Julförberedelsehelg

Gokväll!

Den här helgen har verkligen varit mysig.
Vi har gått på bio och ätit fredagsmiddag ute, men också satsat på att förbereda inför jul.
Julklapparna är inköpta och julgodiset är iordninggjort. Låt oss börja från början.

Det var minst sagt mycket folk ute på stan i fredags när vi började vår julklappstur. Som tur var så hade vi planerat att ägna hela helgen åt just julklappar, så vi hade tålamod.
Vi avslutade fredagen med thaimat och bio med ett kompispar - Frendy. Vi såg 2012 och... ja... jag får väl recensera den i ett annat inlägg... Maten var helt okej. Jag ville ha tom yung kung. Det brukar vara svårt att få tag på bra sådan och den här gången var de iaf hyfsat nära. Jag fick en stark soppa med koriander och citrongräs... jag är nöjd.

Det snöade hela fredagen och hela lördagen, och idag var inget undantag. Vädergudarna verkar ha bestämt sig för att ge stockholmarna en vit jul....

Lite av snön ligger precis på fönstrena. I bakgrunden; vår snötäckta park


Visst är den fin, vår Amaryllis?!

I lördags handlade vi klart julklapparna och idag var det dags att baka julgodis. Totalt 9-11 sorter gjorde vi idag, beroendes på hur man räknar. Den trogne bloggläsaren vet nu att vi alltså är uppe i totalt 13-15 sorter!
Förutom de fyra som vi bakade häromveckan gjorde vi nu två sorter marmeladgodis, två sorter Mozartkulor. Gräddkola med Cointrau, Chokladkola, Chokladpraliner med Amaretto, Chokladpraliner med Dooleys, Nougatpraliner med maräng och Cointrau, Chokladdoppade fikon och Chokladdoppade aprikoser!

Hela släkten kommer se ut som små Moozartkulor efter jul! Tjoho!


Till vänster - mig egna sockerbagare
Till höger - 9-11 sorter julgodis

Eftersom vi blev hungriga av att göra godis och redan stod i köket passade vi på att göra storkok med köttfärssås också! Mycket funktionellt val av middag. Det var riktigt smarrigt med basketti och köttfärssås, och det blir dessutom en stor fin lasagne i veckan!


Storkok=1kilo köttfärs som bas


Efter heldagen i köket var vi bra trötta och tog det lite lugnt innan Frendy kom över på 4 advetsfika med glögg och pepparkakor som jag och AJ dekorerade för skoj skull.
Stor guldstjärna till Sören också, för de fina kopparna vi fick i ihopflyttningspresent och som vi tycker är perfekta glöggmuggar! Tack!

mysig 4:e adventsglöggkväll


Nu är det verkligen dags att sova, för imorgon börjar årets slutspurt på jobbet!
Kram och godnatt
La Nadja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback