagar i mitt liv ;-)Nu är det tivolitajm!!!

100media_imag038 (MMS)

Nu är det tivolitajm!!!hur många rutor gör dig glad?

Hejsan,

Visst får man lov att ha butterdagar ibland?!
Igår var en sån dag för mig. En riktig BUTTERDAG!
Visst hade jag kul när vi planerade bröllopet, när vi bastade med vännerna och när vi gjorde världens godaste stek, men en sån dag tenderar att gå i vågor. Glad, sur, glad, sur, glad, sur... en släng av hysterisk PMS kan man väl lugnt kalla det.
Till råga på allt publiceras inte det inlägg jag skrev igår. Vette fåglarna varför...

Hur som helst så käns det bättre idag, och det kommer vara bättre idag. Så, jag ska inte låta gårdagen dra ner mig, MEN! Jag vet en annan som verkar ha en butterdag idag!
Nämligen den tjej som ringde mig för en stund sedan och skulle boka om min klipptid (för min frisör var sjuk) och var så OTROLIGT dryg och otrevlig att jag hade lust att strypa henne!!!
Hon föreslog 10 på morgonen vilket inte passar mig alls. Jag frågade om jag kunde få en så sen eftermiddagstid som möjligt varpå hennes svar var "amenjaha, så när vill du komma då? Jag säger ju en tid till dig och den passar ju inte!!!"
Är det hur man tilltalar en kund? Hur kan HON vara sur på MIG?
Och vad skulle jag göra för att hon INTE skulle vara sur?

Jag sansade mig i telefon och var extra trevlig mot henne. Stackarn verkar ju behöva det, men min fråga till henne är egentligen:
Hur många rutor skulle behövas för att göra dig glad?


första april igår =)

Vet inte om någon missade det, men igår var det första april. Jag kunde inte låta bli, utan var tvungen att driva lite med min kära fästman.

När han kom ut från duschen efter en hård dag, följd av träningspass räckte jag honom en slarvigt skriven lapp.
Jag sa: "Nån Björn ringde dig när du var i duschen, det lät viktigt och han bad dig ringa upp."
Anders ringde upp Björn, men lade genast på luren när han hörde vart han kommit.
Numret jag hade skrivit på lappen gick till Skansen!!!

Haha, Jag höll på att dö av skratt, men Anders hävdar att man måste vara från Göteborg för att tycka att det där var kul.

Blev du lurad igår?- Hej, är Anders hemma?

 

Haha, jag skrattar fortfarande =)Först en teaser från Budapest, ...

100media_imag037 (MMS)

Först en teaser från Budapest, där vi var på weekend. Resten, och allt annat kul som hänt, kommer i ett annat inlägg. Nu stundar träning och sen middag, tätt följt avlite välförtjänt vila i soffan. Fredagsmys med andra ord! =)


Om

Min profilbild

Nadja