Mycket sen sist...

Men mest av allt har jag varit utomhus så mycket som går :)
Uppdatering kommer allteftersom jag får tillfälle.

Var och hälsade på på jobbet förra veckan vilket var kul. Vi fikade och mina söta kollegor hade samlat till present till Stella. Jättesöta kläder som kommer passa till sensommaren/hösten nån gång :)

En sak ställer jag mig frågande till.
Hur kan det vara sån "lattemamma-kultur" i Sthlm???
Värdelöst juh!

För det första:
Stan är ju verkligen INTE anpassad för barnvagnar!!! Okej att jag har en redig BRIO som ska klara en och annan skogsstig, men jag tror inte att ens den minsta bogaboon trivs med att ta sig upp för stentrapporna vid T-bane-hållplats Östermalmstorg. En smal ramp med en ohygglig lutning finns att tillgå. Schysst?!

För det andra:
OM det finns något annat, typ en hiss någonstans, så är den så nerkissad att jag totalvägrar låta min lilla tvåmånadersflicka med gulliga kläder som doftar gott av softlan extra sensitive med aloe vera åka hiss och bli förpestad. Samma sak gäller samtliga toaletter etc.
Fy bövelen!

För det tredje:
Denna stress! När jag gick av vid Östermalm möttes jag av en vägg i stort sett. Stressade människor som med raska steg tar sig fram samtidigt som de pratar hetsigt i telefon och skiter fullständigt i det här med hjälpsamhet. Att hälsa på någon är ingen risk då ögonkontakt bara är att glömma.

För det fjärde
Läs under "för det första". INTE BARNVAGNSANPASSAT!!! Gatstenen är under all kritik också. Urkass.

För det femte:
Hur många affärer, caféer eller restauranger är barnvagnsanpassade? Ungefär 0,1. Högt räknat.

Låter kanske bitter men jag tror bara jag gottar mig lite extra. Egentligen är jag nämligen lite nöjd med min besvikelse. Trivs bättre än bäst med att bo låååååångt utanför stan, och detta var liksom spiken i kistan. Jag skulle INTE byta mina dagliga promenadvägar med skog, en och annan hage, frisk luft och mysiga trädgårdar mot betong och asfalt. Aldrig!

Med det sagt så var det ändå helt ok att för en gång skull gå runt i stan och fönstershoppa, sitta i parken och gulla med Stella, spana på folk och ta en burgare i farten när hungern föll på. Kanske just för att jag gör det så sällan. Det enda jag missade var ironiskt nog .... att ta en kaffe latte! :)


Kommentarer
Postat av: P&M

Jag håller med dej Nadja.Njut av livet ut på landet och i skogarna med doftande buskar och fina fältblommor Ex maskrosor mm Kram

2012-05-26 @ 14:24:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback