2013 - en tillbakablick

Hejsan,
 
Bättre sent än aldrig...
Ja, 2013 har verkligen varit ett annorlunda år. Inte för att 2010 med husköp, 2011 med vigsel och 2012 med barnafödande var mindre annorlunda, men just 2013 känns som ett år jag kommer se som "otursåret". Förhppningsvis blir 2014 bättre.
 
Men inte har allt varit dåligt heller, nejnej långt ifrån. Stella är en riktigt charmerande liten dam som förgyller i stort sett varje dag. Och jag och Anders är lyckliga och starka tillsammans. Min älskade familj! <3
 
Men om vi ska se tillbaka på det gångna året då
 
Januari:
Den andra januari tjugohundratretton tog Stella sina första steg.
I ett försök att putta undan dörren till tvättstugan stapplade hon tre steg framåt och satte sig sedan på rumpan. Mäkta förvånad. :)
Jag började också röra på fläsket på allvar och investerade i gymkort.
 
Anders gick på pappaledighet och vi fick 6 härliga veckor ihop i vår lilla familjebubbla! Skönt och mysigt och väldigt kul :) Och framför allt så var det nog en bra ut/infasning för oss båda. Vi varvade ordentligt med träning med mys med lillan och långpromenader tillsammans.
 
Februari:
Anders gick som sagt på pappaledighet och tog över hushållet hemma.  Jag började jobba igen men vi fortsatte göra roliga saker efter mitt jobb och på helgerna. Dessutom flyttade min bror och hans familj upp till Sverige :)
 
 
 
Mars:
Jag började jobba igen. På mitt gamla jobb först. Tog ett par dagar semester kort därpå då Anders åkte på skidresa och fick på så sätt ytterligare en liten känsla av min älskade mammaledighet.
Min lilla sockerbit fyllde ett år vilket firades stort med många glada familjemedlemmar, släktingar och vänner på plats. Hon är så älskad av så många, min lilla! Själva födelsedagen spenderades på Lek&Bus-landet.
 
Träningen flöt på. Riktiga resultat började synas.
 
Sen började jag mitt nya jobb. Långt bort. två timmar bilförd varje dag. Heltid. Ny på jobbet och högpresterande nybliven mamma. Som man bäddar får man ligga.
 
April:
Påsken i slutet på mars/början av april. Den firades både i dalarna hos svärisarna samt hos mina föräldrar då min mamma fyllde i slutet av mars. Då fick vi även träffa min brors familj :)
 
Jag gick på ÅRETS största scrap-event i globen, och tillsammans med ca 2000 andra scrappare/pärlare var jag i sjunde pysselhimlen :)
 
Det är svårt att få ihop vardagspusslet, det vet man sen innan. Men för mig tog det stopp med besked.
Tre panikångestattacker (som jag inte visste då), ett besök på hjärtakuten, och en ambulansfärd med blåljus till akuten.
Sjukskrivning. Bom. Jag?
 Jag som är så frisk!
Panikångest? Jag? Jag som är så glad? och som lever världens bästa liv? Jag som är så lycklig och tacksam?
Mediciner, orkeslöshet, ångest.
Va? Vad händer?
Vadå "gått in i den berömda väggen"?
April var värdelöst.
Enda ljusningen var att Anders och Stella var hemma.
 
Maj:
Solen kommer. Jag tycker att jag mår bättre. Försöker börja jobba 25% men faller tillbaka, än djupare.
Mer medicin. Långtidssjukskrivning. Ny på jobbet. Bra där Nadja.
 
Hade vid det här laget fått hjälp av en fantastisk KBT terapeut som hjälpte mig att acceptera, se framåt, blicka bakåt och framför allt hantera. Jag fick (börja) lära mig vikten av att ha "egentid". Något jag trodde att jag haft redan innan, men nu fick jag börja ta reda på vad det verkligen innebär för att jag ska må bra,
Annan, lite roligare, grej i maj var att hälften av mitt låååånga hår klipptes av och jag trivdes med kort... ville till och med ha ännu kortare!
 
En superfin sommar väntade och jag hade "turen" att få vara jukskriven just nu. Även om det innebar många pauser då jag inte ens kunde så mycket som sitta upp på grund av en obeskrivlig ångest. Men det skulle bli en, inte perfekt - det är farligt, men en bra sommar - det hade jag bestämt mig för.
 
 Gräsmattan lades och tomten tog form.
 
Juni:
En årsförbrukning av vatten gick åt för att vattna gräsmattan de första månaderna men det är det bästa vi kunde göra, och verkligen rätt tid på året.
Midsommarn kom. Vi firade hos oss och jag kände mig genuint lycklig och lugn! Stella var bra mycket skojigare än året innan eftersom hon nu sprang runt och lekte med allt möjligt.
Ett av många stora steg var att lära sig att gå upp och ner från altanen. Stort!
 
Ett annart stort steg är att det börjar bubbla fram allt fler ord under sommaren från vår lilla pratkvarn plus att hon börjar bli allt mer intresserad av att härma precis allt vi gör :)

Vi firade min och Anders födelsedag med vänner och familj på plats hos oss. Sommar och kärlek. Och lugn!
 
Juli:
 
Vi började månaden med en skansen-premiär med Stella, svärisarna och fam svägis.
Vi provade oss  sedan på en minisemester till Anders barndoms smultronställe - Åland!
Tillsammans med Malin, Johan och Sixten hyrde vi en stuga i några dagar och fick njuta av sol, bad, småstadsmiljö, campinglivet och många sköna charader efter att barnen somnat.
 
Vi besökte min hemstad och njöt av sommarkvällar på altanen hemma hos mamma och pappa. Vi åkte till den strand vid vänern där jag spenderat majoriteten av mina somrar och även där var Stella som en fisk i vattnet... eller snarare som en krabba på stranden, men själva strandmiljön älskar hon, min lilla solstolle :)
Dessutom åkte vi en sväng till mitt älskade göteborg och träffade min fina Ida med sambo-Hans
 
Vidare åkte Anders och Stella till Dalarna och jag tog igen mig och tog hand om allt på hemmaplan i ett par dagar.
 
Ebba föddes och världen är nu berikad med ännu ett älskat mirakel. Självklart vallfärdades vi dit för att träffa vår nya familjemedlem och mötet mellan storasyster och lillasyster är en bild man sparar i hjärtat för alltid :)
 
 
Sen var det dags att åka utomlands igen. Mallis!
Vi åkte tillsammans med Fredrik, Vendy och Ally till ett ställe på Mallorca som heter Cala Millor. Ett all inclusive hotell som var anpassat just för barnfamiljer.
Bortsett från några missöden (höstblåsor på Stella, mig, Anders och Ally, samt Fredriks och Vendelas borttappade bagage) var det en perfekt semester.
Vi fick en suite och (efter önskemål) ett angränsande deluxe-rum bredvid. Dörr emellan. Perfekt.
Suiten hade takterass med solsängar och pool där vi spenderade i stort sett all vår tid medan barnen sov, såväl på dagen som på kvällen. Från takterassen hade vi utmärkt utsikt över Cala Millors kullar, hotellets kvällsarrangemang och uppträdanden och vi var inte krängligare än att vi hämtade upp en kanna sangria, öppnade en påse tax free-godis och spelade yatzy under de ljumna stjärnklara kvällarna.
Dagarna spenderades mest vid poolerna, och ett par gånger tog vi hotellets buss till stranden och staden Cala Millor. Man måste ju shoppa liiite ;)
Maten var bra och barnvänlig. Hotellet likaså. Allt fanns, inget saknades. Underbara vänner! Lugn!
Enda saken som var dålig var höstblåsorna som jag och småtjejerna fick vilket hindrade oss från att äta och dricka ordentligt. Men det är typ glömt nu. Jag gör om den resan när som helst!
   
 
Augusti:
Anders skolade in Stella på dagis (förlåt, förskolan) och vi båda började jobba. Jag på halvtid, varav 25% hemifrån.
Stella trivs på dagis och vi hade inga problem alls med det. skönt.
 
Jobb på dagen och grillkvällar på kvällen, det är lite så det blev. Skönt och roligt, men tiden springer iväg. Jag fic svårt att komma iväg och träna och hade en konstant skuldkänsla av att jag alltid hade jobbat för lite och fick därför lägga om mitt sätt att arbeta.
 
Stoooor fest blev det när min bror fyllde halvsekel. Familjefest när den är som bäst!
    
 I övrigt fylldes Augusti ut sig själv rätt bra, med Kräftskiva hos oss, mysiga dagar på gräsmattan med Stella och en och annan (ganska många) fikastunder med världens bästa Malin :)
 
 
 
September:
Vem sa att det var lite eller inget som hände efter Augusti? Tjena...
 
50% jobb för mig. Bara på jobbet. Lägger ner att jobba hemifrån. Hemma två dagar/vecka. Bra!
Utsikten från mitt kontor är fin jämt, men extra fin på sommaren :)
 
Mamma och Pappa hälsade på och bland annat hade vi mexikansk afton och tog en liten tur till vackra Vaxholm.
         
 
Stella hade första "föräldramötet" på dagis, där alla familjer bjöds in till korvgrillning och utomhuslek. Otroligt uppskattat av oss :)
 
Min bästa Sören (Ida) fyller 30 år och jag är supertaggad inför att åka på hennes fest.
 
Jag, SusBus och Hanna fixar en överrasknings "fruhippa" åt Vendy som blir väldigt glad. Vi kommer under denna hippa fram till vikten av att göra saker tillsammans, bara vi tjejer, och svär på att det ska bli mer av den varan framöver.
 
Det är Stockholm City scrap och jag fick med mig Malin so tordes testa en mara för första gången :) Två dagar fyllda av tid med likasinnade scraptokiga tjejer. Bästa bordet! :)
 
Oktober:
Jag känner mig sämre igen. tröttheten är för överhängande och jag blir stressad av att planera minsta lilla.
Jag får "diagnosen" stressallergi. Kommer förmodligen ha det resten av livet. Bara att acceptera.
Jag tackar nej till Idas kalas, vilket är bland det svåraste jag gjort. Men nödvändigt.
 
Istället spenderar jag helgen på Stockholm Scrap class och skapar alster i nya tekniker med flera av mina förebilder inom scrap och mixed media. Spa för själen. Lugn. Bra.
 
Jag får också ett glädjande besked i form av ett högst oväntat och oplanerat plus på stickan som väger upp elendet och förklarar delar av tröttheten. Lyckan var otroligt stor i vår lilla familj :)
 
Oktobermarknaden är tradition och vi åkte dit. Vi firade även min lilla brorsdotter som fyllde 1 år. Då träffade vi hela familjen och bara njöt av lugn och härligt sällskap! Lycka!
Tjejkvällar, bio med kompisar och hemligheter i form av ett pyre i magen. jag myste varenda sekund jag tänkte på det :)
 
November:
Bubblande lyckan tar slut 2 november strax innan ett födelsedagskalas vi ska på. Efter kalaset, dvs efter lunch, åkte jag till gynakuten medan Anders och Stella åkte hem. Där fick jag reda på att jag fått missfall. Jag var i vecka sju men inget hjärta hade börjat slå vilket tröstade mig lite. Det tog ett tag att komma över det, trots att det var så oplanerat och oväntat.
 
Jag började lyssna på en ljudbok medan jag körde till och från jobbet vilket var väldigt trevligt och gav resan en annan betydelse än bara "transportsträcka". Mycket bra.
 
Denna trista månad vägdes definitivt upp av lilla Ebbas dop :) JAg är imponerad över hur Svägis och Svågis lyckats få det så likt Emmas dop :)
Söta lilla gryn, vi fick äran att vara Ebbas faddrar och det är vi glada och stolta över :)
 
 
Helgen efter var det också kalasdgs då lilla Emma fyllde två stora år :) Tårta, paket, fiskedamm och heliumballonger - vilken unge kan önska sig mer? :)
 
December:
December börjar också rätt dåligt med ett kraftigt njurstensanfall som tvingade mig till en heldag på uppsala universitetssjukhus, en sjukdag hemma och en planerad röntken av njurarna. Det, mina vänner, är en smärta jag inte önskar någon. Det är det absolut värsta jag varit med om. Inklusive barnafödande utan epidural.
 
Dock fortsatte december bättre med t exbakning inför alla julfikor och julkalendermakeri osv
 
Men höjdpunkten var nog Stellas första lucia!
Hon är verkligen mitt lyckopiller. Så söt hon var med sitt lusselinne och sitt ljus. Hon satt på en pall framför de "stora barnen" i lussetåget och hon var så förvånad över alla föräldrar som samlats för att titta när de sjöng. Lilla älskling!
 
 
Jag jobbade på och gick på semester den 20 december, och den 21 slutade Anders jobbet. Det var dags för jul hos oss i pandahuset och mina föräldrar kom redan på fredagen den 21 för att umgås och hjälpa till. Vilket de verkligen gjorde, sanna mina ord.
Vi bakade godis, klädde granen, gjorde julskinka tillsammans.

Den 23:e spenderade vi helt traditionsenligt hos Anders föräldrar med skinka, roslagskaka och bingolotto.
 
Den 24:e spenderades hos oss med kärlek och värme, mat och sötsaker och framför allt: världens lyckligaste kusiner Stella och Emma! 
Tillsammans med Ebba stod de för mottagandet av 99% av alla paket under granen.Vi hade på förhand bestämt att vi bara skulle ge julklappar till barnen och vi vuxna ägnade oss istället åt ett litet "lotteri" där varje vuxen köpte en julklapp för 100kr. Bara. Och drmed fick man också en slumpad present för 100kr! Jättekul! Jag gav en sockerkaksform i sillikon som Anders mamma fick. Och jag fick en fin ljuslykta i vitt trä och metall som Anders systers mans pappa hade köpt :)
 
Pappa fyllde som vanligt år den 25:e och det firade vi med lite middag på TGI Fridays på kvällen. Där hade de fixat ett bord med ballonger till oss och vi åt gott och njöt av en varsin efterätt...  jag tror att pappa tyckte om det ;)
 
den 26:e åkte mina föräldrar hem och vi återgick sen till den "lediga vardagen". Vi shoppade på mellandagsrean, jag åkte på scrapträff och vi shoppade mer på rean. Stella fick ny säng som hon sov i från första natten och vi har liksom ätit julmat tills det sprutat ut genom öronen.
 
Nyårsafton firades hos Fredrik och Vendela med tema "svart-vit". Det var jättelyckat som alltid och väldigt kul att få så lång tid att prata med alla underbara vänner.
Tjejerna sov sig igenom alla fyrverkrier och Stella gav oss sovmorgon till 9 den 1 januari, inte illa :)
 
Det var 2013 i all korthet.
Mycket och lite av varje. En del bra en del dåligt. Jag vill att 2014 ska bli bättre, och det kan bli bättre. Jag ska göra min del i att skapa ett positivt lugn, för det är vad jag behöver allra mest och det som gör mig till mitt bästa jag för alla andra också... och sen hoppas jag på att resten med jobb, träning osv löser sig :)


Hemmahäng

Hej,
Jag börjar bli seriöst trött på det här bloggverktyget. Rätt som det är så går det inte att komma in och blogga, och det är inte alltid man kan göra det "sen istället" faktiskt..
Med det sagt...

HEJSAN!!!
Den här veckan har varit rätt bra faktiskt. Anders var "bara" borta mån och tis vilket gjorde det ganska hanterbart. På onsdagen var jag ledig men eftersom Anders kommer hem så sent och får sova så lite så gick jag upp ändå och hjälpte honom med att fixa stella Stella och göra god-frukost till honom :) Jag tror det uppskattades ;)

Jag fick jättemycket gjort på min lediga dag. Eftersom jag gick upp resan vid 06 så hade jag både ätit frukost, tränat och kommit hem klockan 09:15. Störtskönt!

På onsdagkvällen skulle Anders ha styrelsemöte hemma hos oss så jag bakade lite inför det.
En tiramisú 

Och amerikanska "cookies"

Allt blev väldigt lyckat och uppskattat av dem alla :)
Jag fick dessutom fixat all vår tvätt, fixade Stellas dagisplats inför hösten etc etc. OCH en god middag stod på bordet när Anders och Stella kom hem :)

På torsdagen var det jobb igen och jag kan med facit i hand säga att onsdagar är bästa dagen att vara ledig. Ny energi som jag samlade på onsdagen hjälpte mig både att göra ett bättre jobb, och även att vara en bättre fru och mamma. Och icke att förglömma: ny energi=bättre välmående=ny energi= bättre välmående osv... 

På torsdagen, strax efter jobbet mötte jag upp grannmammorna Linda och Malin på köpcetrumet för lite kvalitetstid tillsammans. 
Vi åt middag ihop, bibimbab eller vad det heter, och det var skönt att få fokusera på att prata och lyssna på varandra. Man behöver det där med sina vänner ibland :) 
Jag blev jättenöjd med min bibambabimbababba-kombination som bl a innehöll laxsashimi :)

Sen gick vi och såg på världens längsta biofilm. 

Och sen var vi hemma vid elva...
Sen och en lyckad kväll, men nästa gång blir det en kortare (och bättre) film ;)

Sen blev det fredag och äntligen hade jag och Anders en kväll ihop för första gången sen måndagen. Ni kan tro att vi laddade med fredagsmys! Stella fick cheddarpopcorn efter middagen som bestod av Tom Yum Kung (min egen) och när Stella somnat så skulle vi äta popcorn och kolla på stålmannenfilmen och äta godis och bara mysa.
Jag somnade i soffan halvvägs in i filmen. 
Jag fick ett blåmärke på näsan av glasögonen.
Anders såg klart på filmen själv. 
Så kul fru är jag, haha!
Flåt hjärtat <3

Igår, lördag, så startade vi dagen med storhandling efter frukost, tätt följt av lunch, omstrukturering i förvaringsgömmorna (jag röjde loss totalt i köket och Anders i garaget). När han kom in igen fick jag reaktionen jag hoppats på: " men.... Var är alla grejer??" ;) mission completed ;)
Istället för tre "salig blandning-lådor" har vi nu en baklåda, en verktyg- och maskinslåda samt en bricklåda. Sådärja!

Sen kom grannen Linda över och hämtade lite grejer samt lämnade över en bok som jag beställde från henne när hon var i centrum. Det är en bok om Stella som jag ska fyllans tills hon är 18 år ;)

Sen blev klockan massor så vi skyndade oss "småbarnsföräldrar-stil" genom att jg duschade med Stella och Anders duschade med öppen dörr så vi tjejer kunde göra oss iordning under tiden ;) perfekt!
Klockan 16:55 anlände vi till platsen vi skulle vara 17:00. Nämligen Texas Longhorn Deli! Där satt Ida och Hans och väntade och vi hade en jättetrevlig och god middag ihop :)
Jag gillar verkligen det stället. 
De gör underbara natchochips som vi tog som starter. Jag tog sen en hamburgare med 2*150gram kött, bacon och cheddar. Jag bad dem ta bort ett v bröden (så det blev 2st) och till detta fick jag saltgurka, pommes frites, Cole slaw och ett glas rött.
Jag åt upp allt... Men sen blev det bara kaffe till efterrätt... Man måste ju tänka på figuren ;) haha, nejdå. Jag var så mätt att jag inte skulle fått i mig ett gräslöksstrå på längden.


Sen bar det vidare hem till oss och Stella lekte med Fadder Ida tills det var sovdags Idag är jag lite krasslig. Frusen och ont i halsen. 
Vi har städat här hemma på morgonen och sen gick jag och Stella till lekplatsen eftersom det är så härligt vårväder :)

Stella beställde pasta och bacon till lunch så det fick hon. Hon tog om två gånger och sen höll hon på att somna i maten ;)

Nu ligger jag och vilar, Stella sover och Anders är och tränar. Det blir nog inte många knop resten av dagen för min del. Måste vila upp mig så jag fixar ytterligare en vecka som gräsänka. Och dessutom får jag inte min sjukdag fören på torsdag nästa vecka (hjälp, hur ska det gå?)
Så nu ska jag blunda lite ;)

Ha en fin söndag vänner!!!


Trötta familjen

Sitter och väntar på mannen i mitt liv vars flyg är över en timma sent. Det betyder att han landar typ 00:45... Och sen tar det ca en timma hem... Och så måste man ju göra sig i ordning så han kommer väl inte i säng fören klockan halv tre... Och sen ska han upp klockan 6, stackarn :(
Nä imorgon är det jag som går upp och hjälper med frukost och Stella-fix. Jag är ju ledig så jag kan vila senare på dagen.

Idag har jag jobbat och så har jag och Stella varit och handlat :) 
Stella ville köra "bannen" (=vagnen) så hon fick köra en sån rull-korg. Det gillade hon :)
Jag hittade jättesöta sillikonformar som jag ska använda när jag bakar för Stellas tvåårs-kalas. Det är ju snart dax. Jösses vad det går undan :-/

Sen åt vi pastahjul med grönsaker till middag och diskade... Ja.. Alltså mest lekte med vatten ;) och sen ville fröken bara mysa i mitt knä.

Klockan 18:15 började Stella redan be om "lelle" (=välling) och jag lyckades dra ut på det en 20 min eller så, men sen var det bara att ge med sig. De leker mycket ute på dagarna nu, så hon är trött på "rätt sätt" vilket jag är så glad över :)


Apropå trött...
Nu funderar jag starkt på att gå och lägga mig och istället gå upp när Anders kommer hem. Klockan är ju kvart i ett och jag har varit vaken sen 06, och dagen har inte direkt varit lugn. Förutom att vara själv med Stella så är det massor på jobbet just nu. Min bilresa på 2 timmar till och från jobbet underlättar inte direkt heller när jag både lämnar och hämtar på dagis...
Men jösses vad jag gnäller :) i själva verket är jag väldigt glad att jag har ett så anpassningsbart yrke och liv generellt. Jag gillar det :)

Som jag babblar, det måste vara John Blund som gör mig pladdrig...

Ska bli så skönt att vara ledig imorgon. Det är tuffare än jag trott att gå upp till 75%. Önskar bara att jag kunde ge Anders sovmorgon också.

Ja vi är minsann en trött familj nu, men det hör väl till att det aka vara så ibland :) 

God natt mina fina vänner och familj <3Alla hjärtans helg

Gokväll!
 
SOM jag saknar min älskade, tokiga, blandade, knasiga, underbara familj!
 
I helgen var det äntligen dags att åka dit. Tyvärr gick tiden alldeles för fort, men vi hann ändå umgås lite. Familjemiddag med alla utom två (brorsönerna är utplacerade på olika platser i landet) såg till att vi verkligen fick umgås.
 
Att Stella saknat nonno och nonna är ingen hemlighet. Hon pekar ofta på telefonen och säger "nonno" eller "nonna". Hon verkar tro att de bor där ;) Hon kastade sig i famnen på nonno när vi kom fram och slösade inte bort någon tid på att vara blyg eller svår. Underbart att se :)
Tack fina mamma och pappa för att ni skämmer bort oss så när vi är där. Allt från hjälp med Stella till maffig frukost med mitt favoritpålägg och lyxiga köttmiddagar. Jag är så tacksam!
 
Som sagt, vi hade riktigt kul och det var så skönt att vi slapp hela "hon är lite blyg i början"-delen. Stella blev ju dessutom överlycklig av att få träffa Oskar igen. Hon har tjatat om att få träffa honom sen han var här för tre veckor sedan. Vilken kärlek!
 
De två små kusinerna Stella och Mina sprang runt och lekte med ponnysar som kusinen Julia varit så snäll och tagit med till dem. Julia som förövrigt spenderade hela lördag förmiddag med Stella och jag tror att Stella saknar henne. Hon sa att hon ville att "Jila" skulle sitta bredvid henne i bilen ;)
 
Tack älskade familj för att ni är just precis dom ni är <3
 
Stolta nonno och nonna med Mina och Stella :)

(Vadå mobil-era?) tänkte ta ett kort på min syster, Julia och min bror. De har smartphones. Kul. ;)
 
Stella är redo för kalas i sin fina klänning. Fotot är taget i köket hos nonno och nonna
 
---------------------------
Nu idag är Anders i Frankrike (igen) och jag är gräsänka igen. 
Jag tror både jag och Stella börjar vänja oss men det är ändå inget kul. Saknar ju honom :)
 
Dock har vi haft en jättemysig kväll med soffmys och läsa saga under filt. Stella ville bara sitta hos mig och gosa en lång stund efter dagis. Sen åt vi lite mat och sen badade vi bubbelbad eller "lubbla" som det heter här ;)
 
Min lilla bit somnade kvart i sju i min famn så nu har jag fått lite egentid med nagelmålning och te i soffan. Skönt!
 


Nu blir det lite TV och sen sova tidigt :)
 
Gonatt vänner!


Alla hjärtans dag 2014

Idag var de alla hjärtans dag, och jag gillar verkligen den här dagen. Inte för presenter eller godis, utan för att de flesta är så goa mot varandra och det smittar ända rakt in i hjärtat :) 
Jag gillar verkligen den här högtiden! Finns det nåt bättre att fira än kärleken? Tror inte det ;)

Här firade vi med pompa och ståt ;)
Mamma och pappa bjöd det här trötta föräldraparet på färska räkor och vitt vin. Lyx utan dess like för ett västkusthjärta som flyttat till Stockholm ;) tusen tack!
Till efterrätt åt vi ett stort hjärta med galet fina jordgubbar. Nomnomnom! 
Tyvärr missade jag att ta kort på denna underbara middag :(

Tog kort på maten gjorde jag däremot i onsdags!
Då fick vi nämligen barnvakt av svärisarna (tack igen!!!) och unnade oss en middag i Stockholm city.
Anders valde restaurang och bokade bord, och jag blev glatt överraskad när han tog mig till en japansk restaurang som jag länge velat testa  :)
Mitt hjärta, han kan han <3

Efter ett samtal till farmor med hostmedicin-instruktioner var vi redo för en kulinarisk dröm.


Till förrätt tog Anders en tempura:


Och jag tog en "liten" sashimi:

Till huvudrätt tog vi båda sakemarinerad havsabborre med blåmusslor och vitsoyasås:

Till detta drack jag en mjuk Chardonnay från USA.
Fantastiska råvaror och en helt underbar gastronomisk upplevelse.

Vi avslutade med att unna oss en mörk chokladmousse och kaffe
Som sagt, min man han kan han. Överraskningar är det bästa jag vet :)

Älskar dig min underbare make <3


Juice nu igen :)

Blir kanske många juicerecept här framöver men jag bara måste dela med mig. Är ju SÅ nöjd!!!

Juicen idag blev lika god som igår. Men ännu nyttigare!

En näve bladspenat
En tumme ingefära
En stor morot
8 äpplen
En citron 
Skölj av 
Dela ev äpplena och citronen på mitten, att skala och kärna ur behövs inte.
Centrifugera
Klart!

FANTASTISKT gott och jag kan liksom inte för mitt liv förstå att de bara är frukt och grönsaker i. Inget tillsatt socker, inga konserveringsmedel, inga E-nummer, ingen tillsatt färg, inget onaturligt! 
Bara... juice!

Nomnomnomnom!!!!


Mitt i, rakt av

Måste bara berätta att jag TOKÄLSKAR min nya råsaftcentrifug!!!!

Jag hämtade den idag och gjorde genast juice på äpplen, citron och ingefära. Så SJUKT gott!!! Vi drack upp allt på en gång. Fem äpplen (var) har vi alltså druckit ikväll ;)

Galet gott, inget onödigt socker och ett enkelt sätt att få i sig vitaminer. Ja jag är helt såld!

Och Anders, han var skeptisk ända tills vi började juica. Det gick snabbt, lätt och på 10 minuter hade vi packat upp den, monterat ihop, gjort juice och diskat. Och sen smakade han... Och nu är han också såld :)

Pappa, vi behöver mera äpplen ;) ;) ;)

Kram och godjuice!
Godkväll menar jag ;)Om

Min profilbild

Nadja