Nadjas Vegetariska Pastasås

I veckan gjorde jag en säsongsbetonad, riktigt nyttig och matig men lätt pastasås som ger smaklökarna en liten dans!
Alla grönsaker är dessutom från mina föräldrars land, så inte en gnutta onyttigheter fick vara med heller=)

Nadjas Vegetariska Pastasås
ca 4p, 30min

Två gröna Zucchini
En gul Zucchini (tre gröna går också bra)
En gul lök
Ett äpple
ca 20 haricot verts
ca 10 mogna cocktailtomater
två vitlökklyftor
en buljongtärning
vitpeppar
smör att steka i

Hacka upp löken.

Dela zucchinisarna så dené blir i ca 1,5 cm tjocka halvmånar.
hacka upp äpplet i 1cm-kuber.
Haricot verts räcker att man delar en eller två gånger på längden.
Tomaterna delas i fyra ungefär.

Fräs löken i lite smör tills den blir lite mjuk men inte fått så mycket färg ännu.

Ha ner Zucchinisar, äpple och haricot verts. Rör om och låt fräsa tills de börjar bli mjuka och få lite färg.
pressa ner vitlöken, ha ner buljongen och vitpepparn och låt buljongtärningen smälta medan du rör om.
(Vitlöken får inte brännas, då smakar det ajaj.)
Ha ner tomaterna och rör om. Tomaterna ska gå sönder och skapa en sås. Låt det puttra i ca 10 minuter (perfekt tid för att koka lite pasta eller fullkornsbulgur).

Ät och njuuut!



Mums på er! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback