Lax a la Andja
Tänkte hoppa in lite snabbt och bjussa på ett recept, nämligen det jag och AJ hittade på till knytkalaset i lördags där vi ansvarade för huvudrätten.
Till denna underbara lax gjorde vi potatisgratain och en whiskeyostsås med samma sorts ost som använde på laxen, men den har så mycket smak i sig att lite ris skulle räcka för en enklare anrättning.
Mums fillibabba!
Lax a la Andja, 6p, ca 40 min
6 portionsbitar laxfilé
200g Whiskeyost
1 purjolök (den vita delen)
1 gul lök
Timjan
Salt
Vitpeppar
* Snitta laxbitarna så att de får ca 1cm djupa snitt (ej helt igenom, bara lagom så att kryddorna kan tränga in)
* Smöra en ugnssäker form som rymmer laxbitarna och placera dem intill varandra.
* Skiva den gula löken ganska tunt och purjon ca 1 cm tjocka skivor. "tryck ut" rundlarna och strö ut de båda löksorterna över laxen.
* Krydda
* Smula whiskeyosten till ett täcke över hela härligheten
Tillaga i ugn på 175 grader i ca 30 minuter.
6 portionsbitar laxfilé
200g Whiskeyost
1 purjolök (den vita delen)
1 gul lök
Timjan
Salt
Vitpeppar
* Snitta laxbitarna så att de får ca 1cm djupa snitt (ej helt igenom, bara lagom så att kryddorna kan tränga in)
* Smöra en ugnssäker form som rymmer laxbitarna och placera dem intill varandra.
* Skiva den gula löken ganska tunt och purjon ca 1 cm tjocka skivor. "tryck ut" rundlarna och strö ut de båda löksorterna över laxen.
* Krydda
* Smula whiskeyosten till ett täcke över hela härligheten
Tillaga i ugn på 175 grader i ca 30 minuter.
Till denna underbara lax gjorde vi potatisgratain och en whiskeyostsås med samma sorts ost som använde på laxen, men den har så mycket smak i sig att lite ris skulle räcka för en enklare anrättning.
Mums fillibabba!
Kommentarer
Trackback