Hawaiigratäng a la Nadja

Har fått önskemål på vän-fronten så här kommer världens enklaste recept, tillägnat samtliga som tycker att allt annat än pasta och halvfabrikat är jobbigt att göra som lunchlåda ;o)

Hawaiigratäng a la Nadja:
4p, ca 40min

Ingredienser:
Du behöver INTE en himla massa specialgrejer. Allt får faktiskt plats på en skärbräda! Titta!

Specifierat:
3 dl okokt ris (vet inte hur mycket det blir som kokt)
ca 8 skivor kassler (knappt 1cm tjocka)
3dl grädde av valfri sort
1 burk ananasskivor eller ananasbitar (häll bort spadet)
1/4 hackad röd lök (min specialingrediens)
salt och peppar

Okejdå, allt får inte plats på skärbrädan
Här ser du riset och formen:

1. koka riset

2. (Nu kommer vi till det enkla)
Lägg riset i formen
Peta ner kassler och ananas
Strö över löken

3. (nu det lite krångligare)
Klipp upp gräddpaketet och häll i peppar och salt där
alternativt blanda i en skål
Häll över de andra ingredienserna i formen

Har du kommit såhär långt ska det se ut ungefär såhär:


4. Sen kör du den i ugnen på typ 175 grader i 20 minuter, och du kommer upptäcka att det inte är så stor skillnad när du tar ut den och den ser ut ungefär såhär:



Låter du den kallna lite så stelnar grädden, och den blir bara godare om den blivit kyld och sedan micrad på jobbet!

Smaklig måltid hörrni!
Men varning, det är väldigt gott och innehåller både grädde och socker från ananasen!
=)




(Pssst... Som tidigare nämnt är bilderna tagna med mobilen och inte med min superbra kamera eftersom den är i Stockholm och häsar på i två veckor.)

Kommentarer
Postat av: SusBus

Excellent! =)

2009-02-21 @ 11:26:07
Postat av: Nadja

Hihi! Tack! Och lycka till =)

2009-02-22 @ 11:21:24
URL: http://vivalanadja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback