När får man börja?

Jag har ett otroligt sug efter att börja med julpysslet oc måste skriva av mig lite.

En del förstår mig, endel tycker att jag är helt tokig, men jag gillar verkligen att pyssla och jul är en av de få tillfällen då man har legitim anledning att lägga tid på den hobbyn.

I år har jag inte direkt färre projekt än vanligt, men iom att de varierar från år till år ser aldrig planeringen likadan ut från år till annat. Det gör att det alltid är lite svårt att veta när jag ska börja.
Många jag pratar med har sagt saker i stil med "jag bakar alltid lussekatter på första advent", "jag skickar julkorten den 13:e", "23:e är det städning" och "klapparna köper jag alltid den 21:a" osv. Men så funkar alltså INTE mitt schema, utan snarare "Jag vill baka lussekatter - okej, då gör jag det i veckan!"

Förra året satte jag glögg. Den blev jättebra men det blev så förbannat mycket över att jag inte behöver sätta nån mer i år, så det stora projektet planerar jag att byta ut mot ett annat, nämligen kulmålning!
Har inte bestämt mig än för om det blir en kula om året, eller om det blir en uppsättning till hela granen, men det lutar mot det sistnämnda eftersom jag vet hur jag funkar när jag väl sätter igång med pysslet.
Längtar tills jag kan börja med det!

Sen är det julkortdags snart!
Jösses vad jag längtar efter att få klippa, klistra, bränna, sota, glittra, skriva, och givetvis; hitta nytt material i panduros utbud.
Det är det enda jag tidsplanerar och det är faktiskt knappt en månad kvar till produktionsstart på dom.

Det nästan kittlar i fingrarna när man är såhär pysselsugen... jösses!
Nä... jag tror bestämt jag måste gå och göra något kreativt för att få ur mig lite av den här längtan...
Jag ska nog göra iorndning min receptbok!

Trevlig kväll hörni - här ska pysslas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback