2013 - en tillbakablick

Hejsan,
 
Bättre sent än aldrig...
Ja, 2013 har verkligen varit ett annorlunda år. Inte för att 2010 med husköp, 2011 med vigsel och 2012 med barnafödande var mindre annorlunda, men just 2013 känns som ett år jag kommer se som "otursåret". Förhppningsvis blir 2014 bättre.
 
Men inte har allt varit dåligt heller, nejnej långt ifrån. Stella är en riktigt charmerande liten dam som förgyller i stort sett varje dag. Och jag och Anders är lyckliga och starka tillsammans. Min älskade familj! <3
 
Men om vi ska se tillbaka på det gångna året då
 
Januari:
Den andra januari tjugohundratretton tog Stella sina första steg.
I ett försök att putta undan dörren till tvättstugan stapplade hon tre steg framåt och satte sig sedan på rumpan. Mäkta förvånad. :)
Jag började också röra på fläsket på allvar och investerade i gymkort.
 
Anders gick på pappaledighet och vi fick 6 härliga veckor ihop i vår lilla familjebubbla! Skönt och mysigt och väldigt kul :) Och framför allt så var det nog en bra ut/infasning för oss båda. Vi varvade ordentligt med träning med mys med lillan och långpromenader tillsammans.
 
Februari:
Anders gick som sagt på pappaledighet och tog över hushållet hemma.  Jag började jobba igen men vi fortsatte göra roliga saker efter mitt jobb och på helgerna. Dessutom flyttade min bror och hans familj upp till Sverige :)
 
 
 
Mars:
Jag började jobba igen. På mitt gamla jobb först. Tog ett par dagar semester kort därpå då Anders åkte på skidresa och fick på så sätt ytterligare en liten känsla av min älskade mammaledighet.
Min lilla sockerbit fyllde ett år vilket firades stort med många glada familjemedlemmar, släktingar och vänner på plats. Hon är så älskad av så många, min lilla! Själva födelsedagen spenderades på Lek&Bus-landet.
 
Träningen flöt på. Riktiga resultat började synas.
 
Sen började jag mitt nya jobb. Långt bort. två timmar bilförd varje dag. Heltid. Ny på jobbet och högpresterande nybliven mamma. Som man bäddar får man ligga.
 
April:
Påsken i slutet på mars/början av april. Den firades både i dalarna hos svärisarna samt hos mina föräldrar då min mamma fyllde i slutet av mars. Då fick vi även träffa min brors familj :)
 
Jag gick på ÅRETS största scrap-event i globen, och tillsammans med ca 2000 andra scrappare/pärlare var jag i sjunde pysselhimlen :)
 
Det är svårt att få ihop vardagspusslet, det vet man sen innan. Men för mig tog det stopp med besked.
Tre panikångestattacker (som jag inte visste då), ett besök på hjärtakuten, och en ambulansfärd med blåljus till akuten.
Sjukskrivning. Bom. Jag?
 Jag som är så frisk!
Panikångest? Jag? Jag som är så glad? och som lever världens bästa liv? Jag som är så lycklig och tacksam?
Mediciner, orkeslöshet, ångest.
Va? Vad händer?
Vadå "gått in i den berömda väggen"?
April var värdelöst.
Enda ljusningen var att Anders och Stella var hemma.
 
Maj:
Solen kommer. Jag tycker att jag mår bättre. Försöker börja jobba 25% men faller tillbaka, än djupare.
Mer medicin. Långtidssjukskrivning. Ny på jobbet. Bra där Nadja.
 
Hade vid det här laget fått hjälp av en fantastisk KBT terapeut som hjälpte mig att acceptera, se framåt, blicka bakåt och framför allt hantera. Jag fick (börja) lära mig vikten av att ha "egentid". Något jag trodde att jag haft redan innan, men nu fick jag börja ta reda på vad det verkligen innebär för att jag ska må bra,
Annan, lite roligare, grej i maj var att hälften av mitt låååånga hår klipptes av och jag trivdes med kort... ville till och med ha ännu kortare!
 
En superfin sommar väntade och jag hade "turen" att få vara jukskriven just nu. Även om det innebar många pauser då jag inte ens kunde så mycket som sitta upp på grund av en obeskrivlig ångest. Men det skulle bli en, inte perfekt - det är farligt, men en bra sommar - det hade jag bestämt mig för.
 
 Gräsmattan lades och tomten tog form.
 
Juni:
En årsförbrukning av vatten gick åt för att vattna gräsmattan de första månaderna men det är det bästa vi kunde göra, och verkligen rätt tid på året.
Midsommarn kom. Vi firade hos oss och jag kände mig genuint lycklig och lugn! Stella var bra mycket skojigare än året innan eftersom hon nu sprang runt och lekte med allt möjligt.
Ett av många stora steg var att lära sig att gå upp och ner från altanen. Stort!
 
Ett annart stort steg är att det börjar bubbla fram allt fler ord under sommaren från vår lilla pratkvarn plus att hon börjar bli allt mer intresserad av att härma precis allt vi gör :)

Vi firade min och Anders födelsedag med vänner och familj på plats hos oss. Sommar och kärlek. Och lugn!
 
Juli:
 
Vi började månaden med en skansen-premiär med Stella, svärisarna och fam svägis.
Vi provade oss  sedan på en minisemester till Anders barndoms smultronställe - Åland!
Tillsammans med Malin, Johan och Sixten hyrde vi en stuga i några dagar och fick njuta av sol, bad, småstadsmiljö, campinglivet och många sköna charader efter att barnen somnat.
 
Vi besökte min hemstad och njöt av sommarkvällar på altanen hemma hos mamma och pappa. Vi åkte till den strand vid vänern där jag spenderat majoriteten av mina somrar och även där var Stella som en fisk i vattnet... eller snarare som en krabba på stranden, men själva strandmiljön älskar hon, min lilla solstolle :)
Dessutom åkte vi en sväng till mitt älskade göteborg och träffade min fina Ida med sambo-Hans
 
Vidare åkte Anders och Stella till Dalarna och jag tog igen mig och tog hand om allt på hemmaplan i ett par dagar.
 
Ebba föddes och världen är nu berikad med ännu ett älskat mirakel. Självklart vallfärdades vi dit för att träffa vår nya familjemedlem och mötet mellan storasyster och lillasyster är en bild man sparar i hjärtat för alltid :)
 
 
Sen var det dags att åka utomlands igen. Mallis!
Vi åkte tillsammans med Fredrik, Vendy och Ally till ett ställe på Mallorca som heter Cala Millor. Ett all inclusive hotell som var anpassat just för barnfamiljer.
Bortsett från några missöden (höstblåsor på Stella, mig, Anders och Ally, samt Fredriks och Vendelas borttappade bagage) var det en perfekt semester.
Vi fick en suite och (efter önskemål) ett angränsande deluxe-rum bredvid. Dörr emellan. Perfekt.
Suiten hade takterass med solsängar och pool där vi spenderade i stort sett all vår tid medan barnen sov, såväl på dagen som på kvällen. Från takterassen hade vi utmärkt utsikt över Cala Millors kullar, hotellets kvällsarrangemang och uppträdanden och vi var inte krängligare än att vi hämtade upp en kanna sangria, öppnade en påse tax free-godis och spelade yatzy under de ljumna stjärnklara kvällarna.
Dagarna spenderades mest vid poolerna, och ett par gånger tog vi hotellets buss till stranden och staden Cala Millor. Man måste ju shoppa liiite ;)
Maten var bra och barnvänlig. Hotellet likaså. Allt fanns, inget saknades. Underbara vänner! Lugn!
Enda saken som var dålig var höstblåsorna som jag och småtjejerna fick vilket hindrade oss från att äta och dricka ordentligt. Men det är typ glömt nu. Jag gör om den resan när som helst!
   
 
Augusti:
Anders skolade in Stella på dagis (förlåt, förskolan) och vi båda började jobba. Jag på halvtid, varav 25% hemifrån.
Stella trivs på dagis och vi hade inga problem alls med det. skönt.
 
Jobb på dagen och grillkvällar på kvällen, det är lite så det blev. Skönt och roligt, men tiden springer iväg. Jag fic svårt att komma iväg och träna och hade en konstant skuldkänsla av att jag alltid hade jobbat för lite och fick därför lägga om mitt sätt att arbeta.
 
Stoooor fest blev det när min bror fyllde halvsekel. Familjefest när den är som bäst!
    
 I övrigt fylldes Augusti ut sig själv rätt bra, med Kräftskiva hos oss, mysiga dagar på gräsmattan med Stella och en och annan (ganska många) fikastunder med världens bästa Malin :)
 
 
 
September:
Vem sa att det var lite eller inget som hände efter Augusti? Tjena...
 
50% jobb för mig. Bara på jobbet. Lägger ner att jobba hemifrån. Hemma två dagar/vecka. Bra!
Utsikten från mitt kontor är fin jämt, men extra fin på sommaren :)
 
Mamma och Pappa hälsade på och bland annat hade vi mexikansk afton och tog en liten tur till vackra Vaxholm.
         
 
Stella hade första "föräldramötet" på dagis, där alla familjer bjöds in till korvgrillning och utomhuslek. Otroligt uppskattat av oss :)
 
Min bästa Sören (Ida) fyller 30 år och jag är supertaggad inför att åka på hennes fest.
 
Jag, SusBus och Hanna fixar en överrasknings "fruhippa" åt Vendy som blir väldigt glad. Vi kommer under denna hippa fram till vikten av att göra saker tillsammans, bara vi tjejer, och svär på att det ska bli mer av den varan framöver.
 
Det är Stockholm City scrap och jag fick med mig Malin so tordes testa en mara för första gången :) Två dagar fyllda av tid med likasinnade scraptokiga tjejer. Bästa bordet! :)
 
Oktober:
Jag känner mig sämre igen. tröttheten är för överhängande och jag blir stressad av att planera minsta lilla.
Jag får "diagnosen" stressallergi. Kommer förmodligen ha det resten av livet. Bara att acceptera.
Jag tackar nej till Idas kalas, vilket är bland det svåraste jag gjort. Men nödvändigt.
 
Istället spenderar jag helgen på Stockholm Scrap class och skapar alster i nya tekniker med flera av mina förebilder inom scrap och mixed media. Spa för själen. Lugn. Bra.
 
Jag får också ett glädjande besked i form av ett högst oväntat och oplanerat plus på stickan som väger upp elendet och förklarar delar av tröttheten. Lyckan var otroligt stor i vår lilla familj :)
 
Oktobermarknaden är tradition och vi åkte dit. Vi firade även min lilla brorsdotter som fyllde 1 år. Då träffade vi hela familjen och bara njöt av lugn och härligt sällskap! Lycka!
Tjejkvällar, bio med kompisar och hemligheter i form av ett pyre i magen. jag myste varenda sekund jag tänkte på det :)
 
November:
Bubblande lyckan tar slut 2 november strax innan ett födelsedagskalas vi ska på. Efter kalaset, dvs efter lunch, åkte jag till gynakuten medan Anders och Stella åkte hem. Där fick jag reda på att jag fått missfall. Jag var i vecka sju men inget hjärta hade börjat slå vilket tröstade mig lite. Det tog ett tag att komma över det, trots att det var så oplanerat och oväntat.
 
Jag började lyssna på en ljudbok medan jag körde till och från jobbet vilket var väldigt trevligt och gav resan en annan betydelse än bara "transportsträcka". Mycket bra.
 
Denna trista månad vägdes definitivt upp av lilla Ebbas dop :) JAg är imponerad över hur Svägis och Svågis lyckats få det så likt Emmas dop :)
Söta lilla gryn, vi fick äran att vara Ebbas faddrar och det är vi glada och stolta över :)
 
 
Helgen efter var det också kalasdgs då lilla Emma fyllde två stora år :) Tårta, paket, fiskedamm och heliumballonger - vilken unge kan önska sig mer? :)
 
December:
December börjar också rätt dåligt med ett kraftigt njurstensanfall som tvingade mig till en heldag på uppsala universitetssjukhus, en sjukdag hemma och en planerad röntken av njurarna. Det, mina vänner, är en smärta jag inte önskar någon. Det är det absolut värsta jag varit med om. Inklusive barnafödande utan epidural.
 
Dock fortsatte december bättre med t exbakning inför alla julfikor och julkalendermakeri osv
 
Men höjdpunkten var nog Stellas första lucia!
Hon är verkligen mitt lyckopiller. Så söt hon var med sitt lusselinne och sitt ljus. Hon satt på en pall framför de "stora barnen" i lussetåget och hon var så förvånad över alla föräldrar som samlats för att titta när de sjöng. Lilla älskling!
 
 
Jag jobbade på och gick på semester den 20 december, och den 21 slutade Anders jobbet. Det var dags för jul hos oss i pandahuset och mina föräldrar kom redan på fredagen den 21 för att umgås och hjälpa till. Vilket de verkligen gjorde, sanna mina ord.
Vi bakade godis, klädde granen, gjorde julskinka tillsammans.

Den 23:e spenderade vi helt traditionsenligt hos Anders föräldrar med skinka, roslagskaka och bingolotto.
 
Den 24:e spenderades hos oss med kärlek och värme, mat och sötsaker och framför allt: världens lyckligaste kusiner Stella och Emma! 
Tillsammans med Ebba stod de för mottagandet av 99% av alla paket under granen.Vi hade på förhand bestämt att vi bara skulle ge julklappar till barnen och vi vuxna ägnade oss istället åt ett litet "lotteri" där varje vuxen köpte en julklapp för 100kr. Bara. Och drmed fick man också en slumpad present för 100kr! Jättekul! Jag gav en sockerkaksform i sillikon som Anders mamma fick. Och jag fick en fin ljuslykta i vitt trä och metall som Anders systers mans pappa hade köpt :)
 
Pappa fyllde som vanligt år den 25:e och det firade vi med lite middag på TGI Fridays på kvällen. Där hade de fixat ett bord med ballonger till oss och vi åt gott och njöt av en varsin efterätt...  jag tror att pappa tyckte om det ;)
 
den 26:e åkte mina föräldrar hem och vi återgick sen till den "lediga vardagen". Vi shoppade på mellandagsrean, jag åkte på scrapträff och vi shoppade mer på rean. Stella fick ny säng som hon sov i från första natten och vi har liksom ätit julmat tills det sprutat ut genom öronen.
 
Nyårsafton firades hos Fredrik och Vendela med tema "svart-vit". Det var jättelyckat som alltid och väldigt kul att få så lång tid att prata med alla underbara vänner.
Tjejerna sov sig igenom alla fyrverkrier och Stella gav oss sovmorgon till 9 den 1 januari, inte illa :)
 
Det var 2013 i all korthet.
Mycket och lite av varje. En del bra en del dåligt. Jag vill att 2014 ska bli bättre, och det kan bli bättre. Jag ska göra min del i att skapa ett positivt lugn, för det är vad jag behöver allra mest och det som gör mig till mitt bästa jag för alla andra också... och sen hoppas jag på att resten med jobb, träning osv löser sig :)

Kommentarer
Postat av: Maria

Livet...du är ett lyckopiller hela du och är värd all lycka! Puss och kram!

Svar: Tack Maria <3 håll tummarna med mig om att 2014 kickar 2013 in the nuts ;)
Kraaam!
PS saknar din blogg!
Nadja

2014-02-27 @ 20:33:19
URL: http://konttaskrypin.blogg.se
Postat av: Anki Ceraolo

Du är så otroligt stark som kan se det positiva i det mesta. Du är mänsklig och jordnära. Du är MIN syster och jag är så stolt över dig. Älskar dej ♥♥♥

Svar: Tack syster <3 ja mänsklig är jag verkligen... Nu mer än någonsin. Men det hjälper att ha en underbar, också mänsklig och jordnära, familj att stödja sig mot :) älskar dig också big sis ❤️❤️❤️
Nadja

2014-02-27 @ 23:23:22
Postat av: Maria

Bloggen är tillbaka sedan länge! 😊

2014-02-28 @ 18:04:05
URL: http://konttaskrypin.blogg.se
Postat av: Lina

Fantastiska du!
Detta är andra gången jag läser detta inlägg och jag kan inte låta bli att förundras över ditt mod, din styrka och du. Alltså bara den du är precis som du är är alldeles fin!

Tack för att du delar. För att du lyssnar.

All kärlek och lycka-till-2014 kramar till dig å familjen

Lina å N

Svar: Tack Lina, och tack själv! Det är fakta att livet inte alltid är perfekt, och det är en talang att ändå se det vackra i livet. Det är du om någon mästare på :)
Kramar, och må 2014 även bli ditt år <3
Nadja

2014-03-03 @ 18:38:05
Postat av: Jefferynug

LOFI sounds are now a frequent possibility for folk being to chill and rest, with many individuals stating that they can help them sleep. The gentle, replicated tempos of regarding beats produce a calming natural environment, providing a feeling of tranquil that could be contributing to hitting the sack. The reason is LOFI music and songs commonly includes a a little slower pacing and smaller number of words, making it possible for the thoughts to take it slow and stray off more readily. Likewise, LOFI instrumentals often consist of noises of nature, along the lines of rain or seashore swells, that will even further complement the peaceful feeling. Additionally to their possible sleep inducing traits, LOFI sounds could promote a variety of different good aspects. Research projects have demonstrated that hearing to sound can cut down on strain and fear and anxiety, lessen blood pressure level, and boost mood. LOFI tracks, in specific, has been discovered to gather a excellent impression on psychological well being. Its non-difficulty and Spartan lifestyle has helped to lull the attention, taking into account stronger focus and quality. Further, the classic, timeless sound of LOFI beats has been discovered to arouse feeling of coziness and knowledge, which is principally effective for everyone feeling hopelessness or isolation. To sum it up, even though the performance of LOFI sound as a bed time assistance varies from person-to-person, there are certainly pros to introducing increase of beats into your daily routine. No matter whether your are seeking to disentangle right after a long-day or searching for one way to perfect your mental health, LOFI tracks come with a ordinary and reachable choice. So very next time you are attempting to sleep or becoming burdened, take into consideration putting on various LOFI audio and watch the ways it has effects on you. If you want to master more info on this specific subject stop by my own web-page: [url=https://www.drlofi.com/[color=#000_url]Lofi music for Anxiety [/color][/url]

2023-03-23 @ 00:51:49
Postat av: Jaimeemari

I acknowledge so thrilled that I found by accident this website! Not just has it recently been exceedingly fruitful for all of us in provisions of investigating instruction on a multitude of subject areas, however it is been an first-class way for me personally to engage with more patients who have analogous motivators. I've stumbled upon so countless effective inspiring ideas and method in this website which has indisputably bettered me inside my day-to-day every day, and I can't stall to broadcast this source of information among my friends. Moreover, I discover that they will value each of the important marketing information the fact that they is able to find at this place as well. I'll try to unquestionably be returning this web site time and time again once more, as there permanently whatever unexpected and promoting to detect. Also, thank you for manufacturing an extremely spectacular program, and I find it difficult to delay to pass on this source of information with my comrades. I have a clue that they'll appreciate the whole set of cherished statistics that these people can witness in this article, besides. I am going to unquestionably be returning this website online over-and-over ever again, as there has repeatedly certain things new and rousing to turn up. Thanks a ton for manufacturing such an exceptional platform!


I am enormously indebted for discovering this web presence, whilst has available me with unmatched ability and materials that we can ever choose in my special and knowledgeable everyday life. I could surely be circulating the word involving this remarkable website to my kin and will continue to revisit to it continuously for further tips.




The significance of Hiring a specialist Roofing Company for Rain, Hail, or Snow Damage Your homes roof the most important the different parts of your house or business, since it protects both you and everything inside from the current weather. This is exactly why it is crucial to get it repaired promptly and effectively after damage from rain, hail, or snow. Trying to repair your homes roof by yourself might appear like a cost-effective solution, nonetheless it could be dangerous and ineffective. For this reason it is always better to check out an expert roofing company for many of one's roofing needs. Hiring a specialist Roofing Company for Rain Damage Repair Rain damage could be devastating to your homes roof, leading to leaks, mold, along with other issues. A specialist roofing company gets the experience, skills, and tools to evaluate the destruction, show up with a repair plan, and execute it in a timely and efficient manner. Not only can this make sure your roof is fixed correctly, however it will even provide you with peace of mind comprehending that your property or company is protected from future rain damage. DIY Roof Repair just isn't Advisable After Rain, Hail, or Snow Though it may seem like a cost-effective solution, attempting to repair your homes roof all on your own after rain, hail, or snow damage may be dangerous and ineffective. Professional roofing companies have the expertise, experience, and equipment essential to get the job done safely and effectively. Moreover, they usually have the knowledge to spot potential issues while making tips for preventing future damage. In addition, they are able to also assist you to navigate the insurance coverage claims process, ensuring that you get the compensation you deserve. In terms of repairing your homes roof after damage, it really is always best to work with a professional roofing company. Should you want to educate yourself on more about the topic consult with my own web: [url=https://vistasroofingflagstaff.com/service/roof-construction-contractors-in-flagstaff/][color=#000_url]review roofing contractors[/color][/url]

2023-04-13 @ 15:53:10
Postat av: CliftonFes

Greetings individuals!

I actually exclusively want to actually talk about why I am thankful I feel to having happened along this amazing site! Its so much a perfectly useful resource for virtually all details that concerns all of us, and we've without a doubt came to understand really during researching over the content and also blog posts.

As being a botulinum toxin A veteran which simply launched my own, personal small business, I could very well attest to the detail that staying instructed more than the popular innovations in A botox comestic injection treatment methods is valuable for providing nontoxic and quick final results.

So if somebody are interested in figuring out a little more in regards to the processes of botox treatments solution, make sure to take a look at my page, which has expertize in A botox injection therapy treatment for both men and women.

Kind regards and also to appearing then to feel our very best, Tamara.


[url=https://injectorbekki.com/botox-dysport/]Synthetic fillers in Berrea KY[/url]

2023-08-27 @ 04:44:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback